Краткотрайна радост-ще ни друсат с екотакси вместо с акциз

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ваноса да пее одата на радостта

Мнение от Avramov » 30 Апр 2009, 11:06

Мишу написа:нали сте на ясно че 1 кола 500коне цапа 2 пъти по малко отколкото дизлелова кола на 15-20г която е 70коня

Не съм съгласен колега. Аз доколкото съм запознат дизел автомобил ако ще и на 40 години не изхвърля CO2 в атмосферата, а само сажди или твърди частици който са с около 100 пъти по-безвредни от количеството CO2 което би изхвърлил в атмосферата един бензинов двигател, било той и нов.
Aim to be the best, live with the rest!
Изображение

Weißwurst-Fresser
Аватар
Кара: F40

Мнение от CheGevara » 30 Апр 2009, 11:06

Гласувайте за червените и рязаните боклуци и после викайте "Кво стана???"

незнам защо се заблуждавате, че ще отменят акциза без бой? Ако не е ЕС да направи дело срещу БГ няма никой тук да ги накара да го махнат ... Сега и са намерили вратичка под друг предлог да взимат парите и тогава наистина не можем да го свалим !!!

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 30 Апр 2009, 11:16

Avramov написа:
Мишу написа:нали сте на ясно че 1 кола 500коне цапа 2 пъти по малко отколкото дизлелова кола на 15-20г която е 70коня

Не съм съгласен колега. Аз доколкото съм запознат дизел автомобил ако ще и на 40 години не изхвърля CO2 в атмосферата, а само сажди или твърди частици който са с около 100 пъти по-безвредни от количеството CO2 което би изхвърлил в атмосферата един бензинов двигател, било той и нов.

Правилно само въглеводороди, за сега 530d-то не е мираж :ok:

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 535i '01
Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)

Мнение от Feanor » 30 Апр 2009, 11:16

Avramov написа:Не съм съгласен колега. Аз доколкото съм запознат дизел автомобил ако ще и на 40 години не изхвърля CO2 в атмосферата, а само сажди или твърди частици който са с около 100 пъти по-безвредни от количеството CO2 което би изхвърлил в атмосферата един бензинов двигател, било той и нов.

Не си достатъчно запознат. Всяко горене на въглеводороди произвежда СО2 като отпадъчен продукт. И между другото, СО2 далеч не е най-проблемния отпадък - просто при съвременните двигатели емисиите на азотни окиси и СО са намалени достатъчно, че да не са фактор. Иначе те са значително по-вредни.
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: МБ W140 V8

Мнение от sharksfin » 30 Апр 2009, 11:19

hemicharger написа:
sharksfin написа:Колеги, то не става хем душата в рая, хем х*я до края. Който иска мощна кола, да плаща тлъстия данък. Или по-добре всички да се качим на машини с по 300+ К.С. и всеки ден да гледаме по телевизията и да четем по вестниците как някой 20 годишен Фитипалди убил себе си още N на брой свои връстници, щото карал с 200 км/ч някъде си.

Тва няма нищо общо с акциза и данъците.. те келешите и с фиат брава развиват такива скорости и трепят хора

Всъщност има - индиректно. Щото парите от акциза ще отида в автомобил. Ако сега убийствения акциз е единствената пречка пред някой келеш да си купи самонелет, то като падне акциза, по пътищата ще се напълни с още повече убийци и убити.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Сондьора » 30 Апр 2009, 11:23

Feanor написа:
Avramov написа:Не съм съгласен колега. Аз доколкото съм запознат дизел автомобил ако ще и на 40 години не изхвърля CO2 в атмосферата, а само сажди или твърди частици който са с около 100 пъти по-безвредни от количеството CO2 което би изхвърлил в атмосферата един бензинов двигател, било той и нов.

Не си достатъчно запознат. Всяко горене на въглеводороди произвежда СО2 като отпадъчен продукт. И между другото, СО2 далеч не е най-проблемния отпадък - просто при съвременните двигатели емисиите на азотни окиси и СО са намалени достатъчно, че да не са фактор. Иначе те са значително по-вредни.

Колега СО2то води до парников ефект, азотните окиси неса вредни, за човек е вредно СОто и серните окси които са токсични.

Да видим как ше се определя тоя "еко данък", ние може да спорим до утре, но не зависи от нас тва.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Мишу » 30 Апр 2009, 11:31

прави сте колеги икарусите са ни супер еко дори и на 40г са много повече еко :mhihi: :mhihi: :mhihi: аз незнам какво се отделя при изгарянето на нафта или бензи ма се си мисля че 4 катализатора си е нещо пък тези дето са без и пушат по 20 метра .......... деца вдигнете главите от уцебниците и вижте реалността що по еу тези коли плащат 10000 еко такси щото отделят само азот и твърди частици ли

ентусиаст
Аватар

Мнение от Сондьора » 30 Апр 2009, 11:38

Мишу написа:прави сте колеги икарусите са ни супер еко дори и на 40г са много повече еко :mhihi: :mhihi: :mhihi: аз незнам какво се отделя при изгарянето на нафта или бензи ма се си мисля че 4 катализатора си е нещо пък тези дето са без и пушат по 20 метра .......... деца вдигнете главите от уцебниците и вижте реалността що по еу тези коли плащат 10000 еко такси щото отделят само азот и твърди частици ли

Факт!!!
И е факт, че в EUто карат масово дизели, що ли???

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 535i '01
Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)

Мнение от Feanor » 30 Апр 2009, 11:41

Сондьора написа:Колега СО2то води до парников ефект, азотните окиси неса вредни, за човек е вредно СОто и серните окси които са токсични.

Приемам корекцията - серни, не азотни, макар че доколкото си спомням, някои азотни окиси също не се особено хубаво, понеже с вода правят азотна киселина.
Колкото до СО2-то... Новата 530i по каталог изхвърля 182 g/km. За сравнение, моята 520-ка пак по каталог изхвърля 216. E34 525tds изхвърля 232. Та коя цапа повече?
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

ентусиаст
Аватар

Мнение от Мишу » 30 Апр 2009, 11:44

Сондьора написа:
Мишу написа:прави сте колеги икарусите са ни супер еко дори и на 40г са много повече еко :mhihi: :mhihi: :mhihi: аз незнам какво се отделя при изгарянето на нафта или бензи ма се си мисля че 4 катализатора си е нещо пък тези дето са без и пушат по 20 метра .......... деца вдигнете главите от уцебниците и вижте реалността що по еу тези коли плащат 10000 еко такси щото отделят само азот и твърди частици ли

Факт!!!

щото обичат в задръстванията да дават 20л гориво на вятъра сега разбра ли и дали карат форд ескорт 1990г градско 530д ти дава 9-10л а 530и 15л

младши ентусиаст
Аватар
Кара: МБ W140 V8

Мнение от sharksfin » 30 Апр 2009, 11:45

Feanor написа:
Сондьора написа:Колега СО2то води до парников ефект, азотните окиси неса вредни, за човек е вредно СОто и серните окси които са токсични.

Приемам корекцията - серни, не азотни, макар че доколкото си спомням, някои азотни окиси също не се особено хубаво, понеже с вода правят азотна киселина.
Колкото до СО2-то... Новата 530i по каталог изхвърля 182 g/km. За сравнение, моята 520-ка пак по каталог изхвърля 216. E34 525tds изхвърля 232. Та коя цапа повече?

е те по каталог харчат 10 л/100 км градско, ама... Всичко е условно.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Сондьора » 30 Апр 2009, 11:56

Мишу написа:
Сондьора написа:Факт!!!

щото обичат в задръстванията да дават 20л гориво на вятъра сега разбра ли и дали карат форд ескорт 1990г градско 530д ти дава 9-10л а 530и 15л

Ама що се заяждаш ся ИзображениеИзображениеИзображение,
Да не обръщаме спора кое по практично, шото една дюза за дизеляк ти е 900лв без ддс, нафтата е по скъпа и т.н.
В франция примерно еко таксата за дизелов автомобил е в пъти по ниска от тази на бензинов, що ли? И става въпрос за екология не за тва кое колко харчи!
Пак факт е, че дизеловия хафтомобил изпуска по - малко вредни емисии /като цяло/ от бензинов!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Т-34
Мечтае да кара: F1 race car!
Детайли за колата: 1942; Length- 6.68 m; 76.2 mm (3.00 in) F-34 tank gun

Мнение от P1tbuL » 30 Апр 2009, 11:59

тука в бг нали знаете ... всяко чудо е за 3 дни

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Всичко що е BMW , баничарки
Мечтае да кара: M1

Мнение от laviatan » 30 Апр 2009, 12:01

P1tbuL написа:тука в бг нали знаете ... всяко чудо е за 3 дни

да бе вярно-точно толкова беше и това чудо ;)
AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !

Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа

ентусиаст
Аватар

Мнение от Мишу » 30 Апр 2009, 12:02

ми добре прав си аз обаче продължавам да си карам акцизните коли и да си се кефя па всеки да се опрааа кои как намери за добре :winky: :winky: :winky: :winky: :winky:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата