Въпрос относно първи акт?
Модератор: Общи модератори
39 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- Anthony_J
- ентусиаст
-
- Кара: Е61 530xd, LCI
Няма такава промяна. Пишат ти акт след вдигането. И въобще не те наказват за едно и също. Актът е за неправилно паркиране, а на паяка плащаш за принудителното извозване до наказателния паркинг.
- Mitaka85
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39
Anthony_J написа:Няма такава промяна. Пишат ти акт след вдигането. И въобще не те наказват за едно и също. Актът е за неправилно паркиране, а на паяка плащаш за принудителното извозване до наказателния паркинг.

- horhef
- младши ентусиаст
-
- Кара: каручки
Вдигане с паяк- 30лв за да си взема колата и 20лв глоба в кат точки не взимат.......поне така беше началото на миналата година. За първи път чувам, че взимат точки
Виж в акта по кой член са ти писали, че си нарушил, оттам ще разбереш и каква ще е глобата и дали ще ти вземат и точки.
Глобата ще ти е до 50лв, за да не можеш да обжалваш наказанието...
Акт за нарушение не се пише само в случаите когато си спрял в "Синя зона", но не си платил за престоя.. Тогава не нарушаваш ЗДвП, а те цака само общината, че не си платил.
Акт за нарушение не се пише само в случаите когато си спрял в "Синя зона", но не си платил за престоя.. Тогава не нарушаваш ЗДвП, а те цака само общината, че не си платил.
- miroslav4ev
- младши ентусиаст
-
- Кара: БМВ 325 ТД '93
- Детайли за колата: тъмно син металик
horhef написа:Вдигане с паяк- 30лв за да си взема колата и 20лв глоба в кат точки не взимат.......поне така беше началото на миналата година. За първи път чувам, че взимат точки
А тогава взимаха ли талона?
blackgod написа:Виж в акта по кой член са ти писали, че си нарушил, оттам ще разбереш и каква ще е глобата и дали ще ти вземат и точки.
Това се опитах да направя, ама ще ходя довечера някой да ми разчете акта, че нищо не се разбира.

- St.Dilov
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318 TDS touring
Ми нормално ушевите са с нулев правописmiroslav4ev написа:Това се опитах да направя, ама ще ходя довечера някой да ми разчете акта, че нищо не се разбира.

Последна промяна St.Dilov на 10 Апр 2009, 17:22, променена общо 1 път
- horhef
- младши ентусиаст
-
- Кара: каручки
miroslav4ev написа:horhef написа:Вдигане с паяк- 30лв за да си взема колата и 20лв глоба в кат точки не взимат.......поне така беше началото на миналата година. За първи път чувам, че взимат точки
А тогава взимаха ли талона?
Да, което е най тъпото. Вместо да ми напишат един фиш и да не се разкарвам и да вися като паяк в кат.
- Новини
-
horhef написа:Вдигане с паяк- 30лв за да си взема колата и 20лв глоба в кат точки не взимат.......поне така беше началото на миналата година. За първи път чувам, че взимат точки
Абсолтно правилно. Ценоразписа е 30 кинта паяче, 20 кинта акта и толкоз. Аз такива имам няколко и ако ми бяха взимали точки, досега да съм останал на 0

- miroslav4ev
- младши ентусиаст
-
- Кара: БМВ 325 ТД '93
- Детайли за колата: тъмно син металик
!!Asen_X написа:horhef написа:Вдигане с паяк- 30лв за да си взема колата и 20лв глоба в кат точки не взимат.......поне така беше началото на миналата година. За първи път чувам, че взимат точки
Абсолтно правилно. Ценоразписа е 30 кинта паяче, 20 кинта акта и толкоз. Аз такива имам няколко и ако ми бяха взимали точки, досега да съм останал на 0
Стискам палци

!!Asen_X написа:horhef написа:Вдигане с паяк- 30лв за да си взема колата и 20лв глоба в кат точки не взимат.......поне така беше началото на миналата година. За първи път чувам, че взимат точки
Зависи какво пишат полицаите... За да си измият ръцете, а и да оправдаят вдигането на колата, пишат че е пречела на движението, което води до глоба от 50лв + 4к.т. Питай ме откъде знам

- optimist
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e65 730d SE
- Мечтае да кара: m5
И сега е така

- alpina-ma6inata
-
'2002' fanatic
-
- Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii
blackgod написа:!!Asen_X написа:horhef написа:Вдигане с паяк- 30лв за да си взема колата и 20лв глоба в кат точки не взимат.......поне така беше началото на миналата година. За първи път чувам, че взимат точки
Зависи какво пишат полицаите... За да си измият ръцете, а и да оправдаят вдигането на колата, пишат че е пречела на движението, което води до глоба от 50лв + 4к.т. Питай ме откъде знам
И при мен беше така. Бях си паркирал колата перфектно, и пак казвам на синя зона с постоянно плащане на смс-и и гадната кука ми вика "зад теб освен полски фиат нищо друго не може да спре". И му викам е това да не би да не е МПС и оня ме гледа като пребозал. А всъщност зад мен имаше място GL да спре.

'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
-------------------------------------
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.

2x Alpine white E30's
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
Re: Въпрос относно първи акт?
Евала колега 1 акт на 10 год само така! Аз преди да ми вземат книжката правех по 2 на месецmiroslav4ev написа:Здравейте колеги.
Днес ми писаха пърият акт: Бях спрял на ул. Веслец до Столичната митница, където има знак спиране и паркиране забранено. Вдигнаха колата с паяк. После ходих до наказателният паркинг зад митницата да си я прибера. Там ми писаха акт и ми взеха талона, но не ми казаха ще има ли глоба и отнемане на точки. Пак казвам първо нарушение ми е (имам книжка от 1997г.). Някой по-запознат, ако може да ме открехне по случая

Вдигахам ме преди половин година май беше.
За точките съм сигурен, по закон от 0 до 6 точки максимум!
Глобата мисля че беше ДО 50лв. Но не съм 100% сигурен.
А въпроса е, че такива актове до 50лв. не се обжалват по закон.
И колега не се притеснявай! Далече по-гадно щеше да ти бъде, ако беше 10 години без нарушение, имаш "Златен талон" и ти го вземат за неправилно паркиране..

За точките съм сигурен, по закон от 0 до 6 точки максимум!
Глобата мисля че беше ДО 50лв. Но не съм 100% сигурен.
А въпроса е, че такива актове до 50лв. не се обжалват по закон.
И колега не се притеснявай! Далече по-гадно щеше да ти бъде, ако беше 10 години без нарушение, имаш "Златен талон" и ти го вземат за неправилно паркиране..

- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Наредба за организация на движението на територията на Столична община
б/ преместване на паркирано пътно превозно средство без знанието на неговия собственик или на упълномощеният от него водач, когато превозното средство е паркирано в нарушение на правилата за движение на места, обозначени с неподвижен пътен знак, предупреждаващ за принудително преместване на паркирано превозно средство, както и когато създава опасност или прави невъзможно преминаването на другите участници в движението; в този случай длъжностните лица от службите за контрол по тази наредба уведомяват районното полицейско управление, от територията на което е преместен автомобилът за новото местоположение на превозното средство; разходите, направени във връзка с преместването на превозното средство са за сметка на собственика на превозното средство, което може да бъде задържано до заплащане на тези разходи, като в този случай на нарушителя се съставя акт, а таксата за отговорното пазене на преместения автомобил се начислява от момента на уведомяването на районното полицейско управление.
A ето какво пише в ЗДвП от 2007- http://www.autozone-bg.com/new/news.php?newsid=2
• Отпада съставянето на акт при вдигане на колата от „паяк”.
Така като гледам наредба отменя закон, което за мен е абсурдно
Другото-написано е двусмислено и не става 100% ясно кога се пише акт-винаги при констатиране на нарушението, или когато автомобилът е задържан за неплащане от водача на разходите по неговото преместване.
б/ преместване на паркирано пътно превозно средство без знанието на неговия собственик или на упълномощеният от него водач, когато превозното средство е паркирано в нарушение на правилата за движение на места, обозначени с неподвижен пътен знак, предупреждаващ за принудително преместване на паркирано превозно средство, както и когато създава опасност или прави невъзможно преминаването на другите участници в движението; в този случай длъжностните лица от службите за контрол по тази наредба уведомяват районното полицейско управление, от територията на което е преместен автомобилът за новото местоположение на превозното средство; разходите, направени във връзка с преместването на превозното средство са за сметка на собственика на превозното средство, което може да бъде задържано до заплащане на тези разходи, като в този случай на нарушителя се съставя акт, а таксата за отговорното пазене на преместения автомобил се начислява от момента на уведомяването на районното полицейско управление.
A ето какво пише в ЗДвП от 2007- http://www.autozone-bg.com/new/news.php?newsid=2
• Отпада съставянето на акт при вдигане на колата от „паяк”.
Така като гледам наредба отменя закон, което за мен е абсурдно

Никой не мое ма връне на селу!
39 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3