Автоматик или скоростен лост
Модератор: Общи модератори
- Gottlos
- младши ентусиаст
-
Archangel написа:
Автоматиците нямат "ръчка" за ръчнаЛоста на автоматика са вариантите за скоростите. Не съм запознат много, но мисля че имат Нормална(предна или там както искате го наречете), Задна(R), Неутрална(N) и ръчна спирачка(P).
Все съм се чудил за к'во беше тоя лост зад скоростния(на автоматика)...дърпах го и го опъвах 3 години,като си мислех,че е ръчна спирачка!

На една кола имам един педал най-в ляво,по-малък един такъв недоразвит ми изглежда нещо.Той да знаеш за какво е?
- ineedmoney
- младши ентусиаст
-
- Кара: на фотосинтеза
- sladkotobeb4e
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 94
- Мечтае да кара: X5
е хубаво де ма мойта е автоматик и си има ръчката за ръчна.Е не съм я дърпал до сега защото наистина нямам нужда от нея........ма кво е тогаваGottlos написа:Archangel написа:
Автоматиците нямат "ръчка" за ръчнаЛоста на автоматика са вариантите за скоростите. Не съм запознат много, но мисля че имат Нормална(предна или там както искате го наречете), Задна(R), Неутрална(N) и ръчна спирачка(P).
Все съм се чудил за к'во беше тоя лост зад скоростния(на автоматика)...дърпах го и го опъвах 3 години,като си мислех,че е ръчна спирачка!![]()
На една кола имам един педал най-в ляво,по-малък един такъв недоразвит ми изглежда нещо.Той да знаеш за какво е?

Обичай ближния,ближи обичания!!!
е хубаво де ма мойта е автоматик и си има ръчката за ръчна.Е не съм я дърпал до сега защото наистина нямам нужда от нея........ма кво е тогаваGottlos написа:Archangel написа:
Все съм се чудил за к'во беше тоя лост зад скоростния(на автоматика)...дърпах го и го опъвах 3 години,като си мислех,че е ръчна спирачка!![]()

Обичай ближния,ближи обичания!!!
- Facheff
- младши ентусиаст
-
- Кара: 740xd lci M-Packet
- Kregec
- ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е34 М50Б20
- Мечтае да кара: М....power
Аз много години карах ръчка и коли с ръчни кутии. Но в момента карам автомат и се родих направо. Няма такъв кеф при шофирането с едно подлакътниче работата заспива. Вярно че не мога да е въртя като е автомат но лично на мен автомата ми е по удобен особено за движение като това във София. Когато пътувам извън градско пак си е супер удобно. Вярно всеки сам преценява ама по голямо удобство поне за мен от автомата няма...
- datcho
- младши ентусиаст
-
- Кара: '03 E53 X5, '00 E38 730d
Тази тема се дискутираше преди няколко седмици. Много взехте да се повтраряте.
По темата: Автоматик.
По темата: Автоматик.
- VT5602AK
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36S50B30,Mini Cooper S
- Мечтае да кара: S50B30 turbo
- Детайли за колата: модифицирани
- ///Ivan
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 328i Turbo
- Мечтае да кара: BMW F10 M5
- Stiks
- младши ентусиаст
-
- Кара: е30 М50Б25
- Мечтае да кара: икономично
и аз бях така докато не подкарах на брат ми ТДС-а автомат ... и сега май и клоня доста към мързеливите километри, особено като карам в габрово по байрчета ...///Ivan написа:Само ръчка,никога автоматик!

- Apassionata
- РазБОЙниКА
-
- Кара: го на тройки
- Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
- Детайли за колата: Черна
///Ivan написа:Само ръчка,никога автоматик!
Мдааа, според мен така мислят, хора, които не са карали малко по-продържително време кола, от тези, с последните усъвършенствани автоматици... или изобщо не са карали... или нон-стоп дрифтят като карат...
Нормално за по-неопитен шофьор мнение, но ... няма по-хубаво нещо от автоматика... и при градски, и при извънградски условия. Бяха ми казвали колко е ... удобно, но като се качих за първи път, направо не можех да повярвам...

И още нещо... понеже има много врагове на автоматиците ми се струва...
Само едно нещо ще кажа: 95%, ако не са и повече, от последните модели на BMW, продавани у нас /нови и Премиум селекшън в Камор/ са автоматици! Правете си изводите

Е, сигурно всички ги карат пенсионери

- hemicharger
- старши ентусиаст
-
- Кара: всичко на колела
- Детайли за колата: E38 IAL 07.2001
Apassionata написа:///Ivan написа:Само ръчка,никога автоматик!
Мдааа, според мен така мислят, хора, които не са карали малко по-продържително време кола, от тези, с последните усъвършенствани автоматици... или изобщо не са карали... или нон-стоп дрифтят като карат...
Нормално за по-неопитен шофьор мнение, но ... няма по-хубаво нещо от автоматика... и при градски, и при извънградски условия. Бяха ми казвали колко е ... удобно, но като се качих за първи път, направо не можех да повярвам...Изключително улеснено управление...
![]()
И още нещо... понеже има много врагове на автоматиците ми се струва...
Само едно нещо ще кажа: 95%, ако не са и повече, от последните модели на BMW, продавани у нас /нови и Премиум селекшън в Камор/ са автоматици! Правете си изводите![]()
Е, сигурно всички ги карат пенсионери18 годишни момиченца и мързеливци, хахахха
Автомата е най-големия приятел на задръстванията, а най хубаво е с комбинация типтроник за извънградско

Drugs... rock 'n' roll... bad-ass vegas whores... late-night booty calls... shiny disco balls...