Въпрос за внос на кола от САЩ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от feel » 26 Апр 2009, 11:45

sk. написа:Доколкото знам от приятели който вкараха 2 коли от там. МЛ и Джета май бяха... тук ги караха да минават технотест и да сменят стоповете, защото в щатибе бил задължителен червен мигач, а тук си е оранжев. Имаше нещо такова. Но пък найстина излиза много по-евтино. Цялата политика са САЩ в тази насока е за износ на МПС-та от нейната територия. То е идеино, ако пак долара изпадне в някаква криза и стане по 1.4лв, да си на по-голяма далавера :mhihi: :mhihi: :mhihi:
За контейнер също знам че са по 1500$ именно от същите приятели.

По 1500$ на кола ако е може,за цял контейнер такава цена е в рамките на "фантастиката" поне аз с такива наблюдения съм останал!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от biohazard » 26 Апр 2009, 13:51

Абе аз като гледам какви оферти има,като тази или тази,цената на транспорта,няма да е от голямо значение.А пък ако наистина падне и акциза,родните автотърговци голям зор ще видят с тези цени!Разликата в стандарта на живот е огромен,като чета U.S. форумите,те се чудат примерно 550 или М5 да си вземат,както ние се чудиме за 320д или 325д. :mhihi: При тях хубавото е че бензина е евтин и за тях 3.0 л мотор си е малолитражка.Даже дилъра на БМВ за Америка предлага само един дизелов мотор,всичко друго е бензин от 2,5 нагоре.С две думи,колкото по-голям мотор вземеш от там,толкова по на далавера си,но ако е за лична кола консумацията им е огромна и не е много рентабилно за бг.

Потребител
Аватар
Кара: E66,D3

Мнение от king Ding-a-ling » 26 Апр 2009, 15:08

хм,на мен ми е много интересно,как в един контеинер събирали 3 S класс-а? събраха се ауди А8 и МЛ и остана един метър разстояние
Да,аз лично ги изпратих,и контеинера излезе $4к до варна за 45 дни
и ми е много интересно пича дето разправя че колите тук са юркани
:kuku: ми брато такива коли не се карат от младежи.....
а и пътищата тук са повече от перфектни.....
хахахах от 10 год.живея тук и не съм виждал кофти път освен в Ню Йорк.......

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 27 Апр 2009, 18:13

biohazard написа:Абе аз като гледам какви оферти има,като тази или тази

случайно погледнах офертите които си написал.

първата е фалшива. това е $55-60к автомобил.

втората е реална (като цена).

ако искате да гледате цени- има два основни сайта - cars.com и autotrader.com

и това да събереш три големи коли в контейнер- забрави. влизат две пълнометражни ;) и остава 1-2 метра отзад както каза момчето по-горе.

и контейнери за по $800 не съм виждал. може би преди 15 години. сега са по $3000 и нагоре ако искаш смислена фирма дето няма да ти го изгуби/изпусне на терминала/рутира погрешно за... русия...
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34-столичанка в повече

Мнение от Манчев73 » 27 Апр 2009, 18:46

alx написа:
biohazard написа:Абе аз като гледам какви оферти има,като тази или тази

случайно погледнах офертите които си написал.

първата е фалшива. това е $55-60к автомобил.

втората е реална (като цена).

и това да събереш три големи коли в контейнер- забрави. влизат две пълнометражни ;) и остава 1-2 метра отзад както каза момчето по-горе.

и контейнери за по $800 не съм виждал. може би преди 15 години. сега са по $3000 и нагоре ако искаш смислена фирма дето няма да ти го изгуби/изпусне на терминала/рутира погрешно за... русия...

контеинерите са 20 и 40 футови-демек 6 и 12 метрови.......3 коли мое да се съберат само след сериозен челен удар в бетонна стена.......и не за 800$ ами и за 1500 не съм виждал :yes:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 27 Апр 2009, 20:15

Има и друго, ако имаш приятел, който живее там / поне 6 месеца/ и се прибира за постоянно / така декларира пред митниците/, да ти я купи /пак да е собственик на колата 6 месеца/, докарва ти я и я регистрира на негово име /той не дължи нищо/, нямаш мита, ДДС и т.н. Прави ти тук едно пълномощно да я караш и след 2 год, може да ти я прехвърли.

Поне така беше за един джип от Саудитска Арабия.Единствено се плаща ДДС в/у транспортните разходи. Но мисля, че закона е един и същ. Порови се в закона за митата, и така ще ти излезе най тънко.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от The_Ancient » 27 Апр 2009, 22:18

а не вярвам да чичо ти да не си вземе поне 4-5 елементарни екстри,като кожа,нави,климатроник и т.н.,които са поне 10-ина отгоре.Отделно че такава кола без М-пакет,някак си не е същата

Брей, много сте се замогнали, бе европейци. Аз си мислех, че в БГ кожата и навито са лукс... Мпакета е хубаво ама ако я вкарваш от САЩ ще требва да го търсиш по Европа или да е афтърмаркет. Освен ако не земеш Мка, де...
колите не са юркани(жестоки глоби)

Да ти кажа, които са маниаци и тук си ги юркат колите, а като цяло гъстия трафик с висока средна скорост си иска мощност при престрояване. Иначе с висока скорост не ги тормозят толкова, прав си, но аз си мисля че на 160км/ч автопилот моторът се амортизира по-малко отколкото при 40-100-40-100км/ч. Има хора които разбират повече от мен, нека те да кажат.
и за тях 3.0 л мотор си е малолитражка

Бе, не е баш така,, не си мислете че тука всичко кара драгстери от филмите по 8 литра. 8 Цилиндъра до някъде си е лукс и тук, най-масово е 6 цилиндъра 3-3.5.
а и пътищата тук са повече от перфектни.....
хахахах от 10 год.живея тук и не съм виждал кофти път освен в Ню Йорк.......

Тая зима ако беше видял Чикаго... Според мен беше в пъти по-зле от България... Сега ги запълниха по-дълбоките, поне да не пропадаме.

Ако искате да купувате може да погледнете и www.craigslist.org Останал съм с впечатлението че тъй като двата изброени сайта са платени обикновено там изборът е по-малък и колите са малко по-скъпи, тва говорим за таралясници, де, за свестни коли едва ли има сериозна разлика.
докарва ти я и я регистрира на негово име /той не дължи нищо/, нямаш мита, ДДС и т.н. Прави ти тук едно пълномощно да я караш и след 2 год, може да ти я прехвърли.

Това наскоро и аз чух, че е така тук от едни превозвачи, но по-рано бях разбрал, че само митото и ДДС ти отпадат а акциза си го плащаш :?:
Интересно ми е с тоя казус как удостоверяват, че се прибираш за постоянно??
Какво е това падане на акцизите 2010? За първи път чувам. Кои акцизи само ЕС или всички?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от feel » 27 Апр 2009, 22:23

The_Ancient написа:Ако искате да купувате може да погледнете и www.craigslist.org Останал съм с впечатлението че тъй като двата изброени сайта са платени обикновено там изборът е по-малък и колите са малко по-скъпи, тва говорим за таралясници, де, за свестни коли едва ли има сериозна разлика.

Craiglist е мястото,не само за коли а за всичко.Това е глобалният сайт за покупки в САЩ.

The_Ancient написа:Какво е това падане на акцизите 2010? За първи път чувам. Кои акцизи само ЕС или всички?

Мисля,че не е само аз ЕС,а като цяло пада независимо от къде.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от The_Ancient » 27 Апр 2009, 22:32

feel написа:Мисля,че не е само аз ЕС,а като цяло пада независимо от къде.

Това означава ли, че ако колата е втора ръка и пишем в договора за покупко-продажба 2к примерно и влиза в БГ без пари (+транспорт естествено)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от eraziel » 27 Апр 2009, 22:43

Пада акциза за ЕС, ебентуално ...
In Ban We Trust!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от The_Ancient » 27 Апр 2009, 22:49

eraziel написа:Пада акциза за ЕС, ебентуално ...

Бе и аз така мисля, че има логика, то за ЕС по принцип не трябваше да го има откакто падна мито и ДДС, но за САЩ нема как да падне ей така

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 27 Апр 2009, 22:57

The_Ancient написа:
feel написа:Мисля,че не е само аз ЕС,а като цяло пада независимо от къде.

Това означава ли, че ако колата е втора ръка и пишем в договора за покупко-продажба 2к примерно и влиза в БГ без пари (+транспорт естествено)

Така е ама ако реалната стойност на колата е доста над тия 2к, незнам колко рушвет точно ще трябва да дадеш на митничаря. ще мине номера лесно ако колата например струва 4 и ти я пишеш за 2.
е92 м3 да пробваш да го пишеш за 2 к и ше се смеят гаргите

Потребител
Аватар
Кара: E66,D3

Мнение от king Ding-a-ling » 27 Апр 2009, 23:03

да,верно забравих да отбележа и чикаго с дупките хахаха
там са ужасни
а за креигслист не мисля че цените са от най-добрите
щото дилърите отдавна се сетиха както и за и-бей
и си пускат там колите
за американски колици става да си намериш евтина да
autotrader най-добре според мен

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34-столичанка в повече

Мнение от Манчев73 » 28 Апр 2009, 9:02

Сондьора написа:Има и друго, ако имаш приятел, който живее там / поне 6 месеца/ и се прибира за постоянно / така декларира пред митниците/, да ти я купи /пак да е собственик на колата 6 месеца/, докарва ти я и я регистрира на негово име /той не дължи нищо/, нямаш мита, ДДС и т.н. Прави ти тук едно пълномощно да я караш и след 2 год, може да ти я прехвърли.

Поне така беше за един джип от Саудитска Арабия.Единствено се плаща ДДС в/у транспортните разходи. Но мисля, че закона е един и същ. Порови се в закона за митата, и така ще ти излезе най тънко.

за да избегнеш мито,този които ще я вкара в Бг,трябва да докаже,че я притежава от поне 2 години........ще ти я прехвърли след 3 години....колкото и да се рови в закона пак ще яде дърво,да не говорим че акциза извън ЕС едва ли ще падне,но нема лошо да се помечтае :mrgreen:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 28 Апр 2009, 9:48

Манчев73 написа:
Сондьора написа:Има и друго, ако имаш приятел, който живее там / поне 6 месеца/ и се прибира за постоянно / така декларира пред митниците/, да ти я купи /пак да е собственик на колата 6 месеца/, докарва ти я и я регистрира на негово име /той не дължи нищо/, нямаш мита, ДДС и т.н. Прави ти тук едно пълномощно да я караш и след 2 год, може да ти я прехвърли.

за да избегнеш мито,този които ще я вкара в Бг,трябва да докаже,че я притежава от поне 2 години........ще ти я прехвърли след 3 години....колкото и да се рови в закона пак ще яде дърво,да не говорим че акциза извън ЕС едва ли ще падне,но нема лошо да се помечтае :mrgreen:

Чл. 669. Безмитен внос се допуска само на лично имущество, което:
1. е било във владение на лицата, които се преместват на постоянно
местопребиваване в Република България, и е било за тяхно лично и частно ползване на
предишното им местопребиваване; превозните средства за частно ползване трябва да са
били използвани от тези лица на предишното им постоянно местопребиваване най-
малко 6 месеца преди датата, на която е сменено постоянното им местопребиваване;

Чл. 671. (1) Моторните превозни средства, допуснати за безмитен внос, не могат
да бъдат заемани, залагани, давани под наем или прехвърляни със или без заплащане
преди изтичането на 24 месеца от датата на приемането на декларацията за оформяне на
режим внос без предварителното разрешение на митницата, оформила вноса.

А тия 24 месеца могат и да са по малко стига да познаваш началника на митницата в твоя раьон!!!

Нема лошо и да се запознаеш малко с закона!!!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата