!
Модератор: Общи модератори
38 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
don_mimo написа:зелена карта мисля 4е не ти трябва, няма да ти я искат просто ... ина4е струва от 5-10лв доплащане към гражданската отговорност
rovigneta е румънска винетка
и да наистина Букурещ е страхотен град - може да се види двореца на Чеушеско със златното му биде, центъра с многото фонтани, триумфалната арка,парка много е голям и в него е музея на селото, природо нау4ния музей и той е доста интересен имат 3-4 мола като единия е на центъра до фонтаните нещо като цум ,а покрай другия минавате по път за центъра. доста интересни места има които може да се видят . Може да посетите гробницата на братя Христо и Евлоги Георгиеви.
разходете се и към синая - там има страхотен дворец и страхотна гледка към планината, замъка Бран ( води се 4е е на граф Дракула ,но дефакто той е бил само веднъж там да ловува,замъка е служил като граничен пост) вървете и се разходете няма да съжалявате .....
Ако ходи в Синая трябва да е по към пролетта защото в момента всички статуи отвън са обвити с найлони и нищо няма да види. А между Синая и Бран пътят е малък кошмар

Около триумфалната арка местата за паркиране са кът ... но и само обикаляйки около нея може да я разгледа. Парламентът е втората по големина сграда в света след Пентагона. Заслужава си да се види!
Моят съвет е да си купи леи от тук защото с еврата е кофти. На никоя бензиностанция не ги искат и единствено с някои търговци на сувенири може да прави чейнч и то не винаги при изгоден курс. Румънската винетка е 6 лева БГ пари. Таксата за Дунав мост излиза по-тънка ако си я платиш в леи, а не в Евро!
Нека сме толерантни един към друг на пътя, независимо кой какъв автомобил кара!
- madrus
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E 60 - 218 ка
- Мечтае да кара: V 10 5.0
Паркирането е същото като в София , мисля че нямат синя зона където намериш . Седмичната винетка е 7 лей , на първата бензиностанция в дясно , еврото не върви много по хубаво е да си имаш лей .
За фаровете няма проблем, не е задължително да са включени. Имат си синя зона както каза колегата по-горе. А покрай замъка на Дракула като спреш директно идва един пич и му казваш за колко време искаш да оставиш колата. По спомени идваше около 1.50 лв/час.
Нека сме толерантни един към друг на пътя, независимо кой какъв автомобил кара!
- kronos
- ентусиаст
-
- Кара: MB w212 AMG
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
Много внимавайте с румънските ченгета, и никакви радар детектори че... Пешеходците там са като овце, свикнали са винаги да им дават път и се оглеждайте за каруци по пътя защото са непредвидими. Също така не обменяйте валута в тамошните бюра, така ще ви ушият че свят ще ви се зайде 

Зелената карта е ако стане катастрофа застрахователя е поема щетата също имаш привилегии някакви но не съм запознат много ... помня, че като ходихме до Гърция задължително баджанака направи ама не помня какво включваше даже е БЕЗПЛАТНА, ама сигурно ще те оскубят поне 10лв. Според мене не си заслужава за 10лв. да ходиш без карта!!! А и застраховка не е лошо да си направиш. Алианц за 100 кинта 3 или 6 месеца беше ти покрива почти всичко без зъболекар
(недай си боже да опираш до нея) това ми е информация от преди 2 години (не бяхме членове на ЕС още
сега незнам 

[/quote]Въпроса ми е мога ли да мина без нея или задължително трябва да имам?[/quote]
Естествено че можеш но е нещо като гражданска отговорност !!!
както казах, ако стане нещо ти покрива щети, но нека някой колега по запознат да ти каже щото не ми се звани сега на баджо да го питам
(патувахме с неговата кола и изобщо не обърнах много внимание на тази зелена карта !!
Но е един вид застраховка !
Естествено че можеш но е нещо като гражданска отговорност !!!
както казах, ако стане нещо ти покрива щети, но нека някой колега по запознат да ти каже щото не ми се звани сега на баджо да го питам

Но е един вид застраховка !
- kompi
- младши ентусиаст
-
Не съм бил в Букорещ, но се надявам повече да не стъпя в Румъния, впечатленията ми са ужасни!
Успех все пак!
Успех все пак!
Сучииии!
- kronos
- ентусиаст
-
- Кара: MB w212 AMG
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
Последния път ни върнаха от границата с Хърватска и се наложи да минем през Карпатите за Видин, е по добре да бяхме участвали в рали Дакар 

- don_mimo
- ентусиаст
-
- Кара: bmw e53 3.0d 218hp '04
- Мечтае да кара: bmw x5 '11
kompi написа:Не съм бил в Букорещ, но се надявам повече да не стъпя в Румъния, впечатленията ми са ужасни!
Успех все пак!
много по-красив град е Букурещ от София...
като цяло нямат пътища това е факт

- mitak_88
- младши ентусиаст
-
don_mimo написа:kompi написа:Не съм бил в Букорещ, но се надявам повече да не стъпя в Румъния, впечатленията ми са ужасни!
Успех все пак!
много по-красив град е Букурещ от София...
като цяло нямат пътища това е факт
Колега, в предните ти постове останах с впечетление, че си запознат с Букурещ...ти как се ориентира в този град?Защото аз имам чувството,че като отида и няма да намеря нищо

- Feanor
- ентусиаст
-
- Кара: E39 535i '01
- Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)
kronos написа:Много внимавайте с румънските ченгета, и никакви радар детектори че...
Защо? На различни места в мрежата (тук например) намирам, че употребата на детектори е легална в Румъния.

"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"
какви глоби какви глупусти аз в ромънско им спрях за ташак карах с 160км/ч при положение че имаше ограничение 50км/ч е =7 евро и 2 дезодоранта румънеца пищи и ме дърпа гледам радара и се смея а тои се чуди викам му споко бре 5 евро хартиени и 2 железни какви книйки ви отнемат на вас не ми е ясно ! пич караи си и това е внимаваи за дупки !!
38 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3