Пределна възраст за шофиране
Модератор: Общи модератори
67 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
DAKSUNKO написа:Лично мен са ме тормозили често баш-възрастни водачи и смятам, че не трябва да им се разрешава да карат. 65 години са си пределна възраст.
Всичките им сетива вече работят на по 10% и са мега опасни.
тормозили? защото карат по правилника? ми.. може би си има причина - и тя не е във по-слабите рефлекси/ зрение и тн... може би правилника е правилник защото грозни неща са се случвали и хората са го измисляли за да спасяват животи?
не може да си опасен и да не правиш катастрофи. няма такова положение. също както не може да правиш катастрофи и да не си опасен.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Biankonero
- младши ентусиаст
-
- Кара: 328i
alx написа:DAKSUNKO написа:Лично мен са ме тормозили често баш-възрастни водачи и смятам, че не трябва да им се разрешава да карат. 65 години са си пределна възраст.
Всичките им сетива вече работят на по 10% и са мега опасни.
тормозили? защото карат по правилника? ми.. може би си има причина - и тя не е във по-слабите рефлекси/ зрение и тн... може би правилника е правилник защото грозни неща са се случвали и хората са го измисляли за да спасяват животи?
не може да си опасен и да не правиш катастрофи. няма такова положение. също както не може да правиш катастрофи и да не си опасен.
А не е ли опасно по магистралата деди да тръгне да изпреварва със 100, когато аз съм на 2-3 коли от него в лява лента със 140? Погледнал в огледалото, ама му се сторило че съм далеч... Примери такива - с лопата да ги ринем... как погледнем, ако не е жена е деди... това със застрахователя не може да ми промени мнението, базирано на доста ситуации на пътя... А дядката дето уби Андреа Пининфарина? Може би и той е бил застрахован като малко рисков?
- Dimo
- баварски фанатик
-
- Кара: нещо...
- Мечтае да кара: McLaren F1 LM
Против ограничението по възраст съм, по скоро над 60 за да се поднови книжката да трябва да се мине на проверочен ми се струва доста по добра идея.
Групата от шофьори на над 60 години ми се вижда най-безопасна, може да се влачи и да не си гледа в огледалата и да кара неадекватно, но майстор шоферите във възрастова група 18-50 дето обичат да карат като във ВРЦ, да секат завоите, да изпреварват на сляпо и т.н. са мноооого по опасни според мен.
Групата от шофьори на над 60 години ми се вижда най-безопасна, може да се влачи и да не си гледа в огледалата и да кара неадекватно, но майстор шоферите във възрастова група 18-50 дето обичат да карат като във ВРЦ, да секат завоите, да изпреварват на сляпо и т.н. са мноооого по опасни според мен.

- titto
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 320i
- Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
- Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната
Dimo написа:Против ограничението по възраст съм, по скоро над 60 за да се поднови книжката да трябва да се мине на проверочен ми се струва доста по добра идея.

--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"
- hemicharger
- старши ентусиаст
-
- Кара: всичко на колела
- Детайли за колата: E38 IAL 07.2001
Dimo написа:Против ограничението по възраст съм, по скоро над 60 за да се поднови книжката да трябва да се мине на проверочен ми се струва доста по добра идея.
И кво искаш да кажеш под "влачи"? Ако разрешената скорост е 50 км/ч а някой се движи с 40 км/ч това влачене ли е? Като гледам статистиката за катастрофи - най много виновни има от групата 25-35. Тея над 60 години си карат кротичко и си спазват правилата защото им е мил живота. плюс това пенсионер се води гражданин над 65 г. възраст или гражданка над 63 г
Drugs... rock 'n' roll... bad-ass vegas whores... late-night booty calls... shiny disco balls...
- RSxRacer
- вълкодав
-
- Кара: go na 3ki :)
Зависи от шофера и манталитета му... познавам хора на по 35 години каращи като олигофрен(без адекватна представа за движението около тях,без да се оглеждат при изпреварване и т.н) Баща ми е на 57г. и цял живот е по корабите,но кара като състезател и преценява винаги ситуацията. За над 65г. са тия проверовъчните изпити

20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info

www.bizzart.info

- Ogi
-
Плевен тийм
-
- Кара: 323ti
- Мечтае да кара: 332ti
- Детайли за колата: сива
hemicharger написа:Dimo написа:Против ограничението по възраст съм, по скоро над 60 за да се поднови книжката да трябва да се мине на проверочен ми се струва доста по добра идея.
И кво искаш да кажеш под "влачи"? Ако разрешената скорост е 50 км/ч а някой се движи с 40 км/ч това влачене ли е? Като гледам статистиката за катастрофи - най много виновни има от групата 25-35. Тея над 60 години си карат кротичко и си спазват правилата защото им е мил живота. плюс това пенсионер се води гражданин над 65 г. възраст или гражданка над 63 г
ти май не шофираш много много

Преди около 7 години един пенсионер размаза колата на майка ми, взе и предимството като мина на червено и такъв удар и беше направил че после майка ми ходи 3 месеца с нашийник понеже имаше неуписуеми болки във врата и гръбнака, естествено вектричката за нищо не ставаше, нямаше каско... тогава нямаше и граждански и познай с колко кинти ни върна назад...
да допълня само... след като пенсионера се осъзна слезна от жигулката и си сложи очилата... дойде и каза "ми аз не те видях"

- Runnaway
-
Е46нтусиаст
-
- Кара: M3 E46
- Мечтае да кара: M3 E46
- Детайли за колата: BMW E46 M3 '03 - Carbon Black & Manual Gearbox
Да, трябва да се контролират и старите шофьори .. Не казвам, че трябва да се слага пределна възраст, но задължително трябва да се проверяват тези хора как реагират и как шофират, защото понякога те са по-опасни от младите шофьори!
- Huku
- ПотенЦял
-
- Кара: и се вози едновременно...пкхх
- hemicharger
- старши ентусиаст
-
Ogi написа:hemicharger написа:Dimo написа:Против ограничението по възраст съм, по скоро над 60 за да се поднови книжката да трябва да се мине на проверочен ми се струва доста по добра идея.
ти май не шофираш много многощом не те дразнят пенсионерите... аз лично си спомням поне за 5 случея в които пенсионер с жигулка размазва кола понеже не видял, неможал да реагира или недочул клаксона...
Преди около 7 години един пенсионер размаза колата на майка ми, взе и предимството като мина на червено и такъв удар и беше направил че после майка ми ходи 3 месеца с нашийник понеже имаше неуписуеми болки във врата и гръбнака, естествено вектричката за нищо не ставаше, нямаше каско... тогава нямаше и граждански и познай с колко кинти ни върна назад...
да допълня само... след като пенсионера се осъзна слезна от жигулката и си сложи очилата... дойде и каза "ми аз не те видях"![]()
![]()
Аз не мога да разбера защо като се каже 60г. човек, всеки си прави с-ка че човека изгледжа на 90 г. и едвам гледа, диша и ходи и ЗАДЪЛЖИТЕЛНО е с жигула! Честно казано повече се страхувам като видя жена или пишлегар зад волана отколкото възрастен човек.
Съжелявам за станалото с майка ти, ама разбери че това не е прецедент. Отвори да прочетеш хрониките с катастрофи и виж възрастовата група на виновници за ПТПта, отделно ПТПтата стават не защото някой се "влачи", а защото някой "бърза"!
А иначе кола карам всеки ден и съм в час с тенденциите на каране по столичните задръствания, тарикатлъците, бутането и хитрините.
Drugs... rock 'n' roll... bad-ass vegas whores... late-night booty calls... shiny disco balls...
- Ivo_stz
- кандидат ентусиаст
-
И аз мисля че трябва да има някакви възрастови ограничения и давам пример с една съседка живее в гърция , гледа някакъв дядо на 78 години и през седмица от гърция до българия дядката кара. 31-ви набор човека и кара Mercedes 190-тка автомат щото сигурно забравя да превключва ама си кара и не знам как така не катастрофира , той едвам се движи с 2 бастуна ходи , не чува , просто си е убиец.

- Ogi
-
Плевен тийм
-
- Кара: 323ti
- Мечтае да кара: 332ti
- Детайли за колата: сива
hemicharger написа:Аз не мога да разбера защо като се каже 60г. човек, всеки си прави с-ка че човека изгледжа на 90 г. и едвам гледа, диша и ходи и ЗАДЪЛЖИТЕЛНО е с жигула! Честно казано повече се страхувам като видя жена или пишлегар зад волана отколкото възрастен човек.
Съжелявам за станалото с майка ти, ама разбери че това не е прецедент. Отвори да прочетеш хрониките с катастрофи и виж възрастовата група на виновници за ПТПта, отделно ПТПтата стават не защото някой се "влачи", а защото някой "бърза"!
А иначе кола карам всеки ден и съм в час с тенденциите на каране по столичните задръствания, тарикатлъците, бутането и хитрините.
ама защо гледаш "хрониките"
нали се сещаш че от пенсионерите едва 10% имат автомобили... от които повечето си изкарват колите само за да идат веднъж в месеца да напазаруват от кауфланд, което пък от своя страна е достатъчно за да правят катастрофи веднъж месечно

просто няма база за сравнение...
и аз не съм твърдо ЗА да им отнемат книжките... по-скоро да ги пускат периодично на безплатни опреснителни курсуве и да изкарват някакви тестове с които да доказват че са годни за да шофират
- hemicharger
- старши ентусиаст
-
Ogi написа:hemicharger написа:Аз не мога да разбера защо като се каже 60г. човек, всеки си прави с-ка че човека изгледжа на 90 г. и едвам гледа, диша и ходи и ЗАДЪЛЖИТЕЛНО е с жигула! Честно казано повече се страхувам като видя жена или пишлегар зад волана отколкото възрастен човек.
ама защо гледаш "хрониките"
нали се сещаш че от пенсионерите едва 10% имат автомобили... от които повечето си изкарват колите само за да идат веднъж в месеца да напазаруват от кауфланд, което пък от своя страна е достатъчно за да правят катастрофи веднъж месечнои повечето коли на пенсионерите са жигули по на 30 години закупени когато са били по-млади и са имали пари да си ги позволят...
просто няма база за сравнение...
и аз не съм твърдо ЗА да им отнемат книжките... по-скоро да ги пускат периодично на безплатни опреснителни курсуве и да изкарват някакви тестове с които да доказват че са годни за да шофират
Значи според мен принципно е хубаво да има "опреснителен" изпит за възрастни шофиори, както има и изпит за възстановяване на точки в следствие на множество актове. Работата е там че на теория един шофиор е "добър" шофиор ако няма нарушения! В днешно време в България малко са пенсионерите които имат коли и могат да си позволят да ги карат обслужват и пр. От друга страна вече почва да се наблюдава ново поколение пенсионери, които карат нови и лъскави коли.
- horhef
- младши ентусиаст
-
- Кара: каручки
Това са големи глупости. Твърдо против съм да има ограничение за възраст. По скоро трябва след 60-65 да минават по често медицински прегледи. И не знам вас как ви засичат дядовци, при мен ако има 1-2 случая, да са ме засекли възрастни хора макс. А да не говоря за младите шофьори, там бройката не се знае.
67 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5