Въпрос за бензин 95 ?
Модератор: Общи модератори
31 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- BMW ///MPower
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е36 coupe
- Мечтае да кара: M-ki :D
slatanic написа:plradev написа:Totogada написа:Има бензин 100 октана който е като водицаима такъв който е и жълт(на ЕКО) Спомням си,когато имаше още 92 той беше зелен.
Тоя заления 92Н всъщност е жълт 95Н,но преди излизаше по-евтино да се купи 95 от Гърция,вместо от Нефтохим и да се оцвети със синьо....Друг е въпроса,че се получаваше зеленикъв цвятPOL_Starshi написа:plradev написа:Ама той бензина по принцип се оцветява,за да се различава...Тоя може да са го пропуснали леко
Просто е бил отнесен преди да бъде оцветен! Защо ли?
Ами защото,най-вероятно е контрабанден...Ако все още има канали...
Че има канали има!За цвета,че са различни различни са.
Всяка фирма прозводител си решава какъв да е.Ако искат и лилав ше го направят.Относно това,че не се сипва в шише,да има такава политика на бензиностанциите.
И ще ви кажа защо е така.Първо защото има риск от искра и......
Второ защото мога да сипя 5 литра в туба,а да ми отчете 2.
Въпрос на ръка е.Не за друго ми защото при минимално натискане на спусъка на пистолета имаме течащ бензин,а реално разходомера неможе да се завърти да го отчете.
И такива ми ти работи.Вие да не си мислите че 95 на еко е по различен от 95+ нещо,защото има разлика в цвета а!![]()
Има една прекрасна добавка дето я носят в туби и всеки управител на бензиностанция си я сипва.Ама ще я сипе ли,няма ли божа работа.
А и сичко е на око там.И един път може да върви по добре колата втори може да си е точно както и нормален 95.
А относно това,че бензина е бил прозрачен и е приличал на вода,то можеш да го боцнеш в едно шише и да го оставиш 12 часа да преседи.
После пусни снимки да видиме какво има отдолу и каква е истината!

1-во Всяка компания, която се занимава с търговия на Петролни продукти има свои собствени добавки, разработени в лоболаторий.Те се сипват в Цистерната (било то от шофиора или от управителя...).По всички бензиностанций престига едно и също гориво(което още е топло-реално),сега ще попитате защо не нявсякъде е еднакво горивото ? Отговор- Защото както написах по горе всяка компания си има свои собствени разработени добавки, които добавя(или не добавя) в цистерната преди въпросното гориво да потече в резервоарите от където после вие си сипвате(или ви сипват)
1.1 Има значение колко време Бензина от взимането му ще преседи в цистерната(няма да ви обяснявам какви са причините[не са малко ! ])
2-ро На всяка по голяма бензиностанция било то на ЛУКОЙЛ,ОМВ,ШЕЛ,ПЕТРОЛ,ЕКО и т.н всеки месец или по необходимост има екипи от инжинери с които бензиностанцията е сключила договор,които отговарят за колонкпомпите.Също така на всяка една бензиностанция има петроломери* с които се измерва точността на колонпомпите(да ли сипва 10-20-50л. и т.н)
2.1 До колкото знам няма забрана да се сипва в шишета или туби(продават се на самите бензиностанций с специялна поставка да не се олива !!!)
2.2 Не бъдете смешни с това,че може да излъжете колонпомпите със сипване на по-голямо количество от колко е самия съд

2.3 При вдигането на пищова помпата се включва(или забива

Това е основното !!!

МЪДРЕЦЪТ СОЧИ ЛУНАТА, А ГЛУПАКЪТ ГЛЕДА В ПРЪСТА МУ !!!

- peshopetrov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: всеки ден
2.2 Не бъдете смешни с това,че може да излъжете колонпомпите със сипване на по-голямо количество от колко е самия съд
в случея ти си смешен , аз казвам че колонката ме лъже мене в литража , защото няма как 11,250 литра да се хванат в МЕТАЛНА туба 10 литра (която ни то се раздува , нито се свива) и виж ПЪРВО кво пиша па после ми се прави на разбирач
сори за
ама не се сдържах

в случея ти си смешен , аз казвам че колонката ме лъже мене в литража , защото няма как 11,250 литра да се хванат в МЕТАЛНА туба 10 литра (която ни то се раздува , нито се свива) и виж ПЪРВО кво пиша па после ми се прави на разбирач

сори за

- BMW ///MPower
- кандидат ентусиаст
-
peshopetrov написа:2.2 Не бъдете смешни с това,че може да излъжете колонпомпите със сипване на по-голямо количество от колко е самия съд
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
в случея ти си смешен , аз казвам че колонката ме лъже мене в литража , защото няма как 11,250 литра да се хванат в МЕТАЛНА туба 10 литра (която ни то се раздува , нито се свива) и виж ПЪРВО кво пиша па после ми се прави на разбирач![]()
сори заама не се сдържах
![]()
![]()

NO COMENT

- peshopetrov
- кандидат ентусиаст
-
BMW ///MPower написа:peshopetrov написа:2.2 Не бъдете смешни с това,че може да излъжете колонпомпите със сипване на по-голямо количество от колко е самия съд
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
в случея ти си смешен , аз казвам че колонката ме лъже мене в литража , защото няма как 11,250 литра да се хванат в МЕТАЛНА туба 10 литра (която ни то се раздува , нито се свива) и виж ПЪРВО кво пиша па после ми се прави на разбирач![]()
сори заама не се сдържах
![]()
![]()
![]()
NO COMENT
Именно недей повече!
Темата на идеята е друга!
И те така!

- BMW ///MPower
- кандидат ентусиаст
-
peshopetrov написа:много ясно че ще си без коментар като незнаеш кво пишеш![]()
![]()
При теб ПОЛОЖЕНИЕТО Е ЗА СТРАХ

Хубаво е човек преди да напиша каквото и да е било да види за какво става на въпрос

Никаде от горе споменатото, с което огледално* обясних как стоят нещата..Не си споменат !!! виж па туи пиши на воля колкото душа ти иска

- peshopetrov
- кандидат ентусиаст
-
аз съм виждал и червен 95 , това обаче беше преди няколко години 

2008-2010 e36 320i 95
2010-2011 e36 318i convertible 95
2011-2011 e36 328i coupe
2011-2012 е46 320i 99
2012-2012 e36 318ti 97
2014-2015 e46 330D M Sport 01
2017-2018 e61 530D LCI 2007
2018-2019 e30 318 84
2019-2021 e91 320D LCI 2010
2021----- F10 535I Xdrive 2011
2010-2011 e36 318i convertible 95
2011-2011 e36 328i coupe
2011-2012 е46 320i 99
2012-2012 e36 318ti 97
2014-2015 e46 330D M Sport 01
2017-2018 e61 530D LCI 2007
2018-2019 e30 318 84
2019-2021 e91 320D LCI 2010
2021----- F10 535I Xdrive 2011
- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
павката написа:от нефтохим-а май си излиза бял
Оцветен си излиза.Поне допреди няколко години беше така.За в момента не твърдя ....

- Vasko
- ентусиаст
-
- Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
- Мечтае да кара: Да се разхожда пеша
Колеги , виждам че спора е доста ожесточен и нека сега аз пък Ви кажа нещо .Всички знаете складовете -ГСМ-а на Лукойл-а там на Околовръстното ... Ами застанете един ден само и наблюдавайте какви камиони влизат да зареждат гориво в тези складове - и на ОМВ и на ШЕЛ и на Лукойл ... Само на Еко-то е гръцки бензина .Мисля ,че ме разбрахте какво искам да Ви кажа .А иначе колкото до добавките - те се сипват отделно от едни туби след като цистерната е разтоварила на бензиностанцията и съотношението добавка -гориво е в зависимост от количеството гориво -друг е проблема дали се спазва точната дозировка ....
Иначе в една цистерна винаги се кара както от А95 така може и 100 октана да е. Има едни тръби от който се налива горивото .Цистерната застава отвън под улея и в зависимост от това какво гориво е поръчано се налива в нея. След като се достигне поръчаното количество, се отваря другият капак на същата цистерна където може да се налее примерно 100 октана и така ..Ако сте забелязали всички цистерни са разделени вътрешно с отделни прегради и всяка преграда има люк тъй че ако в едната част се налива от един бензин , в другата се слага друг и така...А от къде знам тези неща ли? Ами работата мие свързана с ходения и подръжка на оборудването и по стечение на обстоятелствата доста често ставам свидетел когато има камиони и отидат да пълнят бензин на ГСМ-а ...Това е от мен ..Иначе всички мешат бензина- това е ясно ... Най-хубав е на Лукойл и Петрол , като на последно място по качество е Шел-а ... Въобще напоследък Шел-а доста се дънят в тези отношения .Аз съм имал случай миналата зима при който съм наливал бензин от Шел и ми е замръзвал сутрин при външна температура -15 градуса ..След това съм се принуждавал да напълня целият резервоар за да се потопи цялата помпа за да може да запаля колата........
Иначе в една цистерна винаги се кара както от А95 така може и 100 октана да е. Има едни тръби от който се налива горивото .Цистерната застава отвън под улея и в зависимост от това какво гориво е поръчано се налива в нея. След като се достигне поръчаното количество, се отваря другият капак на същата цистерна където може да се налее примерно 100 октана и така ..Ако сте забелязали всички цистерни са разделени вътрешно с отделни прегради и всяка преграда има люк тъй че ако в едната част се налива от един бензин , в другата се слага друг и така...А от къде знам тези неща ли? Ами работата мие свързана с ходения и подръжка на оборудването и по стечение на обстоятелствата доста често ставам свидетел когато има камиони и отидат да пълнят бензин на ГСМ-а ...Това е от мен ..Иначе всички мешат бензина- това е ясно ... Най-хубав е на Лукойл и Петрол , като на последно място по качество е Шел-а ... Въобще напоследък Шел-а доста се дънят в тези отношения .Аз съм имал случай миналата зима при който съм наливал бензин от Шел и ми е замръзвал сутрин при външна температура -15 градуса ..След това съм се принуждавал да напълня целият резервоар за да се потопи цялата помпа за да може да запаля колата........
- BMW ///MPower
- кандидат ентусиаст
-
sineok_pi4_ написа:Колеги , виждам че спора е доста ожесточен и нека сега аз пък Ви кажа нещо .Всички знаете складовете -ГСМ-а на Лукойл-а там на Околовръстното ... Ами застанете един ден само и наблюдавайте какви камиони влизат да зареждат гориво в тези складове - и на ОМВ и на ШЕЛ и на Лукойл ... Само на Еко-то е гръцки бензина .Мисля ,че ме разбрахте какво искам да Ви кажа .А иначе колкото до добавките - те се сипват отделно от едни туби след като цистерната е разтоварила на бензиностанцията и съотношението добавка -гориво е в зависимост от количеството гориво -друг е проблема дали се спазва точната дозировка ....
Именно

Но не съм съгласен с това, че поставяш ПЕТРОЛ пред ОМВ !!!

- justboy
- Олдскул фен
-
- Кара: Строявайки пешеходците по тротоарит
- Мечтае да кара: E34 + s62 ]:)
скоро беше сипваме бензин на един приятел за другата му кола 98 на лукойл и бензина розов..

E34, E38
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
sineok_pi4_ написа:Най-хубав е на Лукойл и Петрол , като на последно място по качество е Шел-а ... Въобще напоследък Шел-а доста се дънят в тези отношения .Аз съм имал случай миналата зима при който съм наливал бензин от Шел и ми е замръзвал сутрин при външна температура -15 градуса ..След това съм се принуждавал да напълня целият резервоар за да се потопи цялата помпа за да може да запаля колата........
Само дето мойта iS-ка върви най-добре с Shell VPR (както и с Carerra 100), а от Лукойл А98 се гърчи като е студена... както и от ЕКО 100.... така че... малко е според зависи... независимо какво и къде работиш..
- BMW ///MPower
- кандидат ентусиаст
-
justboy написа:скоро беше сипваме бензин на един приятел за другата му кола 98 на лукойл и бензина розов..
аз от както бачкам на бензиностанция Ф-63 Ботевград за към София бензин A-98H си е розов или нещо от тази гама цвят

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
.
Последна промяна steeN на 28 Сеп 2019, 11:57, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
31 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3