НВ-ВМХ

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Re: НВ-ВМХ

Мнение от TNT » 08 Апр 2015, 1:00

Добре е да се знае кое колко вредно е. Като цяло обаче на моменти в темата се забелязва едно вманиачаване за мен. То и вода в пластмасови бутилки не е хубаво, ама да спрем водата ли? Хората си живеят на баници и макдоналдс масово. Факт е обаче, че дори парите да не са никакъв фактор, пак е трудно да ядеш напълно чиста храна. Все е "по-малкото зло".

Вече близо 2 години съм на "сланина" и се чувствам супер. Месото в 90% от случаите е от промоцията в Кауфланд/Фантастико, сланината ми е от месарски магазин. С масло само готвя. Яйцата в кутиите са ми еднакви всичките. Само в един квартален в Пловдив има едни ХЛ, евтини и много вкусни. От някакъв малък производител са. Кашкавал си купувам 2-3 средноскъпи марки, които ми харесват на вкус, а сиренето от щанда за сирене пак средноскъпо. Кайма купувам рядко, за разнообразие на пържолите. Маслини само зелени на промоция. Плодове и зеленчуци почти не ям, напоследък си взимам киви. 1-2 пъти в месеца си позволявам пица, алкохола изобщо не го слагам в сметките :ok: 80% от храната ми е свинско със сланина. Макар да съм на доста "бюджетно" ВМ-НВХ пак ми е добре. Определено се чувствам по-добре, отколкото с картофи, хляб и ориз. Но в краткосрочен план не усещам разлика със скъпите сирена, кашкавали и т.н. По-скоро на вкус си ги избирам. А и не знам как ви се занимава и откъде време за "сирене от тук, месо от там и т.н.". В Пловдив особено ми е по-лесно да си набирам по-качествена храна, но нямам чак толкова време, за да обикалям.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 08 Апр 2015, 9:46

Аз съм на същия принцип - само млечните ги подбирам, че имам специално отношение там. Истината е, че ефектът от храната се проявява след много години. Ако усетиш качеството на някаква храна за месец-два, явно е пълен боклук или има чудодейни съставки. Аз като цяло се доверявам на стомаха и тялото си - бързо ми "казват" какво не е добре да ям. Подбирам какво и от къде купувам, чета етикети и т.н., но не съм фен на вманиачаването - нямам време, средства и търпение за крайности, но се радвам на хората, които внимават за детайлите. :yes:
Never mistake motion for action...

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 08 Апр 2015, 11:31

Те тия на макдоналдс и джънк фууд си знаят как живеят, преди 2г бях в онклогията заради един роднина беше пълно с хора около 30г :shock:
Наскоро адвоката ми на 45г - масивен инфаркт... и пак по-възрастните от вас сте поне захранени с истинска храна, ама ние поколението на 90-те? мен детсввото ми мина на кроасани и вафлички и пак чак чудно как не съм си прецакал много метаболизма, само една дискова херния на 23г.. която почти се изпари от както минах на нещо подобно на палео хранене + повече спорт.

Всичките боклуци в храната вредят цялостно на тялото ни, но костната структура е най-застрашена, при всяка детоксикация на химията която поемаме, тялото извлича минерали и вода от костите/хрущялите за пречиствателните процеси.. това води до системно дехидриране и нарушаване на осмозата в тялото, както и калциевият-магнезиев баланс. Растоянието между дехидриран диск и дискова херния може да е едно погрешно движение, а преди това почти да нямате симптоми. Та като знаеш че храната ни води от рак до сърдечни болести, алцхаймер, мозъчка склероза и заболявания на костите, някак ми изчезва апетита да ям каквото и да е, па било и с малко боклуци.. a и не мисля че е толкова трудно, просто е малко еднообразно но като свикнеш не ти прави впечатление.
Последна промяна acer на 08 Апр 2015, 13:00, променена общо 1 път
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 Touring

Мнение от Denmark » 08 Апр 2015, 12:30

аз не съм специалист и не споря, но винаги съм казвал, че LCHF ми харесва заради храната и идеята, а не че е по-здравословно от ориза например.
примери има много с хора дето си ядат ориз, картофи и т.н. и са в перфектно здраве.

не трябва да се задълбочава прекалено много наистина, защото тогава няма да остане почти никаква храна дето да става за ядене.
проблемът е, че някой неща са пренаблъскани с боклуци и масово не се разбира за това.

важен е баланса :)
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 08 Апр 2015, 13:55

:mhihi:
кашкавала е уникален. Нищо общо с това по магазините :bchug: както и сиренето де :)
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 08 Апр 2015, 15:05

100% са супер вкусни, но на мен тази зима нещо ми беше малко сложно пастърма да си направя, а процеса е елементарен. Просто тоя ден това, на следващия еди-кво-си, после трябва да се следи колко е изсъхнала. Пътувам редовно и ми беше малко сложно. А ако оставиш нещо на някой друг да свърши... после телешката едвам се ядеше :mhihi: Сирене и кашкавал е абсурд да тръгна да правя :lol:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 08 Апр 2015, 17:50

Denmark написа:аз не съм специалист и не споря, но винаги съм казвал, че LCHF ми харесва заради храната и идеята, а не че е по-здравословно от ориза например.
примери има много с хора дето си ядат ориз, картофи и т.н. и са в перфектно здраве.

не трябва да се задълбочава прекалено много наистина, защото тогава няма да остане почти никаква храна дето да става за ядене.
проблемът е, че някой неща са пренаблъскани с боклуци и масово не се разбира за това.

Всичко, което кара организма да помпа инсулин е отрова. Като начало поне тези храни трябва да се махнат или сведат до минимум, ако човек не може да мине директно на ВМ-НВХ. Оставям настрана въпроса, че "нямам проблеми" са си мислели поне 80% от хората под 60г. починали от внезапен инфаркт или инсулт... Останалите 20% са или на нервна почва, или са очаквали да им се случи. Често няма никакви симптоми, затова не се успокоявайте, че боклуците не ви вредят.
Never mistake motion for action...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 Touring

Мнение от Denmark » 08 Апр 2015, 23:34

Leon написа:
Denmark написа:аз не съм специалист и не споря, но винаги съм казвал, че LCHF ми харесва заради храната и идеята, а не че е по-здравословно от ориза например.

Всичко, което кара организма да помпа инсулин е отрова. Като начало поне тези храни трябва да се махнат или сведат до минимум, ако човек не може да мине директно на ВМ-НВХ. Оставям настрана въпроса, че "нямам проблеми" са си мислели поне 80% от хората под 60г. починали от внезапен инфаркт или инсулт... Останалите 20% са или на нервна почва, или са очаквали да им се случи. Често няма никакви симптоми, затова не се успокоявайте, че боклуците не ви вредят.

предполагам си прав, аз не целя да споря, просто е факт, че и в другия отбор има здрави хора :)
иначе, не ме разбирай погрешно, аз също съм на ВМ-НВХ.
даже като цяло не обичам мн мн ориз, шоколад обичах, ама нещо последните няколко месеца не се сещам :lol:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 08 Апр 2015, 23:35

И аз много обичах спагети и пуканки, но и двете не съм ял от две години :lol:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 09 Апр 2015, 18:08

Прасенцето замина за месец сега да видим две агънца колко ще устискат :mhihi:
Изображение

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 09 Апр 2015, 22:56

Изображение
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 09 Апр 2015, 23:16

кво ще кажеш и за двете... кебапа си е доста палео :)
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 10 Апр 2015, 0:15

steeN написа:кво ще кажеш и за двете... кебапа си е доста палео :)

Не знам братче,никога не съм си виждал плочките :lol: ,но важното е да сме здрави,та аз съм за кебапя,инак тва го публикувах за да се поосвежим :bchug:
И говорейки за чисти неща,преди малко бях до ЦУМ да си пълня водичка,имаше някакъв свестен тип със над 30 стъклени бутилки,похвалих го ,това си е вече нещо наистина смислено-като ще се прави нещо ,да се прави докрай! :bowdown:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 10 Апр 2015, 0:27

Е малко мотивация исках да вкарам... ти пък сега :lol:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 10 Апр 2015, 0:38

Тва с бутилките ми е голяма болка ама все не мога да се накарам да ходя да си пълня в стъклени. Иначе на детето купувам само в такива и водопоя там си е баси разхода :mhihi:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата