За България и младото поколение - с болка и тъга
Модератор: Общи модератори
42 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- bavareca_86
- Ох, на баба!
-
- Кара: селскостопанска машина
- Мечтае да кара: 4етириосен самосвал
ми на 22 е доколкото помня беше писал в една тема.И като допълнение как така може да говориш за неща които са били по комунисти4еско време и да обясняваш как ти липсвало,ми ти тогава си бил в яслата приателю,как може да говориш такива неща,нали си само с няколко години по голям от тези на които викаш сегашното поколение,разликата межди теб и тези които визираш е само 5 години,на това не можеш да кажеш сегашното поколение.Просто малко си объркал изразите.И аз сам ставал на какво ли не свидетел,но просто в България такава е реалноста.Спомена дупките и лошите пътища,ми бат Бойко и компания трябва да изто4ат малко държавицата ни,не ми казвай 4е ти ако си на негово място няма да го направиш.И мене не ми харесват хлапаците драскащи със спрейове,щото моя павилион сега за 4-ти път ще го боядисвам то4но заради такива,ама седнал ли съм да се жалвам по форумите.И аз сам горе долу на твоите години,и на мен не ми е особенно приатно да гледам малко помалките от мен как 4упят пръстите на у4ителките си в 4ас,как ги обиждат и как им налитат на бой,как трошат класните стаи и после си правят клип4ета и ги пускат в нета и се 4устват герои по този на4ин.Спомена и за родителите,да те заедно с възпитателите по ясли,детски градини и у4илища са виновни за положението в което се намират.В българия няма закони за да накажат хлапака дет баща му е бил полицай,в нормална държава бащата или ще си подаде оставка или ще бъде уволнен...Да но България не е нормална държава и няма и да се промени близките 10 години.Когато бях у4еник не съм си правил клип4ета как ми правят свирки или как правя секс,не съм и посягал на у4ител както и никой от у4илищата кадето съм у4ил.Нямаше и подобни на сегашните проблеми,просто бяха рядкост.Сега всяко второ моми4е се 4уства по добре като отиде и си направи 30 бройки,за приателките тя ще е номер едно,а пък ако някой и я снима и се появи из нета тогава е дъ бест.И на мен много неща не ми харесват ама сесаобразявам с реалността в България,която скоро няма да се промени,а ще става и по зле.Но въпреки това не съм си и помислял да отида да живея в друга държава.Не вярвам да има 4овек на който да не му е мило да се прибере у дома след като е работил или живял някаде в 4ужбина.Бих работил навънка но не за пове4е от 2 години,след което да се варна пак тука.Сега не ти се живее тука,ок,на вънка ще ти е по-добре,но ще си като гост където и да отидеш.Аз поне така виждам нещата.Vlados написа:Колега sineok_pi4_, на колко години си, ако не е тайна?
Незнам досега да съм писал толкова дълъг пост,но нещо ме 4овъркна да го напиша,за да ме разбереш и ти защо ми беше първото мнение темата ти.
Лека ве4ер на вси4ки!
- borislav
- младши ентусиаст
-
bavareca_86 написа:,но просто в България такава е реалноста
,не ми казвай 4е ти ако си на негово място няма да го направиш.
И мене не ми харесват ***,ама седнал ли съм да се жалвам по форумите.
Да но България не е нормална държава и няма и да се промени близките 10 години.
И на мен много неща не ми харесват ама сесаобразявам с реалността в България,която скоро няма да се промени,а ще става и по зле.
И каква по-точно е социалната ти позиция по темата?
"Ако не е в моя двор, е**л съм го" ???
Мнозинството като мисли по същия начин - ми така ще си остане.
Хора като теб с едно ме учудват - хем не са двигател на прогреса, хем дърпат и другите назад.
- bavareca_86
- Ох, на баба!
-
- Кара: селскостопанска машина
- Мечтае да кара: 4етириосен самосвал
Хаос написа:bavareca_86 написа:,но просто в България такава е реалноста
,не ми казвай 4е ти ако си на негово място няма да го направиш.
И мене не ми харесват ***,ама седнал ли съм да се жалвам по форумите.
Да но България не е нормална държава и няма и да се промени близките 10 години.
И на мен много неща не ми харесват ама сесаобразявам с реалността в България,която скоро няма да се промени,а ще става и по зле.
И каква по-точно е социалната ти позиция по темата?
"Ако не е в моя двор, е**л съм го" ???
Мнозинството като мисли по същия начин - ми така ще си остане.
Хора като теб с едно ме учудват - хем не са двигател на прогреса, хем дърпат и другите назад.
Ми аз сам написал квото мисля,не мисля 4е те дърпам назад,така мисля и сам обеснил защо,какво пове4е искаш да ти кажа
- someone
- сбъркал колата, но не и форума
-
- Кара: е70
Хаос написа:хем не са двигател на прогреса, хем дърпат и другите назад.
Е, що пък реши, че дърпа другите назад. Те просто си изостават докато той си оправя живота и дърпа напред. Просто е. Ако не се мотаха и плачеха, и те щяха да тичкат до него а не след него.
- pantzer3
- ентусиаст
-
- Кара: Е39 М57Д30
- Мечтае да кара: Е65
С 2 думи - и вие ще имате деца, ако не утре, то след някоя и друга година... С този начин на мислене работата не отива на оправяне, а на затвърждаване на статуквото.
Може би важна е не само собствената "кочинка"? (не споря, че от нея именно трябва да започне човек, но да се гледа само в собствения двор е тесногръдо)
Може би важна е не само собствената "кочинка"? (не споря, че от нея именно трябва да започне човек, но да се гледа само в собствения двор е тесногръдо)
- Vasko
- ентусиаст
-
- Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
- Мечтае да кара: Да се разхожда пеша
Хаос написа:Vlados написа:Колега sineok_pi4_, на колко години си, ако не е тайна?
Без да съм експерт от компетентните органи бих заложил каса бира на възраст между 22 и 28 години на колегата sineok_pi4.
Иначе идейно го е написал, просто малко пунктуацията куца.
Подкрепям тезата.
Май имаме участник който горе-долу е познал точните години . Ще спечелиш каса бира -усещам аз и ти bavareca_86 странно ,ама как реши че съм на 22 и къде съм споменал тази възраст ? Явно си ме объркал с някой друг от форума ? Следващият път първо разбери повече неща за някой преди да започнеш да му правиш психологически портрет в противен случай просто замълчи .Ще ме попиташ от къде да разбереш повече за мен ли ? Ами ще ти дам жокер - колеги и колежки от софийската група ме познават -СТОЯН, Сашо , да изброявам ли още ? Иначе като гледам поста ти допускаш доста повече не само пунктуационни грешки ,а и правописни . А си завършил училище по-скоро от мен и при теб граматиката ти трябва да е по-прясна ..
И защо ме карате в 04 след дискотека да си развалям настроението като се обяснявам на някой който не ме познава... Написах темата защото исках повече хора да е прочетат и ако поне мъничко се замислят наистина за смисъла на тяхното съществуване може би и ще успеят да променят нещо в действителността ...Хайде , сега вече можем да ходим да спинкаме ! Лека от мен

- ((:BuKcu:))
- старши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: F32 M4
А ми то с всяко поколение става все по-зле и по-зле....
Вината я има и в двете страни - както в децата, така и в държавата. Ако детето има стимул да учи, да постига нещо, то това дете ще бъде възпрепятствано, защото системата създадена в Б-я явно е с тенденция надолу._
И аз съм от това поколение, за което синеок_пич говори, на мен също не ми харесва западащото съсловие и колко по-зле ще става. Не ми харесва и това, че вечер като се прибирам да умирам от страх, за да не дойде някой да счупи стъклото на колата и да ме млатне.
Това, което е било преди си остава в миналото, повечето хора си живеят с мисленето от "преди" какво е било, колко им е било хубаво и т.н Е, може и да е било така, но това не зависи от хората. Ако едно дете преди 30 години е предпочитало да играе на улицата с топката, то сега едно такова дете ще предпочете да ходи до МОЛ-а и да си купи парцал от Теранова
Защо ли?
Просто нравствените ценности у децата и хората като цяло, ги няма отдавна, няма да търся виновен за това, но лошото в случая е, че деградацията се засилва от това консуматорство.
П.С Не си мислете, че и по другите страни си нямат проблеми било то социални, финансови и т.н
Вината я има и в двете страни - както в децата, така и в държавата. Ако детето има стимул да учи, да постига нещо, то това дете ще бъде възпрепятствано, защото системата създадена в Б-я явно е с тенденция надолу._
И аз съм от това поколение, за което синеок_пич говори, на мен също не ми харесва западащото съсловие и колко по-зле ще става. Не ми харесва и това, че вечер като се прибирам да умирам от страх, за да не дойде някой да счупи стъклото на колата и да ме млатне.
Това, което е било преди си остава в миналото, повечето хора си живеят с мисленето от "преди" какво е било, колко им е било хубаво и т.н Е, може и да е било така, но това не зависи от хората. Ако едно дете преди 30 години е предпочитало да играе на улицата с топката, то сега едно такова дете ще предпочете да ходи до МОЛ-а и да си купи парцал от Теранова

Просто нравствените ценности у децата и хората като цяло, ги няма отдавна, няма да търся виновен за това, но лошото в случая е, че деградацията се засилва от това консуматорство.
П.С Не си мислете, че и по другите страни си нямат проблеми било то социални, финансови и т.н
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Трът , поредната бозава тема - разъсждения на "старото" (което май не е особено старо ) върху поведението на малдото - епизод 47 във БМВ форума
Както един колега беше казал , цитирам по памет - всяко поколение мисли , по-младото поколение от него , за морално деградирала измет и въпреки това,светът не спира да върви напред
А на колегата пуснал темата - има мнооого теми по тоя въпрос , като ти се споделя , отвори някоя от тях и си пиши ... но не си мисли , че някой ще ти чете ферманите , написани без особена прегледност . То още в училище учат , че големината на всеки текст , трябва да бъде съобразена с аудиторията и случая , а твоя случай текста е мнооого дълъг . Следващия път пробвай с нещо по кратко , може повече хора да го прочетат изцяло и да схванат по-добре какво имаш предвит

Както един колега беше казал , цитирам по памет - всяко поколение мисли , по-младото поколение от него , за морално деградирала измет и въпреки това,светът не спира да върви напред

А на колегата пуснал темата - има мнооого теми по тоя въпрос , като ти се споделя , отвори някоя от тях и си пиши ... но не си мисли , че някой ще ти чете ферманите , написани без особена прегледност . То още в училище учат , че големината на всеки текст , трябва да бъде съобразена с аудиторията и случая , а твоя случай текста е мнооого дълъг . Следващия път пробвай с нещо по кратко , може повече хора да го прочетат изцяло и да схванат по-добре какво имаш предвит

държавата отдавна е банкрутирала и това което се слу4ва е нормално, ние сме роби в една ферма викат и бсп+дпс+ некои още, всеки да се спасява кои къде може тук не е за живот, тук е да снимаш и да показваш на приятелите ти 4ужденци и да се смеете от борда на някоя яхта
а-б-с-у-р-д-и-с-т-а-нннн срам ме е 4е съм се родил тука ама поне душата не ми е българска и не се 4уствам такъв

- ktv
- оптимист-неверник
-
- Кара: старо Е 34
- Мечтае да кара: ново Е 34
- Детайли за колата: най- добрата
Приятели, нашите деца са наш продукт и да не се оправдаваме с други неща- под крушата ябълка не пада!
Едно е да искаш, второ е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш!
- Vlados
- с две лица
-
- Кара: на задно предаване
Добре де, много неща изписа и пак не каза на колко си години. Срам ли те е нещо или какво? Имало участник, познал верния отговор... и кой е той? Между 22 и 28? Това ли е? Аз също познах, тъй като си мислех, че си над 15, но не повече от 60. Тоя те познавал, оня те познавал от сбирките. Да ги търся тях, за да им искам прогнозите или впечатленията ли? Толкова ли е трудно, след като си изписал цяло есе за живота през комунизма и развитието на личността в периода на преход от един строй към друг, да отговориш на елементарен въпрос за това, на колко години си? Представям си ако те попита някой как се казваш...
Vlados написа:Добре де, много неща изписа и пак не каза на колко си години. Срам ли те е нещо или какво? Имало участник, познал верния отговор... и кой е той? Между 22 и 28? Това ли е? Аз също познах, тъй като си мислех, че си над 15, но не повече от 60. Тоя те познавал, оня те познавал от сбирките. Да ги търся тях, за да им искам прогнозите или впечатленията ли? Толкова ли е трудно, след като си изписал цяло есе за живота през комунизма и развитието на личността в периода на преход от един строй към друг, да отговориш на елементарен въпрос за това, на колко години си? Представям си ако те попита някой как се казваш...
Синеочко е на около 31-32 според мен

42 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3