Проблем, 0 точки в книжката - съвет ? - Нова книжка:)

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Плевен тийм
Плевен тийм
Аватар
Кара: 323ti
Мечтае да кара: 332ti
Детайли за колата: сива

Мнение от Ogi » 18 Мар 2009, 14:15

аз съм минал по този път и мога да ти кажа....

опреснителен курс НЕМОЖЕШ да караш понеже минимум трябва да имаш поне 1 точка в книжката си...

не ти е взела книжката понеже още не е излезнала заповед за изземане... след известно време ще ти се обади кварталния и ще ти я иска не се притеснявай...

аз съм на -20 точки от около 6 месеца.. все още не са ме потърсили да ми взимат книжката... като ме спрът полицаи пишат си ми актове всичко както си му е реда но книжката си е валидна и не ми я взимат... така че карай докъто ти я поискат... може да ти я поискат и след 1 година но рано или късно ще се случи :confused:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от leTransporteur » 18 Мар 2009, 14:21

Пичка му.. сигурно сме една от ЕДИНСТВЕНИТЕ държави в които могат да ти отнемат книжката затова че са ти дигнали колата....

Мерси Оги .. колкото и да не ми се искаше,това чаках да чуя, като най - логично .... остава да търса алтернативи .....
Карай бързо
Стигни 'пръв

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е91 325i N53

Мнение от Georgieff » 18 Мар 2009, 14:36

Ако са ми отнели книжката за скорост, мога ли да взема новата категория и новата книжка през времето, през което старата ми е в КАТ? Точки имам.
Touring & windsurf club

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от biohazard » 18 Мар 2009, 15:13

Прочетох от колеги по-нагоре,че като караш нова категория и ти се пълни пак талона с 39 т.Според мен няма как да стане по този начин.просто ти добавят категорията,но точките си остават колкото си си имал.иначе на колегата от горния пост мисля че неможе да се вземеш книжката щом ти е отнета със заповед,независимо че караш категория!караш курса,чакаш да ти мине наказанието и тогава ти дават книжката.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от leTransporteur » 18 Мар 2009, 18:43

и все пак ако може някой колега от сф да помогне с нещо по въпроса, моля да пише на ЛС

Благодаря
Карай бързо
Стигни 'пръв

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 19 Мар 2009, 17:54

Трябва да си върнеш книжката сам в КАТ, след като са ти останали 0 точки. Сега 6 месеца не можеш да караш, но през това време можеш да изкараш нов курс, все едно никога не си имал книжка. След като минат 6 месеца си подаваш документите да ти издадат нова с 39 точки. Взели са ти точки за паяка, защото са те вдигнали за неправилно паркиране, а не в синя зона без да си платил. Има разлика ;) Извода какъв е? Откажете се от принципите си и давайте пари на полицаите, за съжаление това е посланието на КАТ и държавата. Защото правилата и пътната обстановка в БГ са така подредени и в такова състояние, че НЕ може да се шофира без нарушения. За съжаление.
Never mistake motion for action...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от leTransporteur » 19 Мар 2009, 18:09

съгласен съм с тебе братле...точно затова никога няма да си върна книжката в кат !!!!!

можех да им дам на оня копелета 30 лв да ми остават колата , само че реших да не им пълна джоба ..... сега ше плащам повече ама мама им деба ше си бичим тъг лаиф ахах аутлоу
Карай бързо
Стигни 'пръв

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 332i
Детайли за колата: E36 red coupe 3,2 stroker

Мнение от penev » 03 Апр 2009, 0:07

kowalski написа:Колега 1во - без паника..... сега ще покараш с колан, ще спираш на стоповете и няма да влизаш в затворени улици.
в първи рариант се записваш на неделната школа и ако ти е приятел само си плащаш таксата и се явяваш там за да се подпишеш, иначе ще трябва да караш. При успешно завършване ще получиш 13 контролни точки, правото на следващото въстановяване на точки е след ЕДНА КАЛЕНДАРНА ГОДИНА.
Втори вариант е да се бръкнеш с някой друг лев и да изкараш примерно А-категория.... или която и да е допълнителна категория. при успешно завършване ще получиш максималния брой контролни точки. Същото се прави и ако ти вземат книжката поради каране в поркано състояние...

За съжаление това не е вярно!
Цитирам ЗДвП:
Чл. 157. (В сила от 1.01.2000 г., изм. и доп. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) (1) (Изм. - ДВ, бр. 43 от
2002 г.) При издаване на свидетелство за управление притежателят му получава контролен талон
за потвърждаване валидността на притежаваното свидетелство и определен брой контролни
точки за отчет на извършваните нарушения.
(2) Когато водач с право да управлява моторни превозни средства от една категория
получи право да управлява моторни превозни средства и от друга категория, броят на
притежаваните от него контролни точки не се променя.

(3) (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г.) Министърът на вътрешните работи с наредба определя
първоначалния максимален размер на контролните точки, условията и реда за отнемането и
възстановяването им, както и списъка на нарушенията, при извършването на които от наличните
контролни точки на водача, извършил нарушението, се отнемат точки съобразно допуснатото
нарушение, както и условията и реда за издаване на разрешение за провеждане на допълнително
обучение.
(4) Водач, на когото са отнети всички контролни точки, губи придобитата правоспособност
и е длъжен да върне свидетелството за управление в съответната служба на Министерството на
вътрешните работи.
(5) (Доп. - ДВ, бр. 43 от 2002 г.) Лице, което е загубило правоспособност да управлява
моторно превозно средство по реда на ал. 4, след като е върнало свидетелството си за
управление, има право отново да бъде допуснато до изпит пред съответните органи за
придобиване на такава правоспособност, но не по-рано от 6 месеца от датата, на която е върнато
свидетелството. При кандидатстване за придобиване на правоспособност за категория, за която
се изисква стаж, се зачита съответният стаж, придобит преди загубата на правоспособността.
(6) (Нова - ДВ, бр. 43 от 2002 г., изм., бр. 51 от 2007 г.) При съставяне на акт за нарушение
по този закон контролният талон се отнема и се връща на водача след изпълнение на
задължението по чл. 190, ал. 3. Актът за нарушението заменя контролния талон за срок до един
месец от издаването му.
(7) (Нова - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) При връчване на наказателното постановление и
доброволно заплащане на наложената глоба контролният талон се връща незабавно.
(8) (Нова - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Наказателното постановление заменя контролния талон за
период от един месец след влизането му в сила, съответно решението или определението на съда
при обжалване.
Чл. 158. (Изм. и доп. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) (1) Броят на точките за потвърждаване
валидността на свидетелството се възстановява:
1. (изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., доп., бр. 51 от 2007 г.) чрез частично увеличаване с 1/3 от
първоначалния брой точки след преминато допълнително обучение, но не повече от веднъж за
срок от 1 година при условие че водачът е изпълнил задълженията си по чл. 190, ал. 3, което
удостоверява със съответните платежни документи;
2. (изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) служебно, до максималния размер, след изтичане на две
години, считано от датата, на която е влязло в сила последното наказателно постановление, с
което на водача са отнети контролни точки.
(2) Броят на точките за потвърждаване валидността на свидетелството може да се
възстановява само до първоначалния максимален размер.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: звездомобил

Мнение от M2PR » 03 Апр 2009, 0:14

Юлка мамъ... кво пак сгази лука ти...не може да няма няква връзка :idea: питай ги тез наще ;)
АПНИ, БАБА, 'АПНИ

Потребител
Аватар

Мнение от Josefinne » 03 Апр 2009, 0:49

При вдигане на колата и акт пишат, и точки взимат говедата, и глоба плащаш. :evil:

Leon, мен ме дигнаха от синя зона, защото бях забравила да платя. Беше в една събота, в която се отработваше. Резултат - акт и точки, при това след доста разправии.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530d touring

Мнение от cucko » 03 Апр 2009, 1:13

Josefinne написа:При вдигане на колата и акт пишат, и точки взимат говедата, и глоба плащаш. :evil:

Leon, мен ме дигнаха от синя зона, защото бях забравила да платя. Беше в една събота, в която се отработваше. Резултат - акт и точки, при това след доста разправии.

http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... highlight=
:D

Аватар
Кара: E39

Мнение от ///M Body Shop » 03 Апр 2009, 2:14

Сори, че пиша в темата на колегата. Ама да питам, че не съм много в час с тва. След месец ми изтича наказанието от 6 месеца за точки, та мисълта ми е какво ме чака точно?
проверовъчен ясно. Но ако някой е в час, ако може да сподели какво точно ме чака. Мерси предварително.

п.с. Един колега по нагоре беше написал, караш с колан, стопове и т.н.
ейй нема такъв примерен шофъор като мене от както съм шано с документите :roll: , ама мисля и занапред така да си остане, никак не е лошо кат се замисля 8)
Изображение

РазБОЙниКА
Аватар
Кара: го на тройки
Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
Детайли за колата: Черна

Мнение от Apassionata » 03 Апр 2009, 9:51

Josefinne написа:При вдигане на колата и акт пишат, и точки взимат говедата, и глоба плащаш. :evil:

Абе не е точно така... Явно по кой член щи напишат акта и дали щи вземат точки зависи от това колко си симпатичен на Катаджията... Щото мен ме вдигнаха от "Раковска", пред Френската, точно до знак, при това и много близо до кръстовището с "Патриарха" и само Акт с глоба 20 лева, никакви точки не ми взеха...И това беше след промените, тоест след като въведоха по-строги наказания...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 03 Апр 2009, 9:51

Към колегата пуснал темата:
Колега(въпреки че не си ми колега..аз имам книжка(черен хумор)),научи се да караш от начало,имало е защо да ти отнемат точките!!!
Колеги,само аз ли виждам тука нещо нередно,въпросният съфорумец не умее да кара!!!Или искате утре да четем по вестниците как някой отново е прелетял над мантинелата и е утрепал сума ти народ....
Или то вече е станало модерно и признак на голямо геройство да правиш нарушения...да минаваш под бариери на жп прелези...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от leTransporteur » 03 Апр 2009, 10:49

Г-н Димитров не знаете за какво става въпрос..няма нужда от излишни коментари и майчински съвети,да речем 4е нямм точки шот карам без колан ;)

Наде още не съм събрал кураж да питам наще :)
На другата девоика: точно от това зависи колко си симпатичен на катажията. Думите му бяха: "мислех да не ти взимам точки, но като се правиш на терикат ще те глобА" ...

до колегата martost: по тъмно караше ли я колата през тия 6 месеца, и колко $ ти излезе тва удовослтвие, иначе и аз се чуда дали ще трябва да караме курсове наново или само изпит ..
Карай бързо
Стигни 'пръв

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата