Дайте съвет за под в гаража ?
Модератор: Общи модератори
27 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Bavarcho написа:Щампован бетон
Леле, с това направо изби рибата.

Si non confectus, non reficiat.
- kalanak
- кандидат ентусиаст
-
Bavarcho написа:Щампован бетон
Подкрепям тоя щампован бетон е страхотен веднага направих линка важен в направи сам.Някой знае ли каква е цената на това чудо или дали се продават тея щампи.
За страхотното е страхотен, но цената е доста солена .. за тия 12-13квадрата ( имам канал по средата ) отива на 1000 лв
Идва около 75 лв м2.. но това е с работата + транспорт до Габрово. За София офертата може и да е по-добра, попитайте на телефона от сайта, човека е любезен и обяснява.
Значи, проучването до момента:
За площ около 12-13 м2 :
- Замазка ( цимент+пясък+скара+работа ) около 200 лв.
- гранитогрес за външен монтаж, 210 лв
- фугин и лепило да са 50 лв.
-поставяне ( майсторлък ) - 250 лв.
-отделно латекс и други чорби за мазане по стените .. 100 лв.
тотал: 810 лв
ел.врата от термо панели..+ 1600 лв.
Ако някой се чуди като мен, горе-долу така стоят нещата.

Идва около 75 лв м2.. но това е с работата + транспорт до Габрово. За София офертата може и да е по-добра, попитайте на телефона от сайта, човека е любезен и обяснява.
Значи, проучването до момента:
За площ около 12-13 м2 :
- Замазка ( цимент+пясък+скара+работа ) около 200 лв.
- гранитогрес за външен монтаж, 210 лв
- фугин и лепило да са 50 лв.
-поставяне ( майсторлък ) - 250 лв.
-отделно латекс и други чорби за мазане по стените .. 100 лв.
тотал: 810 лв
ел.врата от термо панели..+ 1600 лв.
Ако някой се чуди като мен, горе-долу така стоят нещата.
- skoti79
- младши ентусиаст
-
- Кара: Panamera 4S
Ако ще си миеш колата в гаража,не слагай латекс,дори и този дето се води водоустойчив , с времето се надува ( от опит ти говоря ) . Верно е,че като почна с водоструйката се забравям и доста я обливам,затова си сложи блажна боя и си свиркай 

ааа
Ако основата отдолу ти е здрава, удряй една саморазливна замазка да поизправиш малко бетона и отгоре един гранитогрес и не му мисли... Щамповани бетони, ала бала... Само ще се вкараш в пари и в щуротий.
BONO написа:Ако ще си миеш колата в гаража,не слагай латекс,дори и този дето се води водоустойчив , с времето се надува ( от опит ти говоря ) . Верно е,че като почна с водоструйката се забравям и доста я обливам,затова си сложи блажна боя и си свиркай
Вътре няма да я мия в никой случай, имам площадка отпред и там ще я къпя красавицата

С фасаген мисля че ще стане добре, стените на външната ми тераса са така и няма проблеми никакви.
Основата отдолу е бетон, верно може да се поизглади малко.. да лепнат плочките по-добре. Но ако ползвам такава саморазливна, то как ще и дам наклон ? не е ли и тя самонивелираща се ?
- bivola
- E30 M3 Dreamer
-
- Кара: `90 E30 M50B20 , Fiat Punto Bertone
- Мечтае да кара: E30 M3
Zagy написа:Bavarcho написа:Щампован бетон
Леле, с това направо изби рибата.Вече ми се иска и аз да имах гараж...
Още един глас за щамповия бетон на чичо ми гаража е с такъв , красиво е и лесно се потдържа

Дилян Пенчев написа:МИнава се време, успокояваш се - караш супер лачена Е30-ка...която ти струва 20 бона![]()
![]()
И си викаш...аджеба аз що не си купих Е46... и в момента в който ти мине тая мисъл ти вече НЕ СИ МАНЯК
![]()

- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
Zagy написа:Bavarcho написа:Щампован бетон
Леле, с това направо изби рибата.Вече ми се иска и аз да имах гараж...
То не ти трябва гараж... в нас всички пътеки около къщата са такива / наподобяващи камък и там където спираме колата жълти павета/, сега обмисляме да направим дувара /от земята до към 80см/ с такъв бетон...
Вярно скъпичко си е, обаче многооо красиво...

- bozukov_a
- Малката Базука
-
- Кара: e46 e30
+1 Така или иначе ще къртиш стари бетон,правиш една добра замаска и остава само плочките,може да си направиш едно цокълче от време на време да си го миешBONO написа:Аз съм с гранитогрес за външни условия .Много е здрав и ако е сложен качествено няма пукане.
Но като ценово идва малко скъпичко .

Говорих днеска с един познат, и той ме посъветва:
Циментова замазка, отгоре после се маже с безир, да поеме, и после некав дву-компонентен лак за камък, ставало гладко,лъскаво,не пуска прах и износоустойчиво, точно каквото ми трябва
Гранитогреса излишно забавя и оскъпява процеса, и може да се напука след време..немам нерви да се занимавам пак.
Като стане, ще пусна снимки, може да са полезни на някой
Циментова замазка, отгоре после се маже с безир, да поеме, и после некав дву-компонентен лак за камък, ставало гладко,лъскаво,не пуска прах и износоустойчиво, точно каквото ми трябва

Гранитогреса излишно забавя и оскъпява процеса, и може да се напука след време..немам нерви да се занимавам пак.
Като стане, ще пусна снимки, може да са полезни на някой

WALL написа:Здравей! Циментова плоча/основа 10-15см бетон марка 500 с арматура ф6 25/25 см. решетка (20/20см за по добра якост) с финна глазура отгоре маже се после с лепило С200 за бетон или по-добрия вариант мозайка слагаш отгоре основата и я изстъргват полират после
Здравей, радвам се че пишеш отново

Ами то основа си има.. само че е груба.. циментова... и тук - там се е поокъртила.. и затова дилемата е с какво да го загладя отгоре.
27 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2