Въпрос???Срок за издирване при кражба на кола?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: всичко на колела
Детайли за колата: E38 IAL 07.2001

Мнение от hemicharger » 27 Фев 2009, 10:29

преди 3тия месец, няма какво да се направи, въпроса е да не продължат разследването повече. Има вариянти в които да "почерпиш" следователя за да прекрати разследването, но ти трябва връзка. Кога са я откраднали? ако е било вчера или оня ден - очаквай да ти звъннат за откуп (чакат да мине малко време за да почустваш колко много ти липсва колата и после звънят за пари).

Баварец - това че Бул инс те бавят за щета, не означава че не плащат. А и в повечето случаи такава скъпа кола винаги я намират - до 3тия месец
Наслука!
Drugs... rock 'n' roll... bad-ass vegas whores... late-night booty calls... shiny disco balls...

Потребител
Аватар

Мнение от Natalia » 27 Фев 2009, 13:19

Мина един месец и не са ми звъняли за откуп.Вече ми е ясно,че няма да я намерят,затова се надявам поне да са 3 месеца и по-скоро да си купя нова,защото е ужасно без кола...Напоследък пипат много коли и на бул инс.Както казах по-горе,в полицията ми казаха,че същата нощ са откраднали още три х5-ци,а едната от подземен гараж.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW

Мнение от Rebel » 27 Фев 2009, 13:30

Natalia написа:Мина един месец и не са ми звъняли за откуп.Вече ми е ясно,че няма да я намерят,затова се надявам поне да са 3 месеца и по-скоро да си купя нова,защото е ужасно без кола...Напоследък пипат много коли и на бул инс.Както казах по-горе,в полицията ми казаха,че същата нощ са откраднали още три х5-ци,а едната от подземен гараж.

за миналата година има 1 открадната кола на БулИнс... Фиат Уно без маркировка... и са го намерили :mhihi:

Аз все си мисля, че ще ти намерят колата...

Не храни надежди утре да си получиш парите, защото историята познава и случаи на чакащи по година, година и половина... :confused: , но това беше преди доста време, дано не си от тях

дере дънки сред голи мадами
Аватар

Мнение от Mamouk » 27 Фев 2009, 13:38

Natalia написа:Е стига де..Точно се зарадвах.А за надежда-съм сигурна,че няма.Те си я бяха нарочили.Един месец преди да я откраднат ми откраднаха волана и навигация,екран,тв тунер и я бяха заключили.точно си купих всичко и те я откраднаха.Не им дреме,че е на бул инс.А същата нощ са откраднали още 2 х5.

:shock: :(

Дано се оправят нещата по-скоро и по най-добрия възможен начин :)
Legends may sleep...but they never die!
Плюй си на гъза и се пързаляй!

с две лица
Аватар
Кара: на задно предаване

Мнение от Vlados » 27 Фев 2009, 23:51

Не видях нито едно мнение дотук, което да е написано вярно.
Реда е следният:
1. Подаване на молба и обявяване на автомобила за издирване. Образуване на дознание.
2. Провеждане на досъдебно производство - срок 2 мес., през който период потърпевшият трябва да си вземе удостоверение за извършената кражба от съответното РПУ , където е обявил колата и да го представи на съответиня застраховател.
3. След приключване срока на разследване от РПУ-то, преписката се изпраща в съответната районна прокуратура. Прокурора е редно до 1 мес. да се произнесе по случая с постановление. Ако извършителя не е разкрит, прокурора СПИРА наказателното производство (а не го прекратява) и изпраща екземпляр от постановлението за спиране. ТОВА е нещото, което чакат застрахователите, за да пристъпят към изплащане на щетата.

Rebel написа:за миналата година има 1 открадната кола на БулИнс... Фиат Уно без маркировка... и са го намерили :mhihi:

МНОООООООООООООГО (СЕ) ЛЪЖЕШ!
Колега от къде черпиш тази информация? Да не си рекламен агент на тази компания?
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Natalia » 28 Фев 2009, 0:51

Много ти благодаря Vlados за отговора. :) Само искам да те питам от РПУ-то ли ще изпратят преписката в прокаратурата„а тя на застрахователите или аз трябва да се разправям?А тази служебна бележка още я чакам,а мина месец.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gottlos » 28 Фев 2009, 1:14

Vlados написа:Не видях нито едно мнение дотук, което да е написано вярно.
Реда е следният:
1. Подаване на молба и обявяване на автомобила за издирване. ...

За да направим темата пълна и полезна(дано на никой не му се налага да я ползва) да допълниш,ако не те затруднява, каква е тая молба и до кого се подава.

Потребител
Аватар

Мнение от Natalia » 28 Фев 2009, 1:24

Gottlos,аз ще ти отговоря каквото аз направих,а Vlados ще допълни.Като я откраднаха веднага отидох в моето районно и там я попълних тази молба.Там те разпитват и попълват всички данни,а след това пишеш молбата.

с две лица
Аватар
Кара: на задно предаване

Мнение от Vlados » 28 Фев 2009, 12:51

Natalia написа:Много ти благодаря Vlados за отговора. :) Само искам да те питам от РПУ-то ли ще изпратят преписката в прокаратурата„а тя на застрахователите или аз трябва да се разправям?А тази служебна бележка още я чакам,а мина месец.

Да, след изтичане срока за разследване (2 мес.), преписката се изпраща от водещия разследването в съответната районна прокуратура. И да се прати преди изтичане на двумесечния срок, прокурора няма достатъчно основание да я спре и ще я върне пак, така че двумесечния срок е неизбежен. След като прокуратурата спре разследването, връща преписката в РПУ-то, а на теб ти изпращат по пощата екземпляр от Постановлението за спиране на наказателното производство. Това постановление, ти си го носиш при застрахователя. Относно служебната бележка, трябва да намериш кой води разследването (от гише Информация на съответното РПУ), да се свържеш с него и да искаш от него издаването на служебната бележка, след което да я занесеш на застрахователя.

Gottlos написа:За да направим темата пълна и полезна(дано на никой не му се налага да я ползва) да допълниш,ако не те затруднява, каква е тая молба и до кого се подава.

Колежката ти е отговорила - това е молбата, която подаваш веднага след установяване на кражбата в РПУ-то, под който район е открадната. Има стандартни бланки, но е хубаво по възможност да си носиш големия талон, защото има много данни за попълване. Ако не е на твое име, също е добре да си носиш пълномощното или ако е лизингова - договора. Ако не носиш тези неща, няма да те върнат, но са повече разправии, справки и т.н.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е91 325i N53

Мнение от Georgieff » 02 Мар 2009, 13:08

Rebel написа:за миналата година има 1 открадната кола на БулИнс... Фиат Уно без маркировка... и са го намерили :mhihi:

Колега, откъде имаш тази информация?
Аз ти казвам, че или някой те заблуждава, или ти заблуждаваш хората във форума (а най-вероятно просто си мислиш).
Това, че на БулИнс колите не ги крадат, просто не е вярно.
Touring & windsurf club

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: по улици без дупки
Детайли за колата: E36 m50b20
E36 M52B28
E39 M52B28

Мнение от Mecho » 04 Мар 2009, 2:12

bavareca_86 написа:от 3 до 6 месеца,след тва от полицията ти издават документ 4е немогат да намерят колата,после при застрахователите с тая бележка,обясняваш се там и до 20 дена след тея процедури полу4аваш парите,а ина4е тея БУЛ ИНС не си падат плаща4и,пълни педе.аси са,аз 4акам ве4е 2 месеца да ми изплатят щета от удар :twisted:

а аз 3 месеца от булстрад всички лапат парите ама като трябва да дават нема никой :|
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 320 I

Мнение от Burningparis » 04 Мар 2009, 2:29

Natalia написа:Мина един месец и не са ми звъняли за откуп.............Както казах по-горе,в полицията ми казаха,че същата нощ са откраднали още три х5-ци,а едната от подземен гараж.

Офф.... то това вече е обществена тайна що е така...

дано ти платят парите както подобава и да си купиш най-новата Х5 и както казваше един френд дето му крадяха касетофоните... дреме ми, нали плащат, тамън да ще си взема по-новия модел :arrow:

Потребител
Аватар

Мнение от peter_mark » 04 Мар 2009, 2:51

е да фанат да я тупнат да си зема е92 :)
Изображение

Предишна

Назад към Извън Темата