Хубавия ни бензин.....

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Новият ПИКАСО
Новият ПИКАСО
Аватар
Кара: The Dark Side of the Force
Мечтае да кара: S
Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio

Re: Хубавия ни бензин.....

Мнение от madpetio » 09 Фев 2005, 7:47

Един написа:
madpetio написа:Е ПИТАШ ЛИ МЕ МЕН :?: :idea: :evil:

:mhihi: :mhihi: Аз си имам ВАЗ 2108 за :driving: в екстремални условия.

Е то и аз имам 2107 но при такава липса на МПС-та немога да се доредя :mhihi:
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей

Акулчо Костенурков Нинджов
Аватар

Мнение от ati » 09 Фев 2005, 8:00

DEFLEPPARD написа:или аз съм те разбрал мн грешно или искаш да кажеш че те третират като "специален клиент" и за разлика от останалите не ти разреждат бензина... тва е пълен абсурд :mhihi:

а ако си искал да кажеш че просто бензиностанцията си е такава дето не разрежда бензина, че на сичкото отгоре и го дават на тънка цена... ще ми е доста трудно да го повярвам :D

на кого му пука, дали ни вярваш :mhihi:
ние си зареждаме там, пък не ни е зле ;)
Преди години 324-ката седя два месеца пред блока, защото замръзна Шел-ската нафта и не искахме да я мъчим да пали :D
Ати

Дружба Тийм
Аватар
Кара: 535xD

Мнение от Giorceto » 09 Фев 2005, 10:41

DEFLEPPARD написа:
или аз съм те разбрал мн грешно или искаш да кажеш че те третират като "специален клиент" и за разлика от останалите не ти разреждат бензина... тва е пълен абсурд :mhihi:

Не че специално на него не го разреждат, а принципно не го разреждат там. Помисли малко дали има възможност да отидеш на бензиностаниця и тоя да ти каже: "Ела да ти сипя тука от една туба, че съм го разредил..." и после пак си задай въпроса. :twisted:
Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|

Street Disorder Workshop
Street Disorder Workshop
Аватар

Мнение от Sami99 » 09 Фев 2005, 11:17

DEFLEPPARD написа:...и смея да твърдя че Шел са една класа над всички останали....

Това беше изказването на годината :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Всеобщо известна тайна е, че на ЖМЕЛ бензина е с една класа по водно съдаржание над другите :mhihi:

Няма да се учудя ако и в газта започнат да наливат вода ;)
street disorder workshop
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Старо BMW
Мечтае да кара: Ново BMW

Мнение от bimbolet » 09 Фев 2005, 14:00

Абе пичове, зареждали ли сте на ЕКО-то и какво Ви е мнението :?:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 09 Фев 2005, 18:31

не знам за качество ,но в горивата на Шел и ОМВ гарантирано няма вода ,все пак сме им сервиз и ги знам тези неща ..има измервателна система която отчита дори и няколко литра вода в 50те тона гориво .. освен това съм минал около 150 000 км с нафта на Шел , общо за офиса ни километрите са около 800 000 ,а за фирмата няколко десетки милиона ,караме само дизели,до сега за толкова години и километри нафта не ни е замръзвала :!: така че ако зареждате там и имате проблеми търсете ги в автомобила си :!: BMWто ми също се зарежда там ,там и ще се зарежда за в бъдеще ,нямам проблеми.Не им правя реклама ,всеки сам си преценява ,просто факти 8)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от tokarew » 09 Фев 2005, 22:06

никога не можем да бадем, сигурни дали бензинджиите злоупотребяват с нас,ама според мен с толкова мноо доказателстфа от пострадали колеги от форума се пак тряя се замислим за тфа ОМВ ,а забравих да спомена че и на мен ми сее случвало тфа
ИзображениеИзображение

Дружба Тийм
Аватар
Кара: 535xD

Мнение от Giorceto » 09 Фев 2005, 23:33

Преди малко си говорих с един таксиджия, той ми казам не известно от къде но му вярвам просто беше много удебителен. Не се сипва вода в бензина, сипват се добавки на много по ниска стойност от цената на бензина, който обаче имат свойството като падне под еди колко си градуса и да стават на сенжинки (като мастиката от фризера), което означава че бензина на практика не замръзва, а просто увеличава вискозитета си и момпата не може да го помпа или просто се запушва със снежинки ;) Казах!
Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Malcho » 10 Фев 2005, 10:33

Естествно, че никой не сипва вода - това да Ви е като едно време. Някои сипват разни въглеводородни манджи от рода на разредителите - най-общо казано. При големите вериги контролът е засилен и такива щуротии не се правят - има си други номера. При дизелат проблемът е ясен - при -15С парафинира - дори Евродизела.

ентусиаст
Аватар

Мнение от grnka » 10 Фев 2005, 23:33

Malcho написа:Естествно, че никой не сипва вода - това да Ви е като едно време. Някои сипват разни въглеводородни манджи от рода на разредителите - най-общо казано. При големите вериги контролът е засилен и такива щуротии не се правят - има си други номера. При дизелат проблемът е ясен - при -15С парафинира - дори Евродизела.

затова колега има един гаджет наречен Вебасто...оставяш го вечер или го програмираш да пали от еди колко часа до сутрин например и загрява водата на двигателя до 60-70 градуса,зарежда акумулатора,загрява горивото и ако искаш парното ти духа вътре и сутрин като тръгнеш на работа то е вече бая топло вътре...то важи не само за дизел може и на бензин...мисля че Явор продал преди време едно такова от БМВ 520 май нека ви каже той...и какво гори? 4 литра нафта цяла вечер или 3 литра бензин според зависи

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Flat 6 » 12 Фев 2005, 17:09

Аз сипвам само на Петрол след Сточна гара и за сега ядове с горивото нямам независимо от студовете. Даже сипвам само на една и съща колонка :D Ама това е от суеверие :D

Diver's Nightmare
Аватар

Мнение от TOM » 13 Фев 2005, 9:47

Sami99 написа:
DEFLEPPARD написа:...и смея да твърдя че Шел са една класа над всички останали....

Това беше изказването на годината :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Всеобщо известна тайна е, че на ЖМЕЛ бензина е с една класа по водно съдаржание над другите :mhihi:

Няма да се учудя ако и в газта започнат да наливат вода ;)

Напълно вярно според мен и много други :!: ;)
е21 345 0-402м 12.18
Изображение

Акулчо Костенурков Нинджов
Аватар

Мнение от ati » 15 Фев 2005, 10:39

Flat 6 написа:Аз сипвам само на Петрол след Сточна гара и за сега ядове с горивото нямам независимо от студовете. Даже сипвам само на една и съща колонка :D Ама това е от суеверие :D

има една бензиностанция на Петрол до Бавареца, на която също има много сносен бензин - когато карах е-21-цата и давах максимален аванс на запалването, дори беше леко спъната в ниските, за да има още повече високи (страничен ефект, че до 7к ги качваше бързо).
След това дори на ОМВ като сипах, първо започнах да я усещам на трета че няма тяга. Сипах после на една бензиностанция в Красна Поляна, на която пишеше Петрол, но в последствие се оказа, че не е и на следващата сутрин докато разбера какво ми е на колата и закъснявах за работа, движейки се на 3 цилиндъра се наложи да врътна бая назад центровката, за да се оправи, ама вървеж аде.
Та от истинските Петрол Бензиностанции и аз имам добри впечатления.
Ати

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Старо BMW
Мечтае да кара: Ново BMW

Мнение от bimbolet » 15 Фев 2005, 14:18

ati написа:
Flat 6 написа:Аз сипвам само на Петрол след Сточна гара и за сега ядове с горивото нямам независимо от студовете. Даже сипвам само на една и съща колонка :D Ама това е от суеверие :D

има една бензиностанция на Петрол до Бавареца, на която също има много сносен бензин - когато карах е-21-цата и давах максимален аванс на запалването, дори беше леко спъната в ниските, за да има още повече високи (страничен ефект, че до 7к ги качваше бързо).
След това дори на ОМВ като сипах, първо започнах да я усещам на трета че няма тяга. Сипах после на една бензиностанция в Красна Поляна, на която пишеше Петрол, но в последствие се оказа, че не е и на следващата сутрин докато разбера какво ми е на колата и закъснявах за работа, движейки се на 3 цилиндъра се наложи да врътна бая назад центровката, за да се оправи, ама вървеж аде.
Та от истинските Петрол Бензиностанции и аз имам добри впечатления.
Ати
По какво да ги познаваме тия истински бензиностанции Петрол,като и на ментетата пише същото :?:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Malcho » 15 Фев 2005, 15:17

Единствената бензиностанция, която знам че не е на Петрол, но носи отличителните знаци е около кв. Бенковски. За тази в Красна поляна не съм чувал и ще помоля колегата да кокретизира местоположението й. Иначе Петролските са два вида - синьо-жълти и такива с визуализацията на Лукойл.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата