Разходка до Ню Йорк
Модератор: Общи модератори
35 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- vectra
- младши ентусиаст
-
- Кара: Audi Cabriolet 1.8T,Audi A6 4.2
SKISA написа:аз също съм заинтересован от инфото...
нема да им работа-ше ода само да ги снимам.
искам обаче обиколка не само ню йорк....
ако даде документите някоя фирма посредник не става ли по-лесно или трябва аз да си ходя в посолството.....!?!?!?
а ако искам цялото семейство проблеми ли е !?!?
нямам проблеми с обезпечение ,ма не знам пътя или какво да направя....
мен ме влече вариянт да зема една кола и да обиколя за 15дни . трябва ми ниагара ,ню йорк евентуално сан фриско...ако са близо де -не знам....
Веднъж отидеш ли легално в САЩ вече е лесно, но искам да те предопредя, че такова нещо като "близко" няма. Говорим за огромни разтояния и което много по-тъпо хиляди ограничения и милион магистрални такси. Най-добре е с автобуси, но ако сте с малко дете е неудобно...
Нито ми се пее, нито ми се смее, а ми се живее
- ktv
- оптимист-неверник
-
- Кара: старо Е 34
- Мечтае да кара: ново Е 34
- Детайли за колата: най- добрата
Пътувай до там със самолет. Може и с бимата, ама ти трябва повече време
За какво ли обаче ще ходиш до там, те точно тогава ще са цъфнали, и даже вързали.
Юнайтед стейтс е най- голямата пирамида в света!

Последна промяна ktv на 28 Яну 2009, 22:53, променена общо 1 път
Едно е да искаш, второ е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш!
- Avramov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ваноса да пее одата на радостта
SKISA написа:добре де некой ако нема роднини у щатите не мое ли да им иде на гости на хамериканците!?!? просто на екскурзия...
Може но там трябва да се пита или директно в посолството как става или в туристическа агенция.
ПП: Мадам Тюсо има в Амстердам, Лондон и Ню Йорк доколкото знам. И да добавя Емпаър стате трябва да се посети задължително през ноща гледката е уникална.
Aim to be the best, live with the rest!

- vectra
- младши ентусиаст
-
- Кара: Audi Cabriolet 1.8T,Audi A6 4.2
Avramov написа:SKISA написа:добре де некой ако нема роднини у щатите не мое ли да им иде на гости на хамериканците!?!? просто на екскурзия...
Може но там трябва да се пита или директно в посолството как става или в туристическа агенция.
ПП: Мадам Тюсо има в Амстердам, Лондон и Ню Йорк доколкото знам. И да добавя Емпаър стате трябва да се посети задължително през ноща гледката е уникална.
и задължително на горната панорама(102 етаж)...първата е на 88 или 89 не съм сигурен...
Нито ми се пее, нито ми се смее, а ми се живее
Значи говорих с роднината ми която е в Атланта.
По принцип той там работи вече от около 4 години.
Той самият преди да направи там 2 години и да вземе гражданство не е имал право да напуска щата.Обаче наистина в Ню Йорк било най-добре да се живее в момента.В други щати имало големи затруднения със намирането на работа.
А колкото до заминаването не било толкова трудно,значи по-лесно е със покана от там.След като се получи поканата от посолството се издавали накакви документи плащаш си и заминаваш.
Много благодаря за снимковия матерял ако има още желаещи може да си направим една бригада до там.
Мен лично ми е мечта да отида в този град,а и да живея там
Аврамов,благодаря колега ще ти пиша да си оставя имела за да ми пратиш снимките.Много ти благодаря.
Той самият преди да направи там 2 години и да вземе гражданство не е имал право да напуска щата.Обаче наистина в Ню Йорк било най-добре да се живее в момента.В други щати имало големи затруднения със намирането на работа.
А колкото до заминаването не било толкова трудно,значи по-лесно е със покана от там.След като се получи поканата от посолството се издавали накакви документи плащаш си и заминаваш.
Много благодаря за снимковия матерял ако има още желаещи може да си направим една бригада до там.
Мен лично ми е мечта да отида в този град,а и да живея там

Аврамов,благодаря колега ще ти пиша да си оставя имела за да ми пратиш снимките.Много ти благодаря.
- Brat mu
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2006 330xd, 2008 A8 4.2tdi
- Мечтае да кара: WBS
тончев написа:Значи говорих с роднината ми която е в Атланта.
Мен лично ми е мечта да отида в този град,а и да живея там![]()
В Ню Йорк също си има супер много минуси,ако искаш да живееш там!Това,че работа се намира лесно е истина,НО ако искаш да печелиш като мишка!Ще ти стигат да изкарваш седмица за седмица и да живееш в мизерна квартира с още 3-4 човека!Ако намерението ти е да работиш, по-добре да е някой курортен град-лятото е лудница и има много работни места,а квартирите са далеч по- евтини и по- добри!И по каквато и причина да си в щатите,задължително отиди до Лас Вегас!
Е да Лас Вгас , Бевърли Хилс там наистина е задължително да се отиде.
И ти си прав Ню Йорк не е град за всеки.Не случайно трябва да плащаш милиони долари за да живееш в Манхатън.
Но пък ако ти се отвори късмета ти си човека
Чух за една програма за студентски бригади H-tube.
Някой знаели за нея и дали има някакви наблюдения към тази фирма?
И ти си прав Ню Йорк не е град за всеки.Не случайно трябва да плащаш милиони долари за да живееш в Манхатън.
Но пък ако ти се отвори късмета ти си човека

