Да стане ли ГО доброволна?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Да стане ли ГО доброволна?

Анкетата свършва на 29 Сеп 2009, 10:03

Да
42
30%
Не
97
70%

Общо гласове : 139
старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 30 Авг 2009, 13:16

миналата година едно момче с витара удари на майка ми колата-пежо 205.калник,капак,радиатор,фар,рог подбит и други,но платиха повече отколкото струва колата :roll:

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 30 Авг 2009, 13:29

laviatan написа:Разбира се че не :!: :shock:

И аз така мисля, освен да отпадне във варианта ако имаш каско, защото сега е голямо недоразумение като ми пострада колата да ме обезщетяват по една от двете застраховки, а не и по двете. Все пак си плащам и двете застраховки!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 30 Авг 2009, 14:02

Щом е толкова хубаво нещо, защо е задължителна? Ако беше стока, хората сами щяха искат да си я сключват. Глобата за несключена ГО е пъти по- голяма от минаване на червен светофар!
Има и две други дреболии-обсъждаше се да не се изплаща обезщетение при тотална щета на автомобила (не знам дали го приеха); глобата от 2 470 000 лева на застрахователните компании за картелно споразумение, относно ГО-т.е. има злоупотреби.
Никой не мое ма връне на селу!

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 30 Авг 2009, 14:33

saleen написа:Щом е толкова хубаво нещо, защо е задължителна? Ако беше стока, хората сами щяха искат да си я сключват. Глобата за несключена ГО е пъти по- голяма от минаване на червен светофар!
Има и две други дреболии-обсъждаше се да не се изплаща обезщетение при тотална щета на автомобила (не знам дали го приеха); глобата от 2 470 000 лева на застрахователните компании за картелно споразумение, относно ГО-т.е. има злоупотреби.

Задължителна е, за да защити обикновения шофьор от тъпаци, които карат откачено, правят ПТП-та и накрая нямат пари да платят обезщетение на пострадалите :idea:

вълкодав
Аватар
Кара: go na 3ki :)

Мнение от RSxRacer » 30 Авг 2009, 14:42

saleen написа:В тази връзка искам да попитам-има ли някой, който да каже, че е останал доволен от изплащане на щети при възникнало ПТП от ГО? На мен не ми се е налагало и все ми се струва, че ако стане ще ме прецакат.

задна броня,врата на багажник,престилка,два стопа,под на багажника,крайно гърне всичко в тъмно зелен металик на форд фиеста 99г от ЕВРОИНС платиха 324лв.Обща сума на ремонта 655лв и то защото сам си боядисах детайлите.По 120лв на детаил ако бях платил всичко щеше да ми излезе на 1100лв.Сам се сети дали съм доволен!!!
20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ferdy » 30 Авг 2009, 15:04

Твърдо против ГО в сегашния й вид. Не може за щета от 1000-1500 лв /в зависимост дали всичко ще взема ново или втора ръка/, от ГО на отсрещната страна да ми изплащат 400 лв. Точно това ми се случи преди 3 години след едно ПТП.
Парите, които ми изплатиха са много по-малко, отколкото аз съм дала последните години за ГО лично.
И каква е логиката като каското ми е 300-400 лв, аз да давам 120-150 лв за ГО и то неясно защо. Това с отговорността към обществото и отсрещната страна е супер тъпо. На никой няма да му дреме и винаги ще си прави най-евтината ГО към момента. Или ще покрива цялата щета или изобщо да я няма.

Против съм тази застраховка, ако е доброволна аз няма да си я направя.

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 30 Авг 2009, 15:08

ferdy написа:Твърдо против ГО в сегашния й вид. Не може за щета от 1000-1500 лв /в зависимост дали всичко ще взема ново или втора ръка/, от ГО на отсрещната страна да ми изплащат 400 лв. Точно това ми се случи преди 3 години след едно ПТП.
Парите, които ми изплатиха са много по-малко, отколкото аз съм дала последните години за ГО лично.
И каква е логиката като каското ми е 300-400 лв, аз да давам 120-150 лв за ГО и то неясно защо. Това с отговорността към обществото и отсрещната страна е супер тъпо. На никой няма да му дреме и винаги ще си прави най-евтината ГО към момента. Или ще покрива цялата щета или изобщо да я няма.

120-50 лв. си давала, сега ще даваш над 250 :)
No bling at the Ring

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ferdy » 30 Авг 2009, 15:10

BadAngel написа:
ferdy написа:Твърдо против ГО в сегашния й вид. Не може за щета от 1000-1500 лв /в зависимост дали всичко ще взема ново или втора ръка/, от ГО на отсрещната страна да ми изплащат 400 лв. Точно това ми се случи преди 3 години след едно ПТП.

120-50 лв. си давала, сега ще даваш над 250 :)

Кое му е смешното?

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 30 Авг 2009, 15:14

никой не се смее, просто исках да предоставя информация за актуалните цени на г.о. :)
No bling at the Ring

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ferdy » 30 Авг 2009, 15:19

Напротив, и пак виждам, че се хилиш.

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 30 Авг 2009, 15:37

едно усмихнато човече не означава че се търкалям по пода от смях :)
No bling at the Ring

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от rado_e30m40b16 » 30 Авг 2009, 15:52

не ако испащаха и повече щеше да е по добре и ако плащаха и на двете страни :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 30 Авг 2009, 16:38

Колежке, не знаете до къде да пишете :winky: :D

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ferdy » 30 Авг 2009, 16:46

///peter написа:

Колежке, не знаете до къде да пишете :winky: :D

За кое да пиша, колега?

BadAngel написа:едно усмихнато човече не означава че се търкалям по пода от смях :)

Но означава, че се хилиш. И така и не разбрах кое му беше смешното. :roll:

ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
Мечтае да кара: Да се разхожда пеша

Мнение от Vasko » 30 Авг 2009, 23:14

Не. И аз не искам да бъде доброволна.Трябва да е задътлжителна за да може ако се случи нещо на теб или на другият да покрива рисковете.Ако няма ГО другият какво правим -да се съдм ли ? Ама като ги знам какви ни са законите или делото ще се прекрати поради липса на доказателства.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата