За сектите!
Модератор: Общи модератори
21 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- Kregec
- ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е34 М50Б20
- Мечтае да кара: М....power
Тея боклуци в Бургас в Борисовата градинка щото там живея но сега съм в София съм ги виждал се бяха събрали абе поне 10 човека и пееха някви глупости. Раздава някакви листовки и зарибява даже бяха обкръжили някаква жена беше с малко дете и не я оставяха на мира. И по едно време отнякаде изкочи май мъжа на жената ама беше поне 2 метра около 130 кила с още един а като ги запукаха с една шамари и шутове, ония не могат да сварят да бягат. Бяха като малки сърнички така подскачаха и бягаха. Много ги мразя в Бургас църквата им е точно на Сливница между светофарите на Глатстон и Ботева. Като съм минавал от там съм ги виждал вътре като се събират, много ги мразя чак в червата. За мен тея секти са няй големите боклуци и ла***ри, които могат да съществуват.

- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
Re: За сектите!
LizarD написа:Свидетелите на йахова ли са кви са, идваха и до нас, да раздават някви брошурки.. Аз направо превъртях и повече не ги видях в блока но ми се искаше да стане нещо такова http://www.dnes.bg/article.php?id=69215 и в Бургас. Тея сектанти много вредят. Доста често ми се е случвало да ме офертират някви на улицата да им ходя на събранията.... Сигурен съм че тея ако станат малцинство ще стане страшно! Случвало ли ви се е нещо подобно и чували ли сте за зависими и пострадали от това?
защо не пробва с контра атака да ги облъчиш с бмв сектата

- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Всеки е свободен да изповядва каквато си иска вяра и религия. Съмнява ме, че доста от пишещите тук, даже не са православни християни, така, както би трябвало. Всъщност, дори съм сигурен, че мнозинството, даже не е чело Библията и не знае какво пише там. А всички тия и православни и католици и протестанти и да кажем, секти, използват тази книга, за да проповядват ученията си, използвайки нейният авторитет за да влияят. Така че, ако някой иска да прави разлика и информиран избор, да си намери една Библия и да я прочете, а не да заклеймява кой какъв е. Кой е какъв е, има Господ да каже, не е наша работа. Много от т.нар. вярващи са не са нищо по различно от другите, които цялото им християнство се заключава в паленето на свещи, ходенето на църква по празниците и тем подобни практики. Както има много хора, които не са чували за Бога, но по приличат на него от уж "неговите" хора. Тъй че по-полека с оценките. В конкретния случай, Свидетели на Йехова са една организация с много пари и солидна международна мрежа, но не това е страшното и опасното, а това, че проповядват лъжи и фалшиви учения. Та пак казвам. Ако някой иска да не бъде завлечен, да си чете Библията, не да гледа от телевизора. Щото никой не е застрахован от измама от всякакъв род, нито пък някой е мерило за истината.
Свидетели на Иехова Уикипедия. Потриса ме, към момента са към 7 милиона "свидетели"
Лъжеучението на "Свидетели на Иехова" Всеки да си го тълкува, както му е угодно, но за мен са опасни пристрастяванията към религиозни течения.
И малко копи/пейст от текст от в-к Сега В нея има добри идеи, как да се предпазим или да предпазим нашите близки и деца.
Характерни черти на тоталитарната секта от типа на Свидетелите на Иехова:
- Монологичност. В такава секта най-напред се обявяват за "дяволски" другите източници на информация (медии, родители, приятели), като се постига еднопосочност на въздействието.
- Подкопаване на съпротивителните сили. Често се използват физиологични механизми: лишаване от белтъчна храна, намаляване на часовете за сън, въздействие с халюциногени. Тези неща, както и повторението на безсмислени словосъчетания и молитви прави човека силно внушаем.
- Създаване на собствена митология. Лидерите често се обявяват за нови инкарнации на бога.
- Колективизъм. Въздействието се усилва многократно в колектив, където човек автоматично започва да копира "правилното" поведение от другите членове на сектата.
- Целево подбиране на аудиторията. В сектата ще влезе само този, който не получава удовлетворение от положението си в реалната среда. Тоест хора с разкъсани социални връзки, или с още неоформени такива. Юношите често покриват и двата критерия.
- Контрааргументация. Лидерите на сектата предварително зареждат "паството" си с готови аргументи срещу евентуални критики.
и т.н.
Лъжеучението на "Свидетели на Иехова" Всеки да си го тълкува, както му е угодно, но за мен са опасни пристрастяванията към религиозни течения.
И малко копи/пейст от текст от в-к Сега В нея има добри идеи, как да се предпазим или да предпазим нашите близки и деца.
Характерни черти на тоталитарната секта от типа на Свидетелите на Иехова:
- Монологичност. В такава секта най-напред се обявяват за "дяволски" другите източници на информация (медии, родители, приятели), като се постига еднопосочност на въздействието.
- Подкопаване на съпротивителните сили. Често се използват физиологични механизми: лишаване от белтъчна храна, намаляване на часовете за сън, въздействие с халюциногени. Тези неща, както и повторението на безсмислени словосъчетания и молитви прави човека силно внушаем.
- Създаване на собствена митология. Лидерите често се обявяват за нови инкарнации на бога.
- Колективизъм. Въздействието се усилва многократно в колектив, където човек автоматично започва да копира "правилното" поведение от другите членове на сектата.
- Целево подбиране на аудиторията. В сектата ще влезе само този, който не получава удовлетворение от положението си в реалната среда. Тоест хора с разкъсани социални връзки, или с още неоформени такива. Юношите често покриват и двата критерия.
- Контрааргументация. Лидерите на сектата предварително зареждат "паството" си с готови аргументи срещу евентуални критики.
и т.н.
Да караш Peugeot е страст!
да ги е.а у свидетелите!!! кажете тези с рибките какви са точно те не зачитат иконите ходят по 3-4 пъти на срещи ,определено са доста стабилни финансово ,фенове са на евреите доколкото знам ,провокират ги да имат много деца ,всичко ядът ,зачитат маи само Бог и Исус христос казаха ми че латинското 'ихтиос'-риба идва като акроним Исус Христос ...... не го запомних цялото все пак фелнах на изпита 

21 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2