Мирише на пролет... Дейтона 2009

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

U.S. MARINES
Аватар
Кара: '13 BMW S1000RR, '09 Е71 4.0d
Мечтае да кара: ///M6, E31 k55 Racing Dynamics, '13-'14 BMW S1000RR

.......

Мнение от Тоо Cool » 14 Мар 2009, 10:49

Еееееееех........BORN IN THE U.S.A............ :twisted: :twisted: :twisted:
In memory of CPL Jason Dunham,
United States Marine Corps,
who gave his life in order to keep his brothers alive.
You will never be forgotten!
10-10-81 - 07-12-2006

THAT IS NOTHING ON THIS GREEN EARTH THAT IS STRONGER THAN THE UNITED STATES MARINE CORPS,
BECAUSE THERE IS NOTHING ON THIS GREEN EARTH THAT IS STRONGER THAN A UNITED STATES MARINE!
https://www.youtube.com/watch?v=Z-y0aeXwbMc
SEMPER FI!

ентусиаст
Аватар
Кара: икономично
Мечтае да кара: на 1.2лв/л бензин

Мнение от BMW дизайн » 14 Мар 2009, 11:08

Много добра тема, а моторите бих си продал всички бъбреци за един такъв :mhihi:
...."хайде да продадем България и да си купим нещо по на ЮГ"....
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е34 М50Б20
Мечтае да кара: М....power

Мнение от Kregec » 14 Мар 2009, 12:38

BMW дизаин написа:Много добра тема, а моторите бих си продал всички бъбреци за един такъв :mhihi:

Хах колега поне си остави един бъбрек за да може поне да му се радваш... А сега по темата това са наистина MotoMonster много бих искал да пробвам една такава машина със сигурност изживяването ще е уникално.....
Благодарности на колега ALX темата ми грабна интереса....
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: си бмв
Мечтае да кара: на празен резервоар

Мнение от speedfreak__ » 14 Мар 2009, 16:17

еха на мен не ми се мисли какво бързо ускрояване ще има това и оня дет сички сте го харесали е с 2 мотора до колкот разбирам баси чудото :mhihi:
абе тия мотори са със към 500 коня че и повече може те си знаят ама определено ми харесаха тия мотори повече от пистарките :winky:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 14 Мар 2009, 19:57

този със двата двигателя са два "големи блока" на шевролет - 502 кубически инча всеки (8.23 литра)...

големите блокове на шевролет са от 348 (5.7 литра) до 636 (10.4 литра) и нагоре... червения мотор сниман отзад е със 606 инча мотор.

всички в8 чопъри са със "малкия блок" на шевролет които е от 305 кубически инча (5 литра) до 400 кубически инча (6.5 литра)

най-лесно големите от малките блокове на шевролет може да се познаят по разположението на изходящите портове - при малките блокове средните два порта оот всяка страна са близо един до друг докато при големите блокове 4-те порта са на равни растояния... единственото изключение е при лс* блоковете които са новото поколение на гм и се водят малки блокове но портовете са им на еднакви растояния... и кашата е пълна :) обикновено като си ги слушаш достатъчно време и само по звука можеш да ги познаеш веднага кой какъв е... особено при тези мотоциклети като неща като гърнета няма.. :mhihi:

за ускорението - страшно е но повечето не могат да сложат конете на асфалта при ниски скорости а при високи (над 160км) отиват на 2-ра скорост (моторите са със две скорости, триколките със три) а втора е понижаваща и ако много ги напъваш редовно- раждат... затова дефакто тези мотори са недостижими общо взето от някъде 60 до към 160 - където още са на първа но могат да я "сложат" на асфалта...

... но тяхната мисия е друга... аз лесно мога да направя една буса по-бърза особено при високи скорости от тези мотори... но някак си никога няма да бъде в8 мотоциклет.. ;) нито пък някой ще я погледне на сборището...

http://www.youtube.com/watch?v=BcZ6r1Vq9Qg
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS;E30 325i
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Helix » 14 Мар 2009, 21:40

alx написа:този със двата двигателя са два "големи блока" на шевролет - 502 кубически инча всеки (8.23 литра)...

големите блокове на шевролет са от 348 (5.7 литра) до 636 (10.4 литра) и нагоре... червения мотор сниман отзад е със 606 инча мотор.

всички в8 чопъри са със "малкия блок" на шевролет които е от 305 кубически инча (5 литра) до 400 кубически инча (6.5 литра)

най-лесно големите от малките блокове на шевролет може да се познаят по разположението на изходящите портове - при малките блокове средните два порта оот всяка страна са близо един до друг докато при големите блокове 4-те порта са на равни растояния... единственото изключение е при лс* блоковете които са новото поколение на гм и се водят малки блокове но портовете са им на еднакви растояния... и кашата е пълна :) обикновено като си ги слушаш достатъчно време и само по звука можеш да ги познаеш веднага кой какъв е... особено при тези мотоциклети като неща като гърнета няма.. :mhihi:

за ускорението - страшно е но повечето не могат да сложат конете на асфалта при ниски скорости а при високи (над 160км) отиват на 2-ра скорост (моторите са със две скорости, триколките със три) а втора е понижаваща и ако много ги напъваш редовно- раждат... затова дефакто тези мотори са недостижими общо взето от някъде 60 до към 160 - където още са на първа но могат да я "сложат" на асфалта...

... но тяхната мисия е друга... аз лесно мога да направя една буса по-бърза особено при високи скорости от тези мотори... но някак си никога няма да бъде в8 мотоциклет.. ;) нито пък някой ще я погледне на сборището...

http://www.youtube.com/watch?v=BcZ6r1Vq9Qg

Готини мотори, но аз лично претпочитам това:

http://www.youtube.com/watch?v=NFGy-A68_vY

Алекс дай малко повече инфо за тези 10000цц + в8 мотори.Това т.н crate engines ли са?

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 16 Мар 2009, 17:31

някои са минали покрай крейт енджинс... най-големия крейт енджин (така по памет) на гм е 572 кубически инча (мисля дори че ги гледах по около $18к доставени). по-голямо от това ако искаш се ползват други блокове които по външни размери са същите като големия блок на шеви, но отвътре са съвсем различни.. и по-скъпи. мерлин, кейт блек и други такива правят такива по-големи блокове... повечето в8 мотори със двигатели 600+ кубически инча са със мерлин блокове. добре направен такъв двигател със хубави части, от човек които разбира е около $30к и нагоре.

за реактивния мотоциклет - ако си виждал такъв на живо- много трудна работа е да отидеш със него където и да е било.. да не говориме че ускорението му от място до 160-200 не е нищо особено... особеното е че от 200 до 360 ускорява така както от 0-200... :mhihi:
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS;E30 325i
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Helix » 16 Мар 2009, 18:03

alx написа:някои са минали покрай крейт енджинс... най-големия крейт енджин (така по памет) на гм е 572 кубически инча (мисля дори че ги гледах по около $18к доставени). по-голямо от това ако искаш се ползват други блокове които по външни размери са същите като големия блок на шеви, но отвътре са съвсем различни.. и по-скъпи. мерлин, кейт блек и други такива правят такива по-големи блокове... повечето в8 мотори със двигатели 600+ кубически инча са със мерлин блокове. добре направен такъв двигател със хубави части, от човек които разбира е около $30к и нагоре.

за реактивния мотоциклет - ако си виждал такъв на живо- много трудна работа е да отидеш със него където и да е било.. да не говориме че ускорението му от място до 160-200 не е нищо особено... особеното е че от 200 до 360 ускорява така както от 0-200... :mhihi:

За блокове на Кеит Блек съм чувал от един приятел от Тексас........беше станало дума за як драгстер(това по спомен)
А доколкото до Y2K мотора, не съм виждал такъв на живо за жалост, но звукът който издава този мотор е опияняващ.........

BMWPhotographer
Аватар
Кара: F10 530d xdrive LCI
Мечтае да кара: Все по-хубави 5 серии

Мнение от BMWPetar » 16 Мар 2009, 19:22

Супеер :shock:
"Когато пътят стана мокър, Audi quattro-то беше по-бързо в завоите, но просто някакси усмивката на лицето на шофьора на BMW-то беше доста по-голяма..." Джереми Кларксън, сравнение между Audi RS6 и BMW M5, Top gear

BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW

****F10 530d+ xdrive M-sport 2014

Gone, but not forgotten:

*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990

старши ентусиаст
Аватар
Кара: М4

Мнение от DanielzZz » 16 Мар 2009, 19:36

Колко литра е най големия В8ак?
Да си сложат от Х5-4.8 :mhihi:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 16 Мар 2009, 20:05

Overburner - NX написа:Колко литра е най големия В8ак?

ми то никой не знае- щото винаги някой ще изпили нещо някъде и ще навре по-голям колянов вал или ще "вземе' още малко от стените на цилиндрите... общо взето винаги се стърже докато блока не роди.. ;)

аз съм се занимавал с ето тези хора във връзка с един проект... и знам че това е един от най-големите официално... 932 кубически инча... но съм сигурен, че има разни нинджи-мотори дето са над 950 кубика но ги крият...

http://www.sonnysracingengines.com/sar932.html

също нещата са още по-неясни при хеми (мопар) двигателите. повечето драгстери са със такива блокове и там информационното затъмнение е страшно ;)
алекс
трабант 601с
разни други возила

ентусиаст
Аватар
Кара: е21

Мнение от magareto_yori » 16 Мар 2009, 22:30

баце ти си роден да живееш в Детройт :mhihi:
много яки теми пускаш и винаги се кефя да чета и да се образовам 8)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: М4

Мнение от DanielzZz » 16 Мар 2009, 22:38

alx написа:
Overburner - NX написа:Колко литра е най големия В8ак?

ми то никой не знае- щото винаги някой ще изпили нещо някъде и ще навре по-голям колянов вал или ще "вземе' още малко от стените на цилиндрите... общо взето винаги се стърже докато блока не роди.. ;)

аз съм се занимавал с ето тези хора във връзка с един проект... и знам че това е един от най-големите официално... 932 кубически инча... но съм сигурен, че има разни нинджи-мотори дето са над 950 кубика но ги крият...

http://www.sonnysracingengines.com/sar932.html

също нещата са още по-неясни при хеми (мопар) двигателите. повечето драгстери са със такива блокове и там информационното затъмнение е страшно ;)

15 литров мотор :shock: Яката работа

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 16 Мар 2009, 23:15

.
Последна промяна steeN на 28 Сеп 2019, 12:19, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Без таван !
Мечтае да кара: E9

Мнение от best_buy » 17 Мар 2009, 3:46

И какъв е смисъла от 10 литров мотор след като най-обикновенно Сузуки с 1300cc двигател може да го яде както си иска , да не говорим за разхода ..... Иии да ме извиняват любителите на такивав "мотори" , но това нещо не невероятно грозно - смеска между ТИР с мотор .
Да им се чудиш на тея хАмериканци значи .... :roll:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата