въпрос за акт
Модератор: Общи модератори
17 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Колега, отиди в най скоро време в кат, с акта. Те ше ти кажат, че решения още няма, поискай от мацката да ти удължи акта /макс е 3 месеца/ така поне ще си покараш, после си зависи от теб дали да върнеш книжката или да караш с актове!
При мен акта ми беше август а я дадох чак януари.
При мен акта ми беше август а я дадох чак януари.
- Vlados
- с две лица
-
- Кара: на задно предаване
paxaH написа:По - добре се обърни към адвокат, който е съдил КАТ. Сигурно си има тънкости и може акта да падне. Три дневен е срока за обжалване.
Защо лъжеш човека? Като не си в час, по-добре не пиши!
3-дневен е срока за подаване на възражение и същия тече от датата на съставяне на акта. Възражението се подава в писмен вид в КАТ (няма особено значение при налагане на наказанието, освен ако не излагаш някакви сериозни факти). Самият акт НЕ МОЖЕ да се обжалва. Може да се обжалва САМО наказателното постановление. Това става в 7-дневен срок от получаването му с жалба до съответния районен съд, подадена чрез наказващия орган (т.е. този който е издал наказателното постановление)
П.С. Имай в предвид, че срока на изтърпяване на административното наказание "Лишаване от право да управлява МПС" започва да тече от датата на ОТНЕМАНЕ на книжката, а не от датата на наказателното постановление. Т.е. можеш да си презаверяваш акта ако искаш и 10 месеца, но лишаването ти започва да тече от деня в който си занесеш книжката.
17 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2