За пореден път потресен от системата на МВР
Модератор: Общи модератори
41 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- SaSo
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
- Мечтае да кара: 5GT 535 xd
ferdy написа:SaSo написа:Въпроса е че затваряме едното платно на главен булервард...За което си имаме разрешително плащаме главоломни такси на общината ( около 30 000лв на месец )....
Ще ме извиняваш, но ако 1000 лв на ден за удоволствието да причините невероятни неудобства, на ежедневно минаващия поток, по същия този главен булевард, за вашия инвеститор е главоломна сума, направо не знам къде сте тръгнали. Че вие за наем на два крана давате повече, айде моля ви се. Има си закони, те трябва да се спазват - щом си нарушил вечерния час - ще си платиш акта, откъде накъде ще плащаш рушвет?
Абе много сте отворени всичките бе... Всички карате колите си много правилно .. 1000лв на ден са никви пари за вас... Ти приятелю тия 1000лв виждал ли си ги накуп някога... Незнам изобщо кво го коментираш... В крайна сметка като ги даваме 1000лв на ден и не сме само ние... Колата ти що се троши по дупките... Къде отиват тия пари... В джоба ня някой отворен пич който е в министерство инфраструктура.... В случая ние правим Мол... А тия същите хорица които живеят наоколо , като им е толкова некомфортно след като бъде готов МОЛ-а колко ще им струват имотчетата??? Май май отиваме към 2пъти повече... Ама българина си е българин не е важното на мене да ми е добре, а на другите зле...
Ние сме строители не сме ветеринари...Такава ни е работата... Стационираме помпи и миксери и пречим на движението...Е добре какво да направим ... На мене да не мислиш,че ми е кеф... Не нали! Тогава що не разсъждавате по този въпрос ами ми говорите глупости тука....
На теб като не ти е кеф, никой не те е вързал, не разбирам защо се оплакваш? А вашите 1000 лв да не мислиш, че мен ме греят като трябва да вися по задръствания заради вашите строежи? Превърнахме се в държава на МОЛ-ове, пък чак трябва и да им се радваме, няма да стане тая. Да не мислиш, че на хората около МОЛ-овете им е много готино, че не могат никога да си спрат пред блока нормално и от що-годе нормално спокойствие, с един глупав магазин им превръщат квартала в цирк.
Никой няма против строителството, само да е на разумно място и в разумни мащаби. Скоро да си минавал през Лозенец? Могат да си подават сол с комшиите от съседните кооперации...
Сметни колко ви струва инвестицията за строежа, сметни какъв ще ви е прихода от отдаването на площи под наем и после ми се оплаквай, че 1000 лв са ви много. А и да не ги даваш ти, че така си се вързал за тях?
Май доста избягахме от темата, предлагам да спрем докато не си си изпуснал нервите, щото моите са здрави днес.
Никой няма против строителството, само да е на разумно място и в разумни мащаби. Скоро да си минавал през Лозенец? Могат да си подават сол с комшиите от съседните кооперации...
Сметни колко ви струва инвестицията за строежа, сметни какъв ще ви е прихода от отдаването на площи под наем и после ми се оплаквай, че 1000 лв са ви много. А и да не ги даваш ти, че така си се вързал за тях?
Май доста избягахме от темата, предлагам да спрем докато не си си изпуснал нервите, щото моите са здрави днес.

