Как бихте реагирали ако ви ударят?
Модератор: Общи модератори
37 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- ineedmoney
- младши ентусиаст
-
- Кара: на фотосинтеза
- vesko06
- старши ентусиаст
-
- Кара: F90 M5
От почти 3 години имам книжка, и да чукам на дърво нито са ме удряли, нито съм удрял..! Иначе няма да тръгна да се бия, тфа е супер селско и просташко..! Аз жив ли съ, другите живи ли са-това е най-важното..! Другото се оправя-има автокаско за тфа 

Мишел написа:Дано никога не разбера....незнам как бих реагирала.... технически знам на кого трябва да звънна, но емоционално незнам как бих постъпила в този момент.....
Имам предположение...
Вероятно ще си в шок 1-2 минути... При всички първия път е така. После зависи от първите 7 години.
Макар че ако някой пъпчив рейсър ми потроши колата от простотия с кеф бих му обърсал един.
Брат ми преди няколко години го бяха изшили здраво отзад. И той слязъл да пошамари малко... Разправя после: "Вика тамън да му забърша един и гледам оня лапнал волана на Хондата с нос. Цялата му муцуна в кръв... Дал му салфетки и изчакали кротко полиция.
От "мъжки" изпълнения файда няма. И кантар нямат..., че понякога с/у теб има скрита нинджа... А и това са просто ламарини, при това застраховани.
- Vlados
- с две лица
-
- Кара: на задно предаване
blackrider написа:.................
Пуснах аварийни,спокойно слезнах ,без да гледам кой/я е в голфа му отворих вратата изкарах го за секуна и му отвартях един як шамар. ...........................
Това ако ми го направиш на мен, доволен (изненадан) ще останеш...
Друго си е да се направиш на мъж, нали?
Помисли ли за секунда, че натискайки клаксона, може ти да си го насмел?
Ами ако в голфа беше твоята жена и някой слезе и й обърше един шамар, та "да й литне шапката"...?
Евала!
Ние балъците за това плащаме граждански застраховки и каско... друго си е да си Гъзар, направо да биеш...
Vlados написа:blackrider написа:.................
Пуснах аварийни,спокойно слезнах ,без да гледам кой/я е в голфа му отворих вратата изкарах го за секуна и му отвартях един як шамар. ...........................
Ами ако в голфа беше твоята жена и някой слезе и й обърше един шамар, та "да й литне шапката"...?
Евала!
Ние балъците за това плащаме граждански застраховки и каско... друго си е да си Гъзар, направо да биеш...
аз лично ако някой те блъсне от келешлък и простотия, оправдавам шамаросването
Все пак с безрасъдството си той е можело да ти отнеме живота, тва че не е успял и са само ламарини, ни най малко не смекчава вината за мен. Разбираемо е човек да се афектира и да има желание да превъзпита леко индивида чрез пердах.
п.с.
Също така този му урок, може в бъдеще да спаси живота на някой друг. Ако блъска и си тръгва безнаказано, следващия път пак няма да се замисли и кой знае какво може да направи.
- MobbDeep
- младши ентусиаст
-
- Кара: E61
Лично мен ме удариха доста на 1.04 слизаш гледаш малко като дървояд алуминиева дограма
береш душа 2-3 дена после ти минава.. ее и тоя който ме удари изяде няколко шамарчета и шутчета преди и по време на полицайте ама в малък град няма кво да станее така пък и сме приятелчета ... 

- pantzer3
- ентусиаст
-
- Кара: Е39 М57Д30
- Мечтае да кара: Е65
- hemicharger
- старши ентусиаст
-
- Кара: всичко на колела
- Детайли за колата: E38 IAL 07.2001
Аз лично винаги се ядосвам като ме ударят, макар и да е лек удара. Не налитам на бой, ама не търпя хора, които хем ме удрят, хем ме заплашват.
Имам един случай на летището в който една таксиджийка (120 литрова) даде назад и ме удари - счупи ми мигача и ми изкриви калника (бях с една октавия). Тъпото беше че се 1во се опита да избяга и второ да исценира ситуация все едно аз съм я ударил, та чак ми се правеше на бабаит и ме заплашваше, на всичкото отгоре викна и някакви голеги на помощ. Казах и съвсем кротко и спокойно че ако продължава да ми вдига кръвното ще и извадя лявото око, нищо че после ще съжелявам. Бях доста спокоен и сериозен и явно убедителен, защото настана един смут около 2 минути и после тая се разпищя "Ти заплашваш ли ме са ще видиш кво ще стане" (крещеше и се държеше като Хитлер на пресконференция) ама колегите й явно доста се бяха смутили, защото бързо я прибраха в в една от колите. Тъпото беше че аз очевдино се шегувах, защото ми омръзна да ми крещи. Лошото беше че тогава бях с баща ми и той присъстваше на разговора...после 2 дена не ми говори!
Имам един случай на летището в който една таксиджийка (120 литрова) даде назад и ме удари - счупи ми мигача и ми изкриви калника (бях с една октавия). Тъпото беше че се 1во се опита да избяга и второ да исценира ситуация все едно аз съм я ударил, та чак ми се правеше на бабаит и ме заплашваше, на всичкото отгоре викна и някакви голеги на помощ. Казах и съвсем кротко и спокойно че ако продължава да ми вдига кръвното ще и извадя лявото око, нищо че после ще съжелявам. Бях доста спокоен и сериозен и явно убедителен, защото настана един смут около 2 минути и после тая се разпищя "Ти заплашваш ли ме са ще видиш кво ще стане" (крещеше и се държеше като Хитлер на пресконференция) ама колегите й явно доста се бяха смутили, защото бързо я прибраха в в една от колите. Тъпото беше че аз очевдино се шегувах, защото ми омръзна да ми крещи. Лошото беше че тогава бях с баща ми и той присъстваше на разговора...после 2 дена не ми говори!
Drugs... rock 'n' roll... bad-ass vegas whores... late-night booty calls... shiny disco balls...
- blackrider
- младши ентусиаст
-
Vlados написа:blackrider написа:.................
Ами ако в голфа беше твоята жена и някой слезе и й обърше един шамар, та "да й литне шапката"...? отговор: ЖЕНА МИ КАРА СПОРЕД ПРАВИЛНИКА И СПАЗВА ЗНАЦИТЕ! Евала!
Не не пич, в грешка си. Явно си ми чел поста през ред-2. Забърсах му шамара,не защото ме удари. А защото не спазвайки знаците ,щеше да помете стареца! А клаксона го надух за да види старчето какво става и се забърза малко. Ако не ме бе ударил тоз келеш,сега старчето щеше да е в некоя болница! Върни се и ми прочети целият пост ,моля.

Последна промяна blackrider на 21 Апр 2009, 16:50, променена общо 1 път
- eekset
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39... :D
- Мечтае да кара: платноходка
като се ударя първо се оглеждам дали съм жив и здрав, после - слизам гледам дали другите са живи и здрави, ако няма проблеми гледам този път колко е счупена колата...
нерви не трябват! ламарини се оправят, пък и след третия тежък удар не ти дреме толкова...
проблема иде от другите водачи. поради грешката на един чичка, на московска, имах "щастието" да се натреса в една "S" класа.

и се почна: нискочелия: "- избери си к'во да ти трошим: ръка, крак, ребра..."
аз: "- спокойно, чакайте сега. не съм аз виновен. тука някакъв ме удари, сега го няма..."
нискочелия:"- не ми се прави на тарикат, че ше те потрошим, бе..."
в тоя момент дотърчат двама
:"- какво става, к'ва е тая навалица..."
аз: "- катастрофа, а мене ще ме бият..."
: "- кой ще те бие?"
аз: "- ми тези..." соча към вече десетината яки момчета
: "- а по-спокойно, никой нема да те бие...
явно някой се е обадил че ще става меле дойдоха общо 4 патрулки
мишока дето ме удари се дотъркаля, бие се в гърдите и вика "аз съм бивш служител на МВР!"
: "- бил, не бил - трай си, че гледай к'во си надробил..."
и т.н., и т.н.
в крайна сметка, като загряха какво е станало, станахме първи дружки с яките момчета, но...
важно е да си спокоен, да не се заяждаш...
ако все пак се стигне до бой - да няма свидетели, и всичко минава като "пострадал при удара"
нерви не трябват! ламарини се оправят, пък и след третия тежък удар не ти дреме толкова...
проблема иде от другите водачи. поради грешката на един чичка, на московска, имах "щастието" да се натреса в една "S" класа.

и се почна: нискочелия: "- избери си к'во да ти трошим: ръка, крак, ребра..."
аз: "- спокойно, чакайте сега. не съм аз виновен. тука някакъв ме удари, сега го няма..."
нискочелия:"- не ми се прави на тарикат, че ше те потрошим, бе..."
в тоя момент дотърчат двама

аз: "- катастрофа, а мене ще ме бият..."

аз: "- ми тези..." соча към вече десетината яки момчета

явно някой се е обадил че ще става меле дойдоха общо 4 патрулки
мишока дето ме удари се дотъркаля, бие се в гърдите и вика "аз съм бивш служител на МВР!"

и т.н., и т.н.
в крайна сметка, като загряха какво е станало, станахме първи дружки с яките момчета, но...
важно е да си спокоен, да не се заяждаш...
ако все пак се стигне до бой - да няма свидетели, и всичко минава като "пострадал при удара"
Последна промяна eekset на 21 Апр 2009, 11:21, променена общо 1 път
- ktv
- оптимист-неверник
-
- Кара: старо Е 34
- Мечтае да кара: ново Е 34
- Детайли за колата: най- добрата
Ами не знам как ще реагирам. За сега аз само удрям- много съм бърз в потеглянето
, ама и бързо спирам
и щетите , ако има такива, са минимални.

Едно е да искаш, второ е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш!
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Не са ме удряли-сигурно и това ще стане някой ден,няма как..Аз съм удрял обаче и пораженията бяха само и единствено върху мойта кочина...Другата кола беше същата марка и модел,само че комби,но му нямаше нищо,дори драскотина на бронята
..Оказа се много спокоен и разбран пич,слезна погледна и аз питам колко ти дължа,парата в брой(не беше нереална сума) и довиждане
(извиних му се няколко пъти разбира се..)Само жената,която беше с него ме овика,ама си мълчах,шото си беше права
И така... 

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- Vlados
- с две лица
-
- Кара: на задно предаване
blackrider написа:Не не пич, в грешка си. Явно си ми чел поста през ред-2. Забърсах му шамара,не защото ме удари. А защото не спазвайки знаците ,щеше да помете стареца! А клаксона го надух за да види старчето какво става и се забърза малко. Ако не ме бе ударил тоз келеш,сега старчето щеше да е в некоя болница! Върни се и ми прочети целият пост ,моля.
Прав си за това, че не съм обърнал внимание, че е щял да удари стареца, но явно съм се афектирал от останалата част от поста ти. Ако наистина си го извадил без да гледаш и си го ударил - за това имах в предвид, че ще останеш изненадан, ако попаднеш на който трябва. Не си ти човека, който ще раздава правосъдие по този начин. Всеки може да се разсее, особено млад шофьор, дори и КАРАЩ ПО ПРАВИЛАТА. За това много отдавна са измислили застраховките.
До сега два пъти са ме удряли отзад, като единия път беше доста прилично за колата, а втория колата удържа, но аз ходих с шина на врата. Какво трябваше да направя в тези случаи - да изляза от колата и да застрелям заспалите шофьори, които решиха да ме ползват за спирачка? (щеше да е пропорционално на твоя удар и реакцията ти на него)
- bavareca_86
- Ох, на баба!
-
- Кара: селскостопанска машина
- Мечтае да кара: 4етириосен самосвал
///peter написа:titto написа:Полезно:
Из. www.dnes.bg
" Хаос с протоколите на КАТ при леко ПТП
03.2009
Започна хаосът с използването на двустранните протоколи при лека катастрофа на пътя.
Шофьори масово се оплакват, че застрахователи отказват да им изплащат щети, без местопроизшествието да е посетено от служители на КАТ.
Експерти в бранша съветват при лека катастрофа задължително да се звъни първо на КАТ, после на застрахователя, за да е сигурно, че парите за щетата ще бъдат изплатени.
Като се обадите в КАТ, те квалифицират катастрофата и решават дали ще дойдат или не. След това се търси застрахователят.
Повечето фирми имат мобилни групи и идват на място, за да направят оглед. Върху двустранните протоколи има и денонощни телефони, на които може да потърсите информация и съвет, коментират столични брокери.
Те твърдят, че е задължително шофьорите да вземат двустранен протокол от своя застраховател, при който са сключили "Гражданска отговорност".
Протоколът трябва да бъде винаги във водача, защото това е документът, който доказва пред застрахователя наличието на катастрофа.
Използва се, когато няма пострадали лица, колите са в движение и няма спор по отношение на вината.
В тези случай КАТ отказва да идва на местопроизшествието и да издава протокол "
Пълни глупости, удариха ме преди седмица, попълнихме всичко и с виновната свършихме за около 30мин, след 3 (три) дни ми изплатиха щетата...

37 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3