На колко хиляди километра са колите ви?
Модератор: Общи модератори
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
TUZara` написа:dim_off написа:LuBo1 написа:Километрите са последното нещо в една кола. Тя може и на 100 хил км да е и да и е спукан гъза от каране ! Може и на 300 хил и да е като чисто нова !
![]()
![]()
Точно на това мнение съм и аз .... изооооообщо не ме интересува БМВ и мотоциклет на колко километра и коя година са ... гледам как е гледана и обслужвана....
То и да гледаш километража , файда няма - требва да си страшен оптимист да си мислиш , че ще си купиш 8-9 годишно , дизелово БМВ на 170 000 км.
- Plamenavramov
- младши ентусиаст
-
- Кара: ...
- Мечтае да кара: годзила
BMW 320i 98'-125 000 км. От първи собств. със сервизни документи до 2008. август.
П.С. Не,че си е моя, ама вътре ми е като чисто нова
П.С. Не,че си е моя, ама вътре ми е като чисто нова

- ktv
- оптимист-неверник
-
- Кара: старо Е 34
- Мечтае да кара: ново Е 34
- Детайли за колата: най- добрата
Е 34- 265 х. км. Не си мисля да я продавам, щото въпреки всичко, ми служи вярно и не си заслужава да правя пазар с някой, който без да знае нищо за колата, се стреми да я обезцени. По- скоро бих я подарил, ако някога реша да се разделям с нея.
Едно е да искаш, второ е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш!
По принцип в Германия данъка на дизеловите коли е по-висок от на бензиновите. Така като се направи една проста сметка би трябвало да караш поне 20 хил. км на година за да можеш чрез по-ниските цени на дизела и по-ниския разход да си избиваш разликата в данъка. Иначе няма смисъл и може директно да си вземеш бензин. Така че 6-7 годишна кола би следвало да е поне на 140-150 хил. км.
- blacksapphire
- ентусиаст
-
- Кара: G02 ///M40d
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
- blacksapphire
- ентусиаст
-
- Кара: G02 ///M40d
dim_off написа:_65536_kb_sec_ написа:366 000 абсолютно реални
колата е 1987-ма
![]()
![]()
За каква кола става въпрос?
Голяма

- don_mimo
- ентусиаст
-
- Кара: bmw e53 3.0d 218hp '04
- Мечтае да кара: bmw x5 '11
Re: На колко хиляди километра са колите ви?
ITK написа:dim_off написа: Мислех да пусна тема от рода на "На колко хил. км. е добре да се вземе 320D", но всички знаем колко относително е това. Всичко зависи от стила на каране на предишния собственик, подръжката и ред други фактори
Участие в дискусията може да вземат естествено всички колеги, а не само тези с 320D 150 к.с.![]()
![]()
А като четеш именно подфорума на Е46 не ти ли идва изобщо да не си взимаш 320Д, то 2/3 от темите там са за това![]()
![]()
По темата - моята (първа рег. есента на 2000) беше на 117 000 като си я купих от Германия миналата пролет....Втори собственик съм, откакто я взех съм сменил дебитомера и поради невероятната "компетентност " на Камор Ауто и един възд. клапан...е и акумулатора, ама то не се брои...
то и 2/3 от колите в Е46 са 320D

моята я взех на 160 000км и мисля че са реални, защото нищо не съм сменял по нея освен консумативи. Това ме навежда на мисълта, че от 160 000км до 160 000км /нагласени/ има доста голяма разлика

анкетата беше заключена, защото една гола статистика нищо няма да ти покаже за модела т.е. дали е надежден след определени км или не ...