Помощ!Дизел вместо бензин!!!!!!!!
Модератор: Общи модератори
47 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- Изрода
- младши ентусиаст
-
- Кара: На криво
- Мечтае да кара: Още по-на криво
Re: Помощ!Дизел вместо бензин!!!!!!!!
Elle написа: В момента е в сервиза на Тойота и оттам са казали, че е състарена с 10 години и трябват много пари за основен ремонт.
![]()
![]()
Бате я и еби маиката на тея бе,тва да не е баница с късмети.На бензинив двигател нищо не може да му стане -само те стягат да ти земат парите.
Лошо е когато на дизелова кола сипеш бензин защото-нафтата е мазна и помпата както и помпените елементи на помпата се смазват от самата нафта,и когато сипеш бензин те се измиват няма какво да ги смазва и или задират или се износват много (помпения елемент е идеална двоика от елементи които пасват до стотни от милиметъра -наи-кратко казано)
На бензиновата кола и няма абсолютно нищо-просто нафтата не се пали от искра а от високо налягане-което бензиновият мотор не може да направи и затова колата е угаснала.От там на татък какво може да и стане като нафтата е по мазна от бензина-НИЩО.Все едно си сипал масло в цилиндрите,като я източиш и сипеш бензи просто ще попуши малко колата и ще се оправи.Бензина измива нафтата ,така че тя сама ще си изчисти и филтри и всичко останало.
Тва са игрички на онея от сервиза-пишат основен ремонт,оставят колата две седмици,пишат си по 8 часа на ден работа (на монтйорите им се плаща на час) пишат смяна на сумати части които исписват и си ги продават после и ти връщат колата със изчистени всички болтове по двигателя все едно са развивани и се приключва.(знам го от първоизточник)
А на двигател му се ебава маиката като се кара без масло-само това причинява механични износвания,а ти в цилиндрите си сипал нещо по мазно-даже му е станало по хубаво:)
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
ей... тея са идиоти, мама им... аман от гръцки номера на българска почва... не стига, че са гола вода като сервиз, обслужване и склад, ами и нагли... на колега преди години смениха диф... изквича преди пазарджик след излизането от сервиза
крепи ги единствено ценовата политика на новите коли с промоцийките, ама после ти изпиват и кръвчицата, и мозъка...

крепи ги единствено ценовата политика на новите коли с промоцийките, ама после ти изпиват и кръвчицата, и мозъка...
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Владо написа:ей... тея са идиоти, мама им... аман от гръцки номера на българска почва... не стига, че са гола вода като сервиз, обслужване и склад, ами и нагли... на колега преди години смениха диф... изквича преди пазарджик след излизането от сервиза![]()
Значи изводът е ...

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
Zagy написа:Пишката на дизеловия пистолет е доста по-дебела от бензиновата - това е направено с цел... направо не мога да повярвам как тоя кретен не се е усетил какво прави... сигурно е олял цялата кола с нафта докато сипе. Работил съм на бензиностанция, направете както каза Скисата - искайте записа, те се пазят. Или искайте обезщетение от бензиностанцията заради некадърния служител и некадърно обучение.
Абе тя пишката си е пишка, ама питате ли ме как на трабанта ми модел Форд фазер, миналата година точно в ШЕЛ Х. Димитър сипаха дизел, вместо бензин. Който не е карал и поддържал трабант трябва да знае, че гърлото на резервоара може да поеме няколко пишки от дизелова колонка наведнъж и хлапака бензинджия хич не се е усетил когато е наливал. Добре че приятелката, която кара трабанта се е усетила навреме когато погледнала касовата бележка и се е разминало само със сваляне на резервоара и източване без промивка. Трабантския резервоар се сваля за 2-3 минути и е много лесно, щото е в коша.
DAEL написа:Обратният вариант е по-кофти, т.е. на дизелова кола да сипеш бензин, но в тоя случай една промивка на резервоара и смяна на филтър и няма проблем.
Това не съм сигурен до колко е вярно.
Ето ви една история от преди месец и полвина някъде:
Тръгваме с приятелката ми за морето. Взел съм на майка ми колата, която е Lancha Delta 1,9 TD 1999 г . Имам някъде към 10-15 литра гориво. Та тръгваме и спираме на най близкия "Шелл" и наливам до горе (не аз, а служителя). Влизам вътре взимам антифриз да налея, че колата малко грее + 1 топка за брато от промоция и си паля към морето. Минал съм повече от километър и почна да ми потъва педала и накрая направо угасна колата. Паля и нема никой. Викам си какво сатана, чудих се малко и си викам чакай да видя касовата бележка (добре че я пазех) и като видях как са ми наляли 50 литра бензин се хванах за главата. Звъним на познати и родители и бащата идва с управителя на бензиностанцията. Оня ме закарва до бензиностанцията и оставяме там колата до понеделник (изпускаме 2 дена море един вид) и тогава в сервиза на Шелл ще ми я оправят без кинти. Аз съм спокоен принципно и нямаше скандали и сцени.
Отивам в понеделник и баш управителя там ми вика : "Нищо не поемаме, ти си си признал, че си му казал бензин. !!!! Аз бесен почти направих скандал : ))) И накрая се спазарихме да делим. Отидохме до сервиза, източихме, сменихме филтъра, наляхме 10тина литра нафта и колата тръгна. Придърпваше първите 10тина метра и тва беше. Ходихме и доляхме до горе и газ към морето. Даде ми разход 5л. на 100 като средно съм карал на магистралата 130-140 и на извънградско 90-100. Ниакви грижи (освен че грееше но то от преди тва беше и то само 1 път дигна над 90 градуса и тва беше) и минус 70 кинта за гориво и работата, и филтъра (общо беше 140)
С цялата тирада искам да кажа, че колата е ОК а ако си пазиш касовата и дигнеш скандал ще поемат и ремонта.
А това за мотора и 10те години ми звучи нереално (или новите коли са баси трошките)
От тогава си сипвам сам винаги, това беше извода за мен от ситуацията!
Последна промяна pampo на 03 Сеп 2009, 14:02, променена общо 1 път
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
на резервоара на трабанта може човек и да се изака бре....
Не се знае колко е истина това което са казали майсторите от тойота,аз няколко пъти съм ходил до тойота и винаги са ми оправяли автомобила(другият автомобил) качествено,даже един път акумулатора беше скапан(от некаране) и свалих акумолатора,качих друг,абе усраха се нещата защото автомобила няколко часа (към 19 часа) по късно не можах да запаля,дойдоха от тойота с репатрак,поеха автомобила,в сервиза го оправиха за 30 минути(чистене на грешки) и то безплатно,колата беше в гаранция,така че аз съм доволен от компетентност и бързина на действие...като цени не толкова,но и при БМВ цените са "мама мия"

Не се знае колко е истина това което са казали майсторите от тойота,аз няколко пъти съм ходил до тойота и винаги са ми оправяли автомобила(другият автомобил) качествено,даже един път акумулатора беше скапан(от некаране) и свалих акумолатора,качих друг,абе усраха се нещата защото автомобила няколко часа (към 19 часа) по късно не можах да запаля,дойдоха от тойота с репатрак,поеха автомобила,в сервиза го оправиха за 30 минути(чистене на грешки) и то безплатно,колата беше в гаранция,така че аз съм доволен от компетентност и бързина на действие...като цени не толкова,но и при БМВ цените са "мама мия"
- igra4a-c2560xm
- младши ентусиаст
-
- Кара: 30 ки до гроб
- Мечтае да кара: на метан
абе какви камери бе колега ти с нищо неможеж да докожеш бензин или дизел си казал да сипе така че само може да си дигаш скандали и нищо 

^ Е да ама и те не могат да докажат, че техния служител не е сбъркал. А и от сервиза ми казаха, че това се случвало почти всяка седмица, някой да ходи да му източват резервоара.
Единственото условие е да си пазиш касовата бележка.
Единственото условие е да си пазиш касовата бележка.
Последна промяна pampo на 03 Сеп 2009, 15:23, променена общо 1 път
- Ivo Georgiev
- младши ентусиаст
-
- Кара: 5er-Reihe
Хммм при мен също имаше такъв опит на ОМВ. Гледам го младежа как се мъчи и не може да вкара маркуча в гърловината и се усещам, че е хванал пистолета с дизела...от там като му креснах оня избяга на няколко метра от колата. Та мен ме спаси това, че накрайника с дизела е с по-голям диаметър от този на бензина и не влезе в гърловината
- DAEL
- Дакела
-
- Кара: 02 525dA & 07 E90 N46B..
- Мечтае да кара: F-22 Raptor
- Детайли за колата: Стоковица със Стептроник и кожена гарнитура.
pampo написа:DAEL написа:Обратният вариант е по-кофти, т.е. на дизелова кола да сипеш бензин, но в тоя случай една промивка на резервоара и смяна на филтър и няма проблем.
Това не съм сигурен до колко е вярно.
Ето ви една история от преди месец и полвина някъде:
Тръгваме с приятелката ми за морето. Взел съм на майка ми колата, която е Lancha Delta 1,9 TD 1999 г . Имам някъде към 10-15 литра гориво. Та тръгваме и спираме на най близкия "Шелл" и наливам до горе (не аз, а служителя). Влизам вътре взимам антифриз да налея, че колата малко грее + 1 топка за брато от промоция и си паля към морето. Минал съм повече от километър и почна да ми потъва педала и накрая направо угасна колата. Паля и нема никой. Викам си какво сатана, чудих се малко и си викам чакай да видя касовата бележка (добре че я пазех) и като видях как са ми наляли 50 литра бензин се хванах за главата. Звъним на познати и родители и бащата идва с управителя на бензиностанцията. Оня ме закарва до бензиностанцията и оставяме там колата до понеделник (изпускаме 2 дена море един вид) и тогава в сервиза на Шелл ще ми я оправят без кинти. Аз съм спокоен принципно и нямаше скандали и сцени.
Отивам в понеделник и баш управителя там ми вика : "Нищо не поемаме, ти си си признал, че си му казал бензин. !!!! Аз бесен почти направих скандал : ))) И накрая се спазарихме да делим. Отидохме до сервиза, източихме, сменихме филтъра, наляхме 10тина литра нафта и колата тръгна. Придърпваше първите 10тина метра и тва беше. Ходихме и доляхме до горе и газ към морето. Даде ми разход 5л. на 100 като средно съм карал на магистралата 130-140 и на извънградско 90-100. Ниакви грижи (освен че грееше но то от преди тва беше и то само 1 път дигна над 90 градуса и тва беше) и минус 70 кинта за гориво и работата, и филтъра (общо беше 140)
С цялата тирада искам да кажа, че колата е ОК а ако си пазиш касовата и дигнеш скандал ще поемат и ремонта.
А това за мотора и 10те години ми звучи нереално (или новите коли са баси трошките)
От тогава си сипвам сам винаги, това беше извода за мен от ситуацията!
Малеее, ти ако само с това си се разминал си ебаси късметлията!
за правовата страна не знам, но източвате там каквото има в резервоара- слагате бензин и карате... ще пуши доста но след това нищо няма да му има... това е моя байганьовски съвет. казвам го защото ми се е случвало и съм бил и свидетел... няколко пъти. дори на старите коли им действа положително защото нафтата има навика да разтваря и отмива боклуците в горивната система и входящите клапани.
това да ти кажат че е състарена с 10 години... хм...
виж- бензин в дизелово возило и карано е... история с фатален край.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- DAEL
- Дакела
-
- Кара: 02 525dA & 07 E90 N46B..
- Мечтае да кара: F-22 Raptor
- Детайли за колата: Стоковица със Стептроник и кожена гарнитура.
alx написа:за правовата страна не знам, но източвате там каквото има в резервоара- слагате бензин и карате... ще пуши доста но след това нищо няма да му има... това е моя байганьовски съвет. казвам го защото ми се е случвало и съм бил и свидетел... няколко пъти. дори на старите коли им действа положително защото нафтата има навика да разтваря и отмива боклуците в горивната система и входящите клапани.

- Elle
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: mini cooper 91
- Детайли за колата: old mini cooper john cooper edition 1.3 limited
Благодаря за отговорите колеги..очевидно това е честа практика на бензиностанциите, явно и за там трябва висше. Докато четях отговорите днес, проблема се уреди междувременно..Колата ще е готова утре, а нашия адвокат е направил на пух и прах шела и е уредил паричките за ремонта УРА
Много благодаря за успокоението, че не фатално повредена колата. Направо много ми олекна а иначе вече ще си имам едно наум когато съм при колонките. Не че на минито някой може да се обърка там има и лепенка, но за другата кола няма да мърдам от колонката докато не видя какво сипва, това е ценен съвет.
МЕРСИ

Много благодаря за успокоението, че не фатално повредена колата. Направо много ми олекна а иначе вече ще си имам едно наум когато съм при колонките. Не че на минито някой може да се обърка там има и лепенка, но за другата кола няма да мърдам от колонката докато не видя какво сипва, това е ценен съвет.
МЕРСИ

47 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4