Android,телефони,проблеми и подобни!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Re: Android,телефони,проблеми и подобни!

Мнение от Nickelback » 20 Май 2019, 21:09

DigitalExile написа:Android e AOSP, Update-и ще си има всякакви просто ще са една идея по бавни което не е болка за умиране.

...освен това е доооста вероятно, разни "нестандартни" лоулевъл фиксове на потенциални секюрити брийчове и потенциални перформанс оптимизации изобщо да не стигат до Huawei... навреме... или изобщо... просто защото няма да се (у)сетят да си ги направят сами :dunno: Google ще продължат да си духат под масата със Samsung и Qualcomm и те ще получават последния писък на модата още преди дори да има официална нова версия на Андроид. Винаги така са работили с партньорите си и ще продължат така да работят. AOSP е много хубаво нещо, но осланяйки се на него само, не е достатъчно да си топ... накъдето бяха тръгнали лека полека Huawei :dunno:

Некви такива лога автоматически изчезват:

Изображение

Както и всякакви Google сертификации, Chromecast и т.н. Гугъл обвързаности. Изобщо доверието към Huawei ще се сгромоляса, което е и целта на Тръмпи всъщност :dunno:
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 20 Май 2019, 21:38

И какъв ще е проблема да се инсталира нормален андроид на новите хухавеи ? Според мен просто ще си излизат вероятно с някакъв чайна OS , едва ли ще е проблем потребителя да си сложи андроид какъвто иска сам . По медиите нищо не казаха защо така , но проблема е шпионски . Китайците прихващат някакъв цру вирус който подслушва и следи , който американците използват да следят потребителите . След което чайниците го модват и слагат направо хардуерно чип на устройствата които сметнат че имат нужда . Американците се усещат в един момент че им ползват продукта без лиценз, и скандала е налице . Тоест собствениците на хухавей са в китайската матрица , другите в американската :mhihi: Но хухавея има поне хардуерна подръжка на шпионския софтуер което си е без съмнение плюс в случая тъй като дава отлично качество на услугата .
https://www.google.com/search?source=hp ... v4A3sok8X8
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 20 Май 2019, 21:53

https://www.huaweicentral.com/hongmeng- ... 63bGfx_yT4
Чайничетата не спят :mhihi: и оня рижав психар ако мисли че ще ги бутне...такъв автогол ще си вкара

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nickelback » 20 Май 2019, 21:57

Jordana написа:И какъв ще е проблема да се инсталира нормален андроид на новите хухавеи ? Според мен просто ще си излизат вероятно с някакъв чайна OS , едва ли ще е проблем потребителя да си сложи андроид какъвто иска сам . По медиите нищо не казаха защо така , но проблема е шпионски . Китайците прихващат някакъв цру вирус който подслушва и следи , който американците използват да следят потребителите . След което чайниците го модват и слагат направо хардуерно чип на устройствата които сметнат че имат нужда . Американците се усещат в един момент че им ползват продукта без лиценз, и скандала е налице . Тоест собствениците на хухавей са в китайската матрица , другите в американската :mhihi: Но хухавея има поне хардуерна подръжка на шпионския софтуер което си е без съмнение плюс в случая тъй като дава отлично качество на услугата .
https://www.google.com/search?source=hp ... v4A3sok8X8

Няма никакъв проблем постпосроизводствено да се инсталира нормален Андроид, да. Проблем има, ако Huawei ползват AOSP, поомажат го малко и го кръстят HuiOS, например (както казваш), но не споменат, че отдолу е базиран на Android. Просто Google ще ги осъдят реферирайки Apache лиценза :dunno:
За чипа... поокрасили са журналята историята малко в полза на Тръмпи си мисля аз... Никъде нищо конкретно не видях още като излезе "скандала" и се отказах да чета кьорфишеци :dunno:

kiko написа:https://www.huaweicentral.com/hongmeng-is-huaweis-first-ever-self-developed-operating-system/?fbclid=IwAR2MW-T7fQqA_7Md583TyQnqBXMg1HyjfBGLXJhU2HMsJ5tMz63bGfx_yT4
Чайничетата не спят :mhihi: и оня рижав психар ако мисли че ще ги бутне...такъв автогол ще си вкара

Мммалко съм скептичен :dunno: Прогнозирам успех от ранга на Tizen :mhihi:
Изображение Изображение

Лето две и седемнаесто.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 20 Май 2019, 22:11

Възможно и да е параноя , или удари под кръста в икономическата война . Но преди време Сноудън им изкара на показ голяма част от играчките които ползват американските служби за подслушване и следене и там имаше всичко което може да си помисли човек . Вируси и хардуерни играчки от - до . Чайниците са много агресивни в тая област и не ми се вярва да не ползват всяка удобна възможност за събиране на информация , подобно на другите . Да видим как ще отразят удара , загубите никак няма да са малки но по важното е потребителите да не загубят от това ритане под масата .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Няма BMW ;-)
Мечтае да кара: Нова

Android,телефони,проблеми и подобни!

Мнение от Venelin1111 » 20 Май 2019, 22:51

Ще Ви шпионират , биг брадър ( Китай са склонни) така, че “Добре дошли в клуба”

Малко четиво;

https://trafficnews.bg/komentari/nevidi ... za-142551/

Тръмп им го начукА ...чакаме продължение на казуса...

Sent from my iPhone Х using Tapatalk
Няма вече BMW

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nickelback » 22 Май 2019, 15:00

https://www.kaldata.com/it-%d0%bd%d0%be ... 10475.html

Е с'а си еВа майката :ok:
Нищо, тъкмо Хуавейците ще упражнят нелош въртящ момент върху развитието и популяризирането на RISC-V :mhihi:
Индустрията има нужда побутне малко монопола на ARM. Аз съм "за", от това печелят потребителите в крайна сметка :angel:

Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk
Изображение Изображение

Лето две и седемнаесто.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 22 Май 2019, 15:11

Тежък удар за китайците, ама имат капацитета да се съвземат. Дано наистина това създаде по добра конкуренция и да изстреля позаспалия мобилен сегмент.

Иначе за мен това си чисто икономическа война, хуявей дръпнаха и взеха да ядат на ифоните и самсунг хляба и ведна им клъцнаха крилата.

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 23 Май 2019, 13:50

Моджо написа:П30 не го взех заради прехваления зум. Зум има, ама зумни нещо и чакай да е на фокус /зумнах на 6+ и видех мътеница/:))

Предполагам си наясно, че ZOOM камерата няма цифрова "добавка". Тоест при P30 можеш да направиш читав зуум на 3х, при P30 Pro е 5х. Съответно (с лека загуба на качество) можеш да направиш хибриден ZOOM 5х за P30 и 10х за P30 Pro. Всякакви "междинни" стойности се прехвърлят към основният сензор и изцяло цифров зуум, по съвсем логични причини. Все едно да нагласиш на P30 Pro зуум 4.9х/5.1х и да чакаш перископната да се активира - няма как. Ще получиш много по-слаба, изцяло цифрово зуумната снимка.

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 23 Май 2019, 13:53

Nickelback написа:

Няма такова нещо.... подобно "спиране на взаимоотношенията" между ARM и Huawei може да се усети след не по-малко от 2 години...

Иначе... след въведеното 90-дневно отлагане.... очаквам след 3м всичко да се върне постаро му. Не, че в момента не е. Единствената останала "забрана" е Huawei да купуват хардуерни компоненти от американски компании БЕЗ изрично лицензиране.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nickelback » 23 Май 2019, 14:01

Mollov написа:
Nickelback написа:

Няма такова нещо.... подобно "спиране на взаимоотношенията" между ARM и Huawei може да се усети след не по-малко от 2 години...

На мен ли точно ми казваш колко е lifecycle-а на един мобилен чипсет :dunno: Естествено, че нищо няма да стане от днесКА за утре, акцентът ми бе върху това, какво ще стане на пазара за мобилни чипсети (а и не само). По тоя начин ARM си вкарват страхотен автогол, ама ще се види по-нататък...

Изображение Изображение

Лето две и седемнаесто.

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 23 Май 2019, 15:52

Ти нали си наясно, че тия 90 дни "отсрочка" са съвсем умишлени, Huawei си имат запаси от "алтернативни" SoC-ове за поне 6м, а другите си ги произвеждат сами... и че в момента всякакви изказвания на кви и да е фирми си е прах в очите... :) Виж ако след тия 90 дни всички забрани и ограничения останат... и така минат поне 6 месеца... тогава можем да почнем да говорим за "Края на Андроид", "Края на чипсетите с ARM" и прочие, и прочие :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nickelback » 23 Май 2019, 16:14

Mollov написа:Ти нали си наясно, че тия 90 дни "отсрочка" са съвсем умишлени, Huawei си имат запаси от "алтернативни" SoC-ове за поне 6м, а другите си ги произвеждат сами... и че в момента всякакви изказвания на кви и да е фирми си е прах в очите... :) Виж ако след тия 90 дни всички забрани и ограничения останат... и така минат поне 6 месеца... тогава можем да почнем да говорим за "Края на Андроид", "Края на чипсетите с ARM" и прочие, и прочие :)

Не, не съм наясно :mhihi:

Нещо си ме припознал с някой от ФБ може би, не знам що реши, че си мисля за края на ARM да е утре едва ли не :dunno: Казвам само, че ще е интересно развитието на индустрията в идните месеци, защото много други вендори и големи риби ще преосмислят стратегиите и партньорствата си :) А че ARM не могат да отговорят адекватно на demand-a на "специфична" изчислителна мощ каквато търси мобилния маркет е една недотам дълбоко пазена тайна и мнооого широка тема на обсъждане. Та така :) Едни такива сътресения само могат да бият един шут за една добра засилка в една добра посока :) А Хуауей имат достатъчно сила да нанесат тоя ритник ;)

Изображение Изображение

Лето две и седемнаесто.

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 23 Май 2019, 16:25

Nickelback написа:
Не, не съм наясно :mhihi:

Еми питай, тогава.... :mhihi: :winky:

Нещо си ме припознал с някой от ФБ може би, не знам що реши, че си мисля за края на ARM да е утре едва ли не :dunno:

Мне... аз говорех принципно... ;) Че гледам разни идеи и в тази посока... :)

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 10 Юни 2019, 2:31

Наложи ми се да си изкорубя камерите от тела......
Та въпросът ми е, има ли външни камери за тия телефони?
Сори за тъпия въпрос, но ми се налага да имам и камера. Та няква с блутут или кабел съвместим с тела ще е идеално.
Дали изобщо има такива?

(Фотоапарати и т.н не ми вършат работа, един вид да е малка с кабел към тела примерно..или блутут). В нета намерих само ендоскопи.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата