Въпрос за Wireless...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: Без книжка.
Мечтае да кара: Тунинг Голф 2-ка с PK номер.
Детайли за колата: Ускорител на елементарни частици.

Мнение от t060 » 22 Яну 2009, 18:16

ms написа:
© написа:много хакери има тук :lol:
нека колегата да си реши проблема и после искам и аз нещо да ви питам /компютър в две мрежи/

Това и на мен ще ми е от полза, че хващам мрежа на друг доставчик с Wireless-a...

Повече от 1 ланка ви трябва и сте готови. За жалост една ланкарта може да е свързана към само една мрежа по едно и също време. Т'ва ако не правите магии из хардуера на компа.

П.С. Няма значение дали става дума за кабелна wifi или bluetooth мрежа.
Изображение
От тогава русото не е на мода.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 8,5&10X17 Keskin KT1
Мечтае да кара: Само Мки.

Re: Въпрос за Wireless...

Мнение от bobi 318 is » 22 Яну 2009, 18:51

Viper_one написа:
Дилян Пенчев написа:Да попитам понеже не съм спец в тая област:
Имам нет и рутер Линксис който пръска нет-а на ПС-тата и на лаптопите, имам второ помещение на разстояние от първото в което имам кабелна връзка с рутер-а и с настолните ПС-та, но нямам обхват от рутер-а...
Кво да купя дето от ЛАН да прави Уайрлес и да не струва много за другото помещение и да има настройки да раздава пара по MAC
Някъф евтин рутер ли и да не му ползвам WAN порт-а или ?!?

Моля дайте предложения спешно че ще ме изгонят от работа :lol:

Wireless Рутер :roll:
Например нещо такова - http://www.technomarket.bg/product_deta ... d=09045934
Идиалното решение за безжи4ен нет,и аз мисля да си взема такова нещо за вкащи 4е ми омразна с тоя кабел.
ИзображениеИзображение

крив кюнец
Аватар

Мнение от крив кюнец » 22 Яну 2009, 20:33

t060 написа:
Повече от 1 ланка ви трябва и сте готови. За жалост една ланкарта може да е свързана към само една мрежа по едно и също време. Т'ва ако не правите магии из хардуера на компа.

Ако в разширените настройки на TCP/IP на Мрежовата карта добавиш IP, Gateway от другата мрежа, ставаш и част от 2рата мрежа. Малко да се изясна демек ако в един тъп суич са вкарани 2 кабела на 2 различни доставчика или мрежи и ти взимаш сигнал от тоя суич с добавени ръчно настройки на картата и от 2те мрежи то ти ще си част от 2те мрежи, незнам само ако и 2те мрежи имат нет какво ще стане :lol:
Последна промяна крив кюнец на 22 Яну 2009, 20:57, променена общо 1 път

Слави
Аватар

Мнение от © » 22 Яну 2009, 20:57

едната мрежа няма интернет /VPN/
другата си е местната ЛАН която доставя интернета
мога ли да свържа един компютър от мрежата без интернет и от него да ползвам Remote Desktop и други такива? т.е. и двете мрежи да са активни едновременно
освен това компютъра който мисля да свържа с интернет е подчинен т.е. не знам как да го кажа но няма никакви права в тази мрежа /включително и аз по-принцип нямам/:lol:

крив кюнец
Аватар

Мнение от крив кюнец » 22 Яну 2009, 21:03

© написа:едната мрежа няма интернет /VPN/
другата си е местната ЛАН която доставя интернета
мога ли да свържа един компютър от мрежата без интернет и от него да ползвам Remote Desktop и други такива? т.е. и двете мрежи да са активни едновременно
освен това компютъра който мисля да свържа с интернет е подчинен т.е. не знам как да го кажа но няма никакви права в тази мрежа /включително и аз по-принцип нямам/:lol:

Еми да вкарваш 2та кабела в един тъп суич (да се виждат портовете) и си правиш настройки на картата. Добавяш първо настройките на доставчика демек IP, Mask, Gateway, DNS после ( TCP/IP, Advanced, Add) добавяш IP, Mask, Gateway другата мрежа и вече си готов! Само незнам тези права какви са... :roll:

ПП Сега видях, че е ВПН... немога да помогна несъм пробвал :confused:
Последна промяна крив кюнец на 22 Яну 2009, 21:04, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар

Мнение от t060 » 22 Яну 2009, 21:03

от тук ли?
Изображение
защото мога да въведа само 1 ip и 1 gateway, koито да бъдат активни в даден период от време, а ако искам да съм част от 2-те мрежи ще ми прябват по 2.
Изображение

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 22 Яну 2009, 21:04

Офтопик малко...

t060 написа:Повече от 1 ланка ви трябва и сте готови. За жалост една ланкарта може да е свързана към само една мрежа по едно и също време. Т'ва ако не правите магии из хардуера на компа.

Че той лаптопа си е с 2 карти (без да броим модем-а)- Wireless-a & LAN-a... Кажи дали мога да ползвам и двете мрежи едновременно :?: Не фатално- ама 2-я ISP има някои екстри дето не бих отказал :twisted:
ПС: Нета от моя доставчик си го ползвам и без друго по кабел, що wifi картата да седи без работа :lol:

ПС2: Извинявам се за разводняването на темата :uups:

По темата

Диляне, премести ако е възможно рутера така, че да покрива и 2-те помещения... Това обаче съм сигурен, че си го мислил и отпада като вариант...
Виж дали има за твоя модел по-силни антени- ако проблемът е в една или максимум две стени които пречат на сигнала има шанс да минеш по лесния начин...
И последният вариант е взимаш още един, разбира се евтин рутер и го закачваш...
Изображение
Изображение

крив кюнец
Аватар

Мнение от крив кюнец » 22 Яну 2009, 21:08

t060 написа:от тук ли?

защото мога да въведа само 1 ip и 1 gateway, koито да бъдат активни в даден период от време, а ако искам да съм част от 2-те мрежи ще ми прябват по 2.

Долу кликаш на Adwanced.......

Изображение

и добавяш...може още 2!

ентусиаст
Аватар

Мнение от t060 » 22 Яну 2009, 21:09

ms написа:Офтопик малко...
Че той лаптопа си е с 2 карти (без да броим модем-а)- Wireless-a & LAN-a... Кажи дали мога да ползвам и двете мрежи едновременно :?: Не фатално- ама 2-я ISP има някои екстри дето не бих отказал :twisted: ...

ползвай, аз съм така, с кабел към домашната мрежа и по въздуха към на съседа рутера. Ако има проблем с едната връзка, всичко си се прехвърля само на другата, случва се даже и да не разбера понякога.

БЛАГОДАРНОСТИ на колегата крив кюнец , ще ми дойде полезно.
Изображение

крив кюнец
Аватар

Мнение от крив кюнец » 22 Яну 2009, 21:24

t060 написа:БЛАГОДАРНОСТИ на колегата крив кюнец , ще ми дойде полезно.

И аз благодаря ;) после само отвори дос и дай ипконфиг/алл и ще видиш какво си добавил дори може и да пингваш из другите мрежи :)

с две лица
Аватар
Кара: на задно предаване

Мнение от Vlados » 22 Яну 2009, 22:07

И аз мисля, че с още един рутер ще стане.
П.С. Ако те интересува продавам един такъв - http://www.technomarket.bg/product_deta ... d=09045934 на 1 месец (минах на БТК и този ми остана)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: bmw X3 Е83 М47
Мечтае да кара: bmw X3 Е83 М47
Детайли за колата: bmw X3 Е83 М47N 2.0d

Мнение от saint85 » 22 Яну 2009, 22:59

Здравейте, към Дилян Пенчев според мен е най добре да си купиш аксес пойнт ние във наща фирма сме с такъв и хваща през 3 етажа :lol: и има и 4 порта за лан +безжична така няма нужда да правиш 2 различни мрежи -защото две мрежи едновременно немогат да работят :!: -другия вариант е да купиш още един рутер и да вържеш втория рутер към първия което не ти препоръчвам колкото повече снадки толкова по-зле ;)
П.С. За аксес пойнта нещо такова
http://navigator.idg.bg/index.php?type= ... id=6207512 не е толкова важно модела важното е да има хубав обхват и да качва връзката :lol: пък даже имат и ограничение по портове фаиеруалл и тем подобни глезотийки и може да следи за смущения и прекъсване на кабела аве яката работа :lol:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от eraziel » 22 Яну 2009, 23:45

рутъра може без никъв проблем да се ползва като чисто АП без да рутира квото и да било, така че в общи линии написа голяма глупост ... Но КАКТО И ДА Е :)
In Ban We Trust!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: bmw X3 Е83 М47
Мечтае да кара: bmw X3 Е83 М47
Детайли за колата: bmw X3 Е83 М47N 2.0d

мрежа

Мнение от saint85 » 23 Яну 2009, 0:22

Това до някаде е вярно колега - може и като суйч да бачка и АП, и фаиерлал и като коледна окраса може да послужи :P ама защо тогава ще правят аксес пойнт -да си правят само рутери :) все пак аксес пойнта има доста по еластичен софуер и има по -голям обхват - и поне доколкото съм разбрал Пенчев си има друг нет по кабела в другата стая =друга мрежа и става по - сложно с трансфера а така една мрежа и по-силна връзка ;)

Музикално деформиран
Аватар
Кара: 330ci

Мнение от Icco » 23 Яну 2009, 0:49

А не сте ли се замисляли че втори рутер може да бъде настроен като репитер на първия ?
Не е ли това най точният отговор колеги ?

Предишна

Назад към Извън Темата