Съвет за БМВ 3 или 5 серия
Модератор: Общи модератори
31 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Е36 316/318 без значение купето или пък дизеляк.
Компанията "Chrysler" решила да поставя черна кутия в новите модели на джиповете "Grand Cherokee", която да записва последните думи на шофьора преди катастрофа. В Америка в 90% от случаите, последната дума е била "Shit!", докато в България, в 99% процента от случаите, последните думи на шофьора са били: "Пичове, скивайте к'во мо'а да напра'а с тоя джип!"
- nikolai_v
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 & E39
- Vlados
- с две лица
-
- Кара: на задно предаване
Re: Съвет за БМВ 3 или 5 серия
_BMW_fen написа:Здравейте за първи път посещавам добре, поддържаният ви форум. Надявам се, че съм уцелил мястото за темата. Молбата ми е за съвет какво БМВ да си взема 3та или 5та серия.
Разполагам до 6500 лева, Не смятам да дам 6500лв мисля да го купя между 4000 и 6500. Ако е за добро ще дам маскимума. Не искам да е над 2000 година (мн скъп данък да е между 93-99), и да не харчи над 10/100 градско, 4 цилъдара, до 100 коня,ръчна скоростна кутия(можеби излишно). Като екстри ми трябват само Климатик, Серво, и Централно. Ако може и някой да ми поясни колко пари ще излезе разликата между 2 и 4 врати. Благодаря предварително и се надявам да не съм създал излишна работа на модераторите, ако съм сбъркал мястото за темата.
П.П. Ако може и някой да ми каже каква е разликата между 3 и 5. Сбито с + и -.
При тези изисквания, "или"-то между 3-та и 5-та серия наистина отпада. Както са писали колегите по-горе, единствената кола, която се вписва в тези параметри е E36 318 tds. Всичко останало е с 6 цилиндъра и над 100 к.с. Ако не се лъжа и бензиновата 518-ка е с 4 цилиндъра, но е рядкост, а и на това купе...
Повече информация за 3-ката и 5-цата:
http://en.wikipedia.org/wiki/BMW_3_Seri ... _1991-1998
http://en.wikipedia.org/wiki/BMW_5_Seri ... 88-1996.29
- blacksapphire
- ентусиаст
-
- Кара: G02 ///M40d
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
NikiNikolov написа:Темата е навсякъде. Ако е ерген колегата да влачи едно Е36 - по ново е. Ако е улегнал: Е34 и нагоре. Това Е34 е такова желязо не е истина просто, здрави машини.
ники и аз съм ерген, ама това твойто е дискриминация

_BMW_fen написа:Благодаря на всички за разясненията. Прегледах 318-ката идеално ми се вижда. Някой колега беше пуснал пост колко струвало смяната на масло. Аз си ремонтирам сам почти всичко. Ако има нужда от тесен специалист имам доста познати. Пак благодаря на всички.
колега, то не е до самата смяна. Тя е 7-8-10 лв. Консумативите са скъпи - явно не съм се доизразил правилно

Иначе успех. Е36 от край време си е пичеловка и ако ти се грижиш за нея и тя ще се грижи за теб. И разбира се, ще те радва

Май колегите пропуснаха да те предупредят - веднъж като се качиш на баварец, много трудно се слиза от него. Имай си го напредвид
- RSxRacer
- вълкодав
-
- Кара: go na 3ki :)
Vlados написа:При тези изисквания, "или"-то между 3-та и 5-та серия наистина отпада. Както са писали колегите по-горе, единствената кола, която се вписва в тези параметри е E36 318 tds. Всичко останало е с 6 цилиндъра и над 100 к.с. Ако не се лъжа и бензиновата 518-ка е с 4 цилиндъра, но е рядкост, а и на това купе...
Повече информация за 3-ката и 5-цата:
http://en.wikipedia.org/wiki/BMW_3_Seri ... _1991-1998
http://en.wikipedia.org/wiki/BMW_5_Seri ... 88-1996.29
518ката дава много висок разход.16-17 градско газ,10-11 извънградско газ;14 градско бенз,9 бенз извън... извънградското е засичан на климатик лятото и при бенз и газ,а градското без...
20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info

www.bizzart.info

- ditko1
- старши ентусиаст
-
- Кара: Bmw x5 4.4
- Мечтае да кара: Муха
- Мордехай
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: се на дъщеря си
Не мога да разбера що за човек е този, който иска да си купи БМВ за пет хиляди лева. Според мен ако нямаш пари най-малко ти трябва БМВ. Или дори каквато и да е кола.
- hemicharger
- старши ентусиаст
-
- Кара: всичко на колела
- Детайли за колата: E38 IAL 07.2001
_BMW_fen написа:Здравейте за първи път посещавам добре, поддържаният ви форум. Надявам се, че съм уцелил мястото за темата. Молбата ми е за съвет какво БМВ да си взема 3та или 5та серия.
Разполагам до 6500 лева, Не смятам да дам 6500лв мисля да го купя между 4000 и 6500. Ако е за добро ще дам маскимума. Не искам да е над 2000 година (мн скъп данък да е между 93-99), и да не харчи над 10/100 градско, 4 цилъдара, до 100 коня,ръчна скоростна кутия(можеби излишно). Като екстри ми трябват само Климатик, Серво, и Централно. Ако може и някой да ми поясни колко пари ще излезе разликата между 2 и 4 врати. Благодаря предварително и се надявам да не съм създал излишна работа на модераторите, ако съм сбъркал мястото за темата.
П.П. Ако може и някой да ми каже каква е разликата между 3 и 5. Сбито с + и -.
Без да ми се сърдиш (звуча като Фънки) с тея критерии не си за БМВ
Drugs... rock 'n' roll... bad-ass vegas whores... late-night booty calls... shiny disco balls...
- dinkomg
- ентусиаст
-
- Кара: Семейното комби
- Мечтае да кара: M5 touring
St.Dilov написа:Колега няма значение кое точно ще избереш 3-та или 5-та серия, много по важно е да гледаш какво купуваш и ако в крайна сметка си решил да е BMW , по добре го купи от някой колега от форума поне ще знаеш че е гледано и пазено добреКупиш ли го от някой автотъргаш веднага влизаш в техническите раздели с въпроси, защо се счупи, какво да правя и т.н.
Успех

Мордехай написа:Не мога да разбера що за човек е този, който иска да си купи БМВ за пет хиляди лева.
Ся тук попадат 95% от е36тиците + още толкова е34-ки плюс кой знае още колко фенове на други модели в същия ценови диапазон. Ние не сме хора, нашите коли са за скрап или какво?
Живеем в България и стандарта тук е такъв. На тоя офроуд дето са нашите пътища и с тази анархия в трафика е грехота да лангъркаш някое засукано БМВ.
Последна промяна Хаос на 20 Мар 2009, 1:40, променена общо 1 път
До този ценови клас бих те посъветвал едно читаво Е30 и с остатъка да си го моднеш по твой вкус! Но ако не си имал практика с управление на БМВ си имай едно на ум за Е30ката
докато и привикнеш. Петица за тия пари само Е34 и забрави за малкия данък и малкия разход - няма такъв филм 

Мъжът струва точно толкова,
колкото неговата дадена дума.
колкото неговата дадена дума.
31 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3