летни размисли по една магистрала...
Модератор: Общи модератори
45 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- horhef
- младши ентусиаст
-
- Кара: каручки
Според мен има поне още един вди шофьори - адекватните с временна невменяемост. Иначе онзи ден преди Стара загора посока София едни с мерцедес се залепи зад мен буквално на една педя. Това е преди влизането в града където са 2 ленти. настъпих газта колко да му дръпна 2-3 коли и тая откачалка пак зад мен, вече можеше да види кое радио слушам. И така няколко пъти. Този от кой да го причисля? При едно леко чукване на спирачката и ме е напраил компакт. Бахти безумците
- крив кюнец
-
Аз като карам с 90 км/ч (не се отнася за магистрала) на темпомат предимно от кой тип съм? С тази скорост доста (ама много) автомобили ме настигат и изпреварват!!! За мен всеки един е камикадзе, който минава границата от 90 км/ч. Не е ли така? И сега някой ако ми каже, че карам бавно и съм неделен, ами с каква скорост да карам? И как да карам с повече, като във всеки един момент може на излезе някой неразумно изпреварващ и ... За мен с увеличаването на скоростта се намалява шанса за оцеляване!
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
+1крив кюнец написа:Аз като карам с 90 км/ч (не се отнася за магистрала) на темпомат предимно от кой тип съм? С тази скорост доста (ама много) автомобили ме настигат и изпреварват!!! За мен всеки един е камикадзе, който минава границата от 90 км/ч. Не е ли така? И сега някой ако ми каже, че карам бавно и съм неделен, ами с каква скорост да карам? И как да карам с повече, като във всеки един момент може на излезе някой неразумно изпреварващ и ... За мен с увеличаването на скоростта се намалява шанса за оцеляване!
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
Aз като пътрн инженер мога само да подкрепя колегата който спомена за >3 ленти това е решението,карам през седмица София-Хасково и колко трупове и камикадзета съм се нагледал, но не съп против камикадзетата против тези мижитурки който карат с 50-60км/ч на магистралата просто трябва да им се вземат книжките и още нещо ми прави впечатление масовото каране в авариината лента просто за това нямам думи и като се стигне до някои спрял се изкача с 25км/ч в лява лента и чичото с жигулата който кара с 50 в ляво без да гледа влиза в най-ляво и камикадзето на дълги отзад бие едни спирачки и по-бързото камикадзе зад него влиза в ляво и става мармалад!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
- horhef
- младши ентусиаст
-
- Кара: каручки
Nukem написа:Aз като пътрн инженер мога само да подкрепя колегата който спомена за >3 ленти това е решението,карам през седмица София-Хасково и колко трупове и камикадзета съм се нагледал, но не съп против камикадзетата против тези мижитурки който карат с 50-60км/ч на магистралата просто трябва да им се вземат книжките и още нещо ми прави впечатление масовото каране в авариината лента просто за това нямам думи и като се стигне до някои спрял се изкача с 25км/ч в лява лента и чичото с жигулата който кара с 50 в ляво без да гледа влиза в най-ляво и камикадзето на дълги отзад бие едни спирачки и по-бързото камикадзе зад него влиза в ляво и става мармалад!
Тези които карат с 50-60( аз такива по магистралата не съм засичал или не ми е направило впечетление, което означава, че не създават непосредствена опасност) са по опасни от тези с 250-260?
- ecko_becko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E38 730dA 184Hp '00- Black Pearl :)
- Мечтае да кара: X5 Le Mans :):):)
Има и още една група това са "Богопомазаните" за които пътя е техен и никой, ама абсолютно никой няма право да се движи там, камоли по бавно от тях. По-миналата седмица пътувах до Горна Оряховица и по стечение на обстоятелствата ми се наложи да пътувам с един Форд Мондео комби 1.8ТDi(90к.с.), та с тази люта машина
и да искам не мога да се движа с повече от 90-100 км.ч. при включен климатроник и натоварен. До Г.Орчховица и обратно в София бях изпреварен и засечен поне 20 пъти от "Призрачни" ездачи гледащи ме на криво защото съм имал неблагоразумието да се появя на платното пред тях. Това са хората според мен правещи най много опити са масово премазване по пътищата, но никой от тях не се замисля какво е да си на моето място.

- KON4ETO
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34 М5
- Мечтае да кара: ВЕЧЕ МЕЧТАТА СИ Я КАРА
- Детайли за колата: БМВ М5 3.6 315 КОНЯ ЗЕЛЕН МЕТАЛИК
- Doberman_vas
- младши ентусиаст
-
очите на 6 и бог напред и ние след него, иначе няма оправия.
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.
- kirilov/325i
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36-325i Тurbo 605 Max Torque
Аз например като карам,гледам тоя пред мен постоянно....чета му мислите чак....ако не го правя имам чувството че катастрофата ми е 100%....все трябва да гледаш другите евентуално дали няма да хванат на др страна или мигача са забравили....
С 2 думи "не си ползвам на доста места предимството "щото досега БМВ-то да е станало мазало поне 10 пъти !!!
С 2 думи "не си ползвам на доста места предимството "щото досега БМВ-то да е станало мазало поне 10 пъти !!!

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
ecko_becko написа:Има и още една група това са "Богопомазаните" за които пътя е техен и никой, ама абсолютно никой няма право да се движи там, камоли по бавно от тях. По-миналата седмица пътувах до Горна Оряховица и по стечение на обстоятелствата ми се наложи да пътувам с един Форд Мондео комби 1.8ТDi(90к.с.), та с тази люта машина
![]()
и да искам не мога да се движа с повече от 90-100 км.ч. при включен климатроник и натоварен. До Г.Орчховица и обратно в София бях изпреварен и засечен поне 20 пъти от "Призрачни" ездачи гледащи ме на криво защото съм имал неблагоразумието да се появя на платното пред тях. Това са хората според мен правещи най много опити са масово премазване по пътищата, но никой от тях не се замисля какво е да си на моето място.
като си с Х5-цата засичат ли те? досещам се за отговора...
това е едно от решенията ОГРОМНИ ЧЕРНИ КОЛИ, така повечето се пазят от теб, било то ако караш бързо или караш бавно, което пък в случая е полезно.
вчера чух разговор в магазина между 50+ годишни мъже
- е аз влизам с колата в една пресечка и срещу мене черен х5 - нов, а улицата е еднопосочна и той е срещу движението и аз дадох задна и се изнизах по търлъци, знам ли го тоя какъв е, може да ме гръмне.
втория мъж потвърди ...
демек кво излиза, едно 80-90% от хората ги е страх от тия коли, от там пък излиза, че може да си караш спокойно бавно с Х5-цата и да те вардят

на мен пък ми се случи да ме изпреварва едно момченце с голф 4 без червени буквички ТДИ и нарочно всички коли ги засичаше при изпреварването

жалко, че бях със 100те коня на газ и натоварен с 400 кила материал, иначе да му се е свило лайното, като тръгна да ме изпреварва по завойте след Новачене...

за какво ли въобще се ядосваме

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- МРЪСНИЯТ_ХАРИ
- Каобой
-
- Кара: 318
vicho написа: жалко, че бях със 100те коня на газ и натоварен с 400 кила материал, иначе да му се е свило лайното, като тръгна да ме изпреварва по завойте след Новачене...![]()
за какво ли въобще се ядосваме, като нищо няма да променим
След това ти силно изказване си представям ти къв чигит си с некой шпортен iS 140+hp

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
МРЪСНИЯТ_ХАРИ написа:vicho написа: жалко, че бях със 100те коня на газ и натоварен с 400 кила материал, иначе да му се е свило лайното, като тръгна да ме изпреварва по завойте след Новачене...![]()
След това ти силно изказване си представям ти къв чигит си с некой шпортен iS 140+hp
щот не си ме виждал с 20ската колко съм силен...
извинявай, той беше прав, че засече всяка една кола, която изпревари, включително и мен

като не те бутат, не се клати!

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- ecko_becko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E38 730dA 184Hp '00- Black Pearl :)
- Мечтае да кара: X5 Le Mans :):):)
vicho написа:ecko_becko написа:Има и още една група това са "Богопомазаните" за които пътя е техен и никой, ама абсолютно никой няма право да се движи там, камоли по бавно от тях. По-миналата седмица пътувах до Горна Оряховица и по стечение на обстоятелствата ми се наложи да пътувам с един Форд Мондео комби 1.8ТDi(90к.с.), та с тази люта машина
![]()
като си с Х5-цата засичат ли те? досещам се за отговора...
това е едно от решенията ОГРОМНИ ЧЕРНИ КОЛИ, така повечето се пазят от теб, било то ако караш бързо или караш бавно, което пък в случая е полезно.
вчера чух разговор в магазина между 50+ годишни мъже
- е аз влизам с колата в една пресечка и срещу мене черен х5 - нов, а улицата е еднопосочна и той е срещу движението и аз дадох задна и се изнизах по търлъци, знам ли го тоя какъв е, може да ме гръмне.
втория мъж потвърди ...
демек кво излиза, едно 80-90% от хората ги е страх от тия коли, от там пък излиза, че може да си караш спокойно бавно с Х5-цата и да те вардят
![]()
![]()
на мен пък ми се случи да ме изпреварва едно момченце с голф 4 без червени буквички ТДИ и нарочно всички коли ги засичаше при изпреварването, не знам защо, та дори и един камион.
жалко, че бях със 100те коня на газ и натоварен с 400 кила материал, иначе да му се е свило лайното, като тръгна да ме изпреварва по завойте след Новачене...![]()
По принцип си прав, че с Х-а не ме за сичат

П.П. Само да вметна това, че карам Х5 в никой случай не ме прави по велик или по силен от останалите участници в движението, то аз имам и скутери два един 500куб. и един 150 на него съм като палатка отгоре и пак им се карам като ме нерват по светофарите

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Bogat-Beden написа:+1крив кюнец написа:Аз като карам с 90 км/ч (не се отнася за магистрала) на темпомат предимно от кой тип съм? С тази скорост доста (ама много) автомобили ме настигат и изпреварват!!! За мен всеки един е камикадзе, който минава границата от 90 км/ч. Не е ли така? И сега някой ако ми каже, че карам бавно и съм неделен, ами с каква скорост да карам? И как да карам с повече, като във всеки един момент може на излезе някой неразумно изпреварващ и ... За мен с увеличаването на скоростта се намалява шанса за оцеляване!
За съжаление не сте разбрали смисъла на това, което написах. Няма място за спор в темата, тя е моментнта снимка на една типична за българските пътища постановка. Просто си написах впечатленията и призовах да караме адекватно на ситуацията, а не бързо или бавно. Не категоризирам никого и не претендирам да съм изчерпателен в определянето на категориите шофьори, има си ДАИ за тази работа

Never mistake motion for action...
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Аз го разбрах смисъла,но за мен винаги си остават по-опасни хората,които летят и бързат за някъде и ограниченията са поставени за всеки друг,но не и за тях...-шото са най-великите шофьори,докато не стане..нали..Leon написа:Bogat-Beden написа:+1крив кюнец написа:Аз като карам с 90 км/ч (не се отнася за магистрала) на темпомат предимно от кой тип съм? С тази скорост доста (ама много) автомобили ме настигат и изпреварват!!! За мен всеки един е камикадзе, който минава границата от 90 км/ч. Не е ли така? И сега някой ако ми каже, че карам бавно и съм неделен, ами с каква скорост да карам? И как да карам с повече, като във всеки един момент може на излезе някой неразумно изпреварващ и ... За мен с увеличаването на скоростта се намалява шанса за оцеляване!
За съжаление не сте разбрали смисъла на това, което написах. Няма място за спор в темата, тя е моментнта снимка на една типична за българските пътища постановка. Просто си написах впечатленията и призовах да караме адекватно на ситуацията, а не бързо или бавно. Не категоризирам никого и не претендирам да съм изчерпателен в определянето на категориите шофьори, има си ДАИ за тази работа

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
45 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3