Връзки в прокуратурата за едно заключено Е36

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

с две лица
Аватар
Кара: на задно предаване

Мнение от Vlados » 07 Юли 2009, 14:26

В такъв случай, като не си наясно, по-добре не подвеждай другите.
Във всичко, което си написал в последния пост, има по една вярна дума от няколко различни казуса, но събрани накуп нямат нищо общо с действителността. Няма "арестуване" на кола, а задържане, което може да бъде по ред причини, откъдето идват и различните казуси по връщането. 30 дни БЕШЕ срока за проверката през Интерпол, преди първоначалната регистрация и тогава колата не се задържаше, а се издаваше временен талон.
А като не можеш да посочиш конкретен закон, по добре не се позовавай на думата "закон", защото ако за теб е някакво понятие, за правото е като да кажеш думата "кола", без да конкретизираш дали е лека, товарна, ремарке, каква марка е, какъв модел и т.н. По този начин, с тези съвети за останалите незнаещи остава впечатлението, че това наистина е така, след което като им се наложи да се сблъскат с подобни случаи се сещат, че някой е писал "че така пише в Закона", започват да се дръвчат и на края изяждат дървото, заедно с корените и листата...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 07 Юли 2009, 14:57

Колега,
нито ми се спори с теб,нито пък нещо друго,това което казвам с прости думи е следното:не могат да ти задържат колата за неопределено време,както има алинея в закона който казва защо и при какви обстоятелства се задържа даден автомобил,така има и алинея за какъв срок може да се задържи автомобила.
На моето приятелче му бяха задържали колата(както по-рано споделих-голф 3) и с разговорите с полицая който отговарял за автомобила,именно полицаят е казал че всъщност има срок за който може да се задържи даден автомобил.
Освен това ти ми цитираш стар закон,който може да се направи справка за даден автомобил да ли се търси в интерпол,и срока беше 30 дена.
Освен ако не си милиционер,че толкова ревностно да защитаваш произвола на Българската милиция относно безпрецедентното и самоволно прилагане на различен стандарт при задържане на автомобили.
Поздрави

Дакела
Аватар
Кара: 02 525dA & 07 E90 N46B..
Мечтае да кара: F-22 Raptor
Детайли за колата: Стоковица със Стептроник и кожена гарнитура.

Мнение от DAEL » 07 Юли 2009, 17:23

Escape написа:Колега, то заслужава ли си изобщо? Гледам че караш Е36-ца. По пазарни цени е около 4-5к, дори и да намериш връзки в прокуратурата, не знам кой прокурор ще се навие да ти я върне още сега само с връзки. С пари надали ще стане - за 100-200лв пак няма да намериш прокурор да си рискува работата. Ако намериш някой навит, ще трябва да се бутат много повече пари..... които за едно Е36 не ми се вижда разумно да хвърляш.
Аз бих си зел някъв таралясник да си го търкалям и това е.

Имам един приятел дето 2 пъти му крадат колата и 2 пъти я намират. Резултата беше общо 2 седмици докато е била при крадците и после първо 9 месеца, после 1.5 години в следствието. Като му я върнаха беше абсолютен гъз. Прекарала 2 лета на слънце, дъжд и сняг. Това е БГ реалноста....

И аз съм на това мнение мисля, че още в самото начало на тази драма ти бях казал какво да очакваш, ама май някой те подведоха! :|

с две лица
Аватар
Кара: на задно предаване

Мнение от Vlados » 07 Юли 2009, 18:26

Е.Димитров написа:Колега,
нито ми се спори с теб,нито пък нещо друго,това което казвам с прости думи е следното:не могат да ти задържат колата за неопределено време,както има алинея в закона който казва защо и при какви обстоятелства се задържа даден автомобил,така има и алинея за какъв срок може да се задържи автомобила.
На моето приятелче му бяха задържали колата(както по-рано споделих-голф 3) и с разговорите с полицая който отговарял за автомобила,именно полицаят е казал че всъщност има срок за който може да се задържи даден автомобил.
Освен това ти ми цитираш стар закон,който може да се направи справка за даден автомобил да ли се търси в интерпол,и срока беше 30 дена.
Освен ако не си милиционер,че толкова ревностно да защитаваш произвола на Българската милиция относно безпрецедентното и самоволно прилагане на различен стандарт при задържане на автомобили.
Поздрави

Кажи я тази алинея де, кажи и този закон... има ги, та има ги... ами дай да ги видим или и ти си чул от шурея на баджанака на лелята на брата на комшията Иван, че е така. Ако не си чул има стотици закони (явно за теб е само един, наречен Закон и толкова)
Или бъди конкретен и дай информация, която би била полезна за много хора или не пиши приказки от 1001 нощ.
И кой произвол защитавам, г-н Всезнайко. Защитавам произвола от разни всезнайковци като теб, които чули-недочули и разбрали-недоразбрали започват да се изказват "компетентно".
Не ти цитирам никакъв закон, а споменах, че преди години беше задължителна едномесечната проверка на колите преди първоначалната регистрация, а не че може да се направи такава или това не са ти разказали?
От задържане до задържане на автомобил има огромна разлика и в зависимост от това, за какво е задържан си има процедура, която трябва да се спази. Автомобилите се връщат с постановление на прокурор с изключение на тези, които са били откраднати, намерени са и след експертиза е установено, че няма изменения в рамата. Тогава могат да се върнат на собственика и това става в рамките на 1-2-3 дни. За обявените за издирване от Интерпол и задържани автомобили (какъвто е случая на колегата) си има дълга и тромава процедура, срока на която зависи на не повече от 10% от съответното РПУ, в което е задържана колата. При случаи на констатирано изменение в номера на рамата, срока за връщане на колата е Божа работа...
На мен също не ми се спори с всичкознайковци, така че спирам дотук. Бях се зарекъл да не пиша по такива теми, заради "умниците", които веднага гледат да се изкажат и да се направят на велики, като объркват останалите.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: N42B20 с ръкавици
Мечтае да кара: Spitfire

Мнение от Archangel » 07 Юли 2009, 19:23

Е.Димитров написа:....

Не се обиждай, ама се зачетох в тая тема и в оная за каското. И в двете теми се опитвате да спорите с Vlados без да си имате понятие кой какъв е. Аз лично всичко казано от него по материята на МВР и законите го приемам, ако не за даденост, то поне за 99% вярно. Така че бих си замълчал тактично и бих прочел обясненията му, вместо да се опитам да изкарам от пиле мляко.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

Аватар

Мнение от TUZara` » 07 Юли 2009, 19:29

Archangel написа:
Е.Димитров написа:....

Защо ли и аз му се доверявам на 99.9% от всяка негова дума по отношение закони и МВР като цяло ... не знам точно на каква длъжност е,но знам,че е много в час с тези работи и ако пича който е пуснал темата пита мен .. по-добре да му се довери и да направи както той му каже защото определено няма да го подведе ... точно пък той-едва ли

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 07 Юли 2009, 19:46

тази тема не е за анализ на личности но... аз ако съм на вас ще слушам какво владос ви пише... и ще чета внимателно всяка дума... случайни не съм видял да пише...
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 08 Юли 2009, 14:41

Колеги,и ти колега Владос
Нито споря,нито знам,това което пиша,съответно е вярно,тоест казвам че на мен един път са ми заключвали гранд.. през някъде 96-7 година и тогава стоеше по такъв начин нещата,преди не много време на колега му заключиха колата и то 3 дена след като си я беше купил от България и отивайки на канала се опитали да му искат някой лев за нещо си,приятелчето отказал и тогава задържали колата за "доизясняване на произхода",където наблюдаващият полицай му споделил за възможностите около времето за задържане,освен това чисто логически съм заключил че ако има закон който позволява задържане на кола,то в този закон са описани случаи при които се задържа даденият автомобил и срокове.
Писах в тая тема ,за да насоча колегата пуснал темата в каква посока да търси решение на казуса си,а именно да разбере за този закон,всичките ми мнения са продиктувани от личен опит или от опита на мои близки приятели и познати.
Но тъй като съм изучавал и психология мога да добавя значението на думата "всезнайко" когато се използва в публично пространство без да се познава опонента...но няма да го направя,смятам че опонента(въпреки че странно защо ми стана опоненент Владост) се е разгорещил по някаква необяснима причина
Поздрави на колегите

Потребител
Аватар

Заключена кола

Мнение от D.Berkowitz » 09 Юли 2009, 0:06

Точно 3 години моята бе "арестувана". За изменения в рамата. Има всякакви срокове, но аз се заядох/ със себе си най- вече/ и не исках да плащам нищо на никой. Прокуратурата връщаше около 15 пъти делото обратно в районното на нов, и на нов, и на нов дознател със указания за нови процесуални действия, съответно сроковете започваха да текат наново..... Никой не следи за спазването им, но така е в цялата правораздавателна система. Върнаха ми я с постановление, отидох да я регистрирам в КАТ и там ме чакаше нова изненада. Един юнак униформен с тънка усмивка каза:
- И какво като са ти я върнали? Какво си мислиш като имаш постановление? Прокуратурата няма нищо общо с нас! Ние ще преценим в рамките на месец дали да я регистрираме, но от опит мога да ти кажа още от сега, че няма голям шанс. Което аз разбрах като покана за "неформален" разговор, но тъй като не желая да влизам в такива взаимоотношения с хора, които нямат акъл в главата който да способства задоволяването на матеиалните/ и евентуално духовни/ им нужди, най- вероятно ще си имам и една офшорна кола, което не е толкова зле с оглед растящия брой камери.... :D

Между другото във Врана вече е толкова задръстено, че едвам се изваждат колите.....Има и хубави екземпляри :D

Предишна

Назад към Извън Темата