Кампанията 'Голямото четене' и какво ни показа тя?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: F32 M4

Мнение от ((:BuKcu:)) » 23 Мар 2009, 21:17

Rijo написа:OMG, дет' се вика (всичко в кръга на шегата).
Наистина ме шашна. В смисъл, освен Възрожденска литература има и по - съвременна ....
Хинт - пробвай Поручик Бенц или Случая Джем (много интересно написана книга).

Като си прочета Brave New World, ще видя някое от тия две произведения...може би Поручик Бенц. :winky:
Нали...ок, всеки си има право, сам си избира и т.н ти я харесваш, другия до тебе също, ама все някой няма, примерно.
Говорех за Възрожденската, защото "Под игото" е писан в тоя период някъде...и в тоя ред на мисли.. :winky:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34
Мечтае да кара: E34

Мнение от ACCELERATOR » 23 Мар 2009, 21:53

Викси, защо толкова лошо за българската литература? Има много стойностни и интересни български автори. На мен например любими са ми Богомил Райнов, Любен Дилов (баща, разбира се), Йовков, Радичков, Емилиян Станев и други.
За „Под Игото“ - съгласен съм. И аз не съм я чел цялата, трябва да призная. По простата причина, че ми стана скучна по едно време. Според мен това не е най-хубавата българска книга, но пък е най-известната, на което явно се дължи и класирането й.

старши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: F32 M4

Мнение от ((:BuKcu:)) » 23 Мар 2009, 22:50

Е, не чак с лошо :mhihi: ама просто...някак си не ме впечатлява толкова убедително. Ето сега трябва да чета Йовков...просто са имали странни разбирания, писали са по начин, по който само те могат да си разберат. Поне аз така разбирам нещата....

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ***BMW-FEN*** » 24 Мар 2009, 1:12

Аз ако си дам равносметка, че не съм пипнал книга поне от 4 години :help: :help: :help:
ИзображениеИзображение

Предишна

Назад към Извън Темата