Ограждане на тротоара с верига за паркиркинг

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ja » 23 Яну 2009, 16:58

Обадете се в общината и ще ги махнат ве. Имаше хайка преди време и бяха махнали доста заграждения... Явно нямат пари в общинска полиция да го правят системно. Но като им се обадите ще дойдат. Дори акт може да отнесе някой ако си признае кой е...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от WilliamsF1Team » 23 Яну 2009, 17:05

Е как ще слагат вериги... :help: Да не са ги купили тези места...

Днеска минавам през една банка и спирам на аварийки, че говорих по телефона и след това имах малко работа... Излиза някакъв мъж и вика тия места са на банката. Задна и търся знак, на който да пише служебен абонамент 2,3,...10 места. Нямаше, ядосах се и паркирах и слезнах от колата. Отидох в едно кафе и си поръчах нещо за хапване. Седнах, хапнах, пийнах и гледам паяка идва. Отидох и го попитах по какъв начин ми е забранено паркирането и той ми каза, че имало знак. Като го накарах да ме закара при знака, ми се извини и ми пожела лек ден. Така че специално за тия дето си мислят, че са купили част от платното или околоблоковото пространство... покажете им средния пръст вържете им колчетата за теглича и газ, да видим както ще ви кажат. Аман от специалисти.... :!:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 23 Яну 2009, 17:34

Работя на пъпа на София и проблема с паркирането е....... не е огромен проблем тъй като навсякъде е Синя зона. Пращаш си sms-чето и си готов :D . Имало е дни в които е нямало места и на Синя зона но като пообиколиш и се намира място. Проблем е за живущите но съгласете се че да живееш в центъра на европейска столица е ЛУКС!
А пича с веригата просто..... трябва да си купя речник че нямам думи :!:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от penio » 23 Яну 2009, 17:38

Не става дума има ли места и или не, а че не може да си заградиш тротоара щото е пред вас. Ще подам жалба и в общината, подкрепена със снимков материал.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото ми попадне .
Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
Детайли за колата: Лачена 39_ка .

Мнение от AGT » 23 Яну 2009, 17:54

Просто трябва всеки да си търси правата иначе оправия няма.Докато всички си мълчат тия със загражденията си мислят ,че са прави.Ходи в общината и ако не вземат мерки ти казах как джипа веригата и аут. :twisted: Оставиш ли ги току виж утре и улицата заградили :twisted: :twisted:
Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 99ufo99 » 23 Яну 2009, 18:40

Принципно сте прави за веригите, че не е редно не е, но защо нещата се мерят с 2 стандарта ???
Значи когато става въпрос за мястото пред магазина или входа за паркиране нямаме права, но зимата когато трябва да се рине сняг, да се чисти леда по тротоара , пред магазина/входа/блока.. тогава имаме задължението ?!?!

Колко фирми отнасят глобата за непочистен сняг пред магазините и офисите си , неса една и две.
Ако от фасадата на сградата където живеете падне нещо и някой пострада, отговорност имат собствениците, но същите немогат да имат претенций да си ползват площа пред къщата/блока и т.н.?

Писнало ми е от такава криворазбрана демокрация, и тука в провинцията е същата работа, никой не си мърда пръста, когато трябва да се направи мястото пригодно за паркиране, но ако е добре разринато и осветено, всеки гледа да си цопне колата точно там на готово.
Българина винаги иска да прецака системата, съседа, и света като цяло, да се види че той е по-тарикат.
-- е39 530d -- my blue passion --

Един много талантлив Българин
http://www.eftimrusev.com

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: м я някак си.

Мнение от nik4o » 23 Яну 2009, 18:47

Е добре де нали по принцип беше забранено вече да се спира по тротоарите и щяха да ходят от КАТ и да снимат такива нарушители :D :D за какво се карате тогава всички са в нарушение кой с верига кой без :ahah:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от savski » 23 Яну 2009, 18:51

Абсолютно - разправяйте се, търсете си правата, избягвайте саморазправата, въпреки че импулсът води точно до това. Уж има закони - дайте да ги видим как действат. Аз живея в района на НДК и полудявам като заслагат по тротоарите и до тях кашончета, щайги, столове и т.н. Най-много обичам като видя такъв тип запазване на място, спирам, пускам аварийни, слизам, премествам стола или щайгата и като пич си спирам. Няколко пъти се опитваха да излизат и да ми се репчат, но като им кажа, че мога да се обадя в общината да питам дали това място е тяхно, млъкват. И ми научиха вече колата и не ми правят проблем, но съм виждал как местят други хора.

