за колите от англия с десен волан

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: E65 745I;Е53 Х5;TVR;SKYLINE;E60 М5
Детайли за колата: 745-Самолет:Х5-Болид:TVR-Истребител:SKYLINE-Шейна:М5-БЕЗ ДУМИ

Мнение от БОРКО-ЧИПА » 05 Май 2009, 19:56

Emilio написа:
аз такова устройство съм виждал преди 10г. но беше по хубаво направено и наподобяваше нещо като призмите при танковете ;) А един позначт си сложи камерка и мониторче на А8 и стана супер :idea:

Е това за камерата и аз съм го решил защото дойде М-донора но взе да ми харесва и за 2-дена каране свикнах и си карам все едно съм карал цял живот :shock:

и на този етап ще си джиткам така ,че нещо не ми се занимава да прехвърлям мотори и тн :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 2005 E61 525d
Мечтае да кара: просто да кара...
Детайли за колата: <3

Мнение от |`oTuH » 05 Май 2009, 21:30

в КАТ вече изискват да смениш фаровете, още преди канала ;)
4 8 15 16 23 42

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от borislav » 05 Май 2009, 21:48

|`oTuH написа:в КАТ вече изискват да смениш фаровете, още преди канала ;)

А могат ли да ги познаят от каква кола са?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от radenko » 05 Май 2009, 21:50

колеги това всичко което сте написали е ясно когато се кара с десен волан , но аз питах дали технически имат някаква разлика колите т.е. еднакво читави ли са тия от англия както тия от германия

ентусиаст
Аватар
Кара: сивушка на нафта

Мнение от Zapa » 05 Май 2009, 22:04

и там само баби ги карат, един път в седмицата ходят до пазара :smoke:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e39, VW Golf, Audi
Мечтае да кара: Е60 М5

Мнение от dokie » 05 Май 2009, 22:36

Доколкото съм запознат (нека хората по-наясно от мен да дообяснят) - в англия има някакъв преглед (като годишния тука), на който не просто ти преглеждат колата, ами направо ти я оправят и после си заплащаш услугата. Това излизало солено и предпочитали (явно и не само заради това) да си вземат нов, отколкото да наливат пари в стария... ама надали са по-зле от тези на зъболекари и 100-годишни баби германки или гаражни италианки :mhihi:
А що се касае до десния волан - досега леките коли не са ме притеснявали, но тези бусове - един щеше да ме нацели челно по панорамния в Бояна (май си мислеше, че кара много вдясно), друг пък пе****ст ме изтласка в насрещното и дори не чуваше клаксона - чак в огледалото видях, че е с десен волан, докато изреждах родата му (добре, че нямаше кола, че не ми се мисли каква касапница щеше да стане)...

ентусиаст
Аватар
Кара: e65

Мнение от Пилев » 05 Май 2009, 22:41

Принципно в техническо отношение трябва да са 1:1, иначе нямаше да са бмв или каквото и да е друго.Единствено съм чул че имат малко повече ръждица заради постоянните дъждове, но не знам до колко е вярно. Фаровете в книжката гледах, че се завъртат и е обяснено как, за страни с ляв и десен волан.

ентусиаст
Аватар
Кара: 2005 E61 525d
Мечтае да кара: просто да кара...
Детайли за колата: <3

Мнение от |`oTuH » 05 Май 2009, 22:45

boorislav написа:
|`oTuH написа:в КАТ вече изискват да смениш фаровете, още преди канала ;)

А могат ли да ги познаят от каква кола са?

Естествено, че могат. Слагат ти машинката отпред и то си показва на къде свети фара ;)
4 8 15 16 23 42

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото ми попадне .
Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
Детайли за колата: Лачена 39_ка .

Мнение от AGT » 06 Май 2009, 0:31

Пилев написа:Единствено съм чул че имат малко повече ръждица заради постоянните дъждове, но не знам до колко е вярно. Фаровете в книжката гледах, че се завъртат и е обяснено как, за страни с ляв и десен волан.

Много правилно си чул ;)
Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "

ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 М57Д30
Мечтае да кара: Е65

Мнение от pantzer3 » 06 Май 2009, 11:48

best_buy написа:Не схванах ?! Нещо против колите с дясна генерация ли имате , защото аз карам такава и нямам никакви проблеми с нея . Скоростния лост си е на място , аз си карам не както се изрази колегата с фешън ник-а h4ckED "Возещия кара" . Ако нямате какво да кажете по темата по-добре не го правете !!!!

Как така скоросният лост си е на мястото? Да не би да е във вратата? Аз такова нещо не съм виждал?!?!?
Изображение Изображение Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Без таван !
Мечтае да кара: E9

Мнение от best_buy » 07 Май 2009, 14:14

Как така скоросният лост си е на мястото? Да не би да е във вратата? Аз такова нещо не съм виждал?!?!?

Е каде е бе УМНИК ?! Ти май много работи не си виждал !

bivola написа:
best_buy написа:...

Трябва да си направиш една операцийка да ти влеят малко чувство за хумор,че като гледам нещо много сериозен го раздаваш и веднага скачаш на шегуващите се колеги ;) ;)

Не се нахвърлям на никого,просто се дразня че някой хора така и не разбраха че колите с десен волан не са направени за България и говорят Пълни глупости !

dokie написа:Доколкото съм запознат (нека хората по-наясно от мен да дообяснят) - в англия има някакъв преглед (като годишния тука), на който не просто ти преглеждат колата, ами направо ти я оправят и после си заплащаш услугата.

Има задължитенел годишен преглед наречен MOT и не ти оправят колата ако и има нещо , просто ти пишат на един лист какво и има и после ти тичаш да си я оправяш , това е соленото !
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 07 Май 2009, 16:01

аз лично съм като прилеп със уолкмен като карам кола със десен волан на двупосочен път извън острова...

и при начина по които се кара в българия - мисля че десния волан си е направо тайно желание да се убиеш (или да те убият) някъде...
алекс
трабант 601с
разни други возила

Летящия холандец
Аватар
Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.

Мнение от ///Явор » 07 Май 2009, 16:04

AGT написа:
Пилев написа:Единствено съм чул че имат малко повече ръждица заради постоянните дъждове, но не знам до колко е вярно. Фаровете в книжката гледах, че се завъртат и е обяснено как, за страни с ляв и десен волан.

Много правилно си чул ;)
с тва за ръждата не съм съгласен ;) 7-8 мки съм докарал от там и ни една нямаше ръжда,дори всички болтове се развиват за разлика от немските си събратя/които са бод сяква критика :confused: /.направи ми впечатление,че бяха намазани навсякъде обилно със една златиста грес
Изображение
С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 07 Май 2009, 16:41

Англичанките са доста по-добре поддържани от италянките, за германките незнам.

А става да караш десняк, но джип, защото е по висок и си вуждаш напред, пък и ако си имаш навигатор и камиони се използват, зависи колко е пъргава колата.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 07 Май 2009, 18:09

Bavarcho написа:Англичанките са доста по-добре поддържани от италянките, за германките незнам.

А става да караш десняк, но джип, защото е по висок и си вуждаш напред, пък и ако си имаш навигатор и камиони се използват, зависи колко е пъргава колата.

Има нещо вярно в това което казваш , но все пак май не си карал .
Та първо - два тира на шипка си е трудно нещо за изпреварване даже и с ляв волан , особено ако си със малолоитражка - в такъв случай е по-опасно и от 540ка със десен ... Та един път завинаги - никакъв навигатор не ти трябва - отпускаш малко дистанцията , ако вече си близо намаляваш малко и оставаш камиона или колата да отвори дистанция , изнасяш се в ляво и даваш газчица - звучи сложно , но става много бързо и ПО-БЕЗОПАСНО от това да се лепнеш зад камиона и да хвърляш бързи погледи , както повечето хора със лява дирекция правят :idea:
Всички тия притеснения отпадат,като стъпиш на повечко ленти :twisted: На магистралта всичко е ОК .
Мойта "гаражна" хубавица е от първите А6 и е набор 97 - ръжда няма никаде . А да не забравяме че ВЪВ АНГЛИЯ НЯМА СНЯГ и съответно сол ;)
Карам и ляв и десен волан - нямам проблеми - може би защото карам от скоро , може би защото бях година в Ирландия, не знам . . . Скоростите същите , педалите същите , каде толкова му е разликата .
Като обобщение - не е по-удобно , но е доста евтино и може да си вземеж нещо евтино и мощно да си начешеш шугата за някоя година :D Визирам 540и :uups:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата