Евала на пилота...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: 320i

Мнение от k1k0 » 17 Яну 2009, 1:14

Това не съм вярвал че може да стане освен по филмите :shock:
Beautiful Mechanical Wonder

Аватар

Мнение от TUZara` » 17 Яну 2009, 2:43

Винаги съм се чудил защо като кацне самолета всички викат свиркат целуват се,че са живи и здрави и поздравяват пилота....Той само го дига натиска 2 3 копчета за курса и го презимява,което с малко тренинг се учи....Но в такива ситуаций определено трябва да му се сваля шапка... :shock: как не потъва тоя самолет бе дае :confused:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от porostorm » 17 Яну 2009, 2:51

TUZara` написа:Винаги съм се чудил защо като кацне самолета всички викат свиркат целуват се,че са живи и здрави и поздравяват пилота....Той само го дига натиска 2 3 копчета за курса и го презимява,което с малко тренинг се учи....
:drinking: :drinking: :drinking: :drinking: :ahah: :ahah: :ahah: :ahah:
:yes:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ja » 17 Яну 2009, 2:56

Chesley B. "Sully" Sullenberger III was "the right guy at the right time at the right moment"

Ето цялото инфо: http://edition.cnn.com/2009/US/01/16/cr ... index.html

Тези пътници наистина са извдили, ама голям късмет...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36S50B30,Mini Cooper S
Мечтае да кара: S50B30 turbo
Детайли за колата: модифицирани

Мнение от VT5602AK » 17 Яну 2009, 7:19

:clap: :clap: :clap:

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 17 Яну 2009, 11:54

пилота е некъв изрод, аз като му чух биографията по новините сигурно и кофа за боклук да му дадат ще я приземи върху айфеловата кула :D
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ///М3
Мечтае да кара: ///М3 CSL

Мнение от Красимир! » 17 Яну 2009, 12:45

Адмирации за пилота и екипажа.

Му му мух мули, майкоууу!
Аватар

Мнение от absix » 17 Яну 2009, 13:30

Красимир! написа:Адмирации за пилота и екипажа.

+1

старши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: F32 M4

Мнение от ((:BuKcu:)) » 17 Яну 2009, 15:30

TUZara` написа:Винаги съм се чудил защо като кацне самолета всички викат свиркат целуват се,че са живи и здрави и поздравяват пилота....Той само го дига натиска 2 3 копчета за курса и го презимява,което с малко тренинг се учи....Но в такива ситуаций определено трябва да му се сваля шапка... :shock: как не потъва тоя самолет бе дае :confused:

Това с ръкопляскането и викането си е запазена марка на американците :mhihi: Само те така правят :mhihi:
Ако беше толкова лесно пилотирането на самолет всички щяха да са пилоти. По тая логика и във Ф1 натискат по волана 1-2 копчета....ама айде някой от нас да ходи да седне в ония болид и да прави обиколки.....Може да изглежда лесно на пръв поглед, но хич не е. :winky:

ентусиаст
Аватар

Мнение от Мишу » 17 Яну 2009, 16:18

наистина браво на екипажа !!! в бг миналата година имаше подобен случаи на авио компания болкан холидес ма не се раздуха след излитане и в 2та мотора влезнали птици и те успяли да планират обратно до пистата БРАВО НА КАПИТАН САшО БЛАЖЕВ

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: mini cooper 91
Детайли за колата: old mini cooper john cooper edition 1.3 limited

Мнение от Elle » 17 Яну 2009, 16:22

Да...искам и аз само с такива пилоти да летя...аз сега уча точно "приводняване" ...явно че си се случва и трябва да сме подготвени. В учебниците пише, че се е имало самолет да стои над водата без да потъне над 5 часа..дано всеки път при такъв инцидент е така!!За да можем да си изведем хората спокойно после..
ИзображениеИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F80 M3 Competition
Мечтае да кара: E30 M3 Sport Evolution 1990, E36 M3, Е46 М3 CSL, E90 M3 CRT

Мнение от GeorgiMarinov » 19 Яну 2009, 12:09

Elle написа:Да...искам и аз само с такива пилоти да летя...аз сега уча точно "приводняване" ...явно че си се случва и трябва да сме подготвени. В учебниците пише, че се е имало самолет да стои над водата без да потъне над 5 часа..дано всеки път при такъв инцидент е така!!За да можем да си изведем хората спокойно после..

въпрост на физика ;)
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: само черни класики!!!

Мнение от Pitbull_Germany » 19 Яну 2009, 15:59

TUZara` написа:Той само го дига натиска 2 3 копчета за курса и го презимява,което с малко тренинг се учи....

Колега, ще ме извиняваш, ама голяма глупост каза тоя път :mhihi: Факторите, които влияят при едно излитане са много - тежестта на машината, условията на пистата, дължина на пистата, вятър (което е доста непредсказуем фактор). Израстнал съм покрай самолети - дядо ми беше (Бог да го прости) бивш водач на ескадрила и ветеран от Втората световна, бил е и в гражданската авиация, когато се е създалвала в България, майка ми цял живот е работила в Балкан, а сега пък в БА. Самият аз исках да ставам пилот, но затвориха училищата, когато кандидатствах. Така че да говориш, че една такава машина се управлява лесно е смешно. Това, че тези хора го правят да изглежда лесно, не значи че е! Все пак, за да се качиш на по-голяма машина, ти трябват определен брой летателни часове - не можеш да излезеш от школата и да се метнеш на Джъмбо. Че се учи - учи се. То човекът се е научил и космически станции да прави ;) Имам известни летатлни часове като любител (естествено не на такъв самолет, а на двуместен) и само мога да се опитам да си представя как се одържат тия тонове при страничен вятър и т.н.

Иначе що не потъва - конструкцията на самолета е такава, че при нормално приводняване, когато няма удари по корпуса, да издържи няколко часа над водата, за да могат да се евакуират пътниците. Някои казват "Абе, как самолет ще плува". Ами тогава защо на машини извършващи трансатлантически полети или въобще такива изискващи да се мине по маршрут над или близо до вода, има надуваеми спасителни лодки??? Може би като слезнат да се напълнят с вода, та да има басейнче, където пилота и екипажа да си пият коктейлчето на пистата ли :mhihi:

А за капитан Блажев мога да кажа само, че и като човек и като пилот е уникален. А и това не му е първото такова изпълнение. Преди години майка ми ми разправяше как в буря кръжал около летище София, докато разчистят пистата от сняг и горивото му свършило. Естествено приземил самолета. Едно време той ми разправяше като бях малък "Не я слушай майка ти, че трябва много да учиш - на Боингите сме двойкаджиите, на 54-ките - тройкаджиите" :mhihi:
--------------------------------------------------------
Fuck the Cola, fuck the pizza...all you need is 6 v redica!!!
Хубава кола, която не върви, е като хубава жена, която не прави секс!!!
http://www.metacafe.com/watch/181257/bmw_from_hell_2/

ентусиаст
Аватар
Кара: го ... X-treme!
Мечтае да кара: МиГ-29 & F15 Eagle
Детайли за колата: ...

Мнение от KIARA_G » 19 Яну 2009, 20:27

TUZara` написа:Винаги съм се чудил защо като кацне самолета всички викат свиркат целуват се,че са живи и здрави и поздравяват пилота.....

:mhihi: :mhihi: :mhihi: Нали!...

Преди малко в новините казаха, че причината за аварийното кацане била, че в самолета се ударили ято птици! ;)
Иначе БРАВО на пилота ! :clap:
Пълно е с пациенти :!:
Изображение♥™
:idea:Ако една жена знае цената си - значи често й се е случвало да я казва на някого!!!

Потребител
Аватар

Мнение от warrior » 19 Яну 2009, 20:46

Шапка му свалям :!: :bowdown: :clap:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата