пътуване в италия....впечатления!
Модератор: Общи модератори
45 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- Huku
- ПотенЦял
-
- Кара: и се вози едновременно...пкхх
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
vlad0 написа:Забравих да ти кажа техния Дисни Ленд - Gardaland
http://www.gardaland.it/it/home.php
нееее! тва го пропускам-детето остава тука!
- Nasti
-
-
- Кара: Кво ли не...
Радар не ти трябва, качи си на навигацията (ако не ползваш фабрична) картата с "autoveilux" защото глобите пристигат вече в България, аз имам 1-2 честитки, а и тия нашите нервничат...
Предпочитам да сера на метеното, отколкото да мета насраното...
Nasti написа:Радар не ти трябва, качи си на навигацията (ако не ползваш фабрична) картата с "autoveilux" защото глобите пристигат вече в България, аз имам 1-2 честитки, а и тия нашите нервничат...
верно ли? аз началото на март добре се повозих по тая новата аутострада към милано

No bling at the Ring
- X-citer
- АЗ СЪМ ТОЛЕРИРАН :)
-
- Местоположение: БИАД. Снощи най-културно си излизах от там и някой ме настъпи по ръката
- Кара: E53 Х5 3.0d
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
SKISA написа:искам да видя интересни неща и старини.
маршрута в тоя вариант мисля да стане: венеция,верона,милано,генуа,монте карло,генуа,пиза,флоренция,перуджа,рим,сан бенедето,римини ,равена,венеция....! просто не съм сигурен ,че ше се справя за 10дни.
Щом ще минаваш през Перуджа можеш да отскочиш до Асизи. Там можеш да видиш доста атрактивни старини http://maps.google.com/maps?hl=bg&q=%D0 ... e&resnum=1 а изгледа, който се открива като се качиш при катедралата при хубаво време направо може да ти спре дъха

- divna_
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 - 320 Ci , Pajero - 3.2 DID
За Флоренция си отдели поне 2 дни (следващия път , когато ходим отделям за там минимум 3 дни). За мен е невероятен град с уникална атмосфера и наистина има много неща за гледане. Лично на мен ми харесва много повече от Венеция , а Верона и Пиза можеш да съвместиш в един ден. Както са те посъветвали по-горе се храни в заведения с меню първо + второ(излиза доста по-евтино), за да усетиш италиянската кухня различна от пица и паста
А и да не забравя ако обичаш вино - дори и наливното по заведенията е доста добро...........
Венеция - моста навъздишките се казва, защото осъдените преминавали към затвора по този мост въздишали хвърляйки последни погледи към града.
Верона - като отидеш в къщата на Р&Ж освен да напишеш на стената хвани Жулиета за дясната цицка (има нейна статуя в двора) и си намисли желание
Флоренция освен всичките музеи да минеш задължително и да си пуснеш дребна монетка при глигана !!! и последно да се качиш в парка над Флоренция - там стават невероятни снимки и единствено от там можеш да хванеш на снимка цялата Катедрала Санта Мария дел Фиоре. И да знаеш, че много удобно се спи на припек на Палацо Пити особено след литър червено вино по обяд
Весело изкарване, лек път и очакваме разкази и снимки

Венеция - моста навъздишките се казва, защото осъдените преминавали към затвора по този мост въздишали хвърляйки последни погледи към града.
Верона - като отидеш в къщата на Р&Ж освен да напишеш на стената хвани Жулиета за дясната цицка (има нейна статуя в двора) и си намисли желание

Флоренция освен всичките музеи да минеш задължително и да си пуснеш дребна монетка при глигана !!! и последно да се качиш в парка над Флоренция - там стават невероятни снимки и единствено от там можеш да хванеш на снимка цялата Катедрала Санта Мария дел Фиоре. И да знаеш, че много удобно се спи на припек на Палацо Пити особено след литър червено вино по обяд

Весело изкарване, лек път и очакваме разкази и снимки

- Nasti
-
-
- Кара: Кво ли не...
Пиза и Верона в един ден ако гледа, ще види предимно аутострадите, не друго 

Предпочитам да сера на метеното, отколкото да мета насраното...
- divna_
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 - 320 Ci , Pajero - 3.2 DID
Nasti написа:Пиза и Верона в един ден ако гледа, ще види предимно аутострадите, не друго
Човека казва, че има само 10 дни на разположение. Ако е 2 дни във Венеция/ Мурано и ...., за един ден Верона и Пиза ?!? мдааа разстоянието помежду им никак не е малко(в калкулацията забравих придвижванията м/у градовете) и май СИ ПРАВ

В крайна сметка колкото толкова - важно е да си изкара приятно и повод пак да отиде

Последна промяна divna_ на 07 Апр 2009, 11:20, променена общо 1 път
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
идеята и плана е следният!
1 ден спане преди венеция и цял ден там+ евентуално и до верона -спане!
2 ден: милано и спане там! може и да не спа до милано ,а направо към генуа или монте карло.
3 ден през генуа и отиване в монако-монте карло и спане наблизо.
4 ден пиза и до нея нещо наблизо-евентуално директно спане в флоренция!
5, 6,7 ден-флоренция
8 и 9 ден рим
10 ден нагоре пак покрай римини и спане до венеция или триест и после прибиране...!
като 3те дни във флоренция може да ги комбинирам или разменя с 2та в рим ,щото и ватикана искам да вляза!
промених си решението и надолу от рим няма да слизам -ше се върна през триест! вчера точно чертаех на ауто-роута пътя към адриатика от рим и чух ,че вече го няма тоя път-от земетресението!
решил съм ако ще и везувий да изригне да пътувам ,щото отлагам от 4-5г тая работа.....реално дните ще бъдат 11 ,защото на 1.5. към 9-10 сутринта мисля да съм вече във венеция и на 10.5. вечерта късно да се прибера!
1 ден спане преди венеция и цял ден там+ евентуално и до верона -спане!
2 ден: милано и спане там! може и да не спа до милано ,а направо към генуа или монте карло.
3 ден през генуа и отиване в монако-монте карло и спане наблизо.
4 ден пиза и до нея нещо наблизо-евентуално директно спане в флоренция!
5, 6,7 ден-флоренция
8 и 9 ден рим
10 ден нагоре пак покрай римини и спане до венеция или триест и после прибиране...!
като 3те дни във флоренция може да ги комбинирам или разменя с 2та в рим ,щото и ватикана искам да вляза!
промених си решението и надолу от рим няма да слизам -ше се върна през триест! вчера точно чертаех на ауто-роута пътя към адриатика от рим и чух ,че вече го няма тоя път-от земетресението!
решил съм ако ще и везувий да изригне да пътувам ,щото отлагам от 4-5г тая работа.....реално дните ще бъдат 11 ,защото на 1.5. към 9-10 сутринта мисля да съм вече във венеция и на 10.5. вечерта късно да се прибера!
- DAEL
- Дакела
-
- Кара: 02 525dA & 07 E90 N46B..
- Мечтае да кара: F-22 Raptor
- Детайли за колата: Стоковица със Стептроник и кожена гарнитура.
Колега, като спираш по бензиностанцийте и аутогриловете по магистралите в Италия, внимавай много, че се краде!
Не знам за 10 дена дали ще видиш нещо или ще си само на път. При мен ситуацията беше същата - подобно време и желания за южната част, но както каза Насти - всички съветват ако не си шампион по джиу-джицу да не слизаш под Рим.
Когато ходих до Венеция спах във Виченца, защото цените бяха по-приемливи от Венеция. След 3 дни в Милано вместо да тръгна към Флоренция, се озовах в Швейцария и за нищо на света не съжелявам.
Ако спиш в Милано, аз отседнах в хотел на улица Via Vitruvio, на която улица е и жп гарата и е в близост до т.нар. идеален център - кафената, бутици и т.н. Цената беше много приятна за това местоположение.
През Любляна или през Риека ще минаваш?
Когато ходих до Венеция спах във Виченца, защото цените бяха по-приемливи от Венеция. След 3 дни в Милано вместо да тръгна към Флоренция, се озовах в Швейцария и за нищо на света не съжелявам.
Ако спиш в Милано, аз отседнах в хотел на улица Via Vitruvio, на която улица е и жп гарата и е в близост до т.нар. идеален център - кафената, бутици и т.н. Цената беше много приятна за това местоположение.
През Любляна или през Риека ще минаваш?
Селото се оказа точно във града
- narcosan
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: М6 G-POWER
- Детайли за колата: BMW 330D M PAKET
...
Колега ако се отбиваша в Милано мога да ти бада гид и да ти покажа доста нешта тук
Само ми кажи кога сте си тук и ако искаш сте ти бада полезен сас каквото мога 

45 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3