Напускане на работа - въпрос. :(

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: всичко на колела
Детайли за колата: E38 IAL 07.2001

Мнение от hemicharger » 19 Май 2009, 10:50

///peter написа:.....Извинявай какво е "лекото" измъкване за работодателя в чл. 325 ал. 1 или по-точно напускане без предизвестие?

Оффф не ми се спори, но нали си наясно че по този член не може да се регистрираш в бюрото по труда, в днешно време може да се наложи да НЕ си намериш работа с месеци.
Отделно сега като чета повода за уволнение на колегата, има шанс да се бори да го освободят по друг член при който работодателя ЩЕ трябва да му изплати обещетение. Пак казвам всичко зависи с какъв договор е.

Ето това е твоя кейс: ;)
чл.328, ал. 1, т.3

виж и това Чл. 331
http://209.85.129.132/search?q=cache:k2 ... clnk&gl=bg
Drugs... rock 'n' roll... bad-ass vegas whores... late-night booty calls... shiny disco balls...

ентусиаст
Аватар

Мнение от kagebista » 19 Май 2009, 11:35

Много се радвам как всички специалисти в тази област цитирате кодекса с различните му варианти на прекратяване на трудово взаимоотношение ;) Но несмятате ли, че това е просто ненужно, при положение че, незнаете как изглежда договора и само ще объркате колегата по тоя начин. От него ли зависи какво да си избере да му пише в книжката или това е работа на личния състав!?!
И друго да питам - ако сте специалисти личен състав - как си прекратявате хората! С цел защитаване на интереса на работодателя, защитаване интереса на работника или по ваша преценка :?:
Аз го правих по-моя преценка. Ако колегата ми е бил и приятел го съветвах кое е добро за него, ако е бил мишка и е скътавал в службата си ги режех да не ощетявам фирмата - законосъобразно разбира се!
В случая помагам на колегата, защото виждам че му е в неведение и малко изневиделица му идва тази ситуация ;)
Това го пиша именно щото спорите без да помагате в момента ;)
Ами я си представете, че колегата въобще не е получавал договор откакто работи там. Представете си, че такъв може и да не съществува и дори да няма заверка в НАП, а парите се получават само на ръка. Представете си, че и всяко предприятие си има вътрешни правила, който могат да променят нещата. Представете си, че в тях може и да пише "Не си ли си ползвал отпуската гориш", и че в същото време даден служител, може да не ги е чел, а добрият му шеф да му е дал да ги разпише и да му е подхвърлил - "Тва е някаква формалност, нищо съществено".
Ако тръгнем да разводняваме всяка вероятност трябва да се отвори диспут направо :mhihi: Без ясни реквизити по документа, съвети трудно могат да се дават така ;)
Мъжът струва точно толкова,
колкото неговата дадена дума.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: всичко на колела
Детайли за колата: E38 IAL 07.2001

Мнение от hemicharger » 19 Май 2009, 11:48

kagebista написа:Много се радвам как всички специалисти в тази област цитирате кодекса с различните му варианти на прекратяване на трудово взаимоотношение ;) Но несмятате ли, че това е просто ненужно, при положение че, незнаете как изглежда договора и само ще объркате колегата по тоя начин. От него ли зависи какво да си избере да му пише в книжката или това е работа на личния състав!?!
И друго да питам - ако сте специалисти личен състав - как си прекратявате хората! С цел защитаване на интереса на работодателя, защитаване интереса на работника или по ваша преценка :?:
Аз го правих по-моя преценка. Ако колегата ми е бил и приятел го съветвах кое е добро за него, ако е бил мишка и е скътавал в службата си ги режех да не ощетявам фирмата - законосъобразно разбира се!
В случая помагам на колегата, защото виждам че му е в неведение и малко изневиделица му идва тази ситуация ;)
Това го пиша именно щото спорите без да помагате в момента ;)
Ами я си представете, че колегата въобще не е получавал договор откакто работи там. Представете си, че такъв може и да не е имал и дори да няма заверен в НАП, а парите се получават само на ръка. Ако тръгнем да разводняваме всяка вероятност трябва да се отвори дуспут направо :mhihi:

Колегата е писал че има договор... дали е нормален безсрочен или срочен не знаем, аз го съветвам (макар че вече може би е късно - 7дневния срок от връчване) да пробва освобождаване по друг член за да вземе повече пари! Колегата има право да изрази в писмен вид своето несъгласие и да предложи освобождение по друг член (в случая съм описал по кой). Мен лично като ме махнаха от старата работа ги гоних до дупка и на финала взех пари!
П.С. Ако не е заведен договора му - може да съди работодателя!
Drugs... rock 'n' roll... bad-ass vegas whores... late-night booty calls... shiny disco balls...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от SvetlyoSvetlyo » 26 Май 2009, 15:10

Здравейте колеги всичко е наред разбрахме се уж що годе добре и за двама ни... сега имам въпрос понеже си оставих трудовата книжка да ми я оправят има ли някакъв срок за записване в бюрото по труда и какво ми трябва освен трудовата книжка : ) :) :) Поздрави и благодаря предварително на отговорилите :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 26 Май 2009, 17:26

еее, светльо... най-добре мръдни до това бюро по труда лично, те ще ти кажат... и без това после ще те връщат 100 пъти за какво ли не :evil:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от SvetlyoSvetlyo » 26 Май 2009, 19:55

Владо написа:еее, светльо... най-добре мръдни до това бюро по труда лично, те ще ти кажат... и без това после ще те връщат 100 пъти за какво ли не :evil:

Прав си колега, но не мога да отделя време да ида :) :) :) все пак тези дни ще ходя да видя какво става :D

Предишна

Назад към Извън Темата