Да ми помогнете за избор на лаптоп

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от blackrider » 30 Ное 2008, 13:24

а аз ще ти кажа ,че ако искаш комп. не само за документи и филми си вземи НАСТОЛЕН !!!!
минуси на лаптоп- охлаждането е слабо
-загрява бързо
-батерийте им не държат много -1-1.5 часа!
-батерийите се скапват бързо
- поради компактните си размери,клавиатурите не са много удоби ! Особено за игри !
-струват в пъти повече от десктопа
- лесно можеш да го пратиш по дяволите ако си невнимателен и го полееш с нещо! От опит ти казвам!

предимства- преносим!

Ако искаш наистина добър лаптоп си приготви над 3000 лв !
Ако искаш перфектно ПЦ адски мощтно ,взимай десктоп - за около 700лв без монитор ще притежаваш дву ядрен ,с рам 4 Гб, и достатъчно хард! + мощна видео карта за игри ! На него ще ти върви всичко без проблеми и няма да имаш нужда от ъпгрейт поне 2-3г!
:mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34-столичанка в повече

Мнение от Манчев73 » 30 Ное 2008, 14:34

Zapa написа:Общо взето DELL и HP са на върха на хранителната пирамида :mhihi: , особено пък ако ти трябва и лаптоп за работа. Не се хвърляй на разни марки от сорта на BENQ :mhihi: MSI или Acer. Аз от скоро съм с Dell Studio 1535 8) и е голяма фурия. А пък ако решиш да взимаш от laptop.bg драсни един ПМ 8)

в никакъв случаи Dell,бил съм им и в завода-ефтина американка
моята препоръка е за Тoshiba,имат и спец.модели за игра,пък и говорителите им са harmon kardon,6те има не6то об6то с баварката :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от evans » 30 Ное 2008, 16:04

Значи аз тази година купих на майка ми сони вайо и се оказа доста добър,но пак,зависи за какво ти трябва.Ако търсиш нещо по-професионално,вземи си ейпъл.Мога да ти кажа,че ще насереш от яд всички,които като ми искарат някакви дървени тошиби,които в САЩ струват 200$ и вече с тях не може да се говори.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E70
Детайли за колата: 3.0d "07

Мнение от 7878 » 30 Ное 2008, 16:06

blackrider написа:а аз ще ти кажа ,че ако искаш комп. не само за документи и филми си вземи НАСТОЛЕН !!!!
минуси на лаптоп- охлаждането е слабо
-загрява бързо
-батерийте им не държат много -1-1.5 часа!
-батерийите се скапват бързо
- поради компактните си размери,клавиатурите не са много удоби ! Особено за игри !
-струват в пъти повече от десктопа
- лесно можеш да го пратиш по дяволите ако си невнимателен и го полееш с нещо! От опит ти казвам!

предимства- преносим!

Ако искаш наистина добър лаптоп си приготви над 3000 лв !
Ако искаш перфектно ПЦ адски мощтно ,взимай десктоп - за около 700лв без монитор ще притежаваш дву ядрен ,с рам 4 Гб, и достатъчно хард! + мощна видео карта за игри ! На него ще ти върви всичко без проблеми и няма да имаш нужда от ъпгрейт поне 2-3г!
:mhihi:

:yes: Напълно подкрепям колегата. Ако не го носиш всеки ден по работа със себе си, то няма смисъл да даваш двойно повече пари, за да е мобилен.
Човек се учи, докато е прост!
Изображение

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e36

Мнение от slave » 30 Ное 2008, 16:21

BMWPetar написа:Делл 1525 който ми предложихте е ок, но с вградена видеокарта, тоест изобщо не ме устройва...
Сега си харесах едно Vostro

:ok: или Dell Studio

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34-столичанка в повече

Мнение от Манчев73 » 30 Ное 2008, 16:34

evans написа:Значи аз тази година купих на майка ми сони вайо и се оказа доста добър,но пак,зависи за какво ти трябва.Ако търсиш нещо по-професионално,вземи си ейпъл.Мога да ти кажа,че ще насереш от яд всички,които като ми искарат някакви дървени тошиби,които в САЩ струват 200$ и вече с тях не може да се говори.

колега ейпъл са скъпи,автора е посочил колко мое да отдели,и аре не ми говори за САЩ и Toshiba
P.S. za Люлин мое да разказва6
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от biberon4o » 30 Ное 2008, 16:39

Тоshiba е марката за лап топи за мен .Има доста класове ,но дори и от най-ниския клас на Toshiba Satellite ще останеш очарован.Вече по-високите им класове,като Pоrtege и Qosmio няма кой да ги гони .
Решението си е твое разбира се ;)
Последна промяна biberon4o на 30 Ное 2008, 20:11, променена общо 4 пъти
Има истина една,
BMW се казва тя,
шофирам ли я спира винаги дъха ми,
подавам ли и газ от радост пили гуми,
тази марка е Велика сила, сбъдва тя мечтите,
на всеки верен фен със синьо-бял пламък във очите! ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от pioneeraudio » 30 Ное 2008, 16:44

В съотношение цена-качество това най-добрия вариант за игри и филми с HDMI out .Ще останеш много доволен http://www.technomarket.bg/product_deta ... d=09039533

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: и си свирка

Мнение от AIWERA » 30 Ное 2008, 17:28

HP и Sony, това са марките за мен!
http://www.dalavera.net/cat/view/catid/4126/page/1 Тук се продават доста внесени от Щатско на прилични цени, ако си харесаш нещо обаче да е НЕползвано! На по-малко парички са от Технополис и Техномаркет, но забрави за гаранции.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: харабийската
Мечтае да кара: Е36 М3 Cabrio, E93 M3
Детайли за колата: Пълно шукаритети!

Мнение от Richmond » 30 Ное 2008, 17:50

То е ясно марките са Аpple i Sony VAIO другото всичко е компромис - просто тези лаптопи си държат и цена(качество).
Лично аз си взех точно Acer просто заради самите параметри, мога да играя всичко на него -
Acer ASPIRE - 5735Z
- ПРЕНОСИМ КОМПЮТЪР
- CPU PENTIUM DUAL CORE T3200 2.00GHZ
- DISPLAY WXGA 15.6" (40 CM)
- RAM 4 GB DDRII
- HDD 320 GB SATA
- DVD±RW±R DL LAYER
- VGA INTEL GMA X4500
- 5 IN 1 CARDREADER , 3 USB 2.0,
- WLESS 802.11 B/G/N WLAN
- 0.3 MPXL WEBCAM, BLUETOOTH
- ТЕГЛО 2.8 КГ
- МЕЖДУНАРОДНА ГАРАНЦИЯ

на това ако не ми кажеш, че са му силни параметри. и за тези смешни пари просто е страшна примоция :mhihi: няма примерно игра, която да не ми тръгне ... също за работа е много удобен перфектен, просто за хубав и качествен лаптоп си приготви 2 хилки минимук - другото е компромис(toshibi, aceri, hp-ta,) и т.н
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото ми попадне .
Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
Детайли за колата: Лачена 39_ка .

Мнение от AGT » 30 Ное 2008, 17:54

4 DELL_a Проблеми никакви .
Занимавал съм се около 11 години с това -проблеми само с Acer,Fujitsu-Siemens й HP .
Иначе Lenovo няма кой да ги бие.
P.S. На DELL завода за Европа е в Ирландия ;)
Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "

ентусиаст
Аватар
Кара: сивушка на нафта

Мнение от Zapa » 30 Ное 2008, 18:04

и кво излезна от тази тема сега ?!
всеки си хвали неговото чавенце, май повече объркваме човека отколкото да му помагаме :lol: :mhihi:
Изображение

8910 фен
Аватар
Кара: 01`530i touring

Мнение от CONAN » 30 Ное 2008, 18:19

Zapa написа:и кво излезна от тази тема сега ?!
всеки си хвали неговото чавенце, май повече объркваме човека отколкото да му помагаме :lol: :mhihi:

Не робувай на марки освен ако нямаш 4-5000 лева да си го позволиш,купи тоя ,който ти предлага максимум пърформанс за парите които даваш.Самото лого на любимата марка на капака едвали ще те топли ако в кутията няма съдържание.За лаптопите на Acer мога да кажа ,че ако не робуваш на нещо определено ще ти вършат чудна работа,марката е на 3 място в света по продажби.Доскоро не бях чувал марката EVEREX докато не ми попадна служебен такъв.Ами страхотно готина машина , с много добре оптимизирани драйвери докато на личния DELL още немога да намеря най доброто като драйвери.
Успех.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е65 745d
Мечтае да кара: Мотор с Кош!
Детайли за колата: Огин!

Мнение от sambeto » 30 Ное 2008, 18:19

Ако си склонен да дадеш малко повече вземай това и всичко е ток и жици,всичко ще ти върви както трябва ;)
Гарантирам!
http://www.speedcomputers.biz/index.php?productID=11182

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nParMaTuK » 30 Ное 2008, 18:33

За мен Дел е БМВ-то при компютрите :D
Сменил съм 3 ИБМ-а на 2 от тях и се пре*ба матрицата на дисплея, 3 Compaq-a - единия го забравих на слънце - нов дисплей, единия морално остаря, третия даде проблем с харда. Сега съм с Фуджицу - нищо особено не е, но пък кара 3-та година и неще да се предаде :D
Моя съвет е нещо с голяма гаранция - все пак от всичкото кламбичкане дават проблеми машинките най-често с дисплея. Един колега по-горе даде една не лоша конфигурация на Асус, която според мен си струва и беше с 3 год. гаранция ;)
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата