Съжителството без брак остана извън закона
Модератор: Общи модератори
- NeoPrint
- бай печатар
-
- Кара: E34 525tds-A
- Мечтае да кара: Е38 728i
Впечатлява ме как е възможно да си влюбен в някого и той в теб и да сте сигурни, че това е половинката ви 100000000% и да не искате в същото време да се ожените/омъжете????
Вместо това се вадят от 100 кладенеца аргументи против брака
Децата пък изобщо няма да коментирам.
Много правилно са постъпили дупетатите, сигурно са се объркали нещо.
Вместо това се вадят от 100 кладенеца аргументи против брака

- magareto_yori
- ентусиаст
-
- Кара: е21
neoprint ако и двамата мислят че няма смисъл от брака защо да се женят.една сватба не е ефтино удоволствие.и детето не виждам защо да е причина за брак.мен ми е много пък смешно като кажат тоя се оженил щот оная забременяла в същото време те се знаят от 3 седмици.всеки ги разбира нещата по различен начин.аз вече 5 години си живея без брак и имам дете и за сега всичко е наред.
- Hito
- Е46 Fanatic
-
- Кара: Е46 330d; GLK 320
Брак ,сватба и тн.....
Какво е сватбата...... гледаш как 150-200 човека се веселят за сметка на твоята неволя
7 години живях на семейни начала и кат се заразделяхме...... които от където е.......
Сега пак живея по същия начин и мисля че не бих подписал за нищо на света

Какво е сватбата...... гледаш как 150-200 човека се веселят за сметка на твоята неволя

7 години живях на семейни начала и кат се заразделяхме...... които от където е.......
Сега пак живея по същия начин и мисля че не бих подписал за нищо на света

Великите умове обсъждат идеи.
Средните умове обсъждат събития.
Дребните умове обсъждат хората.
Убий глупака с мълчание
Средните умове обсъждат събития.
Дребните умове обсъждат хората.
Убий глупака с мълчание

- alexsch
- ентусиаст
-
- Кара: на бира и кебапчета
- Мечтае да кара: М6-ца кабрио
....още един глас за свободното съжителстно на семейни начала!
3 години съм живял така. накрая- "ама аз си имам друг!". ми като си имаш- ходи си при него! и за една събота и неделя случая беше решен. травмата оставаза цял живот, но правни последици няма за никой. с два сака дрехи си ми дошла в къщата- с два сака си тръгваш! ама няма хън-мън....да си си опичала акъл навреме. ако имаше брак в този случай се почва- разводи, дела, ама не искам! ама що не се помириме....и се тръгвапо мъките.
3 години съм живял така. накрая- "ама аз си имам друг!". ми като си имаш- ходи си при него! и за една събота и неделя случая беше решен. травмата оставаза цял живот, но правни последици няма за никой. с два сака дрехи си ми дошла в къщата- с два сака си тръгваш! ама няма хън-мън....да си си опичала акъл навреме. ако имаше брак в този случай се почва- разводи, дела, ама не искам! ама що не се помириме....и се тръгвапо мъките.
- don_mimo
- ентусиаст
-
- Кара: bmw e53 3.0d 218hp '04
- Мечтае да кара: bmw x5 '11
alexsch написа: ако имаше брак в този случай се почва- разводи, дела, ама не искам! ама що не се помириме....и се тръгва по мъките.
и както каза колежката ако имате дете ти взема всичко ...
не стига 4е ходила си чесала оная работа наляво надясно с друг и ти е изневерявала, ами накрая ще вземе и всичко твое ,4е и издръжка ще трябва да и плащаш ...
излишни 20 000лв за сватба нямам , както и излишен апартамент,кола и т.н. ,така че скоро нема да вдигам сватба

- CONAN
- 8910 фен
-
- Кара: 01`530i touring
NeoPrint написа:Впечатлява ме как е възможно да си влюбен в някого и той в теб и да сте сигурни, че това е половинката ви 100000000% и да не искате в същото време да се ожените/омъжете????
Вместо това се вадят от 100 кладенеца аргументи против бракаДецата пък изобщо няма да коментирам.
Подкерпям те напълно.Като двама души немогат да поемат отговорноста да създадат семейство а си оставят вратичка всеки да си бега ,когато пожелае .......за какво си говориме въобще.Какви семейни начала ,създават деца ,които после страдат .Самия факт ,че се бяга от обвързване говори ,че тези хора въобще не се ангажират един с друг.Брака не е нещо измислено днес или вчера така ,че топлата вода е токрита отдавна.И не е нужно да правиш сватба от 100-200 човека и да се возиш с голяма лимузина,не това е брака,а желанието да създадеш дом ,семейство ,деца и да им отдадеш цялата си обич и привързаност. Потиквани от сегашната свободия и незачитане на никакви цености , плюем върху всичко свято,което изгражда едно общество и после се чудим защо се разлагаме ,като нация.
Последна промяна CONAN на 12 Юни 2009, 10:01, променена общо 1 път
- Любо Мегов
- старши ентусиаст
-
NeoPrint написа:Впечатлява ме как е възможно да си влюбен в някого и той в теб и да сте сигурни, че това е половинката ви 100000000% и да не искате в същото време да се ожените/омъжете????
Вместо това се вадят от 100 кладенеца аргументи против бракаДецата пък изобщо няма да коментирам.
много точно казано
това за съжителството е като: малко бременна, и те така: малко женени, ама не съвсем....

- bmwfena
- БМВманиачения
-
- Кара: ПЕЧКА понавървяваща
- Мечтае да кара: на ядене и пиене
Вече 14 години съм така и нема как да се разписвам щото нема да им наливам пари по сватби-документи и така нататък.Едно семейство или семейство или е нищо-макар и да е запечатано с брак.Нали виждам сватба-щури купони и до година две-айддееее развод-адвокати делба хвърляне на пари-защооо-заради един подпис.Който иска да подписва-аз НЕЕЕ
Детето си е дете-дали родителите имат брак или не важното е да го възпитават -каква е гаранцията че като е от НОРМАЛНО семейство - в кавички и нема да стане пръстъпник или хаймана.Подписа ли е важен или възпитанието.Не търсете топлата вода.Виждате какъв е процента на разводите спрямо браковете.И от това кой печели-адвокати държава.Как да го приемат за законноо-е нема да стане 

- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
CONAN написа:NeoPrint написа:Впечатлява ме как е възможно да си влюбен в някого и той в теб и да сте сигурни, че това е половинката ви 100000000% и да не искате в същото време да се ожените/омъжете????
Подкерпям те напълно.Като двама души немогат да поемат отговорноста да създадат семейство а си оставят вратичка всеки да си бега ,когато пожелае .......за какво си говориме въобще.Какви семейни начала ,създават деца ,които после страдат .Самия факт ,че се бяга от обвързване говори ,че тези хора въобще не се ангажират един с друг.Брака не е нещо измислено днес или вчера така ,че топлата вода е токрита отдавна.И не е нужно да правиш сватба от 100-200 човека и да се возиш с голяма лимузина,не това е брака,а желанието да създадеш дом ,семейство ,деца и да им отдадеш цялата си обич и привързаност. Потиквани от сегашната свободия и незачитане на никакви цености , плюем върху всичко свято,което изгражда едно общество и после се чудим защо се разлагаме ,като нация.
Ами да ти кажа имал съм възможност да наблюдавам развоя на едно бракораводно дело и смятам, че децата страдат много повече. То не бяха визити от разни адвокати-попълват се едни книжни парцали , че видите ли мъжът водел жени вкъщи, че не се грижел за семейството и пр. лъжи тонове пасмина и много нерви и пари на вятъра-и то не само за мъжа и жената, а и за семействата им. Бракът не е укрепил реално нито една връзка, а напротив: когато знаеш, че човекът до теб може по всяко време да си замине ангажираш много повече, за да го задържиш. Освен това-за 10 000 лв примерно предпочитам да си купя кола и да карам жената и децата, вместо да ми ги изпият за една вечер.
10 пъти по- добре е да живееш 5 години на семейни начала с някой и като не си паснете-кой откъде е, отколкото да се жениш, спазвайки тъпите им закони и да ринеш пари за адвокати и бракоразводни дела след това.
Никой не мое ма връне на селу!
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
аз не мога да разбера един подпис ли прави семеиството?или детето ще е по щастливо??единствения + от свадбата за мен е че нали всички жени мечтаят да се видят булки,та един вид ще и угодя!от там насетне само пълнене на гуши на 100 гладника,ритуални,попове,диджеи,фотографи и тн. и всеки ти се хили мазно в лицето и в същия момент ти точи голямата балтия
а и като се заговори за децата и аз не мога да се сетя с какво са ощетени точно пък те?кое е пощастливо дете?това с което бащата които не е подписал с маика му си играе всеки ден след работа или онова което видиш ли един вид е"законното"ама баща му се прибира късно вечер когато вече е заспало защото е бил я някаде на чуждо или се е запил с приятели??
на детето не му пука дали родителите са му жененли или не за него е важно вниманието!а това не се дава с подписи или не знам си кво,даже си мисля че една връзка може да се разпадне именно заради това че са един вид задължени пред закона да са заедно вовеки веков,един вид по задължение са заедно!тъпо е за мен,от 8г.сме си заедно с моята си половинка имаме си 2 здрави деца,живеем си самостоятелно без да се лишаваме от нищо,децата още по малко аиде нека някои да доиде да ми каже че съм извън закона или видиш ли някои казал че така не трябвало
пп.даже ся се сещам преди като идва поп в нас да освещава апартамента като разбра че сме без брак малко се понамръщи и имаше няква реплика,накрая и тои вика абе и синъ ми от 1г.живее с някво момиче така като вас! хаха е за кво да говорим повече
ае със здраве и знаем че на женените им е малко вътрешно от свадби и тн.ама споко ще го преживеете

а и като се заговори за децата и аз не мога да се сетя с какво са ощетени точно пък те?кое е пощастливо дете?това с което бащата които не е подписал с маика му си играе всеки ден след работа или онова което видиш ли един вид е"законното"ама баща му се прибира късно вечер когато вече е заспало защото е бил я някаде на чуждо или се е запил с приятели??
на детето не му пука дали родителите са му жененли или не за него е важно вниманието!а това не се дава с подписи или не знам си кво,даже си мисля че една връзка може да се разпадне именно заради това че са един вид задължени пред закона да са заедно вовеки веков,един вид по задължение са заедно!тъпо е за мен,от 8г.сме си заедно с моята си половинка имаме си 2 здрави деца,живеем си самостоятелно без да се лишаваме от нищо,децата още по малко аиде нека някои да доиде да ми каже че съм извън закона или видиш ли някои казал че така не трябвало

пп.даже ся се сещам преди като идва поп в нас да освещава апартамента като разбра че сме без брак малко се понамръщи и имаше няква реплика,накрая и тои вика абе и синъ ми от 1г.живее с някво момиче така като вас! хаха е за кво да говорим повече
ае със здраве и знаем че на женените им е малко вътрешно от свадби и тн.ама споко ще го преживеете

- sharksfin
- младши ентусиаст
-
- Кара: МБ W140 V8
Искам да попитам следното тези, които са против брака и "за" съжителството без брак да бъде защитено от закона: пример - г-н Х е женен и има дете, но в същото време живее с друга жена, от която също има дете, обаче му писва и се изнася при трета жена, или иска да живее сам. В този случай закона кого ще трябва да защити - жената и детето, с които живее в момента, или жената с която има брак ( съответно и детето от от нея)? Ако съжителството без брак получи някаква защита, бракът губи своя смисъл (поне дои голяма степен).
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
sharksfin написа:Искам да попитам следното тези, които са против брака и "за" съжителството без брак да бъде защитено от закона: пример - г-н Х е женен и има дете, но в същото време живее с друга жена, от която също има дете, обаче му писва и се изнася при трета жена, или иска да живее сам. В този случай закона кого ще трябва да защити - жената и детето, с които живее в момента, или жената с която има брак ( съответно и детето от от нея)? Ако съжителството без брак получи някаква защита, бракът губи своя смисъл (поне дои голяма степен).
това го има само във факултето

- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
sharksfin написа:Искам да попитам следното тези, които са против брака и "за" съжителството без брак да бъде защитено от закона: пример - г-н Х е женен и има дете, но в същото време живее с друга жена, от която също има дете, обаче му писва и се изнася при трета жена, или иска да живее сам. В този случай закона кого ще трябва да защити - жената и детето, с които живее в момента, или жената с която има брак ( съответно и детето от от нея)? Ако съжителството без брак получи някаква защита, бракът губи своя смисъл (поне дои голяма степен).
Бракът за много хора е изгубил отдавна смисъл-към 300 000. Иначе си прав-законът не защитава майките-били те самотни майки, или с фактическо съжителство, а беше редно да се уреди по някакъв начин-щом така или иначе много хора го прилагат, а от цялата глупост ще страдат децата-предполагам, че ще се прилагат двойни стандарти-при прием в детска градина, училище и пр. (това е мое предположение)
Никой не мое ма връне на селу!
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
сватбата не е купон да ти изпият пиенето ,а си поканил 100 човека да се веселят заедно с тебе ,че си намерил човека до теб за живота си!
има кризи ,има и некои ,дето са се развели....!
тва не прави другите,дето са си добре по-глупави!
женен съм от 18г - са да е пак ше се ожена!
понеже тогава още немаше като хората църкви -не минах през църква,но ще го направя тая година и ше си покана пак приятели да се почерпим и да са ми свидетели ,че ми е добре със семейството ми....!!
хич не ми дреме какво и как ше гласуват.
мнението ,че докато мъжа работи -жената си чеше оная работа в къщи -примерно ако не работи е некъде от времето на палеозоя...!!!
седни в къщи ,поддържай и домакинствай къщата ,отгледай децата и после пак кажи ,че тва не е работа и жената не е допринесла за семейното огнище или бюджета или там квото имате....!!!
има кризи ,има и некои ,дето са се развели....!
тва не прави другите,дето са си добре по-глупави!
женен съм от 18г - са да е пак ше се ожена!
понеже тогава още немаше като хората църкви -не минах през църква,но ще го направя тая година и ше си покана пак приятели да се почерпим и да са ми свидетели ,че ми е добре със семейството ми....!!
хич не ми дреме какво и как ше гласуват.
мнението ,че докато мъжа работи -жената си чеше оная работа в къщи -примерно ако не работи е некъде от времето на палеозоя...!!!
седни в къщи ,поддържай и домакинствай къщата ,отгледай децата и после пак кажи ,че тва не е работа и жената не е допринесла за семейното огнище или бюджета или там квото имате....!!!
- hemicharger
- старши ентусиаст
-
- Кара: всичко на колела
- Детайли за колата: E38 IAL 07.2001
Много сложна дискусия...
Аз искам да питам друго, представете си едно дете като стане на години на които започва да разбира и задава въпроси, какво ще му отговорите на въпроса "Защо с мама не сте женени"?
Отделно адски тъпо ми звучи фразата "не ми се дават пари за сватба" предпочитам да ги дам за друго
Сватбата не е инвестицията макар че в повечето случаи има по-добра възвращаемост от пликовете на гостите!
Другото което не можах да разбера... Ако живееш с някой, той има ли право да си промени адресната регистрация и да си запише адреса на твоя имот? И преди това трябва ли да иска разрешение от теб?
Аз искам да питам друго, представете си едно дете като стане на години на които започва да разбира и задава въпроси, какво ще му отговорите на въпроса "Защо с мама не сте женени"?
Отделно адски тъпо ми звучи фразата "не ми се дават пари за сватба" предпочитам да ги дам за друго

Сватбата не е инвестицията макар че в повечето случаи има по-добра възвращаемост от пликовете на гостите!
Другото което не можах да разбера... Ако живееш с някой, той има ли право да си промени адресната регистрация и да си запише адреса на твоя имот? И преди това трябва ли да иска разрешение от теб?

Drugs... rock 'n' roll... bad-ass vegas whores... late-night booty calls... shiny disco balls...