Покупко-продажба на кола с пълномощно
Модератор: Общи модератори
36 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- kOnPuBkA
- daytona violett
-
- Кара: e36+24
Мишу първо ти предлагам да се научиш да пишеш, а после да се изказваш....
За татко, ако може да не ми говориш, защото моят не е между живите от доста време и поне като не си наясно, не говори глупости поне за умрели хора, ОК ???
Второ на право ако може също да не ме учиш, защото и от това не разбираш- ОЧЕВАДНО Е !
Трето генерално пълномощно съществува само в твоята нездрава глава...
Четвърто съжалявам че ти отделих толкова много време и че тотално осрахме темата на колегата, за което аз лично се ИЗВИНЯВАМ!
И последно, за КАТ и ние сме чували един път, ама преди КАТ има малко други подробности
За татко, ако може да не ми говориш, защото моят не е между живите от доста време и поне като не си наясно, не говори глупости поне за умрели хора, ОК ???
Второ на право ако може също да не ме учиш, защото и от това не разбираш- ОЧЕВАДНО Е !
Четвърто съжалявам че ти отделих толкова много време и че тотално осрахме темата на колегата, за което аз лично се ИЗВИНЯВАМ!
И последно, за КАТ и ние сме чували един път, ама преди КАТ има малко други подробности

HAPPINESS IS NOT AROUND THE CORNER, HAPPINESS IS THE CORNER!

IMPOSSIBLE IS NOTHING !

IMPOSSIBLE IS NOTHING !
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
Аве в тоя форум само специалисти
Колежке хващаш се за думите, да няма генерално, става въпрос, че човека от които ще се взима колата има в пълномощното разрешение за продажба няма проблем да отидат при нотариус...

Колежке хващаш се за думите, да няма генерално, става въпрос, че човека от които ще се взима колата има в пълномощното разрешение за продажба няма проблем да отидат при нотариус...
kOnPuBkA написа:Мишу първо ти предлагам да се научиш да пишеш, а после да се изказваш....
де виде да споменавам твоя татко лека му пръст ,ма кои па тебе те учи а за това как пиша нали знаеш че ми е през ку.а какво мислиш
баш аз съм бил лично в кат поне 15 пъти земи си траи и не се праи на маисторка да не ти се смеят още повече как се нарича според теб когато упълномощавам някои да продава колата и да прави с нея каквото намери за добре ?
- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
и мене ме убуха с тия декларации на стария собственик и на тъпата му жена,демек-имаш пълномощно,ама за прехвърляне на кенефа ти искат и декларации,че собственика не е данъчно задължен към милата таковина 

Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
- Archangel
- старши ентусиаст
-
- Кара: N42B20 с ръкавици
- Мечтае да кара: Spitfire
Какви генерални пълномощни бе хора, какви 5 лв. на нотариуса? Тия работи...някак са минало. Съгласен съм със всичко казано от колежката.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
- cucko
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530d touring
павката написа:и мене ме убуха с тия декларации на стария собственик и на тъпата му жена,демек-имаш пълномощно,ама за прехвърляне на кенефа ти искат и декларации,че собственика не е данъчно задължен към милата таковина
Ето едно доказателство и аз познавам хора които са минали по тоя път....и обратно при собствениците които са си продали колата както описах по-горе!

- slowtraveler
- кандидат ентусиаст
-
Нали автомобила, дори и да съм го купил лично (само аз съм вписан в талона) вече е семейна собственост.
Дори да искам лично да продам колата, съпругата ми при всички случаи трябва да присъства пред нотариуса, или да има нейно съгласие (пълномощно).
Което ме навежда към мисълта, че няма да е достатъчно, ако аз направя пълномощно на някой да си я продава, защото най-малкото би трябвало да има пълномощно и от съпругата, въпреки, че не е вписана в талона, което съвсем забатачва нещата с тея пълномощни...
Дори да искам лично да продам колата, съпругата ми при всички случаи трябва да присъства пред нотариуса, или да има нейно съгласие (пълномощно).
Което ме навежда към мисълта, че няма да е достатъчно, ако аз направя пълномощно на някой да си я продава, защото най-малкото би трябвало да има пълномощно и от съпругата, въпреки, че не е вписана в талона, което съвсем забатачва нещата с тея пълномощни...
- Изрода
- младши ентусиаст
-
- Кара: На криво
- Мечтае да кара: Още по-на криво
...
А според мен ще трябва да се проследят и двете пълномощни дали опълномощават собствениците да продават колата,щото колата по талон е на един,а последното пълномощно явно е издадено от друг човек на трети,които не фигурира никъде.Мале ма объркано го казах 

- zoomer
- младши ентусиаст
-
- Кара: 328iT 88' e46 328Ci
- Мечтае да кара: e24 M635CSI
преди малко говорих с един агент който работи в КАТ, и той ми каза че трябват такива декларации че няма задължения за данък. Въпроса ми е тези декларации пред нотариуса ли се представят или в КАТ когато се регистрира колата?
- Archangel
- старши ентусиаст
-
Пред нотариуса.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
- zoomer
- младши ентусиаст
-
а ако се направят 2 отделни договора за купето и двигателя и се бракува колата (има вероятност да се разкоства) някой знае ли дали пак трябват такива декларации?
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Не забравяй че самото пълномощно само те опълномощава а не те прави собственик. Както казаха по-горе колегите, виж дали този който те опълномощава има правата за това, а най-добре да ти го прехвърли с договор за покупко-продажба
- стан
- старши ентусиаст
-
- Кара: '94 Opel Corsa B
- zoomer
- младши ентусиаст
-
barty написа:Не забравяй че самото пълномощно само те опълномощава а не те прави собственик. Както казаха по-горе колегите, виж дали този който те опълномощава има правата за това, а най-добре да ти го прехвърли с договор за покупко-продажба
аз искам точно това - да направя договор за покупко продажба, и да си я регистрирам на мое има за да съм спокоен пък после ще я карам ли, ще я разкоствам ли няма значение. Просто аз съм в единия край на България, колата е в другия, а собственика по документи е в третия край. И някак през зимата не изгарям от желание да пропатувам 1000+ км. Но в крайна сметка всичко ще се разбере като видя какво точно е пълномощното (дали има право за продажба)
- Archangel
- старши ентусиаст
-
Прехвърлянето излиза според зависи - 2,5% от стойността на колата май беше.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,