Златен талон от КАТ???
Модератор: Общи модератори
51 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Даже и не е много сигурно, че ще му го простят въпросното дребно нарушение-не съм срещал някъде в закона да пише такова нещо. Карай си със синия талон и можеш да си доволен от себе си, че нямаш нарушения, ако всички бяха така нямаше толкова народ да мре по пътищата
Слагането на колани, носенето на всички документи, така, че да ти е всичко под ръка, липсата на една дузина стари стикери по стъклото и разни други дреболии са по- показателни за водача от това какъв му е талона

Слагането на колани, носенето на всички документи, така, че да ти е всичко под ръка, липсата на една дузина стари стикери по стъклото и разни други дреболии са по- показателни за водача от това какъв му е талона

Никой не мое ма връне на селу!
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Златен талон
Колеги, искам да попитам откъде мога да получа малко по-детайлно инфо за този златен талон. На мен ми остават още доста години докато получа такъв, но баща ми откакто е шофьор, тоест вече 36 години няма никакво нарушение и още е с максималния размер точки. Поне той да отиде да си вземе златен талон.
Благодаря предварително!
Благодаря предварително!
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Escape написа:Е.Димитров написа:Те всички милиционери имат такива талони,щото "гарван гарвано око не вади"
глупости на търкалета......
Е глупости,ама факт!
Е.Димитров написа:Escape написа:Е.Димитров написа:Те всички милиционери имат такива талони,щото "гарван гарвано око не вади"
глупости на търкалета......
Е глупости,ама факт!
Не виждам смисъл да спорим изобщо. Това, че полицайте не пишат актове на други полицай по принцип е така. Но не винаги - при ПТП например вината не винаги може да се прикрие. Познавам полицаи с актове, но НИКОЙ от познатите ми полицаи няма златен талон. А аз познавам мноооооооооооооооооооооооооооого такива. Не ме питай от къде.
Такива генерализирания не е коректно да правиш.
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
A имате ли информация за възтановяването на пълния брой точки как стои въпроса?
Аз до колкото знам трябва две години да нямаш нарушения
Трябва ли да ходя да правя нещо в кат или автоматично ще ми възтановят всичко в системата?
Аз до колкото знам трябва две години да нямаш нарушения

Трябва ли да ходя да правя нещо в кат или автоматично ще ми възтановят всичко в системата?

- miroslav4ev
- младши ентусиаст
-
- Кара: БМВ 325 ТД '93
- Детайли за колата: тъмно син металик
vld написа:A имате ли информация за възтановяването на пълния брой точки как стои въпроса?
Аз до колкото знам трябва две години да нямаш нарушения![]()
Чл. 158. (1) Броят на точките за потвърждаване валидността на свидетелството
се възстановява:
1. (изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г., доп. - ДВ, бр. 51 от 2007
г.) чрез частично увеличаване с 1/3 от първоначалния брой точки след преминато
допълнително обучение, но не повече от веднъж за срок от 1 година, при условие че
водачът е изпълнил задълженията си по чл. 190, ал. 3, което удостоверява със
съответните платежни документи;
2. (изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) служебно, до максималния размер, след изтичане
на две години, считано от датата, на която е влязло в сила последното наказателно
постановление, с което на водача са отнети контролни точки.
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Добре де, какво може да ти се размине, ако си с такъв талон и те гепят - някои с реален опит да каже. Имам предвид какво нарушение можеш да избегнеш като си със златен талон?
Si non confectus, non reficiat.
- miroslav4ev
- младши ентусиаст
-
Друго важно, което се сещам по темата:
Фишовете също са нарушаване на ЗДвП и се чака пак 6 години след последното. Т.е. като ти пишат фиш за неправилно паркиране (както на мен примерно), платиш глоба, без да ти отнемат точки - пак чакаш 6г. за златен талон.
Фишовете също са нарушаване на ЗДвП и се чака пак 6 години след последното. Т.е. като ти пишат фиш за неправилно паркиране (както на мен примерно), платиш глоба, без да ти отнемат точки - пак чакаш 6г. за златен талон.
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Начи ще трябва да чакам още няколко месеца +
щом е от дата на влизане в сила на постановлението...
Последния ми акт е от провинцията и го чаках няколко месеца да му....
с тия плевенските няма оправия 
Последния ми акт е от провинцията и го чаках няколко месеца да му....

- miroslav4ev
- младши ентусиаст
-
vld написа:Начи ще трябва да чакам още няколко месеца +
Последния ми акт е от провинцията и го чаках няколко месеца да му....с тия плевенските няма оправия
Това със служебното възтановяване е от 2007г. преди това наистина трябваше да се ходи в кат и да се пуска молба за възтановяване на точките.
vld написа:Начи ще трябва да чакам още няколко месеца +
Последния ми акт е от провинцията и го чаках няколко месеца да му....с тия плевенските няма оправия
Те плевенските си имат много любима стоянка на входа от към Ловеч - там ограничението наклон с ограничение 40 и дори и раздрънканите трабанти го превишават.... там сигурно за 1ч има по 200 нарушителя
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
spower написа:аз бях проверявал оставаха ми 2 месеца ама така и не си го взех ама като гледам сега близките 5 години няма да го получаиначе цената му е 20лв поне мин година беше
Не знам какво си проверял, таксата е 1.30 - друго нищо не се плаща. А и не се чака толкова много-15 - 20 минути цялата разправия

- Wolfen
- старши ентусиаст
-
- Кара: само по празници
Относно златния талон... 6 са годините, през които не трябва да имаш нарушения, за да можеш да подадеш молба за златен талон (питал съм в КАТ за това нещо). Остават ми още 2 месеца докато направя 6 години и ще видя как стоят нещата 

51 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4