тия американци яко закъсват
Модератор: Общи модератори
http://money.ibox.bg/news/id_579386110
Щом шефа на света го казва, значи така ще е ... :-)
Все пак Bank of America управлява света по-грубо казано.
Щом шефа на света го казва, значи така ще е ... :-)
Все пак Bank of America управлява света по-грубо казано.

БМВ е религия чада мои ,споменаването на Марката до марки като фиат и др кокошарници е обидно ! карайте си там недозавиващите балонообразни бавнооборотни автомобилчета чието задвижване е на неправилните колела ,оставете ни нас балъците каращи 8-10 годишни БМВ-та на цената на 3 фиата
I ride across town on my black boomer
‘Cause I’ve got a black boomer, it is always with me
‘Cause I’ve got a black boomer, fast and wild
‘Cause I’ve got a black boomer, such a lively boomer
Take seat, don’t hesitate girl, let’s go for a ride
- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
манипулации от страна на банкерите,както дзвера беше казал-изкуствено поддържан висок стандарт...
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
- Ogi
-
Плевен тийм
-
- Кара: 323ti
- Мечтае да кара: 332ti
- Детайли за колата: сива
Mecho написа:
А тук в България кризата никога не е почвала,защото винаги я е имало
недей ти така... мога да ти кажа че доста сериозно си се усеща кризата... в София незнам дали се усеща но в Плевен яко ни друса... работя на улица на която има магазин за дрехи магазин за компютри, кафе, магазин за мебели, хранителен магазин и още тем подобни... всичките се оплакват че нямат работа... всички се оплакват че сравнение с миналата година по това време имат 3-йно по малка печалба... същото мога да кажа и за нашата фирма...
КРИЗА ИМА И ТЯ ВЕЧЕ Е И В БЪЛГАРИЯ
...
- Projektzwo
-
-
- Кара: 200CE
продължавайте да си вярвате, в същото време някой трупа авоари на Ваш гръб, аз също работя в Плевен, но не усещам кризата, след като на практика такава не съществува... 

- Ogi
-
Плевен тийм
-
- Кара: 323ti
- Мечтае да кара: 332ti
- Детайли за колата: сива
Projektzwo написа:продължавайте да си вярвате, в същото време някой трупа авоари на Ваш гръб, аз също работя в Плевен, но не усещам кризата, след като на практика такава не съществува...
едно е да си работник друго е да си работодател

все още не усещаш кризата защото не са ти намалили заплатата... я питай шефа си дали приходите му са същите... абе дано да не става но ще разбереш след някой друг месец когато ти намалят заплатата

а иначе има си области в които кризата не се усеща наистина... примерно в хранителните магазини едва ли някога ще усетят кризата... всичко живо яде и обича да си угажда

- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Кризата в Щатите, тръгна от падащите цени на недвижимите имоти, една къща която е струвала 200К, цената и пада до 80К. Логично, който е ипотекирал къща за 200К, не плаща на банката, а си сключва нова сделка за 80К. От там тръгва вълната. Но тя не обхваща всички сфери, докато не дойде момента от използването на тази "криза", за така наречената "световна криза".
У нас ако има криза, то тя е свързана със строителството и обслужващите фирми /вкл. и недвижимите имоти/. Като замре строителството, замират и те. Това не означава, ще обхваща всички, но се създава паника, че уж има криза, и е извинение на много фирми, както навън така и в БГ за съкращения на персонал, фалити, пестене на бюджети и т.н.
П.П По същия начин, с понижаване на цената на петрола в момента, много сервизни/сондажни компании съкращават персонал с 80%. Което в световен мащаб е 250 000 души без работа, но никой не говори за криза, понеже никой не го бърка, освен тия 250 000.
У нас ако има криза, то тя е свързана със строителството и обслужващите фирми /вкл. и недвижимите имоти/. Като замре строителството, замират и те. Това не означава, ще обхваща всички, но се създава паника, че уж има криза, и е извинение на много фирми, както навън така и в БГ за съкращения на персонал, фалити, пестене на бюджети и т.н.
П.П По същия начин, с понижаване на цената на петрола в момента, много сервизни/сондажни компании съкращават персонал с 80%. Което в световен мащаб е 250 000 души без работа, но никой не говори за криза, понеже никой не го бърка, освен тия 250 000.
- Projektzwo
-
-
- Кара: 200CE
Ogi написа:Projektzwo написа:продължавайте да си вярвате, в същото време някой трупа авоари на Ваш гръб, аз също работя в Плевен, но не усещам кризата, след като на практика такава не съществува...
едно е да си работник друго е да си работодател![]()
все още не усещаш кризата защото не са ти намалили заплатата... я питай шефа си дали приходите му са същите... абе дано да не става но ще разбереш след някой друг месец когато ти намалят заплатата![]()
а иначе има си области в които кризата не се усеща наистина... примерно в хранителните магазини едва ли някога ще усетят кризата... всичко живо яде и обича да си угажда
Аз щом го казвам не си го смуча от пръстите, наистина имам познати, на които са им намалени заплатите, респективно и работното време...
Въпреки очакванията, че кризата ще се задълбочи, статистиката засега сочи съвсем друго, поне при нас...

- Stoyan7777
- младши ентусиаст
-
Сондьора написа:Кризата в Щатите, тръгна от падащите цени на недвижимите имоти, една къща която е струвала 200К, цената и пада до 80К. Логично, който е ипотекирал къща за 200К, не плаща на банката, а си сключва нова сделка за 80К. От там тръгва вълната.
Това не е така! Кризата не почна тогава. Къщите започнаха
да падат тогава, когато хората започнаха да обявяват банкрут.
Forecloser-a се увеличи и банките останаха с много къщи, от
които хората вече се бяха изнесли. Вече нямаше кой да
плаща + лихвите. Банката си прави сметка колко пари й е
изплатено за дадена къща и я продава на много по-ниска, аз
бих казал реална цена. Само и само да си я махне от ръцете.
Стандарта на живот си беше доста пресилен и всеки разхищаваше,
един вид малко като на сън.

- Сондьора
- ентусиаст
-
Stoyan7777 написа:Сондьора написа:Кризата в Щатите, тръгна от падащите цени на недвижимите имоти, една къща която е струвала 200К, цената и пада до 80К. Логично, който е ипотекирал къща за 200К, не плаща на банката, а си сключва нова сделка за 80К. От там тръгва вълната.
Това не е така! Кризата не почна тогава. Къщите започнаха
да падат тогава, когато хората започнаха да обявяват банкрут.
Forecloser-a се увеличи и банките останаха с много къщи, от
които хората вече се бяха изнесли. Вече нямаше кой да
плаща + лихвите. Банката си прави сметка колко пари й е
изплатено за дадена къща и я продава на много по-ниска, аз
бих казал реална цена. Само и само да си я махне от ръцете.
Стандарта на живот си беше доста пресилен и всеки разхищаваше,
един вид малко като на сън.
Не ми се спори колега, както кажеш! Имам колеги американци, та съм в течение горе долу.
А за стандарта им на живот, да ли е бил пресилен пак не съм сигурен, със средна заплата 80К на година, вервай ми можеш да си позволиш, много неща в Щатите. Ако не се лъжа Х6, там струваше 45К, което е доста под цената в европа. Да не говорим, че един крайслер е 18К, . Там за храна разхода им е 100 на седмица, цените на макдоналдтс и т.н са с пъти по ниски от тук, същото е с много стоки, горива и т.н.
п.п Лично мое мнение, не споря.
- NeoPrint
- бай печатар
-
- Кара: E34 525tds-A
- Мечтае да кара: Е38 728i
Добре де не изгледахте ли линка към Вимео на първата страница? Там си е обяснено повече от чудесно.
Кризата се усеща сериозно вече и тук,а тепърва ще става още по-лошо!
Кризата се усеща сериозно вече и тук,а тепърва ще става още по-лошо!
- Stoyan7777
- младши ентусиаст
-
И аз не споря, нито пък си налагам мнението.
Но живея тука от доста години и всичко,
което казвам го казвам от личен опит. Не
съм го чул по новините, от колега или познат приятел...
Пресилен го казах, като имах впредвид баналното
разхищение. Имам много примери, които ме шокираха
когато дойдох, вече не ми прават впечатление, но;
завършваш средно и отиваш да работиш във Форд на
лентата и получаваш 15-20-25 на час (без никакво образование)
+ имаш бенефитс и здравни.
Купуваш си къща, трябва да е поне 1500кв. фута, трябва да
има поне една стая за офис и една за гости, защото
нали някой ден може някой да дойде та да спи там.
Бензина е евтин-давай коли дето горят по 6-7-8 мили на галон.
Като спреш за цигари/кафе колата не се гаси.
А бе има и много други примери просто разхищението
е на 1000%
Но живея тука от доста години и всичко,
което казвам го казвам от личен опит. Не
съм го чул по новините, от колега или познат приятел...
Пресилен го казах, като имах впредвид баналното
разхищение. Имам много примери, които ме шокираха
когато дойдох, вече не ми прават впечатление, но;
завършваш средно и отиваш да работиш във Форд на
лентата и получаваш 15-20-25 на час (без никакво образование)
+ имаш бенефитс и здравни.
Купуваш си къща, трябва да е поне 1500кв. фута, трябва да
има поне една стая за офис и една за гости, защото
нали някой ден може някой да дойде та да спи там.
Бензина е евтин-давай коли дето горят по 6-7-8 мили на галон.
Като спреш за цигари/кафе колата не се гаси.
А бе има и много други примери просто разхищението
е на 1000%

Точно миналата година бях в САЩ, когато кризата започна,някъде февроари /март започна да скача бензина и долара започна да се обезценява.Мога да кажа,че по това време имах две работи,плащах си квартирата(която не беше евтина)и можех да си позволя доста неща.Това че американците не могат да пестят и да си правят сметка какво харчат е друг въпрос.Имах една колежка която взима в петък пари и вечерта ги профуква до цент в магазина,или пък съм виждал как една бабичка дава 1000$ за ядене.
- Сондьора
- ентусиаст
-
Добре, защо разхищението да е довело до криза, след като според мен пестенето по би довело до тази криза, отколкото обратното?