кога ще се научи българина на етика?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от penio » 10 Юни 2009, 12:20

:welcome: to София

Колеги, моля ви стига толкова теми от рода на "колко е ужасен трафика в София", "Ей, тея селяни само ми се пречкат" и там подобни. Има още 6-7 такива малко по-назад.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от blackrider » 10 Юни 2009, 12:28

Абе колеги,много сте обидчиви! Защо така подскачате? Казах,че нямам нищо против хората от провинцията! Но явно грешно сте ме разбрали. Ясно е ,че селянията е у всеки един от нас! Това сме българите. Ама как за 5 минути, един със софийска рег. не направи едно нарушение,а все бяха с посочените от мен регистраций!
Айде ,не се правете на много изрядни защото всеки от нас е нарушавал правилата за движение по пътищата.
Относно регистрацийте започващи със СА- ами то е ясно. Новопришълци закупили си апартаментче в големия град.
Айде със здраве и карайте внимателно, защото не сте сами на пътя!
Моля ,темата е за катинар!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от krystal » 10 Юни 2009, 12:37

blackrider написа:Абе колеги,много сте обидчиви! Защо така подскачате? Казах,че нямам нищо против хората от провинцията! Но явно грешно сте ме разбрали. Ясно е ,че селянията е у всеки един от нас! Това сме българите. Ама как за 5 минути, един със софийска рег. не направи едно нарушение,а все бяха с посочените от мен регистраций!

А ти как реши, че софийската регистрация, прави шофьора столичанин? Познавам доста хора от провинцията със софийски номера! Сега разбирам,, защо е важно да ги имаш.. :mhihi: Това е супер глупаво да делиш хората по регистрация... :help:
Само заради това темата ти не тръгна добре...за другото съм съгласна.
Но честно казано не вярвам да има шофьор, който да дойде в София и да шофира адекватно..И не са ни винови шофьорите, а инфраструктурата, която не може да поеме този наплив..
Ай ся помисли по глобално на нещата и си виж реално, кой е виновен?

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар
Мечтае да кара: Е38 740IL

Мнение от LiTtLeRoCk » 10 Юни 2009, 12:53

blackrider колега не мога да те разбера ти като живееш в София кореняк ли си или през празниците си ходиш до родното място мисля че София е в България и всеки има право да си купи където иска апартамент и да живее там а не да му търсиш сметка ти защо някой от новодошъл си е купил апартамент в София и сега живее там.По същата твоя логика няколко пъти ми се е случвало човек който не е от града да кара неориентирано да сече пътя и да прави нарушения и аз от неговите постъпки трябва да си извадя негативно мнение за всички други.

Веднъж се наложи да закарам мой познати до летището в София беше тъмно през нощта и обърках пътя с което влязох в насрещното платно под един мост но се усетих пуснах аварийните мой познат слезе по надолу да предупреди евентуално идваща кола да намали и леко леко се оправих не забравяй всички сме хора и всички грешим.Няма какво да говоря че на пътя има хора които карат и не мислят и най важното не очаквайте другите в движението да ви пазят пазете се и сами.

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 10 Юни 2009, 13:15

Не знам къде ги виждате тея мизерии из София, аз всеки ден пътувам от Надежда до Бизнес Парка в Младост и обратно и много рядко ми се случва да видя простотии по пътя. Струва ми се, че повечето от тези дето се възмущават, ги правят същите кретении и после като им го върнат, почват нервите и клаксоните. Някой по-нагоре в темата беше писал, че не е важен номера на колата, а човека, който кара - според мен това е истината.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от blackrider » 10 Юни 2009, 13:29

К'ва стана тя? Наежихте си всички от провинцията срещу ми, защото си мислите че е поредната такава тема "София срещу прованса".
И защото не вникнахте наистина в темата /а тя беше именно ЕТИКАТА по ПЪТИЩАТА/ а я тълкувахте като нападка /което съвсем не е така/
Ще допълня ,че нямах намерение да обиждам никой. Ами просто търся обяснение на видяните груби нарушения от мен ,в рамките на 3 минути! Относно мен,аз винаги си спазвам правилата за движение. И ще ми е кеф КАТ да поставят камери на всеки ъгъл и да Ви друсат със солени глоби. Тогава ,ще се научите да карате както трябва. И пак казвам не съм искал да обидя някой,просто Ви изложих фактите. Пък като споменах регистрацийте и не си признавате,че това са може би вашите съседи? Ами веднага кривнахте с ...." вечната война столицата- прованса"
Аз тук ще вметна ,че на мен лично ми е писнало от тази насрана столица и вече замислям да се изнеса от тази паплач!

ентусиаст
Аватар
Кара: G30 540xi, S1000r, EXC 450, R1300GS

Мнение от Phil » 10 Юни 2009, 13:39

Колега, аз карам с номер СТ в София...спазвам правилника постоянно, през живота си съм има 1 акт за преишена скорост и то извънградско...обаче...ако карам с 50, а не летя по някоя улица и винаги се намира някой който да ми свири,псува, лепи на задната броня и т.н. и какво се оказва - че аз съм крив че спазвам правилника... :roll: :help:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 М5
Мечтае да кара: ВЕЧЕ МЕЧТАТА СИ Я КАРА
Детайли за колата: БМВ М5 3.6 315 КОНЯ ЗЕЛЕН МЕТАЛИК

Мнение от KON4ETO » 10 Юни 2009, 14:19

НИКОГА НЯМА ДА СЕ НАУЧИ :uups: :uups: :uups: :uups: :uups:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: МБ W140 V8

Мнение от sharksfin » 10 Юни 2009, 14:35

blackrider написа:К'ва стана тя? Наежихте си всички от провинцията срещу ми, защото си мислите че е поредната такава тема "София срещу прованса"....
Виж сега колега, по принцип има някаква логика в това, което казваш. Проблема е не само във вашата провинция, има го и в нашата (сега моля ти не се обиждай, тука по морето сме фенове на Хемингуей). При нас също има конфликтни ситуации, причинени от хора, дошли да търсят реализация в по-голям град. Проблемът не винаги е в манталитета. Понякога е в опита зад волана, даже почти винаги. И аз като се учих да карам, и аз съм правил глупости, и то от незнание и неможене. Всеки е минал по този път. Просто някои хора по-трудно се ориентират и свикват на натоварения трафик. Отчитай и това. И не разделяй хората провинциалисти и граждани, защото когато правиш, отстрани е трудно да се прецени към коя категория спадаш ти самият. Нищо лично, колега, просто се научи на малко етика и ти, защото тя не започва на пътя, тя започва мноооого преди това.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: M52B28

Мнение от sappa » 10 Юни 2009, 14:56

А защо не се замислихте за причините софиянци да негодуват господа провинциалисти?? Вие като дойдете в София идвате за да изкарате пари, кой да сключи сделка, кой на работа. А софиянеца като излезе от столицата отива на почивка, тоест да харчи при Вас парите си... Всеки се хвали, че по неговия край било спокойно, трафика бил идилия, ами да нали защото в София се избиваме по светофарите за това при Вас е облекчено положението. Друго глупаво оправдание за неадекватните действия на шофьори от провинцията е това, че видиш ли те не познават града. Ами подгответе се бре, има карти, интернет, навигации и прочее помагала за ориентиране. Че то при тия темпове на строене в столицата (да може да се осигурят жилища за прииждащите...) и аз вече не я познавам напълно, ама не блуждая по улиците като свободен електрон... Най-любими са ми PK регистрациите. В интервала 07-10ч. на южната дъга на околовръстното е своеобразен цирков спектакъл...чудя се да се смея ли, да плача ли....
"Две неща са безгранични на този свят - вселената и човешката глупост, като за вселената не съм много сигурен..."

'94 E36 M42B18
'95 E34 M50B20
'98 E39 M52B28
'02 Е53 М54B30

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от blackrider » 10 Юни 2009, 15:14

sappa написа:А защо не се замислихте за причините софиянци да негодуват господа провинциалисти?? Вие като дойдете в София идвате за да изкарате пари, кой да сключи сделка, кой на работа. А софиянеца като излезе от столицата отива на почивка, тоест да харчи при Вас парите си... Всеки се хвали, че по неговия край било спокойно, трафика бил идилия, ами да нали защото в София се избиваме по светофарите за това при Вас е облекчено положението. Друго глупаво оправдание за неадекватните действия на шофьори от провинцията е това, че видиш ли те не познават града. Ами подгответе се бре, има карти, интернет, навигации и прочее помагала за ориентиране. Че то при тия темпове на строене в столицата (да може да се осигурят жилища за прииждащите...) и аз вече не я познавам напълно, ама не блуждая по улиците като свободен електрон... Най-любими са ми PK регистрациите. В интервала 07-10ч. на южната дъга на околовръстното е своеобразен цирков спектакъл...чудя се да се смея ли, да плача ли....

Браво колега за точните думи. Интересно как стана така ,нещо подобно на " КРАДЕЦА ВИКА ДРЪЖТЕ КРАДЕЦА" ! Разбирате ли ме? Никой не обсъди грубите нарушения на РК.ВН..ВТ../примери давам/..и други тем подобни,никой не отчете това че софиянеца си спазва правилата и изчаква на светофара,а не кара в насрещното... Ами подхванахте темата за провинцията и селянията? Така май бе най изгодно,да се прати темата в 3та глуха ? Сори ама и аз вече не се здържах да не обидя хората от провинциялните градчета!
МОЛЯ ЗА КЛЮЧ!!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 520i, Suzuki GSXR 750 (K7)

Мнение от DjFace » 10 Юни 2009, 15:28

кога ще се научи българина на етика?
Не вярвам да се случи, нещата стават дори и по зле от преди!
Мисля, че е крайно време да си признаем, че българите сме... абе, зле сме! От управниците, през държавната администрация, до търговците и всички обикновнни селяндури (няма значение от къде са, вкл.София) зад волана. Не бързайте да ме храните за това изказване, замислете се преди това!

НЕ СМЕ НАРОД

Не сме народ, не сме народ, а мърша,
хора, дето нищо не щат да вършат.
Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!
"Аз не зная! Аз не мога!" - общ е глас.
И не знаем, не можеме, не щеме
да работим за себе си със време.
Само знаем и можеме, и щеме
един други злобно да се ядеме...
Помежду си лихи, буйни, топорни,
пред други сме тихи, мирни, покорни...
Все нас тъпчат кой отдето завърне,
щот сме туткун, щото не сме кадърни...
Всякой вика "Яман ни е нам хала!" -
а всякому мерамът е развала...

Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
пак ще кажа и с това ще да свърша.

1875 П.Р.Славейков

старши ентусиаст
Аватар
Кара: М4

Мнение от DanielzZz » 10 Юни 2009, 15:43

Евала на Славейков,велико е стихотворението. :bgflag:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на 3-та

Мнение от BFM » 10 Юни 2009, 15:49

Мдам, винаги някой друг ни е виновен и чуждата паница е по-пълна. Включвам и себе си в това число. Националният манталитет много трудно се променя...
Силният прави толкова ,колкото може, слабият страда толкова ,колкото трябва!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E34TDS , CL 500, Е65

Мнение от klintan66 » 10 Юни 2009, 15:52

sappa написа:А защо не се замислихте за причините софиянци да негодуват господа провинциалисти?? Вие като дойдете в София идвате за да изкарате пари, кой да сключи сделка, кой на работа. А софиянеца като излезе от столицата отива на почивка, тоест да харчи при Вас парите си... Всеки се хвали, че по неговия край било спокойно, трафика бил идилия, ами да нали защото в София се избиваме по светофарите за това при Вас е облекчено положението. Друго глупаво оправдание за неадекватните действия на шофьори от провинцията е това, че видиш ли те не познават града. Ами подгответе се бре, има карти, интернет, навигации и прочее помагала за ориентиране. Че то при тия темпове на строене в столицата (да може да се осигурят жилища за прииждащите...) и аз вече не я познавам напълно, ама не блуждая по улиците като свободен електрон... Най-любими са ми PK регистрациите. В интервала 07-10ч. на южната дъга на околовръстното е своеобразен цирков спектакъл...чудя се да се смея ли, да плача ли....

Пълни глупости

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата