Да стане ли ГО доброволна?
Модератор: Общи модератори
57 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
миналата година едно момче с витара удари на майка ми колата-пежо 205.калник,капак,радиатор,фар,рог подбит и други,но платиха повече отколкото струва колата 

- Dimo
- баварски фанатик
-
- Кара: нещо...
- Мечтае да кара: McLaren F1 LM
laviatan написа:Разбира се че не![]()
И аз така мисля, освен да отпадне във варианта ако имаш каско, защото сега е голямо недоразумение като ми пострада колата да ме обезщетяват по една от двете застраховки, а не и по двете. Все пак си плащам и двете застраховки!

- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Щом е толкова хубаво нещо, защо е задължителна? Ако беше стока, хората сами щяха искат да си я сключват. Глобата за несключена ГО е пъти по- голяма от минаване на червен светофар!
Има и две други дреболии-обсъждаше се да не се изплаща обезщетение при тотална щета на автомобила (не знам дали го приеха); глобата от 2 470 000 лева на застрахователните компании за картелно споразумение, относно ГО-т.е. има злоупотреби.
Има и две други дреболии-обсъждаше се да не се изплаща обезщетение при тотална щета на автомобила (не знам дали го приеха); глобата от 2 470 000 лева на застрахователните компании за картелно споразумение, относно ГО-т.е. има злоупотреби.
Никой не мое ма връне на селу!
saleen написа:Щом е толкова хубаво нещо, защо е задължителна? Ако беше стока, хората сами щяха искат да си я сключват. Глобата за несключена ГО е пъти по- голяма от минаване на червен светофар!
Задължителна е, за да защити обикновения шофьор от тъпаци, които карат откачено, правят ПТП-та и накрая нямат пари да платят обезщетение на пострадалите

- RSxRacer
- вълкодав
-
- Кара: go na 3ki :)
saleen написа:В тази връзка искам да попитам-има ли някой, който да каже, че е останал доволен от изплащане на щети при възникнало ПТП от ГО? На мен не ми се е налагало и все ми се струва, че ако стане ще ме прецакат.
задна броня,врата на багажник,престилка,два стопа,под на багажника,крайно гърне всичко в тъмно зелен металик на форд фиеста 99г от ЕВРОИНС платиха 324лв.Обща сума на ремонта 655лв и то защото сам си боядисах детайлите.По 120лв на детаил ако бях платил всичко щеше да ми излезе на 1100лв.Сам се сети дали съм доволен!!!
20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info

www.bizzart.info

Твърдо против ГО в сегашния й вид. Не може за щета от 1000-1500 лв /в зависимост дали всичко ще взема ново или втора ръка/, от ГО на отсрещната страна да ми изплащат 400 лв. Точно това ми се случи преди 3 години след едно ПТП.
Парите, които ми изплатиха са много по-малко, отколкото аз съм дала последните години за ГО лично.
И каква е логиката като каското ми е 300-400 лв, аз да давам 120-150 лв за ГО и то неясно защо. Това с отговорността към обществото и отсрещната страна е супер тъпо. На никой няма да му дреме и винаги ще си прави най-евтината ГО към момента. Или ще покрива цялата щета или изобщо да я няма.
Против съм тази застраховка, ако е доброволна аз няма да си я направя.
Парите, които ми изплатиха са много по-малко, отколкото аз съм дала последните години за ГО лично.
И каква е логиката като каското ми е 300-400 лв, аз да давам 120-150 лв за ГО и то неясно защо. Това с отговорността към обществото и отсрещната страна е супер тъпо. На никой няма да му дреме и винаги ще си прави най-евтината ГО към момента. Или ще покрива цялата щета или изобщо да я няма.
ferdy написа:Твърдо против ГО в сегашния й вид. Не може за щета от 1000-1500 лв /в зависимост дали всичко ще взема ново или втора ръка/, от ГО на отсрещната страна да ми изплащат 400 лв. Точно това ми се случи преди 3 години след едно ПТП.
120-50 лв. си давала, сега ще даваш над 250

No bling at the Ring
BadAngel написа:ferdy написа:Твърдо против ГО в сегашния й вид. Не може за щета от 1000-1500 лв /в зависимост дали всичко ще взема ново или втора ръка/, от ГО на отсрещната страна да ми изплащат 400 лв. Точно това ми се случи преди 3 години след едно ПТП.
120-50 лв. си давала, сега ще даваш над 250
Кое му е смешното?
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
ferdy написа:Твърдо против ГО в сегашния й вид. Не може за щета от 1000-1500 лв /в зависимост дали всичко ще взема ново или втора ръка/, от ГО на отсрещната страна да ми изплащат 400 лв. Точно това ми се случи преди 3 години след едно ПТП.
Колежке, не знаете до къде да пишете

///peter написа:ferdy написа:Твърдо против ГО в сегашния й вид. Не може за щета от 1000-1500 лв /в зависимост дали всичко ще взема ново или втора ръка/, от ГО на отсрещната страна да ми изплащат 400 лв. Точно това ми се случи преди 3 години след едно ПТП.
Колежке, не знаете до къде да пишете![]()
За кое да пиша, колега?
BadAngel написа:едно усмихнато човече не означава че се търкалям по пода от смях
Но означава, че се хилиш. И така и не разбрах кое му беше смешното.

- Vasko
- ентусиаст
-
- Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
- Мечтае да кара: Да се разхожда пеша
Не. И аз не искам да бъде доброволна.Трябва да е задътлжителна за да може ако се случи нещо на теб или на другият да покрива рисковете.Ако няма ГО другият какво правим -да се съдм ли ? Ама като ги знам какви ни са законите или делото ще се прекрати поради липса на доказателства.
57 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4