Нов закон... няма талонче -> няма книжка
Модератор: Общи модератори
38 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
абе приеха нещо,че вече не става без документация,ама кво беше
може и да си забравил книжката във вас и ставаше страшно,ама кво беше не се сещам

може и да си забравил книжката във вас и ставаше страшно,ама кво беше не се сещам

Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Абе стига сте се шашкали, няма такава наредба, поне за сега. Преди 2 дни едни катаджии в Стара Загора ми "подновиха" акта, който беше изтекъл преди има- няма 6 месеца.. 

- bbratcheda
- кандидат ентусиаст
-
контролен талон
днес един приятел беше в КАТ да си извади ново талонче че старото го изгубил преди два три дни и каза че за лев и някакви стотинки му издали ново
- Dimo
- баварски фанатик
-
- Кара: нещо...
- Мечтае да кара: McLaren F1 LM
браво най-после нещо умно, щот до сега една камара тарикати като направат голямо нарушение и ги хванат минаваха с номера, забравих си талона и следва глоба 10лв за забравен талон и отпада акта за по голямото нарушение, защото дори да ти го напишат няма да си го платиш понеже немогат да те задължат, тъй като синия талон не е в КАТ
Ами ето нещо умно, това беше вратичка в закона и тя се затваря, аз лично се радвам, българинът рано или късно по лесния или трудния начин ще бъде вкаран в правия път!

- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Dimo написа:браво най-после нещо умно, щот до сега една камара тарикати като направат голямо нарушение и ги хванат минаваха с номера, забравих си талона и следва глоба 10лв за забравен талон и отпада акта за по голямото нарушение, защото дори да ти го напишат няма да си го платиш понеже немогат да те задължат, тъй като синия талон не е в КАТАми ето нещо умно, това беше вратичка в закона и тя се затваря, аз лично се радвам, българинът рано или късно по лесния или трудния начин ще бъде вкаран в правия път!

Е те, ако проверят в компютъра и видят, че си с изтекъл акт доколкото знам, направо си те спират от движение и си ти взимат книжката.. то може и за неправилно паркиране да имаш акт, няма значение. Плащаш всичко и ти я връщат.
Бтв мисля, че до 1 година ако не платиш наказателното постановление те съдят. Ако те намерят разбира се, което в БГ не е съвсем гарантирано
Бтв мисля, че до 1 година ако не платиш наказателното постановление те съдят. Ако те намерят разбира се, което в БГ не е съвсем гарантирано
- RSxRacer
- вълкодав
-
- Кара: go na 3ki :)
Ogi написа:...............от кога трябва да платиш всички задължения към кат за да си прибереш талона?? нали до скоро трябваше да платиш само акта с който са ти взели талончето ???
От година насам

20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info

www.bizzart.info

- ivan1590
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 520i, E30 318
- Dimo
- баварски фанатик
-
- Кара: нещо...
- Мечтае да кара: McLaren F1 LM
ivan1590 написа:Закона "10-20 лева" , отменя всички гореизброени закони, затова нямам особени притеснения.
И това се лекува, въпрос на време да се сетят как, например с 2-3 елементарни промени:
1. Ефективни присъди за корупция на длъжностни лица независимо от размера на подкупа.
2. Удвояване на глобите
3. Тези 50% от удвоените глоби да ги прибират директно полицаите и да отчитат документално пред държавата само втората половина от парите.
Демек като минеш на червено ако глобата е примерно 50лв сега, ше стане 100, държавата си взима своите 50, а полицаят взима своите 50лв и пробвай да му дадеш 20лв да видиш какъв цирк ще е, даже и 60-70 да му даваш няма да иска да рискува.
Така хем ще се реши проблема с недисциплинираните шофери, хем с проблема в заплащането на полицаите и няма да ревът, че са им малки заплатите.
А за да не прекаляват полицаите с измислени глоби в случай на оборване на даден акт, полицаят да връща взетата сума в двоен размер.
Идейката ми се струва добра.

Dimo написа:ivan1590 написа:Закона "10-20 лева" , отменя всички гореизброени закони, затова нямам особени притеснения.
И това се лекува, въпрос на време да се сетят как, например с 2-3 елементарни промени:
1. Ефективни присъди за корупция на длъжностни лица независимо от размера на подкупа.
2. Удвояване на глобите
3. Тези 50% от удвоените глоби да ги прибират директно полицаите и да отчитат документално пред държавата само втората половина от парите.
Демек като минеш на червено ако глобата е примерно 50лв сега, ше стане 100, държавата си взима своите 50, а полицаят взима своите 50лв и пробвай да му дадеш 20лв да видиш какъв цирк ще е, даже и 60-70 да му даваш няма да иска да рискува.
Така хем ще се реши проблема с недисциплинираните шофери, хем с проблема в заплащането на полицаите и няма да ревът, че са им малки заплатите.
А за да не прекаляват полицаите с измислени глоби в случай на оборване на даден акт, полицаят да връща взетата сума в двоен размер.
За подобно нещо сме бая назад,пари в кеш не могат да се дават на полицаи.Всяка полицейска кола трябва да е обурудвана с фискални апарати, а пък хората масово да имат дебитни/кредитни карти в себе си за да могат да плащат на момента.
П.С. Аз мисля,че е трудно да се наложат у нас практики от запада,ама КАТ поне може да вземе пример от СКГТ как те успяха да се справят с корупцията на контролните органи.
Последна промяна feel на 24 Апр 2009, 22:09, променена общо 1 път
- Vasko
- ентусиаст
-
- Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
- Мечтае да кара: Да се разхожда пеша
Dimo написа:ivan1590 написа:Закона "10-20 лева" , отменя всички гореизброени закони, затова нямам особени притеснения.
2. Удвояване на глобите
От утре това май ще ми е новата професия - полицай ! Хем ще имам стимул да работя, хем и повече парички в моя джоб като хвана повече нарушители ! Ей, това ако не е стимул -здраве му кажи ...
- ivan1590
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 520i, E30 318
... и тогава вица за катаджията, който взел кръстовище под аренда ще стане истина.
4. кръстовища и останалите участъци от пътната мрежа ще се дават под аренда , чрез общинска поръчка за срок от 5 год.
5.Патрулните автомобили трябва да бъдат преоборудвани според изискванията за инкасо(че голям смях ще падне, ако някой ги думне на края на смяната)
6.Към задължителното оборудване на автомобила да се добави сейф с 5000 лв, за заплащане на актове.
7.Парите от неправилно издадени актове ще се се връщат всяка година на 30 февруари
4. кръстовища и останалите участъци от пътната мрежа ще се дават под аренда , чрез общинска поръчка за срок от 5 год.
5.Патрулните автомобили трябва да бъдат преоборудвани според изискванията за инкасо(че голям смях ще падне, ако някой ги думне на края на смяната)
6.Към задължителното оборудване на автомобила да се добави сейф с 5000 лв, за заплащане на актове.
7.Парите от неправилно издадени актове ще се се връщат всяка година на 30 февруари
- Vlados
- с две лица
-
- Кара: на задно предаване
sk. написа:Оффтопик//
еххх... къде е сега Владос да ни научи![]()
![]()
![]()
Ей да не мн се обидиш!
Тук има хора, които знаят предостатъчно. Аз само чета и се уча...
38 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3