Аватар
Кара: e34, e36

Мнение от Kristopher » 23 Яну 2009, 20:00

В двора на блока един съсед си е оставил колата без да я кара повече от година, а пред блока на тротоара пък има една кола дето не е мърдана повече от половин година. Какво да направя? нямат право да правят така :evil:
Изображение
Компютърна диагностика на BMW след 1993 година - безплатна
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото ми попадне .
Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
Детайли за колата: Лачена 39_ка .

Мнение от AGT » 23 Яну 2009, 20:12

Kristopher написа:В двора на блока един съсед си е оставил колата без да я кара повече от година, а пред блока на тротоара пък има една кола дето не е мърдана повече от половин година. Какво да направя? нямат право да правят така :evil:

Ако им плащат данъците и имат застраховки нищо не можеш да направиш.Когато им е кеф ( или когато могат ) тогава ще си ги карат.Ако нямат платени данъци и застраховки мисля,че общината май може да помогне.Супер тъпо е да им седят колите с години при положение ,че никога вече няма да ги ползват :twisted:
Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "

старши ентусиаст
Аватар
Кара: всичко на колела
Детайли за колата: E38 IAL 07.2001

Мнение от hemicharger » 23 Яну 2009, 20:27

Dido_stz написа:тъй си мислите вие, ай си представете че вие си живеете там и няма къде да си оставите колата, щот някой постоянно има движение и коли там :?:

Аз пред гаража си слагам метални табелки, ама съм им лепнал копие от разрешително от общината, ама има един селяк, който си е заплюл едно място и слага стол да не спира никой!
Drugs... rock 'n' roll... bad-ass vegas whores... late-night booty calls... shiny disco balls...

Аватар
Кара: e34, e36

Мнение от Kristopher » 23 Яну 2009, 20:47

AGT написа:
Kristopher написа:В двора на блока един съсед си е оставил колата без да я кара повече от година, а пред блока на тротоара пък има една кола дето не е мърдана повече от половин година. Какво да направя? нямат право да правят така :evil:

Ако им плащат данъците и имат застраховки нищо не можеш да направиш.Когато им е кеф ( или когато могат ) тогава ще си ги карат.Ако нямат платени данъци и застраховки мисля,че общината май може да помогне.Супер тъпо е да им седят колите с години при положение ,че никога вече няма да ги ползват :twisted:

еми те и двете сигурно са с изтекли документи
Изображение
Компютърна диагностика на BMW след 1993 година - безплатна
Изображение

сбъркал колата, но не и форума
Аватар
Кара: е70

Мнение от someone » 23 Яну 2009, 20:47

oxam написа:трудно ще те разберат...а който иска да паркира пред къщи да си купи гараж.....нито тротоарът, нито улицата принадлежат на някой друг освен на общината....това май само в БГ го има, още от соц време е важно москала да е паркиран пред блока и ако някой ти вземе мястото пирон, пукане на гуми, счупени чистачки....зле зле...

Ама то всъщност е просто, колкото и да не искат да го разберат хората - да живееш на центъра на даден град е незадължителен лукс, а не право, което подлежи на наследяване. Като няма място къде да си паркираш колата, или ползваш градския транспорт, или ходиш с такси, или си наемаш шофьор, който да идва да те взема от вас. Ако не ти е изгодно икономически, се местиш там където можеш да си позволиш да живееш.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 23 Яну 2009, 20:49

M2PR написа:Евала на тия хора :idea: щото то нема оправия иначе :evil: Напълно съм за :idea: :!: :!: :!:
И аз мисля да слагам нещо тука долу, щото блока се напълни с некви селянчета, дето си идват с по 2-3 ретро соц возила от село и край - няма къде да се паркира :evil:
Миналата година отпред имаше 2 колони за паркиране, сега има 4 и пак който се прибере по-късно няма къде да паркира, мамицата им :evil: щото разбираш ли те тея антики трябва да седят тука да си ги наглеждат, нищо че не ги карат :evil: :evil: :evil:
(отделно, че непрекъснато минават някви други гости на тея горепосочените и паркират още повече като араби в пустиня и долу просто има пространство само да минеш транзит :evil: :evil: :evil: )

така, така
аз на центъра в синята зона съм си опънал една верига между 2 колчета и само там си спирам, никой не смее да ми каже нищо, даже и общината :help: :lol: :lol: :winky:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

Аватар
Кара: със спомени

Мнение от sonny » 23 Яну 2009, 20:55

Ако има проект и разрешение от общината е законно

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата