По повод започващия след съвсем малко дни мотосезон...
Модератор: Общи модератори
32 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
Евала моме
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- hemicharger
- старши ентусиаст
-
- Кара: всичко на колела
- Детайли за колата: E38 IAL 07.2001
deyan-enchev написа:Евала моме

Drugs... rock 'n' roll... bad-ass vegas whores... late-night booty calls... shiny disco balls...
- turieca
- кандидат ентусиаст
-
Вина имат и 2 те страни!!! Колегата с темата много добре казано!!!Макар че аз като моторист (макар и там на определени метри надморска височина да нямам никакви срещи с автомобили светофари и така накактък) съм зад идеята уважавай за да бъдеш увашаван и всеки си има стил на каране (при моторите било мотокрос или писта) или (при автомобилите :драг,дрифт,италианско или рали) всеки има право на глас и да получава своето предимство дадено му от ЗБДП (законът за безопасност по движението по пътищата) Успехи и поздрави на всички!!!!
колега няма две страни точно това е идеята всички сме едно цяло на пътя независимо на колко колела сме повечето от нас са и на две и на четири
п.с. Венета ти ме накара да разбера какво става когато излизам с мотора благодаря ти
Най-добрият пост който съм чел през последните месеци. Браво хубаво е да потърси човек разбирателство сред другите участници в движението а не само да ги обвинява.Това е начин да се върви напред. Лично на мене мотористите ми правят впечатление всеки път като ме задминават и ако ме забележат даже им махвам с широка усмивка щтото благородно им завиждам за кефа който си правят. Познавам много моторджии да сте живи и здрави всички, приятно каране изкарване по съборите ви пожелавам (на някои от които и аз съм имал честа да присъствам) и помнете не скороста носи удоволствието а вятъра.
Поздрави на всички.

Поздрави на всички.
veneta_zd написа:Здрасти слънце!
това което написа е... другата страна на тази монета?
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=98128
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- radio_manbg
- младши ентусиаст
-
Поздравявам ви за темата....и като моторист... и като шофьор... но най-вече като човек....
За съжаление в България най-големият проблем не е злобата или напрегнатото ежедневие, това по скоро са оправдания... Отговорност е качеството което ни липсва.
А какво е това отговорност... Ми да почнем от себеси тъй като човек преди всичко е егоист (в добрият или лошият смисъл) Егоист че на първо мяст седи неговото добруване... да де но да живееш в общество да се развиваш и градиш в общество освен егоизъм трябва и солидарност защото останалите също са толкова егоисти колкото си и ти и ако нещата не намират кръстопът то тогава трябва да жвеем изолирани.
Затова ви моля поемете отговорността да съжителствате в това общество пълно с безумия и небивалици и останете хора....
Никой никого не обвинява защото вината е солидарна а живота безценен!
Поздрави и дано този сезон да не стоварваме тежки крачки, очернени, свели глава и и проклинаики съдбата...
Безаварийни километри колеги независимо от броя колела които ще ги минат.
За съжаление в България най-големият проблем не е злобата или напрегнатото ежедневие, това по скоро са оправдания... Отговорност е качеството което ни липсва.
А какво е това отговорност... Ми да почнем от себеси тъй като човек преди всичко е егоист (в добрият или лошият смисъл) Егоист че на първо мяст седи неговото добруване... да де но да живееш в общество да се развиваш и градиш в общество освен егоизъм трябва и солидарност защото останалите също са толкова егоисти колкото си и ти и ако нещата не намират кръстопът то тогава трябва да жвеем изолирани.
Затова ви моля поемете отговорността да съжителствате в това общество пълно с безумия и небивалици и останете хора....
Никой никого не обвинява защото вината е солидарна а живота безценен!
Поздрави и дано този сезон да не стоварваме тежки крачки, очернени, свели глава и и проклинаики съдбата...
Безаварийни километри колеги независимо от броя колела които ще ги минат.

БЪЛГАРИЯ Е ВЕЛИКА ДЪРЖАВА
БЪЛГАРИТЕ - ВЕЛИК НАРОД
alx написа:veneta_zd написа:Здрасти слънце!
това което написа е... другата страна на тази монета?
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=98128
Когато плащаш цената ... не гледаш ези или тура сочи тя. Тя е винаги висока и.... е изписана от двете страни. Предпочетания не можеш да имаш. Ти можеш ли да избереш? Единственото, което искам е да платя с чиста монета.
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
някои може ли да ми обясни как да го пазя тоя?или по точно как аз да се пазя и тези които возя от тоя а? http://www.vbox7.com/play:8d7c9f04
Много добре написано , но това няма да ме спаси, отдавна съм се отказал да карам мотор по републиканската пътна мрежа а и не ми е интересно, имам ендуро.
http://www.youtube.com/watch?v=0_fdTHi_P9I&fmt=22
http://www.youtube.com/watch?v=0_fdTHi_P9I&fmt=22
- LeX
- Капетано
-
- Кара: '90 328i/6 '95 540i/6
Милко, какво да ти кажа, чета това което пусна и от части съм съгласен, от части не съм. Нямах никакво желание да пиша в тази тема, но реших все пак да го направя. Аз чета мотозон, единият от българските форуми за мотори. Там някои от вас предполагам знаят че има специално отделен под-форум в които пускат тема когато някои техен колега пострада, или недаи си боже загине. Една от темите която ме шокира беше тази на майка чийто син загинал с мотор, и тя милата иска да разбере какво точно е станало ако някои знае, защото не може да намери покои. Пишеше колко отговорен бил сина и, как след месец щял да стане на 21...но този момент никога не дошъл. Защо? Защото отговорния и син карал 900 кубиковия си мотор с 200 километра в час вечерта в Кресненското дефиле и не могъл да вземе един завои. И след това полицайте с фенери търсели тялото му в храстите извън пътя. Кои е виновника за това? Другата тема която беше не по-малко ужасна...двама братя загинали след удар в ремарке на трактор, единия на 25 години, другия на 24. Случката: трактора на извън-градски път прави ляв завой, за да излезе от пътя и отзаде му се забива мотора. Да може и тракториста да е бил виновен, но съм сигурен че момчетата не са се движели със 90 км/ч, скороста която е позволена извън населеното място. А когато те се движат с 200+ км/ч всеки може да сметне, за колко време биха изминали определено растояние. И какво излиза, че човекът поглежда в огледалото, не вижда никои, тръгва да завива и изведнъж отзаде му се забива мотора, които за времето между което тои е погледнал в огледалото и е тръгнал да прави завоя, се е появил зад него и не е могъл да спре или намали скорсотта си достатъчно бързо. Не обвинявам никои! Казвам какви са най-честите факти в България. Не казвам че всички мотористи карат така, но казвам че по-голямата част от тях го правят. Лично аз имам приятели, които са ми се хвалили как са карали с 300км/ч по Цариградско. Познавам и такива, които като карат си държат каската на ръката, а не на главата, защото в Закона за движение по пътищата, не пишело къде точно трябва да се носи каската. Карат по къси гащи и тениска с 200 км/ч в града. Всички сме ги виждали. Това което искам да кажа е...ако те сами не се пазят, как шофьорите на автомобили да ги пазят. В България всеки кара така, че не се ли пазиш сам, си загубен. Всички го знаем. Лично аз съм имал възможността да карам на доста места извън България, и с чиста съвест мога да кажа, че по-ужасно движение от това в България няма никаде. Говоря за отношението на шофьорите по-между им. Виждал съм мотористи в Германия, еми един път, един път не се е случило да видя някои които да няма каска, цял кожен екип с протектори, кожени ръкавици, ботуши и т.н. Да и на тях им е топло както и на мотористите в България, но те знаят че тези неща които носят са за тяхното здраве. И защото те могат да спасят техния живот. И не са направени за гъзария, ами са направени за да те предпазят. Те не карат по тениска която се вдига до главата когато се засилиш малко повече, и не си носят каската на лакътя. Лично аз мотор нямам, но имах четириколка, която беше най-мощната в класа си. Ами аз преди да си купя абсолютно пълно обурудване не излязох да я карам. Не защото не мога, а защото знаех че падна ли някаде, и недай си боже четириколката ме затисне, много неща можеше да ми се случат, та дори и да ме убие. Затова се пазех. Не разчитах тя да ме пази, или другите да ме пазят, ами се пазех сам себе си. Мисълта ми е следната...нямаш ли акъл в главата, не се ли пазиш сам себе си, си загубен. Това е чистата и проста истина. За съжаление много хора я забравят когато се качат на двуколесните си машини. Пак казвам...много добре знам че повечето шофьори на автомобили в България не са цветя за мирисане, но човек не се ли пази сам, другите няма как да го опазят. Това е от мен, не искам повече да пиша в темата, исках просто да кажа какво е моето мнение. Не ангажирам никого с него, и не искам да влизам в спорове с никои! И накрая, искам да пожелая приятни мигове по родните пътища на всички мотористи и да им напомня да се пазят, защото човешкия живот е по-ценен от всичко, и веднъж загубен, няма как да се върне обратно, и знайте че когато настигнете моята кола на пътя, аз винаги ви правя място!

"My ambition....by the end of the day, to be the world champion" Colin McRae
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
толкова на място и толкова умен отговор с първи пост не бях чел от месеци....!!! колежката просто уцели абсолютно на място.
милко,няма лошо че подсещаш за излизащите вече мотористи на пътя! нека са живи и здрави! брат ми е такъв запален и искам да може да се прибере всяка вечер.
много важно е освен нас и мотористите да прочетат и се замислят.
иска ми се и те да разберат ,че няма значение вината-важно е да останат живи и да няма ядове. в много от случаите гафовете стават заради това ,че другите участници не са видели моториста и рефрена:"гледайте си в огледалат!" е хубав ,ма е трудно изпълним ,поради високите скорости и малкият размер на моторите плюс хаотичното им днижение в повечето случаи.
както и да е -няма лошо да се замислим......и двете страни!!!
милко,няма лошо че подсещаш за излизащите вече мотористи на пътя! нека са живи и здрави! брат ми е такъв запален и искам да може да се прибере всяка вечер.
много важно е освен нас и мотористите да прочетат и се замислят.
иска ми се и те да разберат ,че няма значение вината-важно е да останат живи и да няма ядове. в много от случаите гафовете стават заради това ,че другите участници не са видели моториста и рефрена:"гледайте си в огледалат!" е хубав ,ма е трудно изпълним ,поради високите скорости и малкият размер на моторите плюс хаотичното им днижение в повечето случаи.
както и да е -няма лошо да се замислим......и двете страни!!!
- hemicharger
- старши ентусиаст
-
- Кара: всичко на колела
- Детайли за колата: E38 IAL 07.2001
Re: По повод започващия след съвсем малко дни мотосезон...
Тоо Cool написа:..."Здрасти. Кой съм аз питаш загледан в шофьорското огледало? Аз съм невидимият Немо, яхнал “совалката на донорите”. Имам лице като теб, душа като твоята и ходя всеки ден на работа…също като теб. Дишам, смея се и се радвам на живота си, също като теб. Мразя да ме класифицират под общ знаменател и да бъда жертва на стереотипи също като теб. С една дума, под шлема и екипировката ми се крие едно съвсем обикновено човешко същество като теб. Уважавам те, колата ти и нейните габарити…и те моля да отвърнеш със същото към мен, защото от твоето зачитане зависи живота ми. Кой съм аз за да ме уважаваш питаш? Аз съм този, който се подготвя постоянно за да може да компенсира на улицата за грешките на другите участници в движението…за тяхната липса на уважение…за тяхното пренебрежение...затова, че рядко осъзнават че всяка грешка било моя или чужда винаги се вписва в моята графа и после боли…мнoгo боли…понякога боли завинаги, пък често няма дори после. Вгледай се за миг отново в огледалото… Запитай се как се казвам. Дали моето име е отпечатано с пламтящи букви на предната ти или задната ти броня? На вратата на колата ти? Дали имам майка, баща…съпруга или деца…които ще целуват безжизненото ми лице…ще потърсят да стиснат прясно зашитата ми в моргата ръка или да докоснат смачканите ми от гумите на колата, гърди? Аз не мразя никого, както съм сигурен, че ти не ме мразиш мен. Всички сме хора и като такива често грешим. Ако съм сгрешил пред теб, не е нарочно. Затова извини ме…както бих те извинил и аз, когато си ме засякъл неволно, защото съм убеден че ще се постараеш да не го правиш отново. Знам, че бързаш. Знам, че си раздразнен. Знам, че имаш проблеми. Откъде знам? Ами и аз съм човек и имам същите. Но, не бих искал да се превръщам в проблем за теб, както съм убеден че и ти не би желал обратното. Затова ще се постарая да спазвам правилата на движението, също като теб. Клатиш глава. Не вярваш на мотоциклетисти? Аз първи? Добре. Съгласен съм... ще намаля скоростта си в знак на добра воля, за да не ти се бутам в бронята. Ще се въоръжа с малко търпение. Даваш ми път вече? Благодаря за разбирането и поздрав за теб от невидимият Немо. Радвам се, че и двамата продължаваме невредими…всеки за където е тръгнал без да разменим дори дума гласно. Все пак, когато хората имат желание да се разберат…начина е без значение. Важна е единствено наличността на добрата воля. Леко и безаварийно."...![]()
![]()
това го имаше миналата годиан във форума!А иначе относно темата "всички" сме участници в движението, с разликата че при мотористите риска е в пъти по-голям, така че от уважение към поетия от тях риск се старая винаги им давам път!
Drugs... rock 'n' roll... bad-ass vegas whores... late-night booty calls... shiny disco balls...
Каквото и да си говорим, един шофьор на кола, никога няма да разбере един мотоцеклист, ако никога не е карал мотор.
Признавам си, че в началото някой действия на моторджийте много ме дразниха, НО след като си купих първия мотор всичко се обърна...сега знам какво им е на тях/нас...И се опитвам по всякакви начини да не се стига до каквито и да е конфликти...
Признавам си, че в началото някой действия на моторджийте много ме дразниха, НО след като си купих първия мотор всичко се обърна...сега знам какво им е на тях/нас...И се опитвам по всякакви начини да не се стига до каквито и да е конфликти...
- I.Voykov
- по-добре 2л пепси от 1.6л хонда
-
- Кара: каквото намери в гаража
veneta_zd написа:Здрасти слънце! Здравей Немо…. или този с хилядите имена… чийто сърца тупкат бързо, заглушават разума и търсят оправдание за неразумното си каране в тези на четирите гуми. Аз те разбирам. Не ми вярваш ли? Ще ти разкажа нещо. Готов ли си? Момиченце съм и е лято. Леко хващам поличката си от двете страни и прехвърлям крак през седалката. Харесва ти нали?! На мене също. Почти няма човек, който скрито или явно, да не обърне поглед след рева– любима гледка – мотор и леко прилегнала жена. В този момент има две сили, които се борят в човека, който навива газта и иска на всяка цена да привлече твоя поглед. Да ги кръстим, условно, добрата и лошата фея. Лошата фея вече кипи от адреналин! Чакала е този момент цял ден. Да се върнеш от работа, да вземеш каската и да завъртиш ключа. Тя е безразсъдно обсебена от емоцията и желанието да е най- бързата, да е най-жестоката, да е най- силната и най-желаната! Тя крещи вътре в тебе. Гласа й е толкова завладяващ…. Разтърсващ, Истински, че ти неусетно ставаш неин… Ти не си вече мой…За секунда във вашето царство на скоростта успява някак да се промъкне добрата фея и …лекичко и … тактично да те накара да усетиш, моите, стиснали те здраво през кръста ръце,. Ръце, които ти вярват и за нищо на света, не биха те оставили да ти се случи нещо. Ти спираш да се бориш със себе си и осъзнаваш, че колите ще са „като спрели”, когато ме оставиш да пия кафе с приятелка.
Благодаря ти за това, че ме пазиш! Благодаря за това, че оценяваш смелостта ми да ти поверя живота си!
Не ти благодаря за това, че всеки път, когото тръгнеш, ме оставяш да гледам как Тя отново те завладява със страшна сила и ти даваш всичко от себе си, за да утолиш нейните жажда.
Не ти благодаря за многото секунди, в които съм се вслушвала във всеки един преминаващ мотор и съм искала да си ти и да те видя отново…
Не ти благодаря за момента, в който трицифрената скорост е по-важна от мен.
Не ти благодаря и за момента, в който тази скорост не е по-важна и от тебе самия…
Важния си ти – не тези, които те пазят!
Слънце, подкрепих желанието ти за мотор, защото те обичам и знаех, че споделената емоция е двойно по-силна!
От години не съм чел нещо по правилно, истинско и реално като това

http://WWW.BMWBG.CLUB
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Are you ///M enough ...?
32 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3