България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Модератор: Общи модератори
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?
TNT написа:https://chernapista.com/?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTAAYnJpZBEweWJtelo3VnVLUDlVMjd1cwEe0Wvphb02W6dVvsyCGdJPUjugIeLLat3qmuz4DEmvPTTnAQ1TZ0wOO4SoSrg_aem_bTRvWGo24gmxSa9tku8tuw
Имаме си и карта с всички ПТП-та вече. Както се вижда - леш из цялата страна.
На тая карта липсват страшно много ПТП-та. Сега проверих две такива със загинали наскоро млади, които познавах

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Не знам колко е вярно, но от както вкараха ограниченията по Самоковско шосе гледам, че челните катастрофи са практически изчезнали.
Но скоростта нямала значение
п.с. шокиращо за мен е колко челни катастрофи има в града, трябва да си турбо идиот да предизвикаш челна в градски условия.
Но скоростта нямала значение

п.с. шокиращо за мен е колко челни катастрофи има в града, трябва да си турбо идиот да предизвикаш челна в градски условия.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
След ултиматума от 1 месец на Желязката институциите да си задействат институционалния имунитет , вече има резултати. Днес още не е минал 1 ден от опорката дойдоха двама олигофрени с чертеж на лист от тетрадка , въртяха се половин час като крастави шилета и забучиха на тротоара пред гаража ми едно огледало на пръчка . Подобрявало видимоста ....
Сега трябва да заобикалям и огледалото като влизам в гаража . Тая държава за да се оправи трябва да вали три дена бензин и на четвъртия да падне мълния , ама и тогава даже няма да се оправи .

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Колегите от БВМ форума - "Последните години се вземат мерки"
Мерките:
Топче!
Мерките работят!
Супер сладурско!
Сега кака като оглави АПИ вече ша цъфнем, вервайте ми!

Мерките:
Темата за това как се харчат парите от т.нар. Фонд за пътна безопасност влезе в публичните дискусии в телевизии и онлайн, след като миналата седмица "Капитал" съобщи, че МВР планира да закупи 30 хил. икони и други промоционални предмети с над 400 хил. лв.
От април насам т.е. за МЕСЕЦ И ПОЛОВИНА, обаче МВР е обявилo поне седем поръчки за над 72 млн. лв., които да се финансират с пари по фонда. Поглед назад във времето показа, че като цяло парите се харчат не за по-качествена инфраструктура и безопасни пътища, а най-вече за нови автомобили и за семинари в хотели, както и празненства и събития...
Топче!
Мерките работят!
Супер сладурско!
Сега кака като оглави АПИ вече ша цъфнем, вервайте ми!

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
zAcK написа:Колегите от БВМ форума - "Последните години се вземат мерки"
И повече камери да има, да се трупат още кинти за икони

- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Не знам защо се реве толкова срещу тия камери…всички тук уж са по-примерни и от учебните коли: какво ви притесняват камерите щом карате в ограниченията. Който лети да му мисли
Отделно местата-хранилки не са безкрай, рано или късно ще има повече камери отколкото хранилки и искат-неискат ще трябва да ги поставят там където трябва да има засилен контрол.
Дано намерят начин и събираемостта да оправят защото реално тогава ще започне да се усеща възпитателния характер на глобите

Отделно местата-хранилки не са безкрай, рано или късно ще има повече камери отколкото хранилки и искат-неискат ще трябва да ги поставят там където трябва да има засилен контрол.
Дано намерят начин и събираемостта да оправят защото реално тогава ще започне да се усеща възпитателния характер на глобите
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
zAcK написа:...
Направени са 20 различни неща... ти избираш едно нещо и то отменя останалите 19? Много неща се правят, някои от тях хубави, други лоши...
Според теб сигурно съществуват само 2 цвята, черно и бяло

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
Jordana написа:След ултиматума от 1 месец на Желязката институциите да си задействат институционалния имунитет , вече има резултати. Днес още не е минал 1 ден от опорката дойдоха двама олигофрени с чертеж на лист от тетрадка , въртяха се половин час като крастави шилета и забучиха на тротоара пред гаража ми едно огледало на пръчка . Подобрявало видимоста ....Сега трябва да заобикалям и огледалото като влизам в гаража . Тая държава за да се оправи трябва да вали три дена бензин и на четвъртия да падне мълния , ама и тогава даже няма да се оправи .
Еее все недоволен, безплатен аксесоар са ти дали.
Вероятно има много регистрирани инциденти там, или съседите ти са се оплаквали, че излизаш с 200 от гаража

enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
steeN написа:zAcK написа:...
Направени са 20 различни неща... ти избираш едно нещо и то отменя останалите 19? Много неща се правят, някои от тях хубави, други лоши...
Според теб сигурно съществуват само 2 цвята, черно и бяло

Пак да си призная, че промяна има, ама е много далеч от това, което ми се иска

Иначе, за камерите! Ако може да сложат 1000000 камери и да глобяват по 100 пъти на ден ще се радвам супер много!
Щото ми е писнало да карам с ограниченията и всеки втори да ме псува

Какъв боклук трябва да си, да псуваш някой, де спазва законите? Да еба и сбърканото племе, дето не иска да се промени...

- mr_petroff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
- Мечтае да кара: BMW 2002 tii
Каквито и мерки да се вземат, докато румънски и турски тирове летят като камикадзе /и леки коли/, и никой не може да измисли начин да ги санкционира, какъв е смисъла да сме примерни водачи 
П. П. И украинци и беларусин и т. н. си летят, а ние чинно си плащаме фишчетата...
Днес два румънски тира направо ме разтресаха на ограничение 60 и си минаха покрай камерата поне със 100
Дали ще платят глоба или нещо друго 

П. П. И украинци и беларусин и т. н. си летят, а ние чинно си плащаме фишчетата...
Днес два румънски тира направо ме разтресаха на ограничение 60 и си минаха покрай камерата поне със 100

- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
Не знам за какви камери говорите, ама камерата до ТВ кулата я няма от един месец поне, уж щяха да пускат камерите на толла по тангентата, пак кОр! Всичкото пк,кн,со имам чувството, че е въпрос на чест ако не караш под 140-160 или не сечеш от най дясна в най лява лента по тая тангента 

- Don_Diego
- ентусиаст
-
Не е чест, а комплекс и то безкрайно тежък такъв 

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Уж юни месец говореха, че могат да тръгнат, толаджийските. Последно обаче ще са само в някои участъци. А в София не знам къде са махнали, но и сложиха нови. Една на Малинов, една пред Икеа, една на излиза посока Владая (Лукойл мисля беше). Там е 40 ограничение.
С тоя фонд за безопастност по-добре да вкарат някакъв закон да ходят парите в общините. Поне в някои общини парите да отиват по предназначение. За БМВ-тата не бях толкова против, но икони, надуваеми топки, празнества... ай сиктир. Всяка година на стачки за 30-50% увеличения, нищо не вършат, сега и ракията да им плащаме
Изобщо доста пари, които се управляват в министерствата, трябва да остават на местно ниво.
С тоя фонд за безопастност по-добре да вкарат някакъв закон да ходят парите в общините. Поне в някои общини парите да отиват по предназначение. За БМВ-тата не бях толкова против, но икони, надуваеми топки, празнества... ай сиктир. Всяка година на стачки за 30-50% увеличения, нищо не вършат, сега и ракията да им плащаме

Изобщо доста пари, които се управляват в министерствата, трябва да остават на местно ниво.

- drifty
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
mr_petroff написа:Каквито и мерки да се вземат, докато румънски и турски тирове летят като камикадзе /и леки коли/, и никой не може да измисли начин да ги санкционира, какъв е смисъла да сме примерни водачи
Не могат, или не искат? Снимат го из страната, на границата го спират и или плаща или МПС-то остава там.

- Don_Diego
- ентусиаст
-
Идеята е точно така да бъде, но на практика не се получава точно така и масово не плащат нито винетки, нито глоби
Просто обработката на данните и снимките не е толкова бърза, те са буквално за няколко часа на територията на страната и няма време да се снима, обработи и след това препрати за събиране съответното нарушение

Просто обработката на данните и снимките не е толкова бърза, те са буквално за няколко часа на територията на страната и няма време да се снима, обработи и след това препрати за събиране съответното нарушение