Радар детектори - 1. Има ли смисъл и 2. Има ли разлика
Модератор: Общи модератори
56 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- Pitbull_Germany
- ентусиаст
-
- Кара: само черни класики!!!
ACCELERATOR написа:За да имаш някакъв шанс с антирадара, трябва да има някой пред теб. Ако си първа кола, като чуеш да пищи, вече е късно.
Аз съм малко със смесени чувства. И моят ги засича от 2км, но често има и фалшиви тревоги. Предполагам, че не толкова са фалшиви, а просто катаджиите са на друг път около моят, в радиус от 1-2км![]()
Иначе ме е спасявал.
Положението е точно така, както казваш ти! Фактически като има кола пред теб и я стрелнат с радара твоя детектор засича импулса към колата пред теб и така знаеш, че полицаите са пред теб!
И аз преди имах една Кобра, която за съжаление се развали (баща ми си мисли, че те и краш-тестове са карали), но бях мега доволен. Нямаше пропуск това нещо. В града не пищеше много - само от други детектори и от бакшишите. А за новите са ми казвали, че са вече толкова изпипани, че в града почти не "мрънкат".
А да попитам и аз нещо. Понеже мисля пак да взимам детектор. Кои според вас са по-надеждни - нормалния вид или тези, които са за вграждане?
--------------------------------------------------------
Fuck the Cola, fuck the pizza...all you need is 6 v redica!!!
Хубава кола, която не върви, е като хубава жена, която не прави секс!!!
http://www.metacafe.com/watch/181257/bmw_from_hell_2/
- Georgieff
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е91 325i N53
В момента ползвам Кобра 9740.
На магистралата Пловдив - София ми свърши много добра работа, понеже стояха с включен радар и камера вдясно.
Ако си без детектор, няма да ги видиш заради трафика в дясната лента.
Хвана ги и двата пъти от около 3 километра - останах много доволен, понеже ако и снимка ти направят, много е трудно да обжалваш.
Хваща и единичен импулс, но трябва да си подготвен, че единичния импулс е на късото разстояние - 100-150 метра. Тоест вече трябва да ги виждаш, което значи, че можеш и да намалиш рязко.
Моделът не е от евтините все пак.
Има един недостатък, че Ка банда не се изключва от менюто.
На магистралата Пловдив - София ми свърши много добра работа, понеже стояха с включен радар и камера вдясно.
Ако си без детектор, няма да ги видиш заради трафика в дясната лента.
Хвана ги и двата пъти от около 3 километра - останах много доволен, понеже ако и снимка ти направят, много е трудно да обжалваш.
Хваща и единичен импулс, но трябва да си подготвен, че единичния импулс е на късото разстояние - 100-150 метра. Тоест вече трябва да ги виждаш, което значи, че можеш и да намалиш рязко.
Моделът не е от евтините все пак.
Има един недостатък, че Ка банда не се изключва от менюто.
Touring & windsurf club
- ACCELERATOR
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34
- Мечтае да кара: E34
Pitbull_Germany написа:А да попитам и аз нещо. Понеже мисля пак да взимам детектор. Кои според вас са по-надеждни - нормалния вид или тези, които са за вграждане?
Имай предвид, че в някои страни от ЕС, например Гърция, ползването и дори притежанието на радар-детектор е абсолютно забранено. Ако открият радар-детектор дори и в багажника, те чака солидна глоба

- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
- Pitbull_Germany
- ентусиаст
-
ACCELERATOR написа:Pitbull_Germany написа:А да попитам и аз нещо. Понеже мисля пак да взимам детектор. Кои според вас са по-надеждни - нормалния вид или тези, които са за вграждане?
Имай предвид, че в някои страни от ЕС, например Гърция, ползването и дори притежанието на радар-детектор е абсолютно забранено. Ако открият радар-детектор дори и в багажника, те чака солидна глоба
Бря...жива да не бях. Е, как ще го открият, ако е вграден??? Нали ужким е под капака, таблото...знам ли и аз!
- SKISA
-
-
в гърция може да те обезкостат да го намерат! глобата беше некъде към 2 бона!
във франция също е забранено.
за външно вграждане съм виждал само модел на уистлър ма е скъпичък и пак могат да ти намерат джаджата у купето при ровене.....
във франция също е забранено.
за външно вграждане съм виждал само модел на уистлър ма е скъпичък и пак могат да ти намерат джаджата у купето при ровене.....
SKISA написа:имаше още един модел ,който ме впечатли много! не е антирадар!радар-детектор си е- просто разделя: един импулс връща,един отклонява! и реално им дава някъде около половината скорост....!!! обаче модела беше около 600лв и нещо ми се досвиде.....
Такаааа значи за този модел само да кажа, че това с връщането на половината скорост важи само за лазерните пистолети дето в България, я има 20 я няма. Обикновено радари дето наще пичове си ги слагат тази екстра не важи, личен опит, пробвах нарочно. Като цяло спасяват, но рядко.. смисъл да не си кажете "айде имам радар-детектор са повече няма да ме ковнат", просто не е така. Ако беше така нямаше за малко да влеза в затвора в Хърватска

- SKISA
-
-
така е -аз казвам кво съм чул!
иначе и аз навънка внимавам много-тука не ме толко плашат.
стария хващаше сърбите от километри и въпреки биноклите ,с които гледаха не са ме заковавали! и тва години...!!
общо взето за около 10г ползване не ме е спасил май веднъж или два пъти! сега новият се надявам даже да е по-добър! ако карате много радар-детектора си е задължително устройство и се изплаща бързо....
иначе и аз навънка внимавам много-тука не ме толко плашат.
стария хващаше сърбите от километри и въпреки биноклите ,с които гледаха не са ме заковавали! и тва години...!!
общо взето за около 10г ползване не ме е спасил май веднъж или два пъти! сега новият се надявам даже да е по-добър! ако карате много радар-детектора си е задължително устройство и се изплаща бързо....
- Archangel
- старши ентусиаст
-
- Кара: N42B20 с ръкавици
- Мечтае да кара: Spitfire
В чужбина карам с ограниченията, не превишавам скоростта и нямам проблем.
В България заедно със слагането на колана пускам и радара - като бройка ме е спасявал поне едно 15-на пъти за 1 година.
Не знам къде го чухте това за "пулсов радар". В момента нямаме нищо друго освен Х-банд радари от модела "ТР-4". Дори тези с камера са същите, просто камерата е надградена.
Винаги ме е спасявал - моят е също май 9740 или 9840...не съм много сигурен - има си опция за изключване на честотите и изцяло съм изключил К и Ка детекциите.
Засича ги на завой, а за да те "стрелне" полицай и да му върне скоростта му трябват 5-6 секунди, които ако не си чоплиш в носа, сменяш дисковете и пиеш кафе в същото време, са пре-пре-предостатъчни да намалиш скоростта от да кажем 170-180 до 130.
Според мен радарът е много полезен и макар да не съм привърженик на тезата "Имам радар, вече не могат да ме ковнат" - на този етап я подкрепям. Поне докато не монтират мега-хипер новите стационарни лазерни радари, което няма да стане скоро.
В България заедно със слагането на колана пускам и радара - като бройка ме е спасявал поне едно 15-на пъти за 1 година.
Не знам къде го чухте това за "пулсов радар". В момента нямаме нищо друго освен Х-банд радари от модела "ТР-4". Дори тези с камера са същите, просто камерата е надградена.
Винаги ме е спасявал - моят е също май 9740 или 9840...не съм много сигурен - има си опция за изключване на честотите и изцяло съм изключил К и Ка детекциите.
Засича ги на завой, а за да те "стрелне" полицай и да му върне скоростта му трябват 5-6 секунди, които ако не си чоплиш в носа, сменяш дисковете и пиеш кафе в същото време, са пре-пре-предостатъчни да намалиш скоростта от да кажем 170-180 до 130.
Според мен радарът е много полезен и макар да не съм привърженик на тезата "Имам радар, вече не могат да ме ковнат" - на този етап я подкрепям. Поне докато не монтират мега-хипер новите стационарни лазерни радари, което няма да стане скоро.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
- Pitbull_Germany
- ентусиаст
-
- Turbo_Ted
- великият шестак
-
- Кара: няколко и киселее
радар детектора трябва да върви в комплект с оборудването на автомобила според мен
това е най-полезната джаджа... спасявал ме е много пъти и по магистрала и градско..... и не пищи само където трябва 

56 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4