- SaSo
- старши ентусиаст
-
ferdy написа:На теб като не ти е кеф, никой не те е вързал, не разбирам защо се оплакваш? А вашите 1000 лв да не мислиш, че мен ме греят като трябва да вися по задръствания заради вашите строежи? Превърнахме се в държава на МОЛ-ове, пък чак трябва и да им се радваме, няма да стане тая. Да не мислиш, че на хората около МОЛ-овете им е много готино, че не могат никога да си спрат пред блока нормално и от що-годе нормално спокойствие, с един глупав магазин им превръщат квартала в цирк.
Не правиш разлика между инвеститор и строител... Знаеш ли каква е... Че строителя му се плаща да строи там от инвеститора... Въпроса е че тук става въпрос за корупция и за безпомощност да се опреш на някого да я спреш... Не съм си и учудил че ще е така.. Но невярвах че ще е толко грубо отношението... Аз не съм престъпник ... Аз съм човек който иска да помогне да се спре престъпността... Явно ти се кефиш на тази престъпност щом скачаш срещу хората които си вършат работата...
Ти пак нещо лично се опитваш да нападаш, щом така ти е по-лесно - хубаво, на мен не ми пречиш.
Аз корупцията я ненавиждам и никога не съм участвала в подобна схема. Не ти оспорвам усилието да натопиш полицаите, точно тези заслужават да са вън от системата, защото са се върнали и сами са си поискали пари. Но нали се сещаш колко пъти твои колеги са им плащали на ръка и те просто така са научени. Корупцията винаги има двама участника и по принцип е доброволен акт.
Но така нямаше да успееш нищо да направиш, за да дойдат да ти бележат парите и да ти направят постановката, на полицаите им трябва повече време, предполагам осъзнаваш този факт. Единственото, което си могъл да направиш тогава, е наистина да подадеш жалба, след като установиш кои са полицаите, които ти искат пари. Те ще си ги накажат нататък, няма да им се размине.
Аз корупцията я ненавиждам и никога не съм участвала в подобна схема. Не ти оспорвам усилието да натопиш полицаите, точно тези заслужават да са вън от системата, защото са се върнали и сами са си поискали пари. Но нали се сещаш колко пъти твои колеги са им плащали на ръка и те просто така са научени. Корупцията винаги има двама участника и по принцип е доброволен акт.
Но така нямаше да успееш нищо да направиш, за да дойдат да ти бележат парите и да ти направят постановката, на полицаите им трябва повече време, предполагам осъзнаваш този факт. Единственото, което си могъл да направиш тогава, е наистина да подадеш жалба, след като установиш кои са полицаите, които ти искат пари. Те ще си ги накажат нататък, няма да им се размине.
- SaSo
- старши ентусиаст
-
ferdy написа:Ти пак нещо лично се опитваш да нападаш, щом така ти е по-лесно - хубаво, на мен не ми пречиш.
Точно за наказанието им не мисля, че вярваш че ще стане... След като дежурния им ми звъни на телефона и ми обяснява как те не били там в момента, а те стоят отвън... В схемата не са само обикновенните полицаи...Което е жалко... А иначе е лесно... Записваш си номерата на банкнотите които, ще се дадът и после просто ги проверяват дали имат такива банкноти с такива номера в себе си...
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
Те лапат мухите да знаеш, ще ги фанеш така ама някой друг път
Много е просто, след като имаш разрешение до ХХ часа, ще работиш до толкова. Нито ще идват да ти пишат акт, нито ще се налага да даваш нещо.

Много е просто, след като имаш разрешение до ХХ часа, ще работиш до толкова. Нито ще идват да ти пишат акт, нито ще се налага да даваш нещо.
- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
Ще работи до 22 а останалия бетон какво да го прави ?
Както и да е
Сашо ти май и друг път си разказвал подобен случай с полицията....
и колкото и на пръв поглед да изглежда ,че се оплакваш всъщност това е начина . Рано или късно системата ще заработи по правилния начин .
Днес ти ще звъниш ,утре друг . В други ден ще спираш в 21 часа и така нататък ....
Както и да е
и колкото и на пръв поглед да изглежда ,че се оплакваш всъщност това е начина . Рано или късно системата ще заработи по правилния начин .
Днес ти ще звъниш ,утре друг . В други ден ще спираш в 21 часа и така нататък ....
- ///peter
- старши ентусиаст
-
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
klintan66 написа:Ще работи до 22 а останалия бетон какво да го прави ?
Както и да е
Предполагам сутрин от 8-9 е разрешено леенето нали? За 12 часа би следвало все нещо да се излее? Разбираш ли на къде бия? Ако не правим нарушения трудно ще ни рекетират

- SaSo
- старши ентусиаст
-
Да но инвеститора ти налага работа по този начин и той не се търси а се търси изпълнителя...
А да не говорим за един друг парадокс... Има всеизвестна верига от бетонови възли, които са собственост на всеизвестен наш съгражданин който не се докосва...Могат да стационират до вас пред входа ви и няма да ги барнат... В случая колегата до мене работеше с тях и тях не ги барнаха... Смешна гледка... Просто системата ни е порочна...
А бетона си е бетон...Дали до 22часа или до 22.15часа не чака...Почнал ли си трябва да свършиш... Всичко се случва забавяш се и това е... В случая 15мин бяха проблем ... За друг път съм съгласен да ни пишат акт, но специално за тогава твърдо не...Лошото е защо парадират с тая борба с престъпността и корупцията... Естествено че ще сме номер едно по това... И естествено че Европа ще ни гърчи за тая работа...
А да не говорим за един друг парадокс... Има всеизвестна верига от бетонови възли, които са собственост на всеизвестен наш съгражданин който не се докосва...Могат да стационират до вас пред входа ви и няма да ги барнат... В случая колегата до мене работеше с тях и тях не ги барнаха... Смешна гледка... Просто системата ни е порочна...
А бетона си е бетон...Дали до 22часа или до 22.15часа не чака...Почнал ли си трябва да свършиш... Всичко се случва забавяш се и това е... В случая 15мин бяха проблем ... За друг път съм съгласен да ни пишат акт, но специално за тогава твърдо не...Лошото е защо парадират с тая борба с престъпността и корупцията... Естествено че ще сме номер едно по това... И естествено че Европа ще ни гърчи за тая работа...
- SaSo
- старши ентусиаст
-
///peter написа:klintan66 написа:Ще работи до 22 а останалия бетон какво да го прави ?
Както и да е
Предполагам сутрин от 8-9 е разрешено леенето нали? За 12 часа би следвало все нещо да се излее? Разбираш ли на къде бия? Ако не правим нарушения трудно ще ни рекетират
Пробвай да налееш 1200 кубика бетон за 12 часа... А и явно изобщо не си наясно... Щото от 12 до 13 часа неможеш да наливаш... От 16 до 18 часа пак неможеш...Е какво да направя ...Да събера помпите за тия часове...Да спече бетона в тях??? Не прави нарушения... Ако можеш!
- ///peter
- старши ентусиаст
-
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
Въртиш и сучеш и все го раздаваш лично, гледам на колежката и определяш, че не виждала 1000лв, другите не разбирали а-у
Май доста сериозно гледаш на себе си.
След като има наредба, ще се съобразявате, ако това пречи на работа та Ви, би следвало всички строители да внесете жалба в общината, това направил ли го е някой до сега?

След като има наредба, ще се съобразявате, ако това пречи на работа та Ви, би следвало всички строители да внесете жалба в общината, това направил ли го е някой до сега?
Последна промяна ///peter на 11 Юни 2009, 19:57, променена общо 1 път
Е, не може всички да сме наясно как се лее бетон. Всеки ако тръгне да си обяснява как другите не разбират от неговата работа, доникъде няма да стигнем.
Като нормативната база не позволява да се лее бетон непрекъснато, значи няма да се лее. Ако въпросната фирма, която не я закачат започне да лее неправомерно до мен, айде на бас, че ще я глобят като вдигна шум?
Като нормативната база не позволява да се лее бетон непрекъснато, значи няма да се лее. Ако въпросната фирма, която не я закачат започне да лее неправомерно до мен, айде на бас, че ще я глобят като вдигна шум?
- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
SaSo напълно поддкрепям това което си написъл
До другите колеги,защо говорите глупости бе хора,искарахте SaSo престъпник
Както каза колегата ще стационира пред балкона ти ще разпъне стрелата и ще исипе 20 кубика бетон в хола ти после ще се качи и исере на главата ти и ще си тръгне, опссс забравих,че сте нинджи,ама повечето не сте виждали 30 000 на едно място нали ??
Стига с тези комплекси бе колеги грозно е пък и не се усещате какво глупости пишете
До другите колеги,защо говорите глупости бе хора,искарахте SaSo престъпник

Както каза колегата ще стационира пред балкона ти ще разпъне стрелата и ще исипе 20 кубика бетон в хола ти после ще се качи и исере на главата ти и ще си тръгне, опссс забравих,че сте нинджи,ама повечето не сте виждали 30 000 на едно място нали ??
Стига с тези комплекси бе колеги грозно е пък и не се усещате какво глупости пишете

Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
- ivan1590
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 520i, E30 318
Не мога да разбера, какво общо има как е се лее бетон и колко са 1000 лева, с това , че някакви пумияри искат подкуп, а официалните служби и началниците им ги прикриват.Това е проблема на темата, а не кой нарушил и кой не?Факт е че МВР е прогнило от корупция и реално нямаме никакви права, освен на хартия и това е супер дразнещо.Наистина има две страни при даването на подкуп и ако подгонят едната поне, ще се спре тази простотия, но не гонят нито който взима, нито който дава, нищо че си има закони.АЗ ли да тръгна да ги ловя, при положение , че на полицаите, на които са им дадени права да извършват тази дейност и по закон им е задължение, не ги е.е и никой не им търси сметка.Ако не бил нарушил, ако бил направил не знам си какво , какво общо има всичко това с корумпираната и бездействаща полиция , за която е темата?
- SaSo
- старши ентусиаст
-
///peter написа:Въртиш и сучеш и все го раздаваш лично, гледам на колежката и определяш, че не виждала 1000лв, другите не разбирали а-уМай доста сериозно гледаш на себе си.
НЕ ГЛЕДАШ ли сериозно на работата си не си професионалист!

41 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3