Какво стана с връщането на незаконно взетия АКЦИЗ ?
Модератор: Общи модератори
22 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Zagy написа:И какво мислите, че ще стане като си предявите исковете - държавата ще каже, че го е използвала целесъобразно за подобряване на инфраструктурата . И това е. Някой нагоре каза, че ще пиете по една студена вода. Кофти звучи, но е почти сигурно, че нищо няма да се върне.
Какво ще каже държавата няма значение... може даже да я накарат да плати и лихва върху симата ако тръгнеш и да я съдиш, а я ясно че ще спочелим делото...

И не бъркайте МИТО с АКЦИЗ... митото е за страни извън европа...
Еми нали това е " файдата " от Европейския съюз, да не може държавата да си прай квото си иска за наша сметка.
То ако си караме както си беше преди ЕУ, по-добре да не членуваме
Закакво е цялото тръбене, големата работа вече като сме станали членове ,ако няма да се спазват установените принципи и правила ??!
Ако ще и 300 милиона да са, щом са взети неправомерно, трябва да се върнат, това е, а отностно колективния иск, не е необходим ако има прецедент, т.е. дори само 1 да спечели такова дело, то автоматично важи и за всички останали, най-много да трябва няква молба да се пуска до данъчното. И по-добре е да го решът въпроса и да важи за всички, от колкото Бай-Иван да ги съди само за акциза, а Бай-Драган да ги съди и за акциза и за лихвата, и за лишенията които е претърпал поради незаконно взетия акциз.. примерно... държавата няма как да спечели такова дело, просто няма законова основа на която да се опре и да не е в разрез с разпореждането от Брюксел, а именно да няма двойно облагане след 1.01.2007 г.
То ако си караме както си беше преди ЕУ, по-добре да не членуваме

Закакво е цялото тръбене, големата работа вече като сме станали членове ,ако няма да се спазват установените принципи и правила ??!
Ако ще и 300 милиона да са, щом са взети неправомерно, трябва да се върнат, това е, а отностно колективния иск, не е необходим ако има прецедент, т.е. дори само 1 да спечели такова дело, то автоматично важи и за всички останали, най-много да трябва няква молба да се пуска до данъчното. И по-добре е да го решът въпроса и да важи за всички, от колкото Бай-Иван да ги съди само за акциза, а Бай-Драган да ги съди и за акциза и за лихвата, и за лишенията които е претърпал поради незаконно взетия акциз.. примерно... държавата няма как да спечели такова дело, просто няма законова основа на която да се опре и да не е в разрез с разпореждането от Брюксел, а именно да няма двойно облагане след 1.01.2007 г.

- archd
- Потребител
-
- Кара: E60 545i
До Пиронков
Скъпи колега Пиронков,
От толкова време се каня да отделя време на този въпрос. Аз и колегата ми имаме 2004 Е60 545i. И двете коли ги купих аз заедно от Германия през Декември 2007.
Абсолютно си прав за групов иск.Смятам ти като пловдивчанин да се свържеш с колегата, който ги осъди (от Пловдив) и най-вече с неговата адвокатка.
Поздрави
обади ми се mirostru@yahoo.com
От толкова време се каня да отделя време на този въпрос. Аз и колегата ми имаме 2004 Е60 545i. И двете коли ги купих аз заедно от Германия през Декември 2007.
Абсолютно си прав за групов иск.Смятам ти като пловдивчанин да се свържеш с колегата, който ги осъди (от Пловдив) и най-вече с неговата адвокатка.
Поздрави
- AGD
- младши ентусиаст
-
- Кара: F15 xDrive30d N57T
- Мечтае да кара: 911 Turbo
Re: До Пиронков
archd написа:Скъпи колега Пиронков,
Поздрави
Моята информация е от митницата в Бургас - баща ми пита познатите си там преди 1-2 седмици. Според тях дори човека, който осъди държавата не си е взел парите, а адвокатът му не дава на юристите на митницата някакви документи по делото. Защо ги искат от адвоката, а не от съда, нямам идея.
Засега съм в изчакване на 1 януари, пък после ще видим как ще си търсим парите.
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?
archd написа:Скъпи колега Пиронков,
Поздрави
...този човек си живее във Франция...
AGD написа:archd написа:Скъпи колега Пиронков,
Поздрави
Моята информация е от митницата в Бургас - баща ми пита познатите си там преди 1-2 седмици. Според тях дори човека, който осъди държавата не си е взел парите, а адвокатът му не дава на юристите на митницата някакви документи по делото. Защо ги искат от адвоката, а не от съда, нямам идея.
мани ги тези връзки...приятели това онова... те в институциите дори и нещо като влезе в сила още не са наясно кое и как...

AGD написа:archd написа:Скъпи колега Пиронков,
Поздрави
В крайна сметка има ли установена присъда или няма ?
22 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2