следващата еволюция на бензиновия двигател ?
Модератор: Общи модератори
75 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- SlipKnoT
- devildriver
-
- Кара: E30
- Мечтае да кара: McLaren F1
MaXimal написа:Е.Димитров написа:AcOrP написа:То бензинът е на свършване те разработват бензинови мотори. Истината е в електричките) да работят усилено в/у батерии,горивни клетки,соларни панели,ядрени реактори за домашна употреба и т.н.
А за качеството на ГМ няма нужда да говориме, те затова ще фалират
Именно,хонда и тойота от 20 години разработват автомобили на алтернативно гориво (водород ),те БМВ сега започна прототипи на водородно гориво,новата 7 мица,ама тя един милион евро и се сглобява ...в китай,срещу новата хонда на водород която струва...26к долара и дори се предлага на смешен лизинг...
Не че нещо ама е смешно да се сравнява цена на БМВ и Хонда - най-малкото класовете говорят.
760 hydrogen - 118 000$
мани го господин разбирач'а - Е.Димитров... поредното му мега некомпетентно мнение... БМВ разработва водородната система още от е23.. ама най вероятно не знае даже кой модел е това...
- V-max
-
-
- Кара: E30 318hi ---> E30 328ihA
- Детайли за колата: Бърз, здрав и безумно чист , това е моят автомобил :) Съвсем скоро M52B28 inside :DD
grnka написа:поправете ме ако греша но тази идеа я прочетох че първи мерцедес разработиха такъв двигател 1.8 с 270 коня на този принцип...наричаха го отобенз или нещо подобно. всичките викаха че дизеловите се разработват много сериозно и ще надскочат бензиновите но виждате че фолксваген разработиха моторите тфси и след това бмв и мерцедес изкараха подобни двигатели...даже за 2.0 тфси мотора който се слага на ауди има смесен разход от 8 на 100 и задвижва кю5 с ДСГ скоростна кутия и т.н. даже от списанието казаха че ауди вкараха автогол понеже няма кой да вземе дизеловия мотор понеже харчел повече,по-скъпа поддръжка и т.н....
бъдещето е в малките двигатели
Diesotto се казваше , все още го чакаме серийно

сфи двигателите бачкат на бедни смеси и нямат ресурс
точно обратнот колега - макс бедна смес = макс перформанс

Истината ще е преработка на сегашните бензинови в бензин-водородни, все едно слагаш газово , но вместо на газостанция зареждаш с вода , където набараш

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
SlipKnoT написа:MaXimal написа:Е.Димитров написа:AcOrP написа:То бензинът е на свършване те разработват бензинови мотори. Истината е в електричките) да работят усилено в/у батерии,горивни клетки,соларни панели,ядрени реактори за домашна употреба и т.н.
А за качеството на ГМ няма нужда да говориме, те затова ще фалират
Именно,хонда и тойота от 20 години разработват автомобили на алтернативно гориво (водород ),те БМВ сега започна прототипи на водородно гориво,новата 7 мица,ама тя един милион евро и се сглобява ...в китай,срещу новата хонда на водород която струва...26к долара и дори се предлага на смешен лизинг...
Не че нещо ама е смешно да се сравнява цена на БМВ и Хонда - най-малкото класовете говорят.
760 hydrogen - 118 000$
мани го господин разбирач'а - Е.Димитров... поредното му мега некомпетентно мнение... БМВ разработва водородната система още от е23.. ама най вероятно не знае даже кой модел е това...
чети бре познавачо:
Към момента единственият водород автомобил на баварците е Hydrogen 7, базиран на седмата серия на БМВ, но неговата цена е около 1 млн. евро. Еколимузината се оборудва с 12 цилиндров хибриден двигател, с работен обем шест литра, мощност 260 к.с. и въртящ момент от 390 Нм., който може да работи с водород и бензин.
http://www.dnevnik.bg/skorost/2007/04/2 ... omobili_v/
въобще не ме изтересува кой от колко време "разработва" една система,а кога я пуска в сериино производство
http://www.dnevnik.bg/skorost/2008/01/0 ... a_seriino/
и следващият път ще те помоля по-културно (ако ти е възможно),не сме на селото ти на мегдана и не люпиме семки
- V-max
-
-
- Детайли за колата: Бърз, здрав и безумно чист , това е моят автомобил :) Съвсем скоро M52B28 inside :DD
Колкото и неприятно да звучи, БМВ имат технологията от много отдавна , но не я пускат в масово производство изцеждайки до край сегашните фосилни горива....
- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
- V-max
-
-
павката написа:сфи-то няма ресурс,щото много усложнена цялата работа и няма много живот двигателя
хубаво де,а защо мислиш така

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
fsi може би имаш предвид... как да няма ресурс? всички нови двигатели на bmw (а и на останалите уважавани автомобилни производители) са точно с такава технология... а именно директно впръскване на бензина, което позволява работа на бедни смеси при нисък товар. особено с турбо тази технология работи доста добре (справка 335i). а и в крайна сметка това не е такъв двигател...
20 капановата глава в атмосферен вариант беше един от най-калпавите двигатели, които съм виждал от германски производител
иначе по темата... според мен има още дълго време да си мечтаем за електрически (хибиди да опеделено, но не и напълно електрически) автомобили и бензина не виждам как изчезва поне през следващите 20-30 години.
пенчев мисля, че си прав... мисля, че вариант на този двигател на фолксваген ползваше някакво по-специално гориво или добавка за да подтиска детонациите, но за този на GM не знам.
20 капановата глава в атмосферен вариант беше един от най-калпавите двигатели, които съм виждал от германски производител

иначе по темата... според мен има още дълго време да си мечтаем за електрически (хибиди да опеделено, но не и напълно електрически) автомобили и бензина не виждам как изчезва поне през следващите 20-30 години.
пенчев мисля, че си прав... мисля, че вариант на този двигател на фолксваген ползваше някакво по-специално гориво или добавка за да подтиска детонациите, но за този на GM не знам.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
да бе,кво пиша аз-фси
говорих си надълго с най-добрият механик на фв сервиза в дружба и оттам знам къде са им проблемите на тия двигатели...

говорих си надълго с най-добрият механик на фв сервиза в дружба и оттам знам къде са им проблемите на тия двигатели...
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
steeN написа:fsi може би имаш предвид... как да няма ресурс? всички нови двигатели на bmw (а и на останалите уважавани автомобилни производители) са точно с такава технология... а именно директно впръскване на бензина, което позволява работа на бедни смеси при нисък товар. особено с турбо тази технология работи доста добре (справка 335i). а и в крайна сметка това не е такъв двигател...
За кой 20 клапанов двигател говориш - 1.8 ? Защото аз пък имам много добри впечатления от този мотор , особено със турбото (150 и 180 кс) . Мойта ламя е със 30 клапана и смея да каже , че върви доста доволно , а разхода е напълно задоволителен за размерите на колата .
А , че бензина няма да изчезне си е така - то ако някой искаше това , още преди 20-30 години да са спрени бензиновите двигатели и да сме минали на метан,ток или олио

- Feanor
- ентусиаст
-
- Кара: E39 535i '01
- Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)
V-max написа: Истината ще е преработка на сегашните бензинови в бензин-водородни, все едно слагаш газово , но вместо на газостанция зареждаш с вода , където набараш
Абе кога ще разберете, че от водата гориво не става?
От верижката "вода -> H2 + O2 -> вода" можеш само да загубиш енергия, не е ли ясно?
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Feanor написа:V-max написа: Истината ще е преработка на сегашните бензинови в бензин-водородни, все едно слагаш газово , но вместо на газостанция зареждаш с вода , където набараш
От верижката "вода -> H2 + O2 -> вода" можеш само да загубиш енергия, не е ли ясно?
Принципно е така,за електролизата -процеса който рагражда водород и кислород- се изисква по-голяма енергия отколкото се получава освободена,но тук идват алтернативните източници-фотоволтрици ,вятърни и водно генератори,за това се нарича "зелена енергия"-целия процес да е от енерго-възобновяеми източници
- Feanor
- ентусиаст
-
Енергията от възобновяемите източници не ти помага да "сипваш вода"... електролизата така или иначе трябва да я правиш в отделни инсталации, иначе няма никакъв смисъл да хабиш енергия от собствения ресурс на автомобила - по-добре я използвай направо за задвижване, вместо да губиш сериозна част от нея за нищо.
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"
- V-max
-
-
Feanor написа:V-max написа: Истината ще е преработка на сегашните бензинови в бензин-водородни, все едно слагаш газово , но вместо на газостанция зареждаш с вода , където набараш
Абе , нещо искаше да кажеш или само сипваш надменно

- Feanor
- ентусиаст
-
V-max написа:Feanor написа:V-max написа: Истината ще е преработка на сегашните бензинови в бензин-водородни, все едно слагаш газово , но вместо на газостанция зареждаш с вода , където набараш
Абе , нещо искаше да кажеш или само сипваш надменноАко е първото , то бъди по конкретен , доста хора по света вече спестяват до 40% от консумацията преди "разводняването"....ако на това му се казва загуба
На това му се казва "въдица за балами".

75 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5