Безполезността на Българската полиция

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ferdy » 23 Авг 2009, 13:53

Димитров, да си малолетен, да ти обяснявам каква е функцията на полицията. Отивате и си търсите правата, а не знаете къде. В полицията се занимават със закононарушения, тя е изпълнителна власт.

В твоя случай е трябвало да се обърнеш първо към Защита на потребителите, после към съда, след това при взето решение, че наистина са нарушени вашите права - отиваш в полицията.

Опита ли се да се поставиш на мястото на полицая, който е избухнал и да се сетиш защо му е дошло до гуша? При тях се вървят всякакви хора, с повод и без повод и ти му се тръсваш и му обясняваш, че му плащаш заплатата, а изобщо нямаш основание да му писукаш. Да не говорим, че сигурно той плаща повече данъци от теб.

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 23 Авг 2009, 20:02

Отдавна не бях виждал тема, в която всички да са хем на различни мнения, хем прави ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kalanak » 23 Авг 2009, 20:34

Стига сте говорили глупости във всяка нормална държава се разчита на полицията.Това че тук няма полиция и държава е друг въпрос за което сме виновни ние с нашето безхаберие и незаинтересованост към всичко.Момчето е по лесно да се оплаче на арменския поп отколкото в полицията.

ентусиаст
Аватар

Мнение от driver69 » 23 Авг 2009, 20:37

kalanak написа:Стига сте говорили глупости във всяка нормална държава се разчита на полицията.Това че тук няма полиция и държава е друг въпрос за което сме виновни ние с нашето безхаберие и незаинтересованост към всичко.Момчето е по лесно да се оплаче на арменския поп отколкото в полицията.
Ми не и е работа на полицията да се занимава с такива ГЛУПОСТИ. Те са за моментни неща - например ви разбиват вратата на жилището - тогава в полицията. А при такова нещо - в Комисията за Защита на Потребителите се ходи.

ПС: Не казвам, че въпросът, с който колегата се е обърнал към полицията е глупост, но не му е там мястото ( на въпроса, де :winky: )

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 23 Авг 2009, 21:09

ferdy написа:Димитров, да си малолетен, да ти обяснявам каква е функцията на полицията. Отивате и си търсите правата, а не знаете къде. В полицията се занимават със закононарушения, тя е изпълнителна власт.

В твоя случай е трябвало да се обърнеш първо към Защита на потребителите, после към съда, след това при взето решение, че наистина са нарушени вашите права - отиваш в полицията.

Опита ли се да се поставиш на мястото на полицая, който е избухнал и да се сетиш защо му е дошло до гуша? При тях се вървят всякакви хора, с повод и без повод и ти му се тръсваш и му обясняваш, че му плащаш заплатата, а изобщо нямаш основание да му писукаш. Да не говорим, че сигурно той плаща повече данъци от теб.

определено не плаща повече данъци от мен,имам го черно на бяло всеки месец,написълсъм го и по-назад че се осигурявам на пълна заплата...

не искам да се поставям на никой полицай на мястото,колкото пъти ми се е налагало да се обръщам към полицията (за сега около 3 пъти) нито един път не е имало резултат,нито един път,мен пък ми е писнало от милиционери дето не си вършат работата и пищат за заплати и превилегии,оплакали се че видиш ли за храна (!!!) получавали колкото полицейско куче,аджеба колко в България хора получават пари за храна??? и според мен едно полицейско куче върши повече работа а единственото което получава са тея пари за храна,завидели на кучетата си че взимали нещо.
Описал съм и друг случай във форума тук,ще го повторя,един ден ми се обаждат някакви цървули по телефона и ми казват че съм спечелил от глобул климатик,микровълнова и иляда лева,за да потвърдя трябвало да изпратя номерата на неколко валчера,естествено аз им обясних "ей ся веднага" и се обаждам в полицията,където казвам че такъв и такъв номер са ми се обадили и еди какво си са ми казали,а милиционера отсреща ми вика "не се хващай на това,това е измама" а аз му казвам-че нали за това ви се обаждам,да не мислите че ви се обаждам за да ви се похваля???
е милиционера ми каза че ...има много такива случаи и не пожела даже да запише номера....
а същевременно ако някой заплаши некой полицай,веднага намират къде е точно телефона от където званят,само за техни,полицейски неща се използва техниката,никога за обикновенният гражданин

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от r3s1s74nc3 » 23 Авг 2009, 21:49

Подкрепям колегата Е.Димитров с две рьце !!! Ще дам само един пример , който го има на 100% вьв всички градове !
Откраднаха телефона на приятелката ми , веднага след това отидохме в пьрво районно и писахме там едни обяснения молби и т.н.
Казаха ни , че еди си кой ще работи по случая ни и т.н.
Предполагам всички се досещате какьв е бил резултата ...
Та вьпроса е там , че цял град знае каде наркоманчетата си пласират стоката , само полицията незнае ... Цял град знае кой продава наркотици , само полицията незнае . Не мисля , че е толкова трудно да се организира една акция , и да се фанат пласьорите . Поне тука в Бургас ако се направят едно 10тина акций ще се изчисти целия град от такива . Дребни риби винаги ще има , но големите разкарат ли се ...
(това последното беше само един пример какво НЕ ПРАВЯТ , така наречените ПОЛИЦАЙ ...)

Аватар
Кара: акцизни М-паркети от острова
Мечтае да кара: много неща

Мнение от ///MapTo » 23 Авг 2009, 22:03

///peter написа:Но ще ти задам въпроса, на ясно ли си, че вечерно време патрулката има 5л. лимит на бензина? :)

Добре..това ще се направя,че не съм го чул... :mhihi:
Зимата колкото пъти ме спираха за проверка винаги ми е правело впечатление,че патрулката стой запалена,парното на макс и стрелката на резервоара сочи към тавана ;) Сега ясно е откъде е пълен резервоара,ма е факт...що да го харчат тоя бензин,вършейки работа,като могат да стоят и да се топлят...
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

Аватар
Кара: bmw е46

Мнение от vladuicho » 23 Авг 2009, 22:18

подай жалба срещу полицая в 3 то РПУ ,деба и педерасчето скапано,шапкар мръсен :evil: ,Бойко ше ви нагласи.......

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 23 Авг 2009, 22:35

Аз си бях пуснал една тем: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=162823 ,
но беше локната, ясно че тръгна не натам на където трябваше.....
Но тая тема е аналогична!!!!
Просто наще куки са :help: , и преди време пак имаше тема , където обсъждах въпрос, как аджеба "нямат право " да взимат видео материал от камери....абе некадър от където и да погледнеш.....

Значи имаше един от НСО, и казваше така на един тийн, ако не влезеш вуз, споко се ше те Уредиме да станеш кука..... :roll:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 23 Авг 2009, 22:39

Е.Димитров написа:определено не плаща повече данъци от мен,имам го черно на бяло всеки месец,написълсъм го и по-назад че се осигурявам на пълна заплата...
не искам да се поставям на никой полицай на мястото,колкото пъти ми се е налагало да се обръщам към полицията (за сега около 3 пъти) нито един път не е имало резултат,нито един път,мен пък ми е писнало от милиционери дето не си вършат работата и пищат за заплати и превилегии,оплакали се че видиш ли за храна (!!!) получавали колкото полицейско куче...

Не ми се пишеше по темата, че не е хубаво да плюем, не е позитивно, но вътрешно ми бъркат в 3тия прешлен на гръбначния мозък като ги видя тея.
1. Излизам днес от вкъщи, до мен катаджия в цивилната си кола (доста приличен Мерц Ц-класа с квадратния фар. Погледна ме тъпо и мина на червено... яд ме е че телефона ми беше в джоба и не можах да го снимам, иначе директен на господарите.
2. Вчера даваха за акцията в Студ.град за неправилно паркиране. Ясен знак -> забранено паркирането, отдолу малкия квадратен, на който пише от 8 до 21:30 например. Питат ги защо вдигат автомобила, при положение че знакът не забранява паркирането, заради часът в момента. Показаха един плужек, който ако избяга 50 метра и направи 10 лицеви опори (ако успее), ще повръща бая време... Онзи имаше наглостта в ефир да каже: "Знаците нямат работно време".
3. Искаха да ми пишат акт, защото влязах в улицата на РПУ-то в Студ.гр., а имало знак... питаха ме дали си мисля, че вътре е публичен паркинг. Причината да ходим там беше, че бяха откраднали колата на приятелката ми и постоянно трябваше да се ходи за някакви безмсмислени административни тъпотии. Излезе някакъв цивилен и ми поиска документите, аз понеже съм нагло, тъпо и що годе образовано селско копеле, му отказах няколко пъти (няма да си давам документите наляво и надясно). Добре че се намеси момичето да ни смекчи тона... накарах го да отиде да ми покаже знака, той скрит в едни храсталаци, нищо не се вижда, та мирно и тихо спрях неправилно малко преди знака... но на тях вече не им правеше впечатление, нали съм преди знака... деееба първосигнални хора.
4. Имаше акция заради откраднато БМВ Е36 в района на Дианабад/Студентски. Първата патрулка, която ме спря ми обясниха защо са ме спрели (ако не се лъжа издирвали някакъв не-софийски седан, зелен). Понеже правих завой, не видели номера и ми пожелаха лека вечер. Втори такива ме спират, пак същата история. Полицая ми вика накрая: "Изпили малко гуми като тръгваш...!" Аз седя, гледам го, питам го дали знае колко струват тея гуми и си тръгнах като бабичка с 20. Сигурно още 5-6 патрулки ме спряха... баси простотията...

За мен 80% от дейността на полицаите и КАТ-органите е симулация. Все пак правя разлика м/у РДВР и КАТ, но все пак... много мърша има там. Като знам мои съученици, които постъпваха там... Питаме го: "Що ще ставаш фуражка", оня отговаря "Щото бате нищо не правиш, служ. телефон имаш и ти плащат накрая на месеца..." И явно това е манталитета на 90% от служителите... Тъжно, навсякъде по света е било удоволствие да разговарям със служител на реда, като се почне от усмивката, от внимателното отношение... тука... грозна работа...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ferdy » 23 Авг 2009, 23:53

Е.Димитров написа:
ferdy написа:Димитров, да си малолетен, да ти обяснявам каква е функцията на полицията. Отивате и си търсите правата, а не знаете къде. В полицията се занимават със закононарушения, тя е изпълнителна власт.

определено не плаща повече данъци от мен,имам го черно на бяло всеки месец,написълсъм го и по-назад че се осигурявам на пълна заплата...

не искам да се поставям на никой полицай на мястото,колкото пъти ми се е налагало да се обръщам към полицията (за сега около 3 пъти) нито един път не е имало резултат,нито един път,мен пък ми е писнало от милиционери дето не си вършат работата и пищат за заплати и превилегии,оплакали се че видиш ли за храна (!!!) получавали колкото полицейско куче,аджеба колко в България хора получават пари за храна??? и според мен едно полицейско куче върши повече работа а единственото което получава са тея пари за храна,завидели на кучетата си че взимали нещо.
Описал съм и друг случай във форума тук,ще го повторя,един ден ми се обаждат някакви цървули по телефона и ми казват че съм спечелил от глобул климатик,микровълнова и иляда лева,за да потвърдя трябвало да изпратя номерата на неколко валчера,естествено аз им обясних "ей ся веднага" и се обаждам в полицията,където казвам че такъв и такъв номер са ми се обадили и еди какво си са ми казали,а милиционера отсреща ми вика "не се хващай на това,това е измама" а аз му казвам-че нали за това ви се обаждам,да не мислите че ви се обаждам за да ви се похваля???
е милиционера ми каза че ...има много такива случаи и не пожела даже да запише номера....
а същевременно ако някой заплаши некой полицай,веднага намират къде е точно телефона от където званят,само за техни,полицейски неща се използва техниката,никога за обикновенният гражданин

Оффф Димитров, ти обичаш да спориш, независимо от темата, това е ясно, но все пак ще ти отговоря.

Кажи ми каква е файдата да си записват номера от горепосочения случай? Нали той е с предплатена карта и тя ще е изхвърлена в момента, в който се спрели да говорят с теб. При такива случаи полицията се намесва само ако има вече уговорка с измамника и те ще имат възможност да го заловят на мястото при предаването на парите, телевизора и т.н.
Бе вие имате ли идея колко работа има полицията, в частност дознателите? А имате ли идея с каква техника разполагат? И с какви средства?
Това че 99% от вас са се срещали само с катаджии и обикновени патрулки, това не е цялото МВР. Там има безумно много кадърни хора, работещи, ефективни, само че никой не вижда работата им.

А знаете ли по колко идиота срещат на ден? Десетки са.

За чий ти отиде в районното и занимава полицая там? Защото фирмата за дограма не идва по уговореното време?

Това време, което ти си изгубил на полицията всички ние плащаме, това дали ти е ясно? Не може на тия ти години да не знаеш при проблем къде да се оплачеш. Не знам как не те е срам даже да пускаш такива теми.

BMWPhotographer
Аватар
Кара: F10 530d xdrive LCI
Мечтае да кара: Все по-хубави 5 серии

Мнение от BMWPetar » 23 Авг 2009, 23:56

Бате, опитай се да ги смачкаш, жалби, господари на ефира, карбовски, каквото падне, но не оставяй нещата така!
"Когато пътят стана мокър, Audi quattro-то беше по-бързо в завоите, но просто някакси усмивката на лицето на шофьора на BMW-то беше доста по-голяма..." Джереми Кларксън, сравнение между Audi RS6 и BMW M5, Top gear

BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW

****F10 530d+ xdrive M-sport 2014

Gone, but not forgotten:

*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 24 Авг 2009, 9:13

То че прокурора и съда имат решаващата дума е вярно, но са длъжни да приемат жалбата ти и съответният полицейски инспектор да работи по нея.
Никой не мое ма връне на селу!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 24 Авг 2009, 10:13

ferdy написа:
Оффф Димитров, ти обичаш да спориш, независимо от темата, това е ясно, но все пак ще ти отговоря.

Кажи ми каква е файдата да си записват номера от горепосочения случай? Нали той е с предплатена карта и тя ще е изхвърлена в момента, в който се спрели да говорят с теб. При такива случаи полицията се намесва само ако има вече уговорка с измамника и те ще имат възможност да го заловят на мястото при предаването на парите, телевизора и т.н.
Бе вие имате ли идея колко работа има полицията, в частност дознателите? А имате ли идея с каква техника разполагат? И с какви средства?
Това че 99% от вас са се срещали само с катаджии и обикновени патрулки, това не е цялото МВР. Там има безумно много кадърни хора, работещи, ефективни, само че никой не вижда работата им.

А знаете ли по колко идиота срещат на ден? Десетки са.

За чий ти отиде в районното и занимава полицая там? Защото фирмата за дограма не идва по уговореното време?

Това време, което ти си изгубил на полицията всички ние плащаме, това дали ти е ясно? Не може на тия ти години да не знаеш при проблем къде да се оплачеш. Не знам как не те е срам даже да пускаш такива теми.

Ще ти отговоря
Не обичам да споря,надявам се да правиш разлика между спор и позиция,аз защитавам моите си позиции,позиции които се базират на преживяни моменти и житейска истина,не съм ти някой льольо ,твой приятел от училище дето люпите семки и спорите кой мотор е по-бърз или кое ауди ше бие М6.
Полицията НЕ СЕ ИНТЕРЕСУВА от гражданите,времето което този...хм...полицай е загубил с мен и според когото той не получавал пари от мен ,вас,а полицията ,забележете,имала собствен бюджет за заплати-най вероятно си печатат парите полицаите...

2.тази година изнесоха факти че за СРС та са използвани...70 милиона а файда няма,ти знаеш ли каква техника има в полицията бре ...сине,знаеш ли че за 2 минути могат да те локализират по мрежата в коя точка точно си се заврел и предаваш с телефон и компютър,всеки апарат изпраща по мрежата имей с който се индитифицира а мобилните оператори са длъжни да дадат на полицията техника за подслушване и локализиране на мобилните апарати,и са им я предоставили
За какво се ползва тая техника?Аз мога да ти каза за какво НЕ СЕ ползва,не се ползва за дядо ти и баба ти ,дето са обрани от всекакви нагли буклуци
Айде със здраве ...бедни ми рибарю,надявам се никога да не се обръщаш към родната милиция ,за да не започнеш и ти да пълниш теми по форуми....

Сетих се за случай в който един познат бе обран,даваха по телевизията че разбили някаква банда и даваха откраднатото,пича,потърпевшия си разпознава 14 инчовият телевизор от материала по телевизията,заедно отидохме до районното...и се оказа че нямало подобен телевизор....вика момчето"ми видях го " а ония му отвръща-объркал си се...е къде е телевизора???

А един път пред 4 то РПУ ,имах работа там,та дошли старец и баба повикани от полицията ,защото преди една година,забележете им била открадната колата ,която сина им изпратил от германия,та чак след една година ги викат,но полицаят ехидно сподели че старците няма да си видат колата поне още година,защото айдука дето го фанали,са го пуснали и колата е "веществено доказателство",ядоса ме че милиционера им се присмиваше на старците....

абе какво повече да пиша...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 24 Авг 2009, 10:20

saleen написа:То че прокурора и съда имат решаващата дума е вярно, но са длъжни да приемат жалбата ти и съответният полицейски инспектор да работи по нея.

Благодаря за подкрепата колега,и за другите тедо ме подкрепят

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата