Разходка до Ню Йорк

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Audi Cabriolet 1.8T,Audi A6 4.2

Мнение от vectra » 28 Яну 2009, 22:49

SKISA написа:аз също съм заинтересован от инфото...
нема да им работа-ше ода само да ги снимам.
искам обаче обиколка не само ню йорк....
ако даде документите някоя фирма посредник не става ли по-лесно или трябва аз да си ходя в посолството.....!?!?!?
а ако искам цялото семейство проблеми ли е !?!?
нямам проблеми с обезпечение ,ма не знам пътя или какво да направя....
мен ме влече вариянт да зема една кола и да обиколя за 15дни . трябва ми ниагара ,ню йорк евентуално сан фриско...ако са близо де -не знам....

Веднъж отидеш ли легално в САЩ вече е лесно, но искам да те предопредя, че такова нещо като "близко" няма. Говорим за огромни разтояния и което много по-тъпо хиляди ограничения и милион магистрални такси. Най-добре е с автобуси, но ако сте с малко дете е неудобно...
Нито ми се пее, нито ми се смее, а ми се живее

оптимист-неверник
Аватар
Кара: старо Е 34
Мечтае да кара: ново Е 34
Детайли за колата: най- добрата

Мнение от ktv » 28 Яну 2009, 22:52

Пътувай до там със самолет. Може и с бимата, ама ти трябва повече време :winky: За какво ли обаче ще ходиш до там, те точно тогава ще са цъфнали, и даже вързали. :lol: Юнайтед стейтс е най- голямата пирамида в света!
Последна промяна ktv на 28 Яну 2009, 22:53, променена общо 1 път
Едно е да искаш, второ е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ваноса да пее одата на радостта

Мнение от Avramov » 28 Яну 2009, 22:52

SKISA написа:добре де некой ако нема роднини у щатите не мое ли да им иде на гости на хамериканците!?!? просто на екскурзия...

Може но там трябва да се пита или директно в посолството как става или в туристическа агенция.

ПП: Мадам Тюсо има в Амстердам, Лондон и Ню Йорк доколкото знам. И да добавя Емпаър стате трябва да се посети задължително през ноща гледката е уникална.
Aim to be the best, live with the rest!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Audi Cabriolet 1.8T,Audi A6 4.2

Мнение от vectra » 28 Яну 2009, 22:55

Avramov написа:
SKISA написа:добре де некой ако нема роднини у щатите не мое ли да им иде на гости на хамериканците!?!? просто на екскурзия...

Може но там трябва да се пита или директно в посолството как става или в туристическа агенция.

ПП: Мадам Тюсо има в Амстердам, Лондон и Ню Йорк доколкото знам. И да добавя Емпаър стате трябва да се посети задължително през ноща гледката е уникална.

и задължително на горната панорама(102 етаж)...първата е на 88 или 89 не съм сигурен...
Нито ми се пее, нито ми се смее, а ми се живее

Аватар

Мнение от тончев » 29 Яну 2009, 10:13

Значи говорих с роднината ми която е в Атланта.
По принцип той там работи вече от около 4 години.
Той самият преди да направи там 2 години и да вземе гражданство не е имал право да напуска щата.Обаче наистина в Ню Йорк било най-добре да се живее в момента.В други щати имало големи затруднения със намирането на работа.
А колкото до заминаването не било толкова трудно,значи по-лесно е със покана от там.След като се получи поканата от посолството се издавали накакви документи плащаш си и заминаваш.
Много благодаря за снимковия матерял ако има още желаещи може да си направим една бригада до там.
Мен лично ми е мечта да отида в този град,а и да живея там :help:

Аврамов,благодаря колега ще ти пиша да си оставя имела за да ми пратиш снимките.Много ти благодаря.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2006 330xd, 2008 A8 4.2tdi
Мечтае да кара: WBS

Мнение от Brat mu » 29 Яну 2009, 10:52

тончев написа:Значи говорих с роднината ми която е в Атланта.
По принцип той там работи вече от около 4 години.
Той самият преди да направи там 2 години и да вземе гражданство не е имал право да напуска щата.Обаче наистина в Ню Йорк било най-добре да се живее в момента.В други щати имало големи затруднения със намирането на работа.
А колкото до заминаването не било толкова трудно,значи по-лесно е със покана от там.След като се получи поканата от посолството се издавали накакви документи плащаш си и заминаваш.
Много благодаря за снимковия матерял ако има още желаещи може да си направим една бригада до там.
Мен лично ми е мечта да отида в този град,а и да живея там :help:

Аврамов,благодаря колега ще ти пиша да си оставя имела за да ми пратиш снимките.Много ти благодаря.

В Ню Йорк също си има супер много минуси,ако искаш да живееш там!Това,че работа се намира лесно е истина,НО ако искаш да печелиш като мишка!Ще ти стигат да изкарваш седмица за седмица и да живееш в мизерна квартира с още 3-4 човека!Ако намерението ти е да работиш, по-добре да е някой курортен град-лятото е лудница и има много работни места,а квартирите са далеч по- евтини и по- добри!И по каквато и причина да си в щатите,задължително отиди до Лас Вегас!
Изображение

Аватар

Мнение от тончев » 29 Яну 2009, 10:59

Е да Лас Вгас , Бевърли Хилс там наистина е задължително да се отиде.
И ти си прав Ню Йорк не е град за всеки.Не случайно трябва да плащаш милиони долари за да живееш в Манхатън.
Но пък ако ти се отвори късмета ти си човека :D
Чух за една програма за студентски бригади H-tube.
Някой знаели за нея и дали има някакви наблюдения към тази фирма?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: звездомобил

Мнение от M2PR » 29 Яну 2009, 11:08

тончев написа:А колкото до заминаването не било толкова трудно,значи по-лесно е със покана от там.След като се получи поканата от посолството се издавали накакви документи плащаш си и заминаваш.

Лесно е с покана ако тук се осигуряваш на поне 1000+++ лева :lol:
Ако работодателите ти те осигуряват на минималната заплата (както правят повечето) тея скапаняци от посолството те режат като изроди, въпреки че са такива хиени и предварително са те проучили из основи и най-малкото, което знаяте колко пари взимаш всъщност....;)

едит: А понякога са и на настроения интервюиращите.... :evil:

И те така!
АПНИ, БАБА, 'АПНИ

старши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: F32 M4

Мнение от ((:BuKcu:)) » 29 Яну 2009, 16:00

Нашите си вадиха визи преди 2 години, по покана от Щатите. Лесно ги взеха визите, щото са ги видяли, че са сериозни хора и отиват там да свършат работа и да се върнат. Но доколкото знам тука те размотават доста, снимки - не знам си какъв формат, интервю - лелята и чичото до 9то коляно, пръстови отпечатъци и т.н

Ню Йорк, Лос Анжелис, Лас Вегас и Маями - това са ми дестинации-мечта. Само докато гледах снимките от Ню Йорк и гледах ей така :shock: Много ме кефят високите сгради, забързаната обстановка...само искам да отида да ги видя....за работа и живеене нещо не ме влече.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: с усмивка.

Мнение от Axis » 29 Яну 2009, 16:03

Надявам се това да ти е полезно. Можеш директно да кандитсваш като отидеш в Американското посолство в София. Там ще ти дадат пълна информация.

http://bulgaria.usembassy.gov/types_of_visa-bg2.html
Последна промяна Axis на 29 Яну 2009, 23:33, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар
Кара: Е36

Мнение от Escape » 29 Яну 2009, 16:21

Axis написа::OT: само една бърза снимчица от музея на Мадам Тюсо със инструктора ми по шофиране. :D

Сори за оффтопика, ама винаги ми е било супер смешно някой като почне да показва снимки "тук сме се снимали с Шумахер, тука сме с кралицата, тука сме с Мадоня"..... :roll:

И да не е съвсем оффтопик, за виза мнооооооооооооооооооооого зависи на кой попаднеш и дали им се струваш съмнителен. На мен ми дадоха визата за има няма 1 минута (+ 2ч висене). И никъде не са ме питали къде работя и колко пари изкарвам. Сичко зависи от чичото в кабинката. На един приятел дето тогава беше на 21, с общо 3 месеца работен стаж му дадоха 10 годишна виза. Моята беше за 1..... изобщо работата е на случаен принцип :D

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ....ЖЪЛТО ТАКСИ....

обади се...

Мнение от bate koko » 30 Яну 2009, 10:42

ако вземе6 виза се обади-аз живея тука и познавам добре града/карам такси/ и 6е ти покажа града,така както никои друг...

Аватар

Re: обади се...

Мнение от тончев » 30 Яну 2009, 11:19

bate koko написа:ако вземе6 виза се обади-аз живея тука и познавам добре града/карам такси/ и 6е ти покажа града,така както никои друг...

Ехеее браво колега :D
Искренно ти завиждам.
Ако може някакво номерче да ми дадеш на Лс за да те търся когато му дойде времето.
Много съм Ви благодарен на всички :D

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 30 Яну 2009, 12:26

работя в туристическа агенция ...
Визите за щатите са пълно ТОТО!

Не искам да разказвам всичко, което са ми споделяли клиенти за да не всявам пароноя. По-често хората взимат виза или вече имат 10 годишна, но понякога просто НЕ дават. Малко късметлийска работа.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
Мечтае да кара: 5GT 535 xd

Мнение от SaSo » 31 Яну 2009, 1:52

Абе махайте го тоя смърдящ Ню Йорк... Мене грам не ме кефи... Бил съм там 4 пъти ... На всичките по-интересни места съм ходил...Ама миризмата която се носи из града ( една така специфична ) не ми понася....

Истината е Бостън...За мене е най-красивия от големите мегаполиси на САЩ....
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата