хАмстердам?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: другите да се усмихват :)

Мнение от JENATA NA 6EFA » 10 Фев 2009, 17:00

ДО ТУК ДОСТА ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ,ДАНО ТИ Е ОТ ПОЛЗА!
И ОПРЕДЕЛЕНО ВНИМАВАЙ С ГЪБКИТЕ!! :D :D :D

НЕ ГИ ПОДЦЕНЯВАЙ! :D

РазБОЙниКА
Аватар
Кара: го на тройки
Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
Детайли за колата: Черна

Мнение от Apassionata » 10 Фев 2009, 17:06

Абе аз не съм ходила, ма две приятелки бяха пак така за 3-4 дни, с някъв концерт съчетаха екскурзията... и се върнаха... доооста щастливи и свежарки. Не че много разказваха какво точно се случвало, щот мъжете им все наоколо, но явно е било страхотно изживяване! Града бил... :yes:
Желая ти весело изкарване и ... там май трябва да се ходи алоун... ;) или с банда приятели :idea:
Изображение

серсемин
Аватар
Кара: BMW F30 340xi

Мнение от ^Joreto » 10 Фев 2009, 17:17

Аз имах 1 час престой на Schiphol и се оглеждах за кофи шоп ама не видях :roll: да не би на летището да е забранена :weed:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от NStorm » 10 Фев 2009, 17:17

Отлична дестинация! И аз бях точно 4 дни там май месец, та да споделя:
1. Гъбки - по-добре не, чух че са силни, аз не пробвах... ;)
2. Трева - ако си пушач... ;)
3. Кексчета (Space-cake) - ако не си пушач, като мен... ;) :yes:

Най-важния съвет според мен:
:!: Обиколка с корабче по каналите :!: За 2 часа научаваш/виждаш/снимаш всичко по-важно в града и си спестяваш обикаляне и ти остава време за по-интересни неща.

Друго:
В зависимост къде ти е хотела, предимно пеш (не са толкова големи разстоянията) или трамвай. Плащаш си като се качиш, има и карти за цял ден.
Пази велосипедиста! Той е с предимство пред автомобилите и пешеходците! :D
Амстердам Арена, ако си фен на футбола. Диамантения музей, ако си фен на диаманти и часовници! (срещу музея на Ван Гог). Музея на Ван Гог и другия на Рембранд, ако ти се чака на опашка, преди да влезеш :roll: ;)
Червените фенери, дано имаш повече късмет, че аз уцелих само некви супер мега грозни лелки да висят по прозорците!
:mhihi: :mhihi: Все пак задължителен, че май щели да го махат ;)

Друга идея... за един ден с влак (около 20 Евро) отивате до Ротердам (небостъргачи, красива нова архитектура, висока кула...) и Хага (плаж, комплекс Мадуродам...) и така.

Шопинг - целия център ;)
Последно - терасата на Хард-рок кафе, ако е топличко навън... ;)
Ако имаш въпроси - питай :)
21/02/08...speechless

Потребител
Аватар

Мнение от m525i24v » 10 Фев 2009, 17:19

Ако се разхождаш пеша - на повечето места улиците примерно както си вървиш и си мислиш че стигаш до "ей тая сграда там" всъщност улицата криволичи по такъв начин че се озоваваш на друго място и ще трябва да се върнеш.

Там колелото е с предимство. Дигне ли си ръката спираш. Алеите предназначени за колоездачите са по-широки от платното за автомобили. Ако настъпиш дори линията която ги разделя , очаквай глоба.

Coffee shops и т.н. както казаха другите хора , относно червените фенери - не е точно така както всеки си го мисли , трябва да се види и пробва :D

Няма да останеш разочарован при всички положения

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от aygofan » 10 Фев 2009, 17:26

Даммм....внимавай с гъбите....,защото миналата година реших като стар ДРОГар да опитам за какво иде реч...после голям филм и се оказах на летището...почти си бях купил билет за БГ и се сетих, че документите са ми в колата, на паркинга пред хотела в Амстердам... :roll: :paranoid: :conf:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от zvezdo88 » 10 Фев 2009, 17:38

Колега аз съм в Хага ако искаш може да дойда да те разведа когато си в Амстердам.
Билетите за транспорта се казват Strippen Cards. Купуваш си една която има 15 strips и си дупчиш на машините в превозното средство с което пътуваш. Транспорта е на зони и внимавай колко зони са до там където отиваш. Най добре му кажи на шофиора за къде си и дай тои да ти сложи печат. 2 stipes - или линийки на картата са 1 зона а 3 са 2 зони. .Ако те хванат без билет глобите са на място 20 евро иначе 40 евро. В Амстердам не се пуши никъде по заведенията и има какво да се види.
Ако искаш пиши ми в скайп - zvezdo_8807 или ЛС ако те интересува нещо.
Телефона ми в Холандия е +31626202322 , ще се радвам ако имаш сводобно време и звъннеш.

Ако искаш може и до Хага и Ротердам да те заведа :)
Изображение

Му му мух мули, майкоууу!
Аватар

Мнение от absix » 10 Фев 2009, 17:53

Ехааа, много приятно съм изненадан от компетентните отговори! Много съм благодарен!

zvezdo, имам цели 4 свободни дни! Ще ти се обадя да пием по Хайнекен през уикенда най-вероятно! :)

ентусиаст
Аватар

Мнение от zvezdo88 » 10 Фев 2009, 18:48

:yes:
Изображение

'2002' fanatic
'2002' fanatic
Аватар
Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii

Мнение от alpina-ma6inata » 10 Фев 2009, 19:21

Аз като ходих не съм седял много време и не съм се сцепвал да обикалям, но както казаха и по-горе. Внимавай с алеята за велосипедисти, защото тия се светкат здраво и въобще не ги боли дали си им на пътеката, ще те премажат. :mhihi: С транспорта не си спомням как беше точно, но се влизаше май само от една врата и там от кабинката на контрольора си взимаш билетче, като си казваш дестинацията, ако не се лъжа. През кофее шопове аз не съм минавал, ама не ме влече. :uups:

Също така има хубави разходки по реките с корабчета, не съм ходил, но ми се виждаше много хубаво. ;) Също така, ако се падне там да си в Понеделник, да знаеш, че повечето места отварят от 11-12 някъде. Ако не се лъжа почти навсякъде в Холандия беше така - работното им време в Понеделник е по-малко. :)
'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
-------------------------------------
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
Изображение

Предишна

Назад към Извън Темата