Проблем - работа
Модератор: Общи модератори
22 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
Аз съшо работя като проектант и съм с доста по-висока заплата, която вобще не е висока реално, висока е само в очите на хора, които взимат 560 лв. Как мислите, че се прави семейство с тея пари. Как се копува БМВ за 20 бона. Или то е достъпно само за "инвеститори". Работил съм в чужбина супер "отговорната работа" носач на куфари и съм взима 5 пъти по-голяма заплата от сегашната ми. Това нормално ли е? Много въпроси има, но едва ли задоволителен отговор има в БГ...
Вие ССС-то бяхте малко по-облагодетелствани поради строителния бум затова са ви малко по-високи заплатите,при ТС-то заради Батко малко го закъсахме ,но при нас идеята е че ако налапаме някои път на ''часно'' нали се сещаш 50 000лв са ни в джоба директно,затова са 500лв заплатите,и междо другото това си е връзкарска професия моя саквартирант работи в една фирма да не и казвам името в която на мен ми отказаха защото баща ми или майка ми не е ТС т.е няма традиция в семеисвото

Аз от другата година съм си уредил магистърска програма 8 изпита и ми дават ССС от Варненския при това задочно само да свърша CISCO-то и го почвам!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Ами хора с основно или средно образование е нормално да разсъждават по този начин. Дано не се приеме като заяждане с колегата vicho , но това е моето мнение. Особено често срещано явление е, когато шефът ти е необразован селяндур, който е твърдо убеден, че всичко знае и всичко може и от дъното на душичката си мрази хора с образование и се кефи като ги мачка.
Никой не мое ма връне на селу!
- lowshow
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: passat b5
- Мечтае да кара: без да зарежда и да ремонтира
pampo написа:vicho написа:защо всички си мислят, че като завършат висшУ образУвание и ще започнат на 1500лв. заплата, нЕма такова нещо!
Очакват го, защото идея си нямаш колко безсънни нощи и труд и нерви са нужни за да завършиш "строителство на сгради и съоръжения". И след това се оказва, че работиш нещо доста отговорно и важно за околните, не продаваш чушки на пазара. Очаква се отговорността ти да бъде поощрена. Вие нормални ли сте бе хора, 560 лева била нормална заплата? Я се стегнете малко бе, нормална заплата е 2500 лева за сегашния стандарт. Това е висококвалифициран труд, не може да го върши всеки срещнат на улицата, нали? Само че тук така наречения "инвеститор" всъщност са добре познатите ни мутри и се циганят за всяка стотинка, инвестират само в глупости и всички колеги инженери се разцепват да правят дъмпинг. Дали има някой, който спазва минималните цени препоръчани от камарата, а именно 10 лв./кв.м. Няма такъв филм братче. Проектира се на макс 5-6 лева стоманобетон и на 6-8 метал. Като не си ценим труда ще го духаме и тва е...
Аз съшо работя като проектант и съм с доста по-висока заплата, която вобще не е висока реално, висока е само в очите на хора, които взимат 560 лв. Как мислите, че се прави семейство с тея пари. Как се копува БМВ за 20 бона. Или то е достъпно само за "инвеститори". Работил съм в чужбина супер "отговорната работа" носач на куфари и съм взима 5 пъти по-голяма заплата от сегашната ми. Това нормално ли е? Много въпроси има, но едва ли задоволителен отговор има в БГ...
напълно прав си.. аз не мога да разбера как може такава заплата да получава.. чичо ми на шофъорите си във фирмата му дава между 800 и 1000 лева..
- CASIO
-
-
- Кара: BMW 318 IS
- Мечтае да кара: M-power 3.2
Братле аз работих точно колкото теб в една фирма.
Имаше 2 увеличения едно с 200лв,но на следващото(което пак 200лв трябваше да бъде)
моя отговорник не пряк шеф реши че трябва да ми открадне увеличението и все пак ми даде 50 след 5лв дни напуснах хахаха
Ест. главния ми шеф искаше да ме премества само,и само да не се
гледаме с отговорника имаше таква опция тъй като в фирмата имаше няколко отдела.
Въобще аз съм на принципа бодалкат ли те не си трови нервите
да отваряш на някой очите напускаш намираш си друго и така
Имаше 2 увеличения едно с 200лв,но на следващото(което пак 200лв трябваше да бъде)
моя отговорник не пряк шеф реши че трябва да ми открадне увеличението и все пак ми даде 50 след 5лв дни напуснах хахаха
Ест. главния ми шеф искаше да ме премества само,и само да не се
гледаме с отговорника имаше таква опция тъй като в фирмата имаше няколко отдела.
Въобще аз съм на принципа бодалкат ли те не си трови нервите
да отваряш на някой очите напускаш намираш си друго и така

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
pampo написа:vicho написа:защо всички си мислят, че като завършат висшУ образУвание и ще започнат на 1500лв. заплата, нЕма такова нещо!
Очакват го, защото идея си нямаш колко безсънни нощи и труд и нерви са нужни за да завършиш "строителство на сгради и съоръжения". И след това се оказва, че работиш нещо доста отговорно и важно за околните, не продаваш чушки на пазара. Очаква се отговорността ти да бъде поощрена. Вие нормални ли сте бе хора, 560 лева била нормална заплата? Я се стегнете малко бе, нормална заплата е 2500 лева за сегашния стандарт. Това е висококвалифициран труд, не може да го върши всеки срещнат на улицата, нали? Само че тук така наречения "инвеститор" всъщност са добре познатите ни мутри и се циганят за всяка стотинка, инвестират само в глупости и всички колеги инженери се разцепват да правят дъмпинг. Дали има някой, който спазва минималните цени препоръчани от камарата, а именно 10 лв./кв.м. Няма такъв филм братче. Проектира се на макс 5-6 лева стоманобетон и на 6-8 метал. Като не си ценим труда ще го духаме и тва е...
Ми много ясно че е така,те за това падат сгради,ама не е само проблема на инженерите,на всяка професия в България е така,така че поздрав за всички от темата "Горди ли сте че сте Българи"
- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
- Мечтае да кара: '96 BMW M3
Напълно съгласен

- chegevara1
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 525тдс 99; Е60 545 06
само който не е минал през ВИАС може да плюе и да коментира какви заплати да взимаме.
560 лв взима 4истачката ни в офиса
ние сме налко над нея

560 лв взима 4истачката ни в офиса
ние сме налко над нея

22 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2