Чух за една програма за студентски бригади H-tube.
Някой знаели за нея и дали има някакви наблюдения към тази фирма?
- M2PR
- старши ентусиаст
-
- Кара: звездомобил
тончев написа:А колкото до заминаването не било толкова трудно,значи по-лесно е със покана от там.След като се получи поканата от посолството се издавали накакви документи плащаш си и заминаваш.
Лесно е с покана ако тук се осигуряваш на поне 1000+++ лева

Ако работодателите ти те осигуряват на минималната заплата (както правят повечето) тея скапаняци от посолството те режат като изроди, въпреки че са такива хиени и предварително са те проучили из основи и най-малкото, което знаяте колко пари взимаш всъщност....

едит: А понякога са и на настроения интервюиращите....

И те така!
АПНИ, БАБА, 'АПНИ
- ((:BuKcu:))
- старши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: F32 M4
Нашите си вадиха визи преди 2 години, по покана от Щатите. Лесно ги взеха визите, щото са ги видяли, че са сериозни хора и отиват там да свършат работа и да се върнат. Но доколкото знам тука те размотават доста, снимки - не знам си какъв формат, интервю - лелята и чичото до 9то коляно, пръстови отпечатъци и т.н
Ню Йорк, Лос Анжелис, Лас Вегас и Маями - това са ми дестинации-мечта. Само докато гледах снимките от Ню Йорк и гледах ей така
Много ме кефят високите сгради, забързаната обстановка...само искам да отида да ги видя....за работа и живеене нещо не ме влече.
Ню Йорк, Лос Анжелис, Лас Вегас и Маями - това са ми дестинации-мечта. Само докато гледах снимките от Ню Йорк и гледах ей така

- Axis
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: с усмивка.
Надявам се това да ти е полезно. Можеш директно да кандитсваш като отидеш в Американското посолство в София. Там ще ти дадат пълна информация.
http://bulgaria.usembassy.gov/types_of_visa-bg2.html
http://bulgaria.usembassy.gov/types_of_visa-bg2.html
Последна промяна Axis на 29 Яну 2009, 23:33, променена общо 1 път
Axis написа::OT: само една бърза снимчица от музея на Мадам Тюсо със инструктора ми по шофиране.![]()
Сори за оффтопика, ама винаги ми е било супер смешно някой като почне да показва снимки "тук сме се снимали с Шумахер, тука сме с кралицата, тука сме с Мадоня".....

И да не е съвсем оффтопик, за виза мнооооооооооооооооооооого зависи на кой попаднеш и дали им се струваш съмнителен. На мен ми дадоха визата за има няма 1 минута (+ 2ч висене). И никъде не са ме питали къде работя и колко пари изкарвам. Сичко зависи от чичото в кабинката. На един приятел дето тогава беше на 21, с общо 3 месеца работен стаж му дадоха 10 годишна виза. Моята беше за 1..... изобщо работата е на случаен принцип

- bate koko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ....ЖЪЛТО ТАКСИ....
обади се...
ако вземе6 виза се обади-аз живея тука и познавам добре града/карам такси/ и 6е ти покажа града,така както никои друг...
Re: обади се...
bate koko написа:ако вземе6 виза се обади-аз живея тука и познавам добре града/карам такси/ и 6е ти покажа града,така както никои друг...
Ехеее браво колега

Искренно ти завиждам.
Ако може някакво номерче да ми дадеш на Лс за да те търся когато му дойде времето.
Много съм Ви благодарен на всички

SKISA написа:добре де некой ако нема роднини у щатите не мое ли да им иде на гости на хамериканците!?!? просто на екскурзия...
работя в туристическа агенция ...
Визите за щатите са пълно ТОТО!
Не искам да разказвам всичко, което са ми споделяли клиенти за да не всявам пароноя. По-често хората взимат виза или вече имат 10 годишна, но понякога просто НЕ дават. Малко късметлийска работа.
- SaSo
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
- Мечтае да кара: 5GT 535 xd
Абе махайте го тоя смърдящ Ню Йорк... Мене грам не ме кефи... Бил съм там 4 пъти ... На всичките по-интересни места съм ходил...Ама миризмата която се носи из града ( една така специфична ) не ми понася....
Истината е Бостън...За мене е най-красивия от големите мегаполиси на САЩ....
Истината е Бостън...За мене е най-красивия от големите мегаполиси на САЩ....
35 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3