Отново за младите шофьори (и не само) ?! - ЗА КЛЮЧ...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

BMWPhotographer
Аватар
Кара: F10 530d xdrive LCI
Мечтае да кара: Все по-хубави 5 серии

Мнение от BMWPetar » 05 Мар 2009, 19:02

Абе вече за пореден път се чешем пръстите по тази тема, ама...
Поредната глупост от страна на българското правителство...
Но мисля, че ще им дойде акъла в главата и ще го махнат, имам две години до книжка, учебно е34 520 и желание за първа кола Е46 320 или дай Боже 325.
Аре са, не ги виждаме "дупетата" с малолитражките, които се правят на интересни и създават много повече предпоставки за ПТП от хора, които карат коли с големи кубатури. Това като първи аргумент. Второ, ограничение на кубатурата е напълно безсмислено, имам познат с голф 3 1.6, който е изкарал от него над 200 конски сили. Та по-разумно би било да се въведе ограничение над мощността, но пак не се връзва, защото до всяка кука трябва да има динамометър...
Трета глупост - тва за стажа зад волана. Ами майка ми примерно има книжка от над 25 години, като през това време е сядала зад волана не повече от 2-3 пъти...

Абе БГ :D
"Когато пътят стана мокър, Audi quattro-то беше по-бързо в завоите, но просто някакси усмивката на лицето на шофьора на BMW-то беше доста по-голяма..." Джереми Кларксън, сравнение между Audi RS6 и BMW M5, Top gear

BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW

****F10 530d+ xdrive M-sport 2014

Gone, but not forgotten:

*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '03 E53 X5, '00 E38 730d

Мнение от datcho » 05 Мар 2009, 19:12

И трите аргумента, които даде са особено интересни и заинтригуващи :)
Fall in love or fall in hate. Get inspired or be depressed. Make babies or make art. Speak the truth or lie and cheat. Dance on tables or sit in the corner. Life is divine chaos. Embrace it. Forgive yourself. Breath. And enjoy the ride...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mitak_88 » 05 Мар 2009, 19:21

datcho написа:И трите аргумента, които даде са особено интересни и заинтригуващи :)

Колега, виждам и от предните ти постове, че ти си твърдо "ЗА" този закон....но все пак не мисля, че +-вете му са чак толкова големи!Да не започваме споровете колко бели правят мн възрастните шофери, които в мн от случеите са по опасни от младите и колко бели правят "зайците"!Да не говорим, че току що взел новобранец книжка може да има повече километри и по голям опит от хората "старши"!мен тоя закон така или иначе не ме лови,защото имам книжка повече от 1 година,но и аз мисля че е недомислица!!!
Последна промяна mitak_88 на 05 Мар 2009, 19:45, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар
Кара: e65

Мнение от Пилев » 05 Мар 2009, 19:31

Колега, аз си мисля че ти си заварено положение, а закона трябва да важи за хора, които сега взимат книжка, ако е приет де.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 05 Мар 2009, 19:34

Това е поредната МАЛОУМЩИНА на импотеното правителство с която те доказват още веднъш колко са смешни :!: . В америка на 16 вече можеш да караш джипарка 6-7000 кк , но в БГ 1,7 ти е много - ми да си купим Мини Купър JCW 1,6 215кс :idea:
Ами да попитам глупацитае - аз като карах курсовете на Астра 1,7 - незакоен ли бях :help:
Карам си 2400 кк , возя си непълнолетни вечер и ме боли фара :evil:
Разкрих си тайната , че изкарах книжка едва , преди месец , но по-дорбе късно , от колкото никога . На 23 съм , но нямам 25 така , че съм "половин шофиор" - вечер само с придружител , половин котролни точки , двигател под 1,6 - абе аз книжка , взел ли съм или не съм :?: Карам си внимателно , нося няколко 20чки в жабката(че ако са по-едри ,не върви да им кажа - имате ли да ми върнете) и ме боли фара за нови кретенски закони.

А тва със законите с които ще намалят катастрофите , ми прилича на реакцият след убииството в студентски град - вместо да наложат сурови наказания , за збиванията и телесните повреди , резултат от тях - те взеха , че пренасочиха вниманието към законността на дискотеките :help: лошото е че заблудиха всички и лесно смениха темата :evil:

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: по улици без дупки
Детайли за колата: E36 m50b20
E36 M52B28
E39 M52B28

Мнение от Mecho » 05 Мар 2009, 19:43

хаха Добре аз съм си купил например 2.0-ка мотор и сега нема да мога да я регистрирам на мое име и да я карам ли....абе тея добре ли са!И да го вкарат този закон пак няма да могат да спрат войната по пътищата защото ги има всякакви глупаци....
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW

Мнение от Rebel » 05 Мар 2009, 19:45

acho.rs написа:

евала, ти си ми идолО
Последна промяна Rebel на 05 Мар 2009, 19:46, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: по улици без дупки
Детайли за колата: E36 m50b20
E36 M52B28
E39 M52B28

Мнение от Mecho » 05 Мар 2009, 19:45

Тази държава няма да има оправия!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: N42B20 с ръкавици
Мечтае да кара: Spitfire

Мнение от Archangel » 05 Мар 2009, 19:47

Точният правен термин не е "заварен" както каза един колега по-горе, но най-добре обяснява това, което ще стане. Нито съм за, нито съм против този закон.
Както съм виждал дядовци, дето не знаят с лявото ухо ли не чуват или с дясното, които не могат да карат; така съм виждал и 18 годишен дрисльо, който се прави на Шумахер.
При другите шофьори е "заварено" положението - никой не може да те накара да си продадеш колата, защото е над 1,6.
Така че - младите шофьори - дупе да ви е яко, а останалите си свиркайте.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Rebel » 05 Мар 2009, 19:52

Archangel написа:Така че - младите шофьори - дупе да ви е яко,

Батка, ти пък, дупе да им е яко... кво толкова, 1.6 - 1.6, колкото толкова. Те 90% от тея къде хленчат по тия теми и 1.1 Ярис не могат още да карат, скоро и 316 няма да притежават, ама нали от 15 годишни точат лиги за 325, та се чувстват "засегнати" от тоя закон.

Незнам кво се дискутира тая тема за 100тен път, като всички знаем, че вероятността тоя закон да влезне в сила е минимална, а дори и да стане - никой няма да следи за изпълнението му...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F34 318dA, E39 520i, Civic 1,6i
Детайли за колата: 2016 F34 318dA LCI, 1997 Е39 520i, 2004 Honda Civic 1.6i

Мнение от Toni Montana » 05 Мар 2009, 19:56

според мен то3и 3акон е много глупав. Добре, има хора на които 6те им купят ли4на кола по слу4ай книжката и ако го приемат 6тът не 6тът 6е му купят 1.6. Ама другите? Които могат да карат отвреме на време само колата на ба6та си която е примерно 2.0л? Те кво правят? Ли6ават ги от правото да карат по тоя на4ин.
По добре е 3акона да е не6то от сорта че който направи нару6ение по негова вина пре3 първата 1 година откакто е в3ел книжка я губи и трябва да ходи пак на и3пит. Това е единствения на4ин младите 6офиори да карат ра3умно, ако 6тат и М5 да карат.
:bchug:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 05 Мар 2009, 19:59

нали се сещате как могат да бъдат осъдени за неравни права на хората?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: F32 M4

Мнение от ((:BuKcu:)) » 05 Мар 2009, 20:04

Айдее пак :mhihi:

Това за придружителя - ок, моят придружител беше майка ми, която ми хвърляше такава храна....луда ме правеше :mhihi: Важното е, че накрая почна да ме хвали. Има смисъл от този придружител, защото в крайна сметка е доста по-наблюдателен от тебе, макар че понякога преценявайки нещата от пасажерското място не са реални.

За кубатурата - емм...какво да се прави, на мнение съм, че независимо с каква кола си, пак можеш да бъдеш опасен на пътя, да създаваш предпоставки за ПТП и т.н Вярно, че с по-мощна кола скоростта не се усеща, ако си мислиш, че си с 30, вече може да си с 60, примерно. Ама...

Кой млад, кой стар, кой предъртял и т.н - Да не би да искат да ми кажат, че ако един човек има книжка от 10 год. примерно, ама за тия 10 год. два пъти се е качил да кара е старши, а този който е взел книжка и кара всеки ден и се сблъсква с всякакви ситуации по пътя е по-малко опитен, само защото ЕГН-то му е различно с това на другия.

По този повод ще ви дам един пример какво ми се случи вчера : ействието се развива на ул. Христо Белчев, излизам от един магазин, колата е паркирана от отсрещната страна т.е от дясно, вървя към колата....вече съм почти до левия калник и изведнъж на има няма 30-40 см. от мен профучава някакъв идиот с Q7, който за малко не ме отнесе,и ако аз не се бях залепила за колата и не залитнах назад към капака, сега.....можеше и да пиша.
Е, кво значи тоя не е опасен по пътя, щото има книжка от 10-15г. и е безсмъртен с Q-то си :shock: :help:

Ок, хубаво искат да създадат някакъв ред за шофьорите, да има някакви правила, ама нека са за всички, кой млад...стар и т.н

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Rebel » 05 Мар 2009, 20:15

то във всяко нещо си има изключения...
но в колко случая този, който има от 10години книжка ще е навъртял по-малко километри от този който има от 1 година...

1 на 30 000 сигурно... ;)

Не го подкрепям лудо тоя закон, защото не вярвам, че ще го бъде, пък и ми е все 1, то ако е писано... :roll:

макар че ми писна от разни пубери, къде нема кой да им изчисти пъпчивите лица, да ми се пънат по светофарите с разни GTi-та (примерно). То тия са най-опасни , а това им останало е в живота, като нямат друго - колата му бърза (или поне така си мисли...) и се реже..., а като му връчиш едно 1.4 моно няма да се пъне да се състезава, дори може да му е полезно - ще обърне внимание на пуберската си муцуна :P

старши ентусиаст
Аватар
Кара: N42B20 с ръкавици
Мечтае да кара: Spitfire

Мнение от Archangel » 05 Мар 2009, 20:19

Rebel написа:
Archangel написа:Така че - младите шофьори - дупе да ви е яко,

Батка, ти пък, дупе да им е яко... кво толкова, 1.6 - 1.6, колкото толкова. Те 90% от тея къде хленчат по тия теми и 1.1 Ярис не могат още да карат, скоро и 316 няма да притежават, ама нали от 15 годишни точат лиги за 325, та се чувстват "засегнати" от тоя закон.

Незнам кво се дискутира тая тема за 100тен път, като всички знаем, че вероятността тоя закон да влезне в сила е минимална, а дори и да стане - никой няма да следи за изпълнението му...

То това мойто беше "съчувствено" мнение, демек в техния тон, че верно 90% от тях само хленчат.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата