Какво е наказанието за включени халогени?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е46 м3 х2, mustang GT, viper RT/10

Мнение от oxam » 21 Май 2009, 11:21

Phil написа:Добре бе патрон, аз като съм със сток халогени и без китайски ксенон какво правим? Халогените на никой не пречат, защото светят ниско!!!

хмм защо ли не съм забелязал халогените да светят ниско? и защо ли единствената държава където хората карат масово на халогени е БГ? ааааааа сетиф са...Archangel го е казал правилно...."Тихо сега, гъзарите с Е36-ците карат на халогени. Селските кифли ги забелязват повече"
Изображение Изображение Изображение Изображение

Олдскул фен
Аватар
Кара: Строявайки пешеходците по тротоарит
Мечтае да кара: E34 + s62 ]:)

Мнение от justboy » 21 Май 2009, 11:31

И все пак по темата, на мен акта за това ми беше 20 лева без точки.
А затова дали е правилно или не да се кара, според мен не е.
И аз отначало карах на халогени т.е. преди година и половина, но сега ми се вижда безсмислено.
Кой както иска да кара, стига да не пречи на останалите участници в движението и си регулирайте фаровете, стува 5-10 лева за 2та фара.
Изображение
E34, E38

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 525d

Мнение от Vasseca » 21 Май 2009, 11:42

Мен досега халогени никога не съм бил заслеяван от халогени.Аз почти винаги карам на халогени през деня,защото фаровете са ми на
Auto и като цъкна копчето ми се палят фаровете + халогените.Според мен за да те заслепи халоген трябва да не е регулиран,а за не регулирани фарове съм съгласен,че трябва да се пише акт.Много селяни има,които им е много да дадът 5лв да им се направи реглашче. :evil:

ентусиаст
Аватар
Кара: G30 540xi, S1000r, EXC 450, R1300GS

Мнение от Phil » 21 Май 2009, 11:48

oxam написа:
Phil написа:Добре бе патрон, аз като съм със сток халогени и без китайски ксенон какво правим? Халогените на никой не пречат, защото светят ниско!!!

хмм защо ли не съм забелязал халогените да светят ниско? и защо ли единствената държава където хората карат масово на халогени е БГ? ааааааа сетиф са...Archangel го е казал правилно...."Тихо сега, гъзарите с Е36-ците карат на халогени. Селските кифли ги забелязват повече"

Колега аз от както имам колата съм карал на халогени 2 или 3 пъти - в мъгла и зверски дъжд...издразних се от начина по който го беше написал колегата ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: всичко на колела
Детайли за колата: E38 IAL 07.2001

Мнение от hemicharger » 21 Май 2009, 11:56

Аз в момента през деня карам само на халоген - без фарове или габарити и ги използвам като "дей лайтс" демек дневни светлини.
Вечерно време съм на фарове и халогени и принципно никой не ми се е оплаквал че го заслепявам - скоро даже минах през дунев да ми регулират фаровете че светеха много надолу.
На дълъг път винаги карам на фарове и халогени... по-добре виждам настилката, а и по добре ме виждат мен - според мен това е най важното!
П.С. Най-малкия проблем в ЗДП е карането на халогени и дискусията която се заформя е смешна ;)
Повече се дразня на хора които карат постоянно на дълги фарове талигите си (по простата причина че късите им не светят като хората).
Drugs... rock 'n' roll... bad-ass vegas whores... late-night booty calls... shiny disco balls...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 21 Май 2009, 12:01

hemicharger написа:Аз в момента през деня карам само на халоген - без фарове или габарити и ги използвам като "дей лайтс" демек дневни светлини.
Вечерно време съм на фарове и халогени и принципно никой не ми се е оплаквал че го заслепявам - скоро даже минах през дунев да ми регулират фаровете че светеха много надолу.
На дълъг път винаги карам на фарове и халогени... по-добре виждам настилката, а и по добре ме виждат мен - според мен това е най важното!
П.С. Най-малкия проблем в ЗДП е карането на халогени и дискусията която се заформя е смешна ;)
Повече се дразня на хора които карат постоянно на дълги фарове талигите си (по простата причина че късите им не светят като хората).

А де, тук си прав и не мога да свържа, тази забрана за халогена и това да се кара постоянно на светлини ?!?!?! Ми то, самата идея на халогена е да се използва при мъгла, тоест той свети ниско долу, под мъглата, следователно как ще заслепиш някой :shock: Ето за такива закони говорим в нашата мила държавица.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 740xd lci M-Packet

Мнение от Facheff » 21 Май 2009, 14:27

Незнам за халогените,ама тия скапани "КСЕНОНЧЕТА" дето всеки втори вече е с тях,направо ми идва с един чук и всичките фарове да ги спукам....ебаси скапаните ксенони,яко заслепяват и нищо не се вижда.... АМАН ОТ СЕЛСКИ ПРЪЧКИ :ranting: :banghead:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от hemicharger » 21 Май 2009, 14:42

Facheff написа:Незнам за халогените,ама тия скапани "КСЕНОНЧЕТА" дето всеки втори вече е с тях,направо ми идва с един чук и всичките фарове да ги спукам....ебаси скапаните ксенони,яко заслепяват и нищо не се вижда.... АМАН ОТ СЕЛСКИ ПРЪЧКИ :ranting: :banghead:

Тва е защото всеки 2ри си слага сам ксенона, без после да си направи регулаж на фаровете после ;)
Drugs... rock 'n' roll... bad-ass vegas whores... late-night booty calls... shiny disco balls...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от hemicharger » 21 Май 2009, 14:44

Facheff написа:Незнам за халогените,ама тия скапани "КСЕНОНЧЕТА" дето всеки втори вече е с тях,направо ми идва с един чук и всичките фарове да ги спукам....ебаси скапаните ксенони,яко заслепяват и нищо не се вижда.... АМАН ОТ СЕЛСКИ ПРЪЧКИ :ranting: :banghead:

Тва е защото всеки 2ри си слага сам ксенона, без после да си направи регулаж на фаровете после ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 21 Май 2009, 14:47

И аз отначало карах на къси + халогени, но вече по-рядко ги използвам. Никой не се е оплаквал до сега... и зад патрулки съм карал така, проблеми никакви :roll: А тези с китайските ксенони :censored: Но как да е, толкова пари са имали ,такива са си сложили... обаче най ме дразнят тъпите селянчета, които си оставят едната крушка винаги на дълги... и така като е на къси.. едната на къси, другата на дълги :ranting: :censored: :censored: :evil: Направо откачам нощем и особено извънградско :censored: :evil: Оня ден ми се наложи да пътувам Русе-София , София-Русе и 70% от насрещния трафик бяха с точно такива фарове :censored: Директно си им бича дългите... дали само с единия фар ще ми свети на дълги или и с двата , фЪйдЪ йок... :evil: МОЛЯ ВСЕКИ ЕДИН ОТ ТОЗИ ФОРУМ , КОЙТО Е С ТАКИВА ФАРОВЕ, ДА СИ ГИ ОПРАВИ, НЕКА НЕ СЕ ПРАВИМ НА СЕЛЯНИ :evil: :dummy:
Real.Eyes.Realize.Real.Lies

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 320

Мнение от kiro_320 » 21 Май 2009, 15:47

[quote="uCnaHeTcA"][/quote]

Колега подкрепям те, но си объркал. Тези индиви не са си регулирали фаровете единия забит надолу, другия нагоре. Като им набият 5-10 пъти дългите, МОЖЕ БИ ще се осетят, че техните не са регулирани. ;)

devildriver
Аватар
Кара: E30
Мечтае да кара: McLaren F1

Мнение от SlipKnoT » 21 Май 2009, 16:02

10лв на ушатите :evil:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 21 Май 2009, 16:11

Значи до колкото знам е забранено да се кара с фарове за мъгла и халогени защото заслепяват камеите и неможе да те щтракват като хората като вършиш нарушения. Незнам до колко е вярно каза ми го полицай който ме беше спрял затова ,че са ми включени :)

с две лица
Аватар
Кара: на задно предаване

Мнение от Vlados » 21 Май 2009, 20:30

Знам колко е трудно, но ако някой пробва да погледне в книгата "Закон за движение по пътищата", може да остане много приятно изненадан като види, че там има нещо по темата:

Чл. 180. (1) (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) Наказва се с глоба от 20 до 150 лв. водач, който:
1. (доп. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) наруши правилата за използване светлините на пътно превозно средство, за престой или за паркиране, за използване на пътното платно или управлява технически неизправно пътно превозно средство, извън случаите по чл. 179, т. 4, когато в резултат на нарушението е създадена непосредствена опасност за движението;

А за правилата за използване на светлините (т.е. забраната за халогени), колкото и да е чудно, също може да се открие там:
Чл. 74. (1) Допълнителни светлини за мъгла може да се използват само при значително намалена видимост поради мъгла, снеговалеж, дъжд или други подобни условия. Тези светлини не може да се използват самостоятелно.

Ей, много интересна книжка... Силно я препоръчвам, има толкова интересни работи в нея.
Изображение

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 21 Май 2009, 20:39

А ти не се пали понеже на половината коли халогените заблестяват и
през деня. На мен и на двете 5-ци си светят без да заблестявам
ама не ги пускам !!!!!!!!!!!! Много мразя някой тарикат с халогени
да ми вади очите :evil: Особено тия с опелите и т.н. дето нямат нищо
освен лампа и рефлектор на халогена :evil: На Е39-ката примерно
крушката е направена така че и да искаш не можеш да заблестиш
никой. Ама на тия летящите кокушарници са много зле. Затова аз
съм за глоба и то не 10 ами 200 лева :evil:

То иначе да вземем всички по 10 дълги фара от Е34, да им нахакаме
китайски ксенони, праим по един полюлей за БМВ-то и гледайте ме как
светя, много съм як. Ай сиктир.

Това е като оная селяния на АУДИ-тата. Тия диоди насочени като ти
светне в окото и е супер гнусно :evil